user_mobilelogo
  1. mairi1980
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012
 
 
Καλημέρα σας.
 
Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε την άποψη σας για ένα πρόβλημα που έχω.
 
Είναι πρώτη φορά που γράφω στην ιστοσελίδα σας.
Παρακάτω σας αναλύω το ιστορικό για να έχετε πλήρη εικόνα του προβλήματος μου.
 
Είμαι 32 χρονών και έχω σταθερή σχέση τα τελευταία 6 1/2 χρόνια.
(Γενικώς πάντα είχα σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις.)
Μέχρι και πριν 1 1/2 χρόνο τα τεστ παπ μου ήταν καθαρά.
Το τεστ παπ που έκανα πριν 1 χρόνο και κάτι μήνες περίπου έδειξε πως υπήρχαν κάποια αλλοιωμένα κύτταρα.
Ο γυναικολόγος μου με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Παρόλα αυτά συνέστησε να κάνουμε και μια κολποσκόπηση χωρίς να μου εξηγήσει και πολλά πράγματα. Το μόνο που μου έλεγε ήταν πως δεν έχω κάτι ανησυχητικό, πως ίσως έχω κάτι συνηθισμένο ή ίσως το τεστ παπ να δείχνει κάτι το οποίο η κολποσκόπηση να δείξει πως δεν υπάρχει. Μετά από ένα περίπου μήνα λοιπόν κάναμε την κολποσκόπηση (με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος Dysis - το οποίο φαντάζομαι γνωρίζετε). Η κολποσκόπηση βγήκε καθαρή και ο γυναικολόγος μου μου είπε να μην ανησυχώ για τίποτα και για προληπτικούς λόγους μονάχα να επαναλάβω το τεστ παπ σε 6 μήνες.
(σημείωση 1. Τα αποτελέσματα του τεστ παπ έλεγαν τα εξής:
 
Κολπικά επιχρίσματα
 
Κύτταρα πλακώδους επιθυλίου
Από την επιπολής στοιβάδα: μέτρια
Από την ενδιάμεση στοιβάδα: αρκετά
 
Φλεγμονώδη στοιχεία
Πολυμορφοπύρηνα λευκά: λίγα
 
Λοιπά Στοιχεία
Κυτταρόλυση: ήπια
Δείκτης ωρίμανσης κολπικού επιθυλίου (Δ.Ω): 00-70-30
Ορμονική εικόνα συμβατή: ναι
Παρατηρήσεις: Ικανή οιστρογονική επίδραση (ως περί την ωορρηξίαν) à Αυτό τι σημαίνει;;; Είναι κάτι καλό ή κάτι κακο;
 
Μικροοργανισμοί
Κολποβακτηρίδια: μέτρια
 
Τραχηλικά επιχρίσματα:
 
Επιθηλιακά Στοιχεία
Από τον εξωτράχηλο: αρκετά
Από τον ενδοτράχηλο: λίγα
Από πλακώδη μετάπλαση προερχόμενα: μέτρια
 
Φλεγμονώδη στοιχεία
Πολυμορφοπύρηνα: μέτρια
Ιστριοκύτταρα: λίγα
 
Συμπέρασμα/Σύσταση
Αλλοιώσεις συμβατές με HPV λοίμωξη του τραχήλου.
Αρνητικό για κακοήθεια.
 
σημείωση 2. Τα αποτελέσματα της κολποσκόπισης έγραφαν τα εξής:
 
Συμπεράσματα: Φυσιολογικά ευρήματα
 
Πρόγραμμα παρακολούθησης-οδηγίες
Τεστ παπ: σε 6 μήνες
Κολποσκόπηση επανελέγχου: σε 12 μήνες
Έλεγχος ιού (ΗPV DNA test): δε συνιστάται στην παρούσα φάση
Εμβόλιο κατά του ιού HPV: δε συνιστάται στην παρούσα φάση
Θεραπεία/βιοψία: δε συνιστάται στην παρούσα φάση
 
Επίσης έγραφε τα εξής:
Referal [u]Reason[/u]
Smear: Inflammation
 
DySIS Colposcopy:
Location of SCJ: Inside canal
Iodine: Complete
Punctation: None
Abnormal vessels: No
Gland Openings: No
Mosaic: None
Prediction: Normal)
 
 
7-8 μήνες μετά ξανακάνω τεστ παπ. Τα αποτελέσματα πάλι σχεδόν ίδια με προηγούμενο τεστ παπ.
(σημείωση 3. Τα αποτελέσματα του τεστ παπ που έκανα μετά από 7-8 μήνες έγραφαν τα εξής:
Κολπικά επιχρίσματα
 
Κύτταρα πλακώδους επιθυλίου
Από την επιπολής στοιβάδα: μέτρια
Από την ενδιάμεση στοιβάδα: αρκετά
 
Φλεγμονώδη στοιχεία
Πολυμορφοπύρηνα λευκά: λίγα
 
Λοιπά Στοιχεία
Κυτταρόλυση: ήπια
Δείκτης ωρίμανσης κολπικού επιθυλίου (Δ.Ω): 00-65-35
Ορμονική εικόνα συμβατή: ναι
Παρατηρήσεις: Ήπια οιστρογονική επίδραση à Αυτό τι σημαίνει;;;
 
Μικροοργανισμοί
Κολποβακτηρίδια: αρκετά
 
Τραχηλικά επιχρίσματα:
 
Επιθηλιακά Στοιχεία
Από τον εξωτράχηλο: αρκετά
Από τον ενδοτράχηλο: λίγα
Από πλακώδη μετάπλαση προερχόμενα: μέτρια
 
Φλεγμονώδη στοιχεία
Πολυμορφοπύρηνα: μέτρια
Ιστριοκύτταρα: λίγα
 
Παρατηρήσεις: Λίγα πλακώδη και μεταπλαστικά κύτταρα παρουσιάζουν ήπια διόγκωση του πυρήνα χωρίς υπερχρωμία.
 
Συμπέρασμα/Σύσταση
Αρνητικό για κακοήθεια.)
 
 
Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας τα εγώ -χωρίς να ξέρω πολλά ιατρικά θέματα - καταλάβαινα πως το δεύτερο τεστ παπ που έκανα ήταν κάπως καλύτερο από το πρώτο.
Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι;
 
Ο γυναικολόγος μου, αποφεύγοντας να μου εξηγήσει πολλές λεπτομέρειες, μου είπε πως δεν έχω κάτι αλλά καλό θα ήταν να επαναλάβουμε και την κολποσκόπηση μιας και είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη κολποσκόπηση. Τότε άρχισα να ανησυχώ οπότε για άλλη μια φορά προσπάθησε να με καθησυχάσει λέγοντας μου πως δεν έχω κάτι το ανησυχητικό και όλα γίνονται προληπτικά.
 
