default_mobilelogo
  Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012
  1 Απαντήσεις
  1.5K διαβάστηκε
Καλημέρα σας.
 
Είμαι 32 ετών και εδώ και για 3 συνεχόμενα χρόνια περίπου παίρνω αντισυλληπτικά.  Συγκεκριμένα έχω πολυκυστικές ωοθήκες και τα ξεκίνησα μετά τον τοκετό αφού δεν ερχόταν η περίοδός μου.  Για 10 χρόνια περίπου ήμουν μεταξύ αντισυλληπτικών και θεραπείας γονιμότητας.  Δεν είχα ποτέ σταθερό κύκλο.  Η απορία μου τώρα είναι η εξής.   Αποφάσισα να διακόψω τα αντισυλληπτικά και να αφήσω τον οργανισμό μου να "χαλαρώσει" λίγο.  Απο τη στιγμή όμως που έχω πολυκυστικές ωοθήκες και σε αυτή την ηλικία που είμαι τι προβλήματα μπορεί να έχω στο να μην έχω σταθερό κύκλο. 
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26471
Αγαπητή  Φίλη!
Το πλεον πιθανο ειναι,  ότι  η αστάθεια στον  κυκλο  θα  επανέλθει ,  οπως περίπου την ηξερες.. 
Ενα  πιθανό συγκεκριμένο πρόβλημα  ειναι,  να  μεινεις έκγυος, αν  τυχον δεν επιθυμείς  μία  εγκυμοσύνη .
Γυναικες  με  συνδρομο  πολυκυστικων  ωοθηκων, εχουν κατα κανόνα  καθυστερήσεις στον  κυκλο,  λόγω μετατόπισης  προς τα πίσω, δηλ.  πέραν   της 14ης  ημερας του  κυκλου..  Επειδή  συνέπεια της   ωοθυλακιορρηξίας  ειναι   η  εμφάνιση περιόδου   περιπου 14  ημερες  αργότερα, αναλογα  ποσο  μεγαλη  ειναι αυτή η καθυστερηση  της   ωοθυλακιορρηξίας, τοσο θα καθυστερησει  η περιοδος... 
Κατα  τα ΄άλλα  θα έλεγα, να  περιμενεις  πρωτα να δεις  τι  θα συμβει μεσα στο επομενο 4μηνο   και μετά το συζητάς με τον γιατρό  σου..   Σε   περιοδους  ανα  40-45  η,μερες , δεν θα  έκαμνα τιποτε...
Η άποψη  μου -  που επιδεχεται φυσικά τροποποιήσεις - ειναι: 
Αν  οι  καθυστερησεις  ξεπερνούν το 2μηνο, ειναι σκόπιμο   να μιλήσεις   με τον γιατρό  σου,  μήπως το θεωρήσει σκόπιμο  να φερνεις μία περιοδο με καποιο  μη  ανιτσυλληπτικο χαπι..
Το  πλεονεκτημα  μίας  τέτοιας τακτικής   θα  ήταν  ότι  η  φαρμακευτικη φόρτηση  δεν  διαρκεί  21  ημερες,   οπως με το  αντισυλληπτικο,   αλλα   ισως 5- 10  ημέρες.. Δεν  θα ειχες την αντισυλληπτική καλυψη  ομως!
Αυτή ειναι  τακτική  που   ακολουθουμε σ΄αυτά,  καθενας μας  ισως με  κάποιες παραλλαγές, ανάλογα   με το περιστατικό, τις αναγκες του  και βεβαια   με την ...''σχολή΄΄  που  ακολουθουμε..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!