user_mobilelogo
  1. christina1978
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012
 
Καλησπέρα σας.
Είμαι 34 ετών και στην 30η εβδομάδα μονήρους κύησης.
Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, να σας αναφέρω εν τάχει το μαιευτικό ιστορικό μου. Αυτή είναι η 4η εγκυμοσύνη μου. Εχει προηγηθεί εγκυμοσύνη που διεκόπη στην 21η εβδομάδα λόγω σοβαρότατης συγγενούς καρδιοπάθειας του εμβρύου, μία αυτόματη αποβολή στην 6η εβδομάδα και μια επιτυχής τελειόμηνη κύηση (καισαρική στην 38η εβδ και υγιές παιδάκι 3 ετών τώρα). Και οι τρεις αυτές κυήσεις επετεύχθησαν με εξωσωματική λόγω σοβαρής ολιγο- ασθενο- τερατο σπερμίας του συζύγου.
Και ξαφνικά -ως εκ θαύματος- συνέβη τώρα φυσιολογική σύλληψη και 4η εγκυμοσύνη!!!
Εκτός από αιμορραγίες χωρίς πόνο το 2ο μήνα λόγω χαμηλού πλακούντα, ο οποίος ανέβηκε σιγά σιγά, η εγκυμοσύνη έβαινε καλώς έως χθες (φυσιολογικός β' επιπέδου, αποτελέσματα αμνιοκέντησης, τακτικοί υπέρηχοι κλπ)
Ξαφνικά λοιπόν, χθες εμφανίστηκε ροζ αίμα, το οποίο σήμερα έχει γίνει κόκκινο σκούρο (όχι καφέ). Ο μαιευτήρας μου με εξέτασε και δεν παρατήρησε αρχή τοκετού (τράχηλος "θεόκλειστος", πλακούντας οπίσθιος χωρίς αποκολλήσεις, φυσιολογικές κινήσεις και παλμοί εμβρύου). Μου συνέστησε ξεκούραση και ακινησία για 1 24ωρο, οπότε και το αίμα λογικά θα γινόταν καφέ, και 2 utrogestan κάθε βράδυ για 3 μέρες. Μάλλον λέει θα είναι από τον τράχηλο. Ομως το αίμα δεν έχει μειωθεί και δεν έχει γίνει καφέ. Δεν αισθάνομαι πόνους και νιώθω συχνά το μωρό.
Ζήτησα από το γιατρό μου να εισαχθώ στην κλινικη για παρακολούθηση, αλλά επιμένει πως αρκεί η ακινησία και θα μιλάμε καθημερινά.
Να συμπληρώσω ότι λόγω του ιστορικού μου δεν εργάζομαι από την αρχή της κύησης, γενικά δεν κουράζομαι και παίρνω Clexane 40 λόγω FV Leiden (ετεροζυγώτης).
1. Πιστεύετε ότι πράγματι δε χρειάζεται εισαγωγή στην κλινική;
2. Σε τι μπορεί να οφείλεται η αιμόρροια σε αυτή τη φάση της κύησης αν όχι σε πρόωρο τοκετό;
3. Τι ελπίδες επιβίωσης έχουν τόσο πρόωρα βρέφη;
Ο μαιευτήρας μου με γνωρίζει πολλά χρόνια και φαντάζομαι ότι δε θέλει να με αγχώσει, αλλά αυτό το ξαφνικό συμβάν με καταρράκωσε.
Σας ευχαριστώ θερμά και εμπιστεύομαι τη γνώμη σας, γιατί (δυστυχώς) πέρασα πολλά και παρακολουθώ πολύ συχνά το forum σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Αγαπητή Φίλη!
Αίμα στην εγκυμοσύνη ειναι φυσικά ενα ίσως σοβαρό  προβλημα, πολλες φορές χωρις εμφανή αιτιολογία ..
Η πλεον συχνη ειναι οι πρόωρες συσπασεις (καρδιοτοκογραφημα;)   με κινδυνο διαστολής του εσω τραχηλικού στομιου και βεβαια κατοπιν  ερχεται   καποια μικροαποκόληση πλακούντα, που δεν εντοπιζεται ευκολα υπερηχογραφικά...
Υπαρχουν και άλλες αιτίες, όπως μία κολποτραχηλιτιδα ,,, Ελπζιω ότι αυτό εχει αποκλειστει..
Η βιωσιμότητα ενος εμβρυου στην 30η εβδομαδα, με καταλληλη προετοιμασία  των πενυμονων του  με κορτικοστεοειδές, ειναι φυσικά πολυ καλή. αλλά  από την άλλη καλο ειναι να προσπαθήσει κανείς να εμποδισει εναν προωρο τοκετό..Σε καμια περιπτωση ενας  προωροςτοκετός  δνε πρέπει  να θεωρειται  μία ευκολη λυση,, Μονον αν δεν γινεται  διαφορετικά ..
Για το θέμα κλινικοποίησης της επιτοκου:
Η πρακτική της σημασια ειναι ΄οτι διανυκτερευει κοντά στος αιθουσες τοκετών και στην ετοιμότητα χειρουργειων ..Υπαρχει παντα ενας εφημερεύων και μαιες, σε περιπτωση επειγουσας ανάγκης..Τα  ψυχολογικά πλεονεκτηματα για την γυναικα  μπορει  να ειναι  σημαντικά  και επι  πλεον να  ειναι  και για τον ...γιατρό σημαντικά... 
Από την άλλη  προκυπτουν αλλα.  όπως π.χ  τι   θα  γινει με  το άλλο παιδί  κι επι  πλεον  προκύπτει το  ερώτημα:   Για ποσο καιρό; 
Σε  περιπτωση  ιδιωτικής κλινικης  τιθεται  και  θέμα  κόστους..
Η ενδειξη της εισαγωγής λοιπον ειναι σχετική  και βεβαια   εξαρτάται  απο  ακομη εναν παραγοντα: 
Πόσο  κοντά είναι το  μαιευτήριο;
Επειδή  ομως ερωτήθηκα,  για   το  τι  θα έπραττα εγώ σε μια ακριβώς παρομοια   περιπτωση..
Επειδή ειμαι γιατρός  που  θέλει   ζει  και  σαν  άνθρωπος  περιοριζοντας  κατά   δυνομιν  τα άγχη  και  για  μενα   τον  ιδιο: :  Παντα συνιστουσα  την  προσωρινή   εισαγωγή της γυναικας  στην κλινική, μεχρι να δουμε τι θα  γινει...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση.
Δυστυχώς όλα αυτά φοβάμαι κι εγώ, αν και ζω στη Θεσσαλονίκη (10 λεπτά από την κλινική με το αυτοκίνητο).
Ατυχώς δεν έχω κάνει ακόμα εξέταση κολπικού υγρού κατά την εγκυμοσύνη, ήταν στο πρόγραμμα για την επόμενη επίσκεψη.
Σας ευχαριστώ και πάλι, αν και δυστυχώς επιβεβαιώσατε τις ανησυχίες μου.
 
Καλό σας βράδυ και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις
Φιλικά
Χ
  1. Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
P.Z
 
  1. Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.