Τότε αποφάσισα να απευθυνθώ σε άλλο γυναικολόγο. Περίπου ένα μήνα λοιπόν μετά επισκέφτηκα έναν άλλο γυναικολόγο ο οποίος μου έκανε τεστ παπ, κολποσκόπηση ( χωρίς το μηχάνημα αλλά τοποθετώντας ειδικά υγρά στον κόλπο και εξετάζοντας τα με μικροσκόπιο επί τόπου- φαντάζομαι γνωρίζετε τη διαδικασία αυτή - πήρε κάποια μικρά κομμάτια για να στείλει για βιοψία και επίσης ζήτησε να γίνει η εξέταση για ΗPV test.  
 
Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
 
- Κυτταρολογική εξέταση κολποτραχηλικών επιχρισμάτων :
 
Υλικό:
Δύο έτοιμα επιχρίσματα.
 
Ευρήματα:
Κύτταρα από πλακώδες επιθύλιο, διάμεσα και επιπολής.
Αρκετά κύτταρα από κυλινδρικό επιθήλιο.
Λίγα πολυμορφοπύρηνα.
Σπάνια επιθηλιακά κύτταρα, από τις ανώτερες κυρίως στοιβάδες του πλακώδους επιθηλίου, με ανισοκαρύωση, διόγκωση και βαθυχρωμασία του πυρήνα και στοιχεία ανώμαλης κενοτοπίωσης ή κερατινοποίησης του κυτταροπλάσματος.
Άφθονα στοιχεία κυτταρόλυσης με γυμνούς πυρήνες.
 
Συμπέρασμα:
Επιχρίσματα με σπάνια στοιχεία ελαφρού βαθμού ενδοεπιθηλιακής βλάβης του πλακώδους επιθηλίου (LGSIL κατά Bethesda)
 
- κολποσκόπιση:
την κάναμε την ώρα της επίσκεψης στο ιατρείο και επειδή είδε κάτι προχώρησε και στις υπόλοιπες εξετάσεις
 
- βιοψία :
Παρασκεύασμα:
Μικροβιοψίες τραχηλικού επιθηλίου.
 
Μακροσκοπική περιγραφή:
Δώδεκα ακανόνιστα, λεπτά, λευκόφαια ιστοτεμάχια με μεγαλύτερη διάσταση 0,1-0,2 εκ.
 
Μικροσκοπικά ευρήματα:
Το υλικό αποτελείται από λωρίδες πλακώδους επιθηλίου, με ζώνη ινώδους υποστρώματος κατά θέσεις.
Το επιθήλιο παρουσιάζει υπερπλασία, με συχνές καταδύσεις στο υπόστρωμα και παρουσία παχιάς ζώνης κερατίνης στην επιφάνεια.
Σε αρκετές θέσεις παρατηρείται απώλεια στον προσανατολισμό των κυττάρων, διογκωμένοι πυρήνες και αυξημένος αριθμός πυρηνοκινησιών.
Οι αλλοιώσεις αυτές καταλαμβάνουν κυρίως τις κατώτερες στιβάδες του επιθηλίου και εστιακά αρκετό από το πάχος του.
 
Συμπέρασμα:
Ήπια και εστιακά μέτρια δυσπλασία του πλακώδους επιθηλίου του τραχήλου (CIN1 και εστιακά CN2).
 
- HPV test :
Δείγμα:
Τραχηλικό επίχρισμα
 
Εκχυλίσθηκε ολικό DNA του παραπάνω δείγματος.
Ακολούθησε ανίχνευση και τυποποίηση του DNA του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) με την μέθοδο PCR-RFLPs κατά την οποία το DNA υποβλήθηκε σε μια σειρά αντιδράσεων πολυμερισμού με εκκινητές που αναγνωρίζουν ειδικές περιοχές των στελεχών HPV.
 
Αποτελέσμα:
Στο αποσταλέν υλικό ανιχνεύτηκε το ιϊκό στέλεχος HPV-56 του ιού του ανθρώπινου θηλώματος (HPV).
 
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία το το ιϊκό στέλεχος HPV-56 ανήκει στην κατηγορία στελεχών υψηλής ογκογενετηκής ικανότητας.
 
 
 
Ο γιατρός συνέστησε να περιμένουμε 2-3 μήνες, να επαναλάβω το τεστ παπ και ίσως και την κολποσκόπηση αρχές Σεπτέμβρη και ανάλογα με τα αποτελέσματα να κρίνουμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
Έτσι έκλεισα ραντεβού για τεστ παπ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
 
Μου εξήγησε πως έχω έναν ιό HPV, όχι πολύ επιθετικό, ότι είναι σε αρχικό στάδιο οι αλλοιώσεις και γι' αυτό το λόγο συνήθως περιμένουμε κάποιο μικρό χρονικό διάστημα να δούμε αν ο οργανισμός καταπολεμήσει μόνος του τον ιό αλλιώς προχωράμε σε αφαίρεση του με μια ανώδυνη επέμβαση.
 
Επειδή δεν έχω γνώση του θέματος και από όσα έχω διαβάσει στο ιντερνετ έχω αγχωθεί, μπερδευτεί και πανικοβληθεί, θα σας παρακαλούσα αν σας είναι εύκολο να μου απαντήσετε στις παρακάτω απορίες μου:
 
 
1. Από τη στιγμή που κολλάς αυτόν τον ιό πόσο χρονικό διάστημα περνάει μέχρι να φανεί στο τεστ παπ;
Στην περίπτωση που χρειάζεται κάποιο χρονικό διάσημα για να εκδηλωθεί υπάρχουν παράγοντες που βοηθάνε στην εκδήλωση του; Πχ. Κακή διατροφή, κακή ψυχολογική κατάσταση, εξασθενισμένος οργανισμός, κάπνισμα, κτλ;
Διάβασα ότι υπάρχει περίπτωση να έχεις τον ιό και να μην εκδηλωθεί ποτέ. Ισχύει;
Δηλ. υπάρχει περίπτωση να έχω και άλλους ιούς που απλά δεν έχουν εκδηλωθεί και δεν φαίνονται στις εξετάσεις που κάνω;
 
2. Είναι πιθανό να είχα κολλήσει τον ιό από προηγούμενο σύντροφο μου και όχι από τον τωρινό;
 
3. Υπάρχει περίπτωση να κόλλησα τον ιό από τον τωρινό μου σύντροφο μου κατά τη διάρκεια της σχέσης μας, δηλ. τα τελευταία 6 1/2 χρόνια;
Δεδομένου ότι εγώ δεν έχω υπάρξει άπιστη αν τον κόλλησα τον ιό αυτόν από τον τωρινό μου σύντροφο είναι ένδειξη απιστίας ή μπορεί να ήταν φορέας του ίου από προηγούμενη του σχέση και να μην γνώριζε πως έχει τον ιό;
 
4. Υπάρχει κάποια εξέταση με την οποία μπορώ να διαπιστώσω αν κόλλησα τον ιό από τον τωρινό μου σύντροφο;
 
