user_mobilelogo
  1. bgatova
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012
 
Καλη σας ημερα,
 
Σε σημερινη επισκεψη σε γυναικολογο για ασχετο λογο εγινε κολποσκοπηση με δοκιμασια οξικου οξεος η οποια εδειξε την εικονα που σας επισυναπτω. Η γυναικολογος ειπε οτι μαλλον πιθανοτατα καποια στιγμη περασα HPV, (σημειωτεον οτι ετησια τεστ παπ δεν εχουν δειξει ποτε εικονα αλλοιωσης, μονο το τελευταιο που εγινε Νοεμβριο του 2011 ανεφερε εικονα τραχηλιτιδας και σε κολπικη εξεταση που εκανα εμφανιστηκαν μυκητες).  Στην ερωτηση μου αν πρεπει να κανω κατι απο εδω κ περα, καποια περαιτερω εξεταση, καποια ειδικη θεραπεια και κυριως αν υπαρχει κινδυνος να μεταδοσω τον ιο με τη σεξουαλικη επαφη σε καποιον αλλον η απαντηση ηταν σε ολα αρνητικη. Τις προηγουμενες ημερες εκανα θεραπεια με κρεμα fouchs εαν αυτο εχει καποια αξια στην αξιολογηση της εικονας.
 
Θα εκτιμουσα να ειχα και τη δικη σας γνωμη. Υπαρχει περιπτωση αναζοπυρωσης του ιου ή παει αδρανοποιηθηκε? Ποσο καιρο αραγε πριν τον περασα? Απο τη στιγμη που το εχω περασει και δεν το πηρα χαμπαρι το εχει κολλησει και ο αντρας μου και θα το κανουμε πινγκ πονγκ ο ενας στον αλλο?
 
Ευχαριστω εκ των προτερων
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/kolp%2011.jpg
 
Κολποσκοπικη εικόνα τραχήλου της μητρας,    μετά  απο  δοκιμασία  οξικού οξέως.
Τυπική  για προσβολή απο HPV,  αρνητική περιοχή στο  οπίσθιο χείλος,  με εικόνα  μωσαϊκου. Περιστατικό  ιατρειου μας.
 
 
 
 
 
 
Aγαπητή Φίλη!
Μεχρι στιγμής δεν μπόρεσα ν΄ ΄΄ανοίξω΄΄ την εικόνα   που έστειλες.. Αν  τα καταφέρω ,  θα  σου  ξαναπαντήσω
Ωστόσο:   Από τις  πληρογορίες σου  πρέπει να σχολιάσω  γενικά τα εξής: 
Δεν είναι δυνατον  από την οποια κολποσκοπική εικονα να συμπερανουμε,    ότι  κάποτε  πέρασες  μία  επιμόλυνση από  HPV..   Μπορουμε  ν΄αναφέρουμε,  στο   ότι σύμφωνα με  με στατιστικές,  περιπου 70%  του  σεξουαλικλά  ενεργου πληθυσμού είχε   καποτε  μία  επιμολυνση  από   κάποιο  ή  καποια στελεχη   HPV.
Aν  η κολποσκοπική ειδκόνα  συνηγορεί για  HPV,    τοτε   το λέμε (΄΄εχεις   προσβληθεί  από  HPV!΄΄)  και  προβαινουμε σε ότι  νομιζουμε   χρήσιμο (  από αναμονή, την αποχή, την εξέταση του συντροφου,  μέχρι  και  μικροβιοψία   κτλ΄ ) .
Ενα Pap-Test  θα  ήταν   -  θα έλεγα -  απαραιτητο σε μια  τετοια  περιπτωση, έστω  κι   αν  το τελευταίο  ήταν εν   ταξει.. Για να μην το κρινει  η γυναικολογος  σου αναγκαίο, το αξιολογώ  θετικά/
Επειδή η γυναικολογος  σου  ήταν  καθησυχαστική  σε όλα,    υποθετω  ότι θα της ξεφυγε η  κουβεντα παραπάνω  - συμβαίνει καμια  φορά σε όλους μας   -   και βλεποντας  ότι  το ΄΄κλίμα ΄΄ πήγαινε  να  ξεφύγει  και ν΄  ανησυχήσει  η γυναικα ,  ήταν  -  οπως  κι  όλας  ώφειλε  - καθ ΄ ολα   καθησυχαστική...
Επομένως  σταμάτησε ν΄ ανησυχείς..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλη σας ημέρα και ευχαριστω για την απάντηση. Κάνω μια προσπάθεια ακόμα να επισυνάψω τη φωτογραφία.
 
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Επισυνάψεις
  1. Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
images/Ektopie__3.jpg_-_Copy.jpg
Περιστατικό ιατρείου
Μερικως ιαθεν  εκτεταμενο εκτρόπιο άτοκης  και  ασυμπτωματικής   γυναίκας. Ευρημα γνωστό  από  το 2003. Κυτταρολογική εξεταση  κατά Papaniocolaou εκτοτε  παντα  αρνητικη (2011)..
 
