user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

stellousi

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 5 χρόνια πριν
  1. stellousi
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
 
Καλησπέρα σας, 
είμαι στην 11η εβδομάδα κύησης και στις εξετάσεις θυροειδούς που έκανα η TSH  βγήκε 3,98 με όριο το 4. Ο ενδοκρινολογος που επισκέφθηκα μου είπε ότι στην εγκυμοσύνη το όριο είναι 2,5 και ότι πρέπει να πάρω χάπι για να την κατεβάσω, το οποίο θα πρέπει να το παίρνω μέχρι να γεννήσω. Η γυναικολόγος μου ωστόσο το θεωρεί υπερβολή.
Επίσης, το ζάχαρο νηστείας μου κυμαίνει από 92 μέχρι 98 και μου είπε πως και αυτό είναι παθολογικό στην εγκυμοσύνη ( οι υπολοιπες τιμες στην καμπύλη ζαχαρου βγήκαν φυσιολογικές) και πως αν δεν κατέβει θα πρέπει να πάρω ινσουλίνη. Δεν είναι υπερβολή και αυτό; Από την 6η εβδομάδα της κύησης παίρνω την προγεστερόνη Vasclor την οποία πρέπει να παίρνω ως τη 12 εβδομάδα. Μήπως ευθύνεται αυτή σε ένα βαθμό για τις ανεβασμένες αυτές τιμές; γιατί έχω ακούσει ότι προκαλεί τέτοιες αστάθειες. 
Αν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτά τα δύο θέματα και αν θεωρείτε ότι πρέπει να επισκεφθώ κάποιο άλλο ενδοκρινολόγο θα με βοηθούσατε πολύ.
Σας ευχαριστώ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Για το θέμα της TSH.: 
H  τιμή ειναι  πράγματι ΄΄τσιτωμενη΄΄  και σημαινει  ότι  ο  θυρεοειδής ειναι  στα  όρια της  υπολειτουργίας..
Ο υποθυρεοειδισμός  ομως  - αυτός  προξενεί την αναοδο  της  TSH  - ευθυνεται  για υψηλά ποσοστά  αποβολών,,   Η άποψη  μου  είναι,  ότι δεν  μπορει να αγνοήσεις την οριακή  τιμή  καιειναιφρονιμο  να  παρεις  την θυροξινη σου..
Για το σάκχαρο:  Για την ωρα  φαινεται  να μην εχεις προβλημα..
Αν ωστοσο  εισαι άτομο με  καπως παραπανίσια  κιλά  και  ίσως  βεβαρυμένο   οικογενειακό ιστορικο,   ειναι σκοπιμο  να προσέξεις  στην πορεία  το θεμα  αυτό...
Για  να μπεις βεβαια  σε ινσουλινη, πρέπει να  ΄΄ξεφύγουν΄΄  οι τιμές του  σακχάρου σε   παθολογικά επίπεδα..   Με την  ΄΄γλυκοζιλιωμενη΄΄  βεβαια δεν  ακουσα   τι  εγινε..
Εν πασει  περιπτωσει,   αν  οιτιμές  ΄΄ ξεφυγουν΄΄ τοτε  θα δεις....
Η συγκεκριμενη πάντως προβλεψη,  ακουγεται   καπως  τραβηγμενη....Ελπίζω  ότι δεν  θα επιβεβαιωθεί..
Δεν ειναι φυσικά αιτία   να  σε δει άλλος ενδοκρινολογος...  Εξ άλλου,  ο  ανθρωπος δεν  ειπε, ΄οτι αυτό πρέπει να  συμβεί αύριο   κι  όλας... ..
Το  προγεστερινοειδές που παίρνεις, δεν επηρεάζει  αυτές  τις  τιμές..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.