5. Υπάρχει κάποια εξέταση που πρέπει να κάνει ο σύντροφος μου για να δούμε αν έχει τον ιό αυτό ή όχι; Ή αν έχει γενικά ιούς HPV;
Αν δεν έχει ιούς σημαίνει ότι δεν τον κόλλησα ή ότι τον κόλλησα αλλά ο οργανισμός του τους καταπολέμησε;
Αν πάλι έχει κάποιον ιό, ποιο το επόμενο βήμα;
Δεδομένου ότι εγώ έχω έναν μόνο ιό, αν αυτός έχει περισσότερους από έναν σημαίνει ότι μπορεί να έχω κολλήσει και τους υπόλοιπους ιούς;
Σε ποια φάση της σχέσης κολλάς τον ιό;
Αν υποθέσουμε ότι και οι 2 ήμασταν πιστοί σημαίνει πως κόλλησα ή του κόλλησα τον ιό την πρώτη φορά που κάναμε σεξ;
Αν υποθέσουμε ότι υπήρξε κάποια απιστία, πόσο καιρό μετά μπορεί να μου κόλλησε τον ιό;
 
6. Υπάρχει περίπτωση να είχε τον ιό πριν τη σχέση μας ή να τον είχα εγώ πριν από τη σχέση μας και να μου τον κόλλησε ή να του τον κόλλησα και ο οργανισμός του να τον καταπολέμησε έτσι ώστε τώρα να μην τον έχει (άσχετα που εγώ τον έχω);
 
7. Σε περίπτωση που έχει τον ιό υπάρχει κάποια θεραπεία; Αν ναι, ποια είναι αυτή η θεραπεία;
Ή για τον άντρα δεν υπάρχει κάποια θεραπεία;
 
8. Κάνουμε έρωτα χωρίς προφυλακτικό. Τα τεστ παπ μου ήταν πάντα καθαρά τα τελευταία 14 χρόνια. Το ότι προέκυψε πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο είναι ένδειξη ότι κόλλησα τον ιό από τον τωρινό μου σύντροφο;
 
9. Αν δεν υπάρχει θεραπεία για τον άντρα σημαίνει πως θα παραμείνει φορέας για πάντα και μπορεί να μου ξανακολλήσει τον ιό;
Και σε περίπτωση που σοβαρέψει παραπάνω η σχέση και ξεκινήσουν προσπάθειες για παιδί - άρα σεξ χωρίς χρήση προφυλακτικού - πάλι θα υπάρχει φόβος μην τον ξανακολλήσω;
 
10. Σε περίπτωση που καταπολεμήσω αυτό τον ιό, υπάρχει περίπτωση να τον ξανακολλήσω;
 
11. Η χρήση προφυλακτικού προστατεύει από τους HPV ιούς ή όχι;
 
12. Άκουσα από φίλες που είχαν παρόμοιο πρόβλημα πως προχώρησαν σε επέμβαση με λέιζερ με πλήρη επιτυχία και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στον οργανισμό τους ο ιός.
Από άλλες φίλες άκουσα πως χωρίς να κάνουν καμία θεραπεία ο οργανισμός τους καταπολέμησε τον ιό και αυτή τη στιγμή δεν έχουν τίποτα.
Μπορούν να ισχύουν τα παραπάνω;
 
13. Δεδομένου ότι εδώ και ένα χρόνο έχω σίγουρα τον ιό ποια είναι η γνώμη σας; Πρέπει να περιμένω να δω αν θα τον καταπολεμήσει ο οργανισμός μου ή να προχωρήσω άμεσα σε επέμβαση;
Εγώ έχω πανικοβληθεί και θα προτιμούσα αν η επέμβαση καταπολεμάει τον ιό να προχωρήσω σε επέμβαση προτού έχω περισσότερες αλλοιώσεις. Φοβάμαι μην υπάρχει δυσκολία σύλληψης, προβλήματα κατά τον τοκετό, καρκίνος, κτλ.
 
14. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για το πως γίνεται η επέμβαση και τι συμπτώματα μπορεί να έχεις μετά από αυτή την επέμβαση (πχ. αιμορραγία, πόνο, κτλ);
 
15. Η επέμβαση γίνεται μόνο με λέιζερ η και με τον παραδοσιακό τρόπο;
 
16. Με την επέμβαση απλά αφαιρούνται τα αλλοιωμένα κύτταρα ή καταπολεμάται και ο ιός;
Δεν το έχω καταλάβει αυτό.
Δηλ. Άμα κάνω επέμβαση θα εξαφανιστεί ο ιός από τον οργανισμό μου και άμα δεν τον ξανακολλήσω δεν θα υπάρχει στον οργανισμό μου;
 
17. Αφού εξαφανιστεί ο ιός από τον οργανισμό μου τί πρέπει να προσέχω; Τι προφυλάξεις να παίρνω;
Σε περίπτωση που ούτε ο σύντροφός μου ούτε εγώ έχουμε τον ιό μπορούμε να κάνουμε ελεύθερα έρωτα δεδομένου ότι είμαστε πιστοί μεταξύ μας;
 
18.Στους επόμενους 2 μήνες, μέχρι δηλ. Επόμενο τεστ παπ μου, τι πρέπει να προσέχω;
Συνιστάται χρήση προφυλακτικού η δεν έχει νόημα αφού έχω ήδη τον ιό και σταθερή και σοβαρή σχέση (και δεδομένου ότι κάνουμε σεξ χωρίς χρήση προφυλακτικού πολλά χρόνια);
Κάτι άλλο πρέπει να προσέξω;
 
19. Μου είπε ο γιατρός πως καλό είναι να κάνω το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας που θα με προστατεύει και από μερικούς ιούς.
Ποιά η γνώμη σας για αυτό το εμβόλιο; Θεωρείτε καλό να γίνει;
Άκουσα ότι βγαίνει ένα νέο εμβόλιο που θα καλύπτει και περισσότερους ιούς. Μήπως να περιμένω να κάνω εκείνο;
 
20. Γιατί η κολποσκόπηση που έγινε ένα χρόνο πριν έδειχνε ότι δεν έχω τίποτα αν και το τεστ παπ έδειχνε;
 
21. Υπάρχει περίπτωση το μηχάνημα με το οποίο γίνεται η κολποσκόπηση να μην είναι τόσο ακριβές στα αποτελέσματά του;
Γιατί έλεγε πως τα πάντα είναι φυσιολογικά και δεν χρειάζεται ούτε τεστ DNA, ούτε βιοψία, ούτε εμβόλιο;
 
22. Υπάρχει περίπτωση να κόλλησα τον ιο μετά από αυτή την κολποσκόπηση;
 
23. Υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός μου να άρχισε να καταπολεμά τον ιό γι’ αυτό και η πρώτη κολποσκόπηση και το δεύτερο τεστ παπ να βγήκαν καλά και μετά να άρχισε πάλι να υποτροπιάζει;
 
24. Ο ιός HPV-56 είναι πολύ επικίνδυνος για τον οργανισμό μου;
 
 
Έχω μπερδευτεί…το πρώτο τεστ παπ δείχνει πως υπάρχει περίπτωση να έχω αλλοιώσεις συμβατές με HPV, η κολποσκόπηση ένα μήνα μετά δείχνει πως δεν έχω τίποτα, το επόμενο τεστ παπ δείχνει μονάχα πως υπάρχουν πλακώδη και μεταπλαστικά κύτταρα που παρουσιάζουν ήπια διόγκωση του πυρήνα χωρίς υπερχρωμία, μετά το επόμενο τεστ παπ (που το έναν ουσιαστικά 2-3 εβδομάδες μετά από το τελευταίο τεστ παπ) δείχνει πως έχω HPV ιό.
Τι συμβαίνει;
 
Έχω αγχωθεί πολύ.
 
