user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

sofoula2005

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 5 χρόνια πριν
  1. sofoula2005
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012
Καλημέρα γιατρέ! τον τελευταίο χρόνο είχαμε τρεις αποτυχημένες εγκυμοσύνες ( 2 παλλίνδρομες που χρειάστηκαν απόξεση -δεν είδαμε ποτέ έμβρυο, μόνο σάκο-και 1 αυτόματη αποβολή στην 7 εβδομάδα). Από την δεύτερη κιόλας έχουμε κάνει όλο τον έλεγχο που γίνεται σε αυτές τις  περιπτώσεις (που φυσικά μας έχει στοιχίσει και πάρα πολύ οικονομικά), το μοναδικό ππου βρέθηκε ήταν δύο μεταλλάξεις στο MTHFR και η ειδική αιματολόγος μου συνέστησε σαλοσπιρ και ηπαρίνες απο το θετικό τεστ. Ολά έγιναν όπως έπρεπε αλλά δυστυχώς συνέβη και τρίτη φορά,  μόνο που αυτή τη φορά ακούστηκε καρδιακή λειτουργία αλλά ο σάκος δεν ήταν όπως θα έπρεπε(μας είπαν ότι μάλλον σχίστηκε!)
 
εχω πολλά ερωτήματα και κανείς δεν μπορεί να μου δώσει μια κατεύθυνση. Κάποιος γιατρός μας είπε ότι όλα είναι τυχαία γεγονότα και αυτός ούτε καν θα μου προτεινε τις ηπαρινες και φυσικά ότι έχω κάνει πολλές εξετάσεις που τελικά δεν χρειαζόταν.
 
1) Πιστεύετε ότι όλα είναι παρόμοια και τυχαία γεγονότα?
 
2)Πιστεύετε ότι χρειάζεται να κανώ υστεροσαλπιγγογραφία? Τι μπορεί να υπάρχει και να προκαλεί αποβολές ενώ η σύλληψη γίνεται τόσο εύκολα? Καποιος άλλος πρότεινε υστεροσκόπηση....χωρίς ποτέ να έχουν δει κάτι ανησυχητικό σε υπέρηχο. Να σας πω την αληθεία δεν θέλω ξανά να μπω σε διαδικασία επέμβασης..είναι καθαρά δικό μου ψυχολογικό και νομίζω θα κάνω οτιδήποτε αν κριθεί άκρως απαραίτητο. 
 
3)Απο αιματολογικής άποψης το μόνο που δεν έχουμε κάνει είναι ο καρυότυπος ζεύγους   καθως η γιατρός θεωρούσε ότι δεν θα μας δείξει και πολλά πράγματα, ότι ακόμα και αν είναι κανονικοί μπορεί να δίνουν προβληματικά έμβρυα. Και αυτό μου προκαλεί φόβο γιατί γνωρίζω ότι αν όντως είναι παθολογικός ο ένας απο τους δύο δεν υπάρχει λύση ...έχω μια φίλη που είναι γενετίστρια οπότε το έχουμε συζητήσει αρκετά αυτό. Παρόλ'αυτά πιστεύετε ότι πρέπει να την κάνουμε?
 
Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές  μήνημα αλλά έχω κουραστεί ψυχολογικά και σωματικά, δεν ξέρω ποιον να πιστέψω και ποια συμβουλή να ακολουθήσω τελικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Μετά από  3 παοβολλες   εισαι επισημα στο ΄΄δειγμα΄΄  που χαρακτηριζουμε  σαν   περιστατικό  με  ΄΄καθ΄έξιν αποβολές΄΄
Εχω την  άποψη,  ότι  δεν   πρέπει   ν΄αποφυγεις δυο στοιχειώδεις  εξετάσεις..
Η   μια ειναι  η σαλπιγγογραφία 
και η  άλλη  ειναι ενα...σπερμοδιάγραμμα..
Αυτό  το το δεύτερο το συνιστώ, επειδή  εχει σχολιαστεί  επανειλημένα  παλαιότερα στην βιβλιογραφία,  ότι  διαταραχές στο σπερμοδιάγραμμα,  σχετίζονται  με  μεγαλύτερο  ποσοστό  απόβολών..
Κατά   τα 'αλλα, αυτό  που γενικως  συνιστάται  απο  10ετίες  ,  ειναι  η έγκαιρη  χορήγηση   φυλικού οξεως.. Σε παλαιότερα χρόνια συνεστήθη   ως τοσο σημαντικό,  ωστε  οι ενδιαφερόμενες φαρμακετυικές  εταιρειες,  προσπάθησαν να το βάλουν δια...νόμου στο...ψωμί..   Δεν  μπόρεσαν...
Δεν ξερω  πόσο πρέπει να το αξιολογησω, αλλά πάντως  δεν βλάπτει....
Για  τον   καρυότυπο: Εχω  την  άποψη  των  γιατρών σου.... θα ήταν παντως  μία πληροφορηση, έστω κι  αν δεν  μπορουμε να την επηρεάσουμε..
Θ΄ακουσεις  βεβαια  κι   άλλα (περί ανοσολογικών εξετάσεων  και για ειδικες θεραπείες με ΄΄εμβολια΄΄),  που   όλα δεν  επεισαν σε  μεγάλη  κλιμακα   και  δεν  με επεισαν  κι  εμένα   ειδικά// ..
Από καθαρά στατιστικής πλευράς, μετά  από 3 αποβολές, χωρίς  καμία θεραπεία,  η πιθανότητα να πάει η επόμενη εκυυμοσύνη καλα, ξεπερνά το 70%
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.