default_mobilelogo
  Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012
  10 Απαντήσεις
  10.8K διαβάστηκε
Καλησπερα σας,
 
Ειμαι 22 και εχω σταθερη σχεση 4 χρονια. Πριν 5 μηνες αρχισα να εχω φαγουρα στην ευαισθητη περιοχη και τσουξιμο κατα την ουρηση αλλα και πονο κατα την επαφη. Αρχικα νομιζα πως ηταν καποια μυκητιαση καθως ειχα περασει και παλιοτερα και λογω ελλειψης χρονου εκανα μια αγωγη για μυκητες που ειχα κανει και παλιοτερα. Δε βελτιωθηκε τιποτα κι ετσι μετα απο λιγο καιρο πηγα στη γυναικολογο και εκανα εξετασεις για μυκητες, τριχομοναδες, χλαμυδια κτλ κτλ. Οι εξετασεις βγηκαν καθαρες, και η γιατρος μου ειπε πως δεν εχω κατι και να πλενομαι με χαμομηλι για λιγες μερες και θα περασει. Τιποτα δεν περασε ομως. 1 μηνα μετα πηγα και εκανα τεστ παπ (αφου ηταν ο καιρος να κανω ετσι κι αλλιως), το οποιο βγηκε φυσιολογικοτατο και δεν εδειξε τιποτα! Μη μπορωντας να καταλαβω τι συμβαινει, σημερα εκανα και μια εξεταση ουρων η οποια βγηκε επισης καθαρη! Ο γιατρος ειπε πως δεν εχω κανενα προβλημα με τα ουρα μου! Τα συμπτωματα ομως εξακολουθουν να ειναι τα ιδια με την αρχη, ενω αν και ολοι οι γιατροι μου συνεστησαν να πλενομαι με σαπουνι χαμομηλιου, πρεπει να πω πως κατα το μπανιο με αυτο εχω αμεσο εντονο τσουξιμο πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που εχω οταν πλενομαι με οποιοδηποτε αλλο σαπουνι/ αφρολουτρο. Δε ξερω τι να κανω, εχω απογοητευτει, νομιζω πως δε θα περασει ποτε. Σκεφτομαι να επισκεφτω καποιον δερματολογο/ αφροδισιολογο, πιστευετε θα βοηθησει; Σκεφτεστε κατι που μπορει να ειναι; Δεν αντεχω αλλο.
 
Ευχαριστω.
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26250
Αγαπητή φίλη.
Σε γενικές γραμμές, επειδή τα αποτελέσματα δε μας βοήθησαν, συστήνω κάποιους πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων σου:
θα πάρεις από ένα φαρμακείο ένα αφρόλουτρο ειδικό για την ευαίσθητη περιοχή και θα πλένεσαι καθημερινά δύο φορές εξωτερικά,
δε θα φοράς πολύ στενά παντελόνια, τα εσώρουχά σου θα είναι βαμβακερά,
θα χρησιμοποιείς προφυλακτικό στις επαφές σου, θα πίνεις άφθονα υγρά, για ενυδάτωση
και θα επισκεφτείς ξανά το γιατρό σου κατά τον Σεπτέμβριο, για μια γυναικολογική εξέταση.
Μέχρι τότε, δε χρειάζεσαι φαρμακευτικό σκεύασμα, ούτε εξωτερικά ούτε ενδοκολπικά.
Προφανώς, υπάρχουν και ψυχολογικοί λόγοι που επηρεάζουν την κατάστασή σου.
Επικοινωνούμε σε μερικές εβδομάδες, να μας ενημερώσεις για την κατάστασή σου.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26251
Καλησπερα και παλι,
 
Τελικα πριν κανα μηνα επισκεφτηκα δερματολογο η οποια μου εδωσε μια αλοιφη και ενα σαπουνι για να πλενομαι. Το σαπουνι το χρησιμοποιω ακομα, αλλα αλοιφη εβαλα 3-4 φορες και με εκανε πολυ χειροτερα οποτε τη σταματησα. Με επιανε μετα τη χρηση πολυ τσουξιμο.
 
Τα συμπτωματα παραμενουν (με ελαφρα μικροτερη ενταση) κι ερχονται κυριως πριν την περιοδο. Το προβλημα ειναι πως τις τελευταιες ημερες παραπονιεται και ο συντροφος μου οτι εχει τα ιδια συμπτωματα και ιδιως μετα την επαφη τον πιανει πολυ τσουξιμο και φαγουρα. Ωστοσο παντα χρησιμοποιουσαμε προφυλαξεις.
 
Σε τι γιατρο να παμε; Εχουμε τρελαθει και οι δυο. Τι μπορει να ειναι; Αφου δεν ειχαν δειξει κατι οι εξετασεις ουρων και οι γυναικολογικες μου, εχει νοημα να παμε σε ουρολογο; Μηπως να παει ο φιλος σου σε δερματολογο κι εκεινος να δουμε τι θα του πει; Ξερω οτι δε γινεται διαγνωση απο τον υπολογιστη, αλλα απο τα συμπτωματα μπορειτε να σκεφτειτε κατι; Να μας παραπεμψετε καπου;
 