Συγνώμη αν σας κούρασα απλά ήθελα να γνωρίζεται όλο το ιστορικό μου για να έχετε καλύτερη εικόνα του προβλήματος μου.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/HPV_4a_copy.jpgΠεριστατικό  ιατρείου. Δικό  μας παρασκεύασμα.
Κυτταρολογικό  επίχρισμα τυπικό για   προσβολή  από HPV.  Κοιλοκυττάρωση  κυττάρων της  επιφανειακής και διαμέσου στοιβάδος. Οι αλλοιωσεις  υπεστράφησαν χωρίς  θεραπεια.    Χρώση κατά Papanicolaou ,μεγέθυνση  10Χ40. 
 
Αγαπητή Φίλη!
κατα την αποψη  μου  το πρωτο κυτταρολογικΌ επιχρισμα  δεν   εχει τιποτε το  επιλήψιμο,  αλλά παρ'  ολ'  αυτό  μιλά  για  προσβολή  απο  HPV..
Υποθετω δυο τινά.. Το πρωτο ειναι  ότι κάτι  ξεχασες στην αντιγραφή του πορίσματος..
Το δευτερο ειναι,  ότι  το  λαθος(;) εγινε  από τον  υπολογιστη,  όπου ειχε μία αλλη καταγραφή και  στην καινουργια, ξεχαστηκε να  διαγραφεί,,, (Αν ξερεΙς  καΙ η ιδια  από αυτά, θ΄αντιληφθεις, πως μπορει  να συμβεΊ..)
Το δευτερο Pap ειναι επίσης αρνητικό. Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να ξεφύγει είναι το σχόλιο:   ΄΄Λίγα πλακώδη και μεταπλαστικά κύτταρα παρουσιάζουν ήπια διόγκωση του πυρήνα χωρίς υπερχρωμία.   ‘’, που ομως δεν αιτιολογεί ΄΄παθολογοποίηση΄΄ του επιχρίσματος...
Το οτι το δεύτερο επίχρισμα είναι καλλλίτερο   από το πρώτο - αν εξαιρέσουμε την από το πόρισμα αδικαιολόγητη αξιολόγηση της προσβολής από HPV - δεν ευσταθεί...
Το τρίτο επίχρισμα Pap  κατέδειξε ενδοεπιθηλιακή βλάβη χαμηλου κινδύνου..Σ΄ αυτή κατατάσσονται το CIN 1 και...περιπου τα...μισά CIN 2...Nα μην εξηγήσω   για το πως γινεται αυτό με την ιδιορυθμία του συστηματος Bethesda, που κατ΄ εμέ ειναι μία .... (ας μην πω την λεξη!) ..
Ειναι αξιοσημείωτο, ότι εληφθησαν 12 (δώδεκα!)   κολποσκοπικά στοχευμένες μικροβιοψίες και αυτό συνηγορεί οτι ο άνθρωπος ειναι γνώστης του αντικειμενου του..
Το παθολογοανατομικό συμπέρασμα ΄΄Ήπια και εστιακά μέτρια δυσπλασία του πλακώδους επιθηλίου του τραχήλου (CIN1 και εστιακά CN2).΄΄ δεν σηκωνει κατα την άποψη μου ασφαλή συντηρητική αντιμετωπιση.. Το ΄΄ εστιακά CIN2΄΄, δεν ‘΄΄πάει στην μετρια δυσπλασία΄΄ , αλλά  προς την μερια   της πιο σοβαρής δυσπλασίας, του CIN 2  δηλαδή....
Ακόμη, υπάρχει και η έμμεση ερμηνία - που , πως να το κανουμε, περνά από το μυαλό μας - ότι δεν γνωριζουμε, εκεί οπου δεν έγινε   βιοψία, τι βαθμού δυσπλασια θα μπορουσε να υπάρχει .!. Ο γιατρός σου είναι για τα μέτρα μου πολυ ικανός και αναγνώρισε κολποσκοπικά την μεγάλη έκταση της αλλοίωσης ... Είναι όμως προφανώς βεβαιος ότι δεν την  αφήρεσε τελείως ..
Η προσωπική μου άποψη για την συντηρητική αντιμετωπιση που προτάθηκε:
Ειναι αληθεια, ότι με τις βιοψίες και μόνον, ειναι δυνατόν να μειώθηκε το ιικό δυναμικό και να μην βρίσκουμε πλέον θετικά   Pap-test και θετικά κολποσκοπικα ευρήματα σε επόμενες εξετάσεις .. Παλαιοτερα μιλούσαμε για ‘’χειρουργική παλινδρόμιση΄΄ (chirurgische Regression στα Γερμανικά), σήμερα μιλάμε για αντιμετωπιση του προβληματος από τον οργανισμο (αντισωματα! ).
Σε πολύ πιο νέες γυναίκες είναι μία λογική επιλογή.. Με 32 χρόνια είσαι μεν ακόμη νέα, αλλά ειναι δυνατόν η επιμόλυνση να επηλθε προ πολλων ετων... Σε αυτές τις περιπωσεις συζητώ (και συνιστώ)  την κατά δυναμη μικρη κωνοειδη εκτομή ( ή loop), που λύνει το διαγνωστικο και θεραπευθτικο προβλημα   αμεσα και κατα κανόνα   ριζικά. Η διαρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνα τα 2-3 λεπτά..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κύριε Ζησόπουλε,
 
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας!
Όσο αφορά για το
"
κατα την αποψη μου το πρωτο κυτταρολογικΌ επιχρισμα δεν εχει τιποτε το επιλήψιμο, αλλά παρ' ολ' αυτό μιλά για προσβολή απο HPV..
Υποθετω δυο τινά.. Το πρωτο ειναι ότι κάτι ξεχασες στην αντιγραφή του πορίσματος..
Το δευτερο ειναι, ότι το λαθος(;) εγινε από τον υπολογιστη, όπου ειχε μία αλλη καταγραφή και στην καινουργια, ξεχαστηκε να διαγραφεί,,, (Αν ξερεΙς καΙ η ιδια από αυτά, θ΄αντιληφθεις, πως μπορει να συμβεΊ..)"
 
δεν ξέχασα κάτι στην αντιγραφή του πορίσματος.
 
Και εγώ ήμουν της άποψης να κάνω την επέμβαση,
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Όταν θα ξαναπάω στον γιατρό μου θα συζητήσω την περίπτωση της επέμβασης.
 
