default_mobilelogo
  Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012
  1 Απαντήσεις
  2K διαβάστηκε
 
Γεια σας! Με λένε Νατάσα. Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις για να πάρω και μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημα μου. Είχα λογικά αρκετό καιρό κολπίτιδα χωρίς να το καταλάβω, όταν το συνειδητοποίησα ήταν αρκετά προχωρημένη και η γυναικολόγος μου χωρίς να κάνω καλλιέργεια μου έδωσε αζιθρομυκίνη 7 μέρες(ένα νέο σχήμα Aztreonam νομίζω λέγεται) μαζί με αντιμυκητιασικό σιρόπι και ενδοκολπική κρέμα. Μετά το τέλος της θεραπείας πέρασαν 2 βδομάδες και συνέχισα να έχω συμπτώματα αυτή τη φορά ήπια (πολυ λιγότερα υγρά, λιγότερο τσούξιμο), οπότε ξαναπήγα και μου έκανε καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού επιχρίσματος, η οποία βγήκε αρνητική για όλα. Το μόνο που παρατηρήθηκε ήταν λίγοι στρεπτόκοκκοι, όμως είχα αριθμό πυοσφαιρίων 12-14 που σημαίνει φλεγμονή..οπότε μου έδωσε για τους στρεπτόκοκκους 5 μέρες Onycid και Canesten υπόθετα. Έπειτα πέρασαν άλλες 2 βδομάδες οπότε είχα και πάλι ήπια συμπτώματα..Ξαναπήγα σε άλλη γυναικολόγο η οποία μου έκανε Τεστ Παπ , το οποίο έδειξε καθαρό για κόλπο αλλά τραχηλίτιδα βαθμού 2. Σήμερα μου έδωσε Claripen για 10 μέρες πρωί βράδυ και ενδοκολπική κρέμα Vagiclin... Πιστεύετε θα είναι σωστή αυτή τη φορά η θεραπεία? Και αν ναι οι 5 μέρες με κλαριθρομυκίνη(Onycid) γιατί δε με είχαν πιάσει τότε? Ταλαιπωρούμαι 2 μήνες και και δεν μπορώ άλλο...έχω αγχωθεί.
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#25523
Αγαπητή  Νατασα!
Ειναι  αρκετα αντιφαντικό,  μια γυναικα να   εχει  ενοχληματα  και να  εγινε  καλλειργεια, ΄΄  η οποία βγήκε αρνητική για όλα. ΄΄
Αυτό θα πει - με αλλα  λογια - ότι  ολα βρεθηκαν εν ταξει..
Ετσι  όμως  δεν μπορουμε  να  βρουμε ακρη..
Αν  η θεραπεια ειναι σωστή  και  επαρκής, θα κριθεί   από  το αποτέλεσμα.. Θα δουμε τι   θα προκυψει..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!