Θα σας ειμαι ευγνωμων.
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26252
καλημερα κ συγνωμη που επεμβαινω αλλα σκεφτηκατε να αλλαξετε μαρκα προφυλακτικων? καποια στιγμη παλιοτερα μου συνεβει κατι παρομοιο σε πολυ μικροτερο βαθμο απ οτι περιγραφεις κ με αλλαγη μαρκας προφυλακτικων δεν ξανασυνεβει τουλαχιστον στη δικη μας περιπτωση..
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26253
Καταρχας σε ευχαριστω πολυ που επεμβαινεις, μεσα απο τις εμπειριες αλλων μπορεις να μαθεις πολλα πραγματα και να βρεις λυση και σε δικο σου προβλημα. Θα το δοκιμασουμε, εχεις δικιο, η αληθεια ειναι οτι η κορυφωση πονου, τσουξιματος και φαγουρας ειναι μετα απο την επαφη. Λες να φταιει αυτο; Εχε γουστο!
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26254
 
Προσωπικές απόψεις μελών δεν επιτρέπονται στο forum,άν θέλετε μπορείτε να στέλεντε τα μηνύματα σας με προσωπικό μήνυμα σε άλλα μέλη ή εφόσον τους έχετε κάνει φίλους μπορείτε να επικοινωνείτε και μέσα απο το chat. 
Φιλικά Ο Admin.

Ναι αυτός! Ο ένας και μοναδικός!Ο Admin! Πρόθυμος να σας βοηθήσει σε ότι απορία έχετε εκτός από Ιατρικά θέματα!

Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26255
Α προφανως δεν το γνωριζε και το παιδι που εκανε την επισυμανση. Μας συγχωρειτε. Οποτε αναμενω τη γνωμη του ιατρου.
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26256
Συγγνωμη και παλι για την ενοχληση,
 
Ενας γυναικολογος, τι γγωμη εχει; Μπορει να ειναι απο το προφυλακτικο; Υποψιαζεστε κατι αλλο; Πως να κινηθουμε; Ευχαριστω!
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26257
Αγαπητή φίλη.
Εξ αποστάσεως, δε μπορεί να βγει ασφαλής διάγνωση, όπως πολύ σωστά αναφέρεις.
Μία συμβουλή είναι να επισκεφτεί ο σύντροφός σου ένα δερματολόγο και να πάρει οδηγίες.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26258
Γιατρε καλησπερα,
 
Ο συντροφος μου ειναι ενταξει, δεν εχει πλεον συμπτωματα.
Οσον αφορα σε εμενα. Τα πραγματα συνεχιζονταν το ιδιο (φαγουρα, λιγο τσουξιμο και πολυς πονος κυριως κατα την [ανυπαρκτη] επαφη). Ετσι εχθες επισκεφτηκα δερματολογο. Απο τοτε πραγματικα δε ξερω τι να κανω. Με κοιταξε απο κατω και ειπε πως κατι βλεπει στα εσωτερικα χειλη του αιδοιου (ειναι ενα σα σπυρακι μικρο το ειδα κι εγω) και μου εριξε ενα οξυ γιατι φοβηθηκε για κονδυλωματα. Αφησαμε το οξυ μονο 2 λεπτα γιατι με ετσουζε πολυ και ολη η περιοχη εγινε ασπρη (μου ειπε πως συνηθως ασπριζει μονο το σημειο του κονδυλωματος κι αυτο μετα απο αρκετη ωρα και δεν προκαλει τσουξιμο). Επισης μου ειπε να παω αμεσως να κλεισω ραντεβου για κολποσκοπηση και πως δεν εχει δει αλλη περιπτωση σαν τη δικη μου και δε μπορει να καταλαβει τι ειναι. Και μου ειπε να ζητησω να μου κανουν και βιοψια. Εχω πανικοβληθει γιατι ψαχνοντας στο διαδικτυο (κακη συνηθεια) βρηκα οτι θα μπορουσε να ειναι καρκινος του αιδοιου και μου φαινεται οτι εχω ολα τα συμπτωματα. Εν τω μεταξυ σημερα πηρα τη γυναικολογο μου η οποια μου ειπε να ηρεμησω, οτι δεν πιστευει πως ειναι hpv αφου ειχα κανει τεστ παπ τον ιουνιο και ηταν ολα φυσιολογικα (η δερματολογος μου ειπε χθες οτι το παπ καλυπτει μονο ενα 50-60% και μπορει να μην το εδειξε) και μου ειπε να βαλω ενα υποθετο lomexin και αλοιφη verdal και να παω τη δευτερα να με δει.
 
Θελω να ζητησω και τη δικη σας γνωμη επειδη σας εμπιστευομαι. Ξερω πως δε γινεται ετσι διαγνωση, απλως θελω να ρωτησω θα μπορουσε πραγματι να ηταν καρκινος του αιδοιου και τον ιουνιο να μη φανηκε τιποτα στο τεστ παπ (δεδομενου οτι στο τεστ παπ λαμβανεται δειγμα απο τον τραχηλο κι οχι απο το αιδοιο); Επισης μπορει να ειναι και κονδυλωματα; Τελος υποπτευεστε κατι αλλο να κοιταξω και προς τα εκει (βλεννοροια, ερπητα κτλ);
 
Σας ευχαριστω παρα παρα πολυ εκ των προτερων.
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26259
Αγαπητή φίλη.
Αν πάρουμε την περίπτωση να είναι κονδύλωμα, θα χρειαστεί τοπικός καυτηριασμός και παρακολούθηση με γυναικολογική εξέταση και τεστ παπ, δε μιλάμε για καρκίνο.
Μπορεί να είναι μια απλή κολπίτιδα.
Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα που θα σε δει η γιατρός σου.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!