Ξέρω ότι δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, επειδή όμως συνεχίζω να έχω πολλές απορίες πάνω στο θέμα αυτο....μόλις βρείτε λίγο χρόνο θα σας ήταν σας παρακαλώ εύκολο να μου απαντήσετε και στις υπόλοιπες ερωτήσεις μου;
 
Τις ξαναγράφω εδω:
 
 
1. Από τη στιγμή που κολλάς αυτόν τον ιό πόσο χρονικό διάστημα περνάει μέχρι να φανεί στο τεστ παπ;
Στην περίπτωση που χρειάζεται κάποιο χρονικό διάσημα για να εκδηλωθεί υπάρχουν παράγοντες που βοηθάνε στην εκδήλωση του; Πχ. Κακή διατροφή, κακή ψυχολογική κατάσταση, εξασθενισμένος οργανισμός, κάπνισμα, κτλ;
Διάβασα ότι υπάρχει περίπτωση να έχεις τον ιό και να μην εκδηλωθεί ποτέ. Ισχύει;
Δηλ. υπάρχει περίπτωση να έχω και άλλους ιούς που απλά δεν έχουν εκδηλωθεί και δεν φαίνονται στις εξετάσεις που κάνω;
 
2. Είναι πιθανό να είχα κολλήσει τον ιό από προηγούμενο σύντροφο μου και όχι από τον τωρινό;
 
3. Υπάρχει περίπτωση να κόλλησα τον ιό από τον τωρινό μου σύντροφο μου κατά τη διάρκεια της σχέσης μας, δηλ. τα τελευταία 6 1/2 χρόνια;
Δεδομένου ότι εγώ δεν έχω υπάρξει άπιστη αν τον κόλλησα τον ιό αυτόν από τον τωρινό μου σύντροφο είναι ένδειξη απιστίας ή μπορεί να ήταν φορέας του ίου από προηγούμενη του σχέση και να μην γνώριζε πως έχει τον ιό;
 
4. Υπάρχει κάποια εξέταση με την οποία μπορώ να διαπιστώσω αν κόλλησα τον ιό από τον τωρινό μου σύντροφο;
 
5. Υπάρχει κάποια εξέταση που πρέπει να κάνει ο σύντροφος μου για να δούμε αν έχει τον ιό αυτό ή όχι; Ή αν έχει γενικά ιούς HPV;
Αν δεν έχει ιούς σημαίνει ότι δεν τον κόλλησα ή ότι τον κόλλησα αλλά ο οργανισμός του τους καταπολέμησε;
Αν πάλι έχει κάποιον ιό, ποιο το επόμενο βήμα;
Δεδομένου ότι εγώ έχω έναν μόνο ιό, αν αυτός έχει περισσότερους από έναν σημαίνει ότι μπορεί να έχω κολλήσει και τους υπόλοιπους ιούς;
Σε ποια φάση της σχέσης κολλάς τον ιό;
Αν υποθέσουμε ότι και οι 2 ήμασταν πιστοί σημαίνει πως κόλλησα ή του κόλλησα τον ιό την πρώτη φορά που κάναμε σεξ;
Αν υποθέσουμε ότι υπήρξε κάποια απιστία, πόσο καιρό μετά μπορεί να μου κόλλησε τον ιό;
 
6. Υπάρχει περίπτωση να είχε τον ιό πριν τη σχέση μας ή να τον είχα εγώ πριν από τη σχέση μας και να μου τον κόλλησε ή να του τον κόλλησα και ο οργανισμός του να τον καταπολέμησε έτσι ώστε τώρα να μην τον έχει (άσχετα που εγώ τον έχω);
 
7. Σε περίπτωση που έχει τον ιό υπάρχει κάποια θεραπεία; Αν ναι, ποια είναι αυτή η θεραπεία;
Ή για τον άντρα δεν υπάρχει κάποια θεραπεία;
 
8. Κάνουμε έρωτα χωρίς προφυλακτικό. Τα τεστ παπ μου ήταν πάντα καθαρά τα τελευταία 14 χρόνια. Το ότι προέκυψε πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο είναι ένδειξη ότι κόλλησα τον ιό από τον τωρινό μου σύντροφο;
 
9. Αν δεν υπάρχει θεραπεία για τον άντρα σημαίνει πως θα παραμείνει φορέας για πάντα και μπορεί να μου ξανακολλήσει τον ιό;
Και σε περίπτωση που σοβαρέψει παραπάνω η σχέση και ξεκινήσουν προσπάθειες για παιδί - άρα σεξ χωρίς χρήση προφυλακτικού - πάλι θα υπάρχει φόβος μην τον ξανακολλήσω;
 
10. Σε περίπτωση που καταπολεμήσω αυτό τον ιό, υπάρχει περίπτωση να τον ξανακολλήσω;
 
11. Η χρήση προφυλακτικού προστατεύει από τους HPV ιούς ή όχι;
 
12. Άκουσα από φίλες που είχαν παρόμοιο πρόβλημα πως προχώρησαν σε επέμβαση με λέιζερ με πλήρη επιτυχία και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στον οργανισμό τους ο ιός.
Από άλλες φίλες άκουσα πως χωρίς να κάνουν καμία θεραπεία ο οργανισμός τους καταπολέμησε τον ιό και αυτή τη στιγμή δεν έχουν τίποτα.
Μπορούν να ισχύουν τα παραπάνω;
 
13. Δεδομένου ότι εδώ και ένα χρόνο έχω σίγουρα τον ιό ποια είναι η γνώμη σας; Πρέπει να περιμένω να δω αν θα τον καταπολεμήσει ο οργανισμός μου ή να προχωρήσω άμεσα σε επέμβαση;
Εγώ έχω πανικοβληθεί και θα προτιμούσα αν η επέμβαση καταπολεμάει τον ιό να προχωρήσω σε επέμβαση προτού έχω περισσότερες αλλοιώσεις. Φοβάμαι μην υπάρχει δυσκολία σύλληψης, προβλήματα κατά τον τοκετό, καρκίνος, κτλ.
 
14. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για το πως γίνεται η επέμβαση και τι συμπτώματα μπορεί να έχεις μετά από αυτή την επέμβαση (πχ. αιμορραγία, πόνο, κτλ);
 
15. Η επέμβαση γίνεται μόνο με λέιζερ η και με τον παραδοσιακό τρόπο;
 
16. Με την επέμβαση απλά αφαιρούνται τα αλλοιωμένα κύτταρα ή καταπολεμάται και ο ιός;
Δεν το έχω καταλάβει αυτό.
Δηλ. Άμα κάνω επέμβαση θα εξαφανιστεί ο ιός από τον οργανισμό μου και άμα δεν τον ξανακολλήσω δεν θα υπάρχει στον οργανισμό μου;
 
17. Αφού εξαφανιστεί ο ιός από τον οργανισμό μου τί πρέπει να προσέχω; Τι προφυλάξεις να παίρνω;
Σε περίπτωση που ούτε ο σύντροφός μου ούτε εγώ έχουμε τον ιό μπορούμε να κάνουμε ελεύθερα έρωτα δεδομένου ότι είμαστε πιστοί μεταξύ μας;
 