Aγαπητή Φίλη!  
Ειδα την εικονα    που μου έστειλες... Η  αποψη  μου ιεναι ,  ότι προκειται  για ενα μερικώς  ιαθεν   μεγαλο εκτροπιο  πολυτοκου γυναικας.  Το βρισκουμε  και  σε  γυναικες που πηραν αντισυλληπτικο για πολυ καιρό, αλλά  και σε γυναιεκς  που  δεν  πηρνα και που δεν  εμειναν έγκυες   ποτε...
Πρόκειτια  για  φυσιολοκο φαινομενο  επικαλυψης  ενδοτραχηλικου αδενικού   επιθηλίου,  που εχει εκτραπεί  από τον ενδοτραχηλο  προς τα εξω, κι ερεθίζεται   πιο  ευκολα  από τα κολπικα  υγρα,  καθως  και προσβαλεται  πιο ευκολα στην περιφερεια  του,  από στελεχη  HPV
Η διαδικασία   προστατευτικης επικάλυψης  της περιοχης  με πλακώδες επιθηλιο  ειναι φυσιολογικο φαινομενο και κατά  κανονα δεν χρειάζεται  θεραπεια... Γίνεται   όμως  από  πολλους γυναικολόγους  παρ΄ ολ΄ αυτό αντικείμενο θεραπειας,  με θερμοπηξία,  καυτηριασμους,  laser,  κρυοπηξία..
 Στην περιτπωση  σου,  (αν το  προσφατο  Pap-test είναι  αρνητικό) κι  εσύ  η ίδια  ασυμπτωματική,  δεν χρειάζεσαι  προς το παρον τιποτε.
Επι  του θεματος   ΄΄θεραπεια ΄΄,  ορθά   επέλεξε κατά την άποψη  μου  η  γιατρός  σου να  μην κανει τιποτε...
Κατά  τα άλλα, θα δει κανείςκαι στην πορεια....
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ανήκω στη κατηγορία που ουτε αντισυλληπτικα εχω παρει ποτε μου ουτε και εγκυος εχω μεινει ποτε μου. (εχω παρει ομως αρκετες ορμονες για τις εξωσωματικες). Αν και εξακολουθω να μην καταλαβαινω από αυτα που γράψατε αν ειναι HPV κραταω το οτι δεν χρειάζεται θεραπεία προς το παρον. Σχετικα με τα συμπτωματα εξαρταται τι εννοοουμε, αιμα, πονο, τσουξιμο, καψιμο?  Να υποθέσω πως το εστ παπ καθε ετος θα με καλυπτει ωστε ενα ελέγχω αν ολα ειναι καλα. Μια ακομα ερωτηση στο τεστ παπ πρεπει να τους λεω να προσεχουν κατι συγκεκριμενο ?
  1. Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/kolp%205.jpg










Εκτρόπιο τεκούσης.
Υπερτροφία εκτροπίου στο οπίσθιο χείλος,  Καλοήθης είκόνα.  Pap-test φυσιολογικό,
Δεν χρειάζεται θεραπεία. Περιστατικό ιατρείου μας,,
 
 
 
 
 
 
Αγαπητή Φίλη!
Ναι, η εικόνα  δεν μας  λέει   ότι εχεις  μια προσβολή  από HPV.. 
Πολλες   φορές  βεβαια συμβαίνει  το Pap-test να  ειναι εν ταξει  και κολποσκοπικώς να διαπιστώνουμε  στην γυναίκα  προσβολή απο  HPV.. 
Σε μια  τέτοια περίπτωση, ελέγχουμε την κατάσταση  με μια μικροβιοψία  και ιστολογική εξέταση...
Δεν εχω την εντύπωση -  οπως προφανώς και η γιατρός  σου  -  ότι κάτι τέτοιο είναι  στην  δική σου  περίπτωση  αναγκαίο..
Για το θέμα της εκτοπίας (  ή εκτροπίου): Οπως προανέφερα,  το φαινόμενο  εμφανιζεται  σπανια  και  χωρις αντισυλληπτικό, αποβολές,   ή τοκετούς..
Για το κατά πόσο  εμπλέκονται  οι εξωσωματικές στην περίπτωση  σου:  Δεν  νομίζω, επειδή  χρησιμοποιούνται κυριως  γοναδοτροπίνες  και προγεσταγόνα.. Δεν εχω  υπ΄ οψη μου  επίσης καμία βιβλιογραφία,  που ν ΄αναφερεται, ότο σε γυναίκες με αποτυχημενες εξωσωματικές (γι αυτές  μιλάμε)  εμφανίζουν συχνότερα εκτρόπια ,,
Φιλικά
Π,Ζ
  1. Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.