user_mobilelogo
  1. bockus
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012
Γιατρε μου, σας στέλνω για ενα όχι καθαρα γυναικολογικής πλεον, αλλα ψυχολογικης φυσεως θεμα, το οποίο  φανταζομαι θα απασχολει και αλλα μελη… Παραθέτω συντομο ιστορικο. Ειμαι 29. Το 2009 ειχα διαγνωσθει με δυσπλασια cin1 (ειχα κανει βιοψια- χωρις να κανω ταυτοποιηση hpv).  Χωρις άλλο λογο, περαν του οτι βρεθηκα με ενα κυρίως Σεξουαλικώς Μεταδιδομενο Νόσημα μέσα σε σταθερη και αποκλειστικη σχεση 3 ετων, κλονιστηκα αρκετα σε σχεση με το αν ο συντροφος μου ηταν πιστος. Τοτε ο γιατρος μου με ειχε καθησυχασει λεγοντας οτι μπορεί να υπηρξε ή μολυνση με τον ιο και 5 χρόνια πριν και απλά μεχρι το 2008-9 να μην ειχε εκδηλωθει καθολου, ή να μην ειχε κανει ορατες βλαβες και επειτα να βρηκε τον οργανισμο αδυναμο και να ξεσπασε. Αντιμετωπίστηκε το ολο θεμα με κρυοπηξια, περιπου 6μηνες μετα (απριλιο 2010) και εκτοτε σε 2 κολποσκοπησεις και παπ ειναι τα παντα καθαρα. Ποιο ειναι το θεμα, θα μου πειτε τωρα. Το αγχος μου ειναι οτι στην επομενη εξεταση, τωρα ή σε 1, 2, 3 χρονια, μπορει να εμφανιστεί καποια βλάβη, είτε ορατη, είτε να ανιχνευθει ο ιος σε hpv dna test, και το παραμυθακι στο κεφαλι μου να ξαναρχισει. Δεν εχω κανενα λογο να πιστευω οτι ο συντροφος μου μου κανει απιστιες, το αντιθετο μαλιστα…  Στο διαδικτυο διαβαζω για περιοδους επώασης μηνων, και δεν ξερω και γω τι άλλο, δεν ξερω τι να πιστεψω και πως να ερμηνευσω και αγχωνομαι ακομα περισσοτερο.  Αν μπορουσατε να μου λυσετε 2-3 αποριες θα ημουν ευτυχης: α) αν καποιο στελεχος του ιου ανιχνευθει σε hpv dna test, αλλα δεν δημιουργησει τελικα βλαβες αλλά υποστρεψει, αυτο σημαινει οτι το κόλλησα προσφατα? β) μπορεί ενας αντρας να εχει κολλησει τον ιο παλιοτερα, αλλα να αρχισει να τον μεταδίδει μετα απο καιρο ή κατα καποια διαστήματα (on/off πχ.)? Για παράδειγμα, μπορεί ο αντρας μου να εχει μολυνθει απο παλαιοτερη σχεση με καποιο στελεχος, και εμενα να με μολυνει καποια χρόνια μετα?Εννοείται οτι προφυλαξεις μετα απο 6 χρονια δεν παιρνουμε. γ) μπορει ενα στέλεχος να εντοπίζεται στον τράχηλο επι μεγαλο χρονικο διαστημα χωρις να δημιουργεί ομως αλλοιωσεις τελικα? Με συγχωρειτε για το εκτενες του μηνυματος και για το οτι οι ερωτησεις ειναι καπως γενικες, αλλα πραγματικά αγχωνομαι καθε φορα που ειναι να παω στο γυναικολόγο και ισως βλακωδως. Ειναι να παω σε 2 μερες και εχω ηδη χασει τον υπνο μου.. Επισης πιστευω οτι το ψυχολογικο κομματι καποιες φορες σε τετοια θεματα ειναι πολύ πιο σημαντικο απο το καθαρα παθολογικο, που οσο να ναι αντιμετωπίζεται. Σας ευχαριστώ πολυ :))
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Σε ολες  σου τις ερωτησεις  η  απάντηση είναι :  Ναι. μπορει να   είναι έτσι..
Στην πρωτη ερωτηση  μια  διευκρινιση:  Η μη ανεύρηση  στελεχων  στο DNA-Test σημαίνει  ότι  αναπτυχθηκαν αντισώματα και δεν κινδυνευεις και  δεν  μεταδιδειςτον  ιό .
Δεν ΄΄ξανακολλάς ΄΄ και τον ιδιο  ιό!
Στην τριτη ερώτηση:  μπορει το  DNA-test  να παραμενει   γαι χρόνια  θετικό, αλλά να μην προσβληθει  η γυανικα  ποτέ  απο καρκινο

Λέγεται,  ότι  μία  δυσπλασία  μπορεί να εκτραπει σε διηθητικό  καρκίινο,
τόσο  μετά   από  πάροδο  πολλων ετών μετά  από την επιμόλυνση
όσο  και πάρα πολύ   πιο συντομα...
Ωστόσο: Επειδή  περίπου 70%  του  σεξουαλικά  ενεργού  πληθυσμού εχει καποτε έλθει σε επαφή  με  καποια στελεχη  ιών HPV,  η  πιθανοτητα εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου  της  μήτρας, συμφωνα με  Ευρωπαϊκές  στατιστικές - φερέγγυες  Ελληνικές δεν υπάρχουν! -  ειναι  εξαιρετικά σπανια..
Περιπου 1 από  7000  γυναικες  - κατα την διάρκεια  της  ζωής   της  - θα  εμφανισει εναν καρκινο  του τραχηλου της  μητρας..
Αν το  δει κανείς σωστά,  προκύπτει , ότι προκειται  κυριολεκτικά  για  ποσοστό   της ...πλακας, μπροστά στον κινδυνο από καρκινο του μαστού,  που αφορά  μία   στις 15  γυναίκες  ηλικίας ανω των  35-40 ετών.
Θα έλεγα: μην ασχολείσαι τοσο.. Περασες μία  φορά  ενα CIN  1 (  ΄΄τριχες δηλαδή ΄΄ το αποκαλεσε   καποτε ο παθολογανατομος  μου!), εισαι σε   παρακολούθηση, μία  υποτροπη θα βρεθεί  εγκαίρως..
Δεν  θα παθεις. τιποτε...
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ γιατρε μου, με κατατοπισατε αρκετα!
 
Το αγχος ειναι πολυ κακος συμβουλος παντα και μας αφαιρει την καθαρη σκεψη. Να φανταστειτε μου ειχε μπει η ιδεα στο μυαλο να ταυτοποιησω με dna test ιους στο υλικο της βιοψίας του 2009 και να συγκρινω με τυχον υπαρξη στελεχων σε dna test που θα εκανα τωρα.. Μήπως και αυτο σήμαινε στα σίγουρα "απιστια" του συντροφου. Εμμονες.... 
 
(Αγχωμενοι τελικα, γινομαστε αλλοι ανθρωποι..
Ελπίζω να γελασατε και να σας εφτιαξα τη μερα... :))) 
 
Με εκτιμηση
  1. Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.