18.Στους επόμενους 2 μήνες, μέχρι δηλ. Επόμενο τεστ παπ μου, τι πρέπει να προσέχω;
Συνιστάται χρήση προφυλακτικού η δεν έχει νόημα αφού έχω ήδη τον ιό και σταθερή και σοβαρή σχέση (και δεδομένου ότι κάνουμε σεξ χωρίς χρήση προφυλακτικού πολλά χρόνια);
Κάτι άλλο πρέπει να προσέξω;
 
19. Μου είπε ο γιατρός πως καλό είναι να κάνω το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας που θα με προστατεύει και από μερικούς ιούς.
Ποιά η γνώμη σας για αυτό το εμβόλιο; Θεωρείτε καλό να γίνει;
Άκουσα ότι βγαίνει ένα νέο εμβόλιο που θα καλύπτει και περισσότερους ιούς. Μήπως να περιμένω να κάνω εκείνο;
 
20. Γιατί η κολποσκόπηση που έγινε ένα χρόνο πριν έδειχνε ότι δεν έχω τίποτα αν και το τεστ παπ έδειχνε;
 
21. Υπάρχει περίπτωση το μηχάνημα με το οποίο γίνεται η κολποσκόπηση να μην είναι τόσο ακριβές στα αποτελέσματά του;
Γιατί έλεγε πως τα πάντα είναι φυσιολογικά και δεν χρειάζεται ούτε τεστ DNA, ούτε βιοψία, ούτε εμβόλιο;
 
22. Υπάρχει περίπτωση να κόλλησα τον ιο μετά από αυτή την κολποσκόπηση;
 
23. Υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός μου να άρχισε να καταπολεμά τον ιό γι’ αυτό και η πρώτη κολποσκόπηση και το δεύτερο τεστ παπ να βγήκαν καλά και μετά να άρχισε πάλι να υποτροπιάζει;
 
24. Ο ιός HPV-56 είναι πολύ επικίνδυνος για τον οργανισμό μου;
 
 
 
Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ.
 
Συνεχίστε την καλή δουλειά!!
 
Περιμένωντας απάντηση σας.
 
Με εκτίμηση
  1. Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
 
Στον... βομβαρισμερό  ερωτήσεων   που αφορουν απορίες  πασης φυσεως  λεμε  οχι..  Ελπίζουμε σε κατανόηση  γι  αυτό..
Μονον  γενικά: 
Δεν  ξερουμε ποιος, ,  πότε ,  από ποιον  κολησε   ποιον  ιό..
Αυτη την στιγμη τυχαίνει στην  σελίδα να  εχουμε  4 μελη  και  100  επισκεπτες/τριες!.. Ειναι βεβαιο   ότι  70  από  εμας  εxoυν έλθει στην ζωη  τους σε επαφή  με   ιους  HPV.. (70%  του  σσξουαλικα ενεργου πληθυσμού)
Δεν ξερουμε   σε ποσο διαστημα  πάμε από την δυσπλασία, στον  διηθητικο καρκινο.. Καμια  φορά  διαρκεί χρόνια,  καμια φορά  η εξέλιξη ειναι ταχυτατη..
Δεν  ξερουμε επισης  και πόσο διαστημα   από την επιμολυνση χρειάζεται  για προκυψει  αλλοιωση στο επίχρισμα.  Προφαμώς  από  πολυ συντομα , μεχρι  πολλα χρόνια..
Αυτό   εξαρτάται,  από το  πότε  ο ιός από  επισωματικός (δεν εχει  ακομη εισχωρησει στον  μηχανισμό  πολλαπλασιασμου του  DNA για να κάνει το  κυτταρα  ΄΄αθάνατο΄΄ )  ενσωματωνεται στο DNA του  πηρηνα. 
Εχω περιστατικό γυναικός  που την ξεγεννησα σε ηλικια   39-40  ετων  ενα  παιδί  και την έβλεπα μετά  σχεδον ανελιπώς  προληπτικά   καθε  χρονο.. Οπως  η ίδια στην  κατ΄ιδιαν  κουβεντα  μας  κατά καιρους   μου   ανεφερε,  μετά την συλληψη  αυτού παιδιού δεν ειχε  καμια  σεξουαλικη σχεση πλέον.. Επροκειτο για σοβαρή   γυναίκα  και δεν  ειχα  κανενα  λογο να το αμφισβητήσω. Στον  τελευταιο  της ετησιο έλεγχο και  19 χρόνια  μετά  την καισαρική,  ΄΄έπεσα΄΄ κυριολεκτικά  επανω  σε ενα διηθητικό ενδοτραχηλικό  αδενοκαρκινωμα,  που ειχε διαβρώσει τον τραχηλο της μητρας... Ολa   τα  Pap-test  ηταν μεχρι  προ ετους  αρνητικά!
Βεβαια  η  περιπτωση  σου  ειναι  διαφορετική,  επειδη το CIN  αφορά το  πλακωδες επιθηλιο  του τραχηλου..
Υπαρχει  ομως  η  πιθανότητα  να καταγεται  απο την πρωτη  σου σχεση... Τοτε, μια δυσπλασια  CIN II  θα πρέπει να την δουμε  πιο σοβαρά..
Φιλικά
Π.Ζ
Υ.Γ. Πληκτρολόγησε στο Google:  Aπό το in situ, στο διηθητικό αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου της  μήτρας
 
 
  1. Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σας
και τη βοήθειά σας.
 
Με εκτίμηση
  1. Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα μπορούσατε απλά να με ενημερώσετε αν για τον άνδρα υπάρχει κάποια εξέταση
με την οποία διαπιστώνει αν έχει τον ιο;
Αν στην εξέταση φανεί ότι δεν έχει τον ιο τότε δεν μπορεί να μου τον ξανακολλήσει ή υπάρχει περίπτωση να μην φαίνεται στην εξέταση ότι έχει τον ιο και να μου τον ξανακολλήσει;
Αν έχει τον ιο, υπάρχει κάποια θεραπεία;
Και αν ναι ποια;
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας εκ των προτέρων
 
Με εκτίμηση,
  1. Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Μονον σε περίπτωση  που εχει εξωτερικώς  κονδυλώματα ,  μπορει  να   πει κανείς   ότι ο ανδρας  εχει προσβληθει  από κάποιο στελεχος  HPV.. Η θεραπεία  τότε είναι  τοπική, με καποια  καταστροφική   μέθοδο  (  π.χ.   χημικός  ή αλλου ειδους καυτηριασμος,  ποδοφυλλινη,  laser, κρυοθεραπεια. )
Δεν  υπάρχει  εργαστηριακη εξέταση -  όπως αυτή  που γίνεται στην γυναικα με το DNA-test, -  που να  αποδυκνύει  την προσβολή , σε   ανδρες χωρίς  συμπτωματολογια..
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αξιότιμε κύριε Ζησόπουλε,
 
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σας.
Άρα από τη στιγμή που δεν έχει κάποια εξωτερικά σημάδια υπάρχει περίπτωση να είναι φορέας
και να με ξανακολλήσει;
Γιατί οκ, εγώ θα κάνω την επέμβαση και θα είμαι καθαρή, αλλά τι γίνεται αν ο σύντροφός μου είναι φορέας;
Μπορεί να με ξανακολλήσει;
Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μην είναι επειδή τον καταπολέμησε ο οργανισμός του τον ιο;
 
Ευχαριστώ και πάλι.
 
