user_mobilelogo
  1. evi26
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
Γεια σας,αγαπητοί μου γιατροί!!
Θα ήθελα να σας παραθέσω τα αποτελέσματα της αυχενικής διαφάνειας του μωρού μας που συνέλαβα με εξωσωματική σε φυσικό κύκλο (είμαι 28 ετών και 7 μηνών):
Fetal Medicine Clinic
ηλικία κύησης (ημερολογιακή και υπερηχογραφική): 12 εβδ. +1 ημ.
καρδιακή συχνότητα: 169/λεπτό
Μήπως εμβρύου: 6,25 cm
Α.Δ.: 1,7cm (είχαμε δυο μετρήσεις 1,5 και 1,7 και κρατήσαμε την μεγαλύτερη)
ποσότητα αμνιακού υγρού: φυσιολογική,ρινικό οστό:ορατό,doppler φλεβώδη πόρου: φυσιολογικό,doppler τριγλώχινας: δεν απεικονίζεται,κρανίο/εγκέφαλος:φυσιολογική απεικόνιση,σπονδυλική στήλη: φυσιολογική,κοιλία:φυσιολογική,στομάχι,ορατό,ουροδόχος κύστη:ορατή,κάτω άκρα:ορατά και τα δυο.
Βιοχημικοί δείκτες/BRAHMS Kryptor
Ελεύθερη β- hCG: 138,53 IU/l ισοδύναμο με 3,312 MoM
PAPP-A: 6,132 IU/l ισοδύναμο με 1,488 ΜοΜ
Τελική συνδυασμένη πιθανότητα: Τρισωμία 21: 1/15.156/ Τρισωμία 18: 1/36.773/ Τρισωμία 13: 1/115.427
Γνωρίζουμε ότι η εξέταση αυτή μιλάει με ποσοστά από τα υπερηχογραφικά και τα αιματολογικά ευρύματα.Εκεί που πήγα να ηρεμήσω και να απολαύσω την εγκυμοσύνη μου μετά από το άγχος αν θα καταφέρω να την κρατήσω αυτή τη φορά,μία γνωστή μου (τι ήθελα και άνοιξα συζήτηση)επιμένει ότι είναι αναξιόπιστη και ότι στο πρώτο της παιδάκι που ήταν όλα φυσιολογικά με Α.Δ 1,8 και τέλειο υπέρηχο και πιθανότητες για τρισωμία 21 περίπου 2.500,τελικά γεννήθηκε με σύνδρομο ντάουν και ότι πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε αμνιοπαρακέντηση.Πραγματικά σας το λέω σαν να σας είχα μπροστά μου ταράχτηκα και από εκείνη την ώρα δεν μπορώ να ηρεμήσω.Προς Θεού δεν είπα ότι ζητάω 100% απόδειξη ότι το παιδί μου είναι υγιές,αφού και στην αμνιοπαρακέντηση πάλι μένει 1% αν δεν κάνω λάθος,αλλά αυτό που αναρωτιέμαι είναι πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο, να πέφτει τόσο έξω μια ιατρική εξέταση??Με τα δικά μου τα αποτελέσματα πρέπει να συνεχίσω να ανησυχώ??Ίσως να προχωρήσω σε αμνιοπαρακέντηση??Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη!
Η  παραπανω εξεταση  ΄΄πεφτει έξω ΄΄΄στο  ποσοστο  που  αναφερει  το  πορισμα  της..
Η αμνιοκέντηση  ενεχει  τον  κινδυνο  1 στα  250 να αποβληθει  το  κύημα  (από την ίδια  την αμνιοκέντηση)
Αν κανείς  θελει  λοιπον  ποσοστό  σχεδον   100%  επ΄αυτου, πρέπει να διακινδυνεψει το  1:250,  που συγκριτικά  ειναι  υποπολλαπλάσιο  του  κινδυνου  λάθους...
Η  φιλη  σου  ειναι  ΄΄κεραυνοβολημένη΄΄  από  το  κακό λαχειο  που της έπεσε   και βεβαια  εκ  των υστερων  ισχυρίζεται   αυτά  που ισχυρίζεται..
Κανενα  σοβαρός μαιευτηρας  δεν  θα σου συστησει  την αμνιοκέντηση,,,   Μονον  αν την αποφασσίσεις  με  ολες τις εδνεχομενες συνπειες  της,  από  μονη σου..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.