Με εκτίμηση
  1. Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Η μη εμφάνιση κονδυλωμάτων   δεν  αποτελει  εγγύηση  ότι  ο ανδρας  δεν  ειναι φορέας...
Δεν δεχομαστε ωστόσο, ότι υφισταται επιμόλυνση  τυπου ping-pomg   με το ίδιο στ'ελεχος, επειδή  ήδη  θα εχεις δημιουρησει αντισώματα,, Δεν τίθεται  λοιπόν θεμα επαναεπιμόλυνσης  από τον ιδιο ιό..
Τα  κονδυλωματα προσβάλουν  στην γυναίκα  ολο το εξωτερικο γεννητικό σύστημα, δηλ  ότι  επιθηλιο καλυπτει τραχηλο,  κόλπο  και αιδοιο..
Η δικη   σου θεραπεία,  δεν συνίσταται στην εξαφάνιση  του  ιού,  αλλά  στην ιαση των  πολυ συγκεκριμενων   τοπικών  συνεπειών του  -  της δυσπλασίας  δηλαδήσε πολυ συγκεκριμένο σημείο  του τραχήλου,  που ειναι  η  λεγομενη βασική (τελευταιως  την   ονομάζουμε και  στοιβαδα βλαστικών  κυτταρων )  στην περιοχη της ζωνης  μετάπτωσης  ( ή και ζωνης μετατροπης)...Εκει  δηλ  όπου  ακριβώς  δημιουργεται  κατά  κανόνα το προβλημα στην γυναικα..
Με την επεμβαση  που  συζητήσαμε, απαλάσσεται  τη γυναικα  από τον  κίνδυνο εξαλλαγής  και επι  πλέον, το ιικό   δυναμικό μειωνεται  και  έτσι  ο οργανισμός  καταπολεμά  το πρόβλημα   μόνιμα.
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση
  1. Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ΠΖ
  1. Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κύριε Ζησόπουλε,
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές που μου δώσατε μέχρι τώρα.
Μίλησα με τον γιατρό μου και αποφάσισα να προχωρήσω σε χειρουργική επέμβαση για να είμαι ήσυχη.
Παρόλαυτα:
1. Ανησυχώ λίγο για την επέμβαση η οποια θα γίνει (από ότι κατάλαβα) με ηλεκτροθερμική αγκύλη.
Γνωρίζετε αν αυτή η μέθοδος είναι καλύτερη από το laser?
 
2. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα μελλοντικά;
 
3. Επίσης με απασχολεί πολύ το θέμα μήπως έχει και ο σύντροφός μου τον ιο και μήπως μου τον ξανακολλήσει.
Ρώτησα τον γιατρό ο οποίος μου είπε όπως και εσεις παραπάνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου ξανακολλήσει τον ιο και επίσης πως δεν υπάρχει κάποια εξέταση ή κάποια θεραπεία για τον άντρα.
 
Αν πάρουμε το ενδεχόμενο ότι αφού εγώ έχω τον ιο άρα θα είναι φορέας και αυτός...για να καταλάβω...
 
- υπάρχει περίπτωση αν τον κόλλησε αυτός από εμένα και όχι εγώ από αυτόν, να το καταπολέμησε ο οργανισμός του και να μην έχει τον ιο;
- αν τον κόλλησε από εμένα ή από πρώην, θα είναι πάντα φορέας;
Αν κάποιος είναι φορέα τότε δεν μπορώ να καταλάβω...πως λένε ότι δεν μπορεί να με ξανακολλήσει;
Πραγματικά δεν θα αντέξω να ξαναπεράσω όλο αυτό το άγχος και να πρέπει να ξανακάνω επέμβαση...
- μήπως προληπτικά πρέπει να κάνει και ο ίδιος κάποια εξέταση DNA HPV να γνωρίζει αν έχει τον ιο ή όχι;
Γίνεται αυτή η εξέταση και στους άντρες;
 
Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Συγνώμη που σας ρωτάω τόσα αλλά δυστυχώς επειδή δεν γνωρίζω το θέμα και
έχω φοβηθεί και πανικοβληθεί προσπαθώ να ενημεροθώ και να προστατευτώ.
 
Με εκτιμηση,
  1. Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δηλαδή για να το καταλάβω καλύτερα.
Θέτω το παρακάτω παράδειγμα:
Εγώ έχω τον ιο 56.
Άρα υποθέτω (από τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα κάποια εξέταση) ότι ο σύντροφός μου είναι φορέας του ίδιου ιου.
Κάνω την επέμβαση.
Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση (αν και ο συντροφός μου είναι φορέας) να ξανακολλήσω τον ιο 56;
 
όμως:
1. στη διάρκεια της σχέσης μας μπορώ να κολλήσω άλλον ιο;
Ο μόνος τρόπος να κολλήσω άλλον ιο θα είναι από άλλο άτομο;
(δηλ η θα με απάτησε ή θα τον απάτησα για να κολλήσω νέο ιο)
 
2. ο ίδιος αν είναι φορέας μπορεί να κολλήσει επόμενη του σχέση (αν χωρίσουμε)
 
3. εγώ με την επέμβαση αυτή θα απόκτήσω αντισώματα μόνο για τον συγκεκριμένο ιο;
 
4. αν χωρίσω με τον τωρινό μου σύντροφο και εγώ είμαι φορέας που σημαίνει μπορώ να κολλήσω τον ιο σε άλλη μου σχέση;
 
Ευχαριστώ και πάλι
 
Με εκτίμηση
 
  1. Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
θα μου επιττρεψεις  να  σχολιάσω,  ότι  παρεξήγησες  τον σκοπό της παρουσιας   μας  στην  σελιδα,  που εμείς  τον αντιλαμβανομαστε  ισως λιγο διαφορετικά..
Σε...βομβαρδισμούς ερωτήσεων   πάντως   είπαμε  και  συνεχιζουμε  να  λέμε  οχι (αν και το ξαναειπαμε, αλλά το..αυτί ...δεν  ιδρώνει..)
Το θέμα νομίζω  ότι  το  εξάντλησαμε  και  απάντησα τοσο  επαρκως  ώστε  καλυψα  ακόμη και νέα ερωτήματα  σου/  
Τα  μόνα  που θα  θα επαναλάβω ειναι:
  ότι  η ιδέα της επεμβασεως ειναι η καλλίτερη λύση για το συγκεκριμένο  πρόβλημα.  
  (Η  επιλογή ανάμεσα στις  2 μεθόδους  δεν διαφέρει  σε τίποτε απόλυτως)
και 
(χρησιμοποιώ την  εκφραση σου ):   Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα έχεις  κάποιο πρόβλημα μελλοντικά;
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν γνώριζα ότι οι ερωτήσεις μου θα δημιουργούσαν πρόβλημα.
Ο λόγος που έγιναν ήταν επειδή προσπαθώ να μάθω, από ανθρώπους που είναι ειδικοί πάνω στο πρόβλημα μου, όσα περισσότερα γίνεται για το θέμα αυτό μιας και αφορά την υγεία μου!!!
Νιώθω ότι αν έχω πλήρη ενημέρωση πάνω στο θέμα θα είναι καλύτερα από το να μην καταλαβαίνω και γνωρίζω αυτή τη στιγμή αν υπάρχει περιπτωση να ξανακολλήσω τον ιο, αν το προφυλακτικό με προστατεέυει, αν ο σύντροφός μου μπορεί να κάνει κάποια εξέταση ή θεραπεία κτλ.
Όλες οι ερωτήσεις ήταν σχετικές με το πρόβλημά μου και κατά εμέ απαραίτητες για την προφύλαξη της υγείας μου.
Γιαυτό και έγιναν.
Αν δεν επιθυμείτε να απαντήσετε το κατανοώ.
Παρόλαυτα οι ερωτήσεις μου θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικές και γιαυτό ζήτησα την άποψη σας.
Δεν κατάλαβα ότι πρέπει να είναι μόνο γενικές ερωτήσεις.
 
Ευχαριστώ
 
Με εκτίμηση,
  1. Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ότι πεις...
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει ή έχει περάσει παρόμοια κατάσταση για να μου δώσει κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το θέμα του HPV;
 
Επίσης αν γνωρίζει αν ο άντρας το κολλήσει, υπάρχει κάποια εξέταση με την οποία φαίνεται αν έχει τον ιο ή οχι;
Αν έχει τον ιο αλλά δεν έχει εμφανίσει κονδυλώματα υπάρχει κάποια θεραπεία;
Υπάρχει περίπτωση να το καταπολεμήσει ο οργανισμός του και να μην έχει τον ιο;
Εφόσον εγώ κάνω την επέμβαση, υπάρχει περίπτωση να το ξανακολλήσω;
 
Ευχαριστώ
  1. Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Οπως  είπαμε: 
Το  αυτί δεν  ιδρώνει....
Μια  άλλη  σοβαρή  αιτία  εμμονής  που   θα μπορουσε  καν εις να σκεφτει  θα ήταν... ΄΄Ντομάτες στα μάτια ΄΄
Ηδη σε  μία  απάντηση  γράφει:
 ''Η μη εμφάνιση κονδυλωμάτων   δεν  αποτελει  εγγύηση  ότι  ο ανδρας  δεν  ειναι φορέας...
Δεν δεχόμαστε ωστόσο, ότι υφισταται επιμόλυνση  τυπου ping-pomg   με το ίδιο στέλεχος, επειδή  ήδη  θα εχεις δημιουρησει αντισώματα,, Δεν τίθεται  λοιπόν θεμα επαναεπιμόλυνσης  από τον ιδιο ιό..
Εξυπακούεται,  ότι  από αλλους  ιούς  που ενδέχεται  να κολλησει  εκείνος  από αλλη  σχέση,  ναι  μπορει να προσβληθεις  κι  εσύ....΄΄
Σε  άλλη απάντηση  γράφει: 
''Μονον σε περίπτωση  που εχει εξωτερικώς  κονδυλώματα ,  μπορει  να   πει κανείς   ότι ο ανδρας  εχει προσβληθει  από κάποιο στελεχος  HPV.. Η θεραπεία  τότε είναι  τοπική, με καποια  καταστροφική   μέθοδο  (  π.χ.   χημικός  ή αλλου ειδους καυτηριασμος,  ποδοφυλλινη,  laser, κρυοθεραπεια. )
Δεν  υπάρχει  εργαστηριακη εξέταση -  όπως αυτή  που γίνεται στην γυναικα με το DNA-test, -  που να  αποδυκνύει  την προσβολή , σε   ανδρες χωρίς  συμπτωματολογια..''
Τι  όμως  θεραπεια  να υπάρχει  σε   ασυμπτωματικους  άνδρες; 
Δεν εχουμε  την  δυνατότητα  να τους......  κατακάψουμε  εκεί  κάτω!!
Σε τρίτη  απάντηση   γράφει: 
 
''Τα  κονδυλωματα προσβάλουν  στην γυναίκα  ολο το εξωτερικο γεννητικό σύστημα, δηλ  ότι  επιθηλιο καλύπτει τράχηλο,  κόλπο  και αιδοίο..
 
Η δικη   σου θεραπεία,  δεν συνίσταται στην εξαφάνιση  του  ιού,  αλλά  στην ίαση των  πολυ συγκεκριμενων   τοπικών  συνεπειών του  -  της δυσπλασίας  δηλαδή -  σε πολυ συγκεκριμένο σημείο  του τραχήλου,  που ειναι  η  λεγομενη βασική (τελευταιως  την   ονομάζουμε και  στοιβαδα βλαστικών  κυτταρων )  στην περιοχη της ζωνης  μετάπτωσης  ( ή και ζωνης μετατροπης)...Εκει  δηλ  όπου  ακριβώς  δημιουργεται  κατά  κανόνα το προβλημα στην γυναικα..
Με την επεμβαση  που  συζητήσαμε, απαλάσσεται  τη γυναικα  από τον  κίνδυνο εξαλλαγής  και επί  πλέον, το ιικό   δυναμικό μειωνεται  και  έτσι  ο οργανισμός  καταπολεμά  το πρόβλημα   μόνιμα''
 
Φυσικά - στην συντριπτικη  πλειοψηφια των  περιπτώσεων  καταπολεμάται  το   υπολοιπο  πρόλημα με αντισωματα  και  λογικά  δεν  ξανακολα η γυναικα   τον ιδιο  ιό...  Εχει  ήδη..εμβολιαστεί έναντι του συγκεκριμένου  ιού.  
Εξυπακούεται ωστοσο,  ότι  εξαιρέσεις  στους κανόνες  είναι δυνατόν  υπάρχουν πάντοτε.  Δεν   υπαρχουν  πάντως  επαρκεις  μελέτες   στις  σπανιες  υποτροπές δυσπλασιών ,  που να  επικετρώνονται  στο  πόσο  συχνά   η πρωτη διαγνωση στελεχους   ανευρίσκεται   και  στην  υποτροπή..
Π.Ζ
Υ.Γ:  Αν  υπαρχουν  ακομη   επικλήσεις  να δώσει  κάποιος  επισκέπτης επι  τελους  ακομη     περισσότερες  και   διεξοδικότερες   απαντήσεις, παρακαλούμε πάρα  πολύ,   το επομενο  μύνημα  να  τοποθετηθεί   σαν  ΄΄νεα ερωτηση'', με  νεο  τίτλο...   Αν αρχισει  ο καθενας να απαντα εδω  κι εκεί,  όπου απαντούν γιατροί,   θα    γίνει  ΄΄μπάχαλο΄΄,  όπως σε  άλλες σελίδες.
[hr]
  1. Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 18


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.
Sorry, the discussion is currently locked. You will not be able to post a reply or a comment at the moment.