user_mobilelogo
  1. Stefpap
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012
 καλημέρα κε Ζησόπουλε!
 
Προ 6 ετών είχα προσβληθεί από HPV, έκανα κολποσκόπηση και βιοψία που απλά επιβεβαίωσαν τον ιό.
Σε ενάμισι χρόνο τα τεστ ήταν πάλι καθαρά. Δυσυχώς μόλις τώρα ξανάκανα παπ τεστ και δείχνει ascus, (και συγκεκριμένα γράφει ότι παρατηρούνται μερικά κύτταρα του πλακώδους επιθηλίου με ελαφρά διόγκωση του πυρήνα χωρίς υπερχρωμία και λίγα παρακερατωσικά κύτταρα)
Στην κολποσκόπηση που έκανα άμεσα, παρατηρούνται 2-3 περιοχές που θέλουν διερεύνηση και ο γιατρός μου πήρε 5 βιοψίες.... Έχω αγχωθεί πάλι...Ποιο λέτε να είναι το χειρότερο που μπορεί να περιμένω;;;;;Υπάρχει ενδεχόμενο κακοήθειας με τέτοια δεδομένα;;;;;
 
 
 
Ευχαριστώ πολύ!
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Κακοήθεια , με τις αλλοιωσειςαυτές,  αποκλειεται..   Μαλλον για μια δυσπλασια χαμηλου κινδυνου θα προκειται,  που  θ΄αντιμετωπιστιε  με  μία  τοπική καταστροφική μεθοδο  (  καυτηριασςμός,  laser, κρυοπηξία -  ολες είναι αποτελεσματικές μεθοδοι. )  σε επιπεδο ιατρειου..
Αναγκαστικά   θα  περιμενουμε  πρωτα  το πόρισμα
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ για την απάντηση! 
 
Τελικώς η βιοψία έδειξε ότι το αποσταλέν υλικό αντιστοιχεί σε εξωτράχηλο και ζώνη μετάπτωσης του τραχήλου, με παρουσία κοιλοκυττάρων, ενδεικτικών ΗPV μόλυνσης, όλως εστιακών αλλοιώσεων ενδοεπιθηλιακής νεοπλασίας CIN I και χρονίας ενεργού τραχηλίτιδας.
 
Εγώ επέμεινα για εξάχνωση με laiser,  αν και ο γιατρός μου είπε ότι μπορούμε να το παρακολουθούμε.
 
Έχω τις εξής ερωτήσεις.
1. Είναι σωστή θεραπεία η παραπάνω ή χρειάζεται κάτι περισσότερο όπως loop ή κωνοειδής εκτομή;
2. Μετά την επέμβαση θα μπορώ να κάνω ελαφρές εργασίες; να ταξιδέψω την επομένη με πλοίο;
3. μετά απο πόσες μέρες μπορώ να κάνω θεραπεία για μύκητες;
4. Μετά από πόσους μήνες χρειάζεται η επανάληψη του τεστ παπ; υπάρχει πιθανότας επανεμφάνισης του CIN I  στα  παπ τεστ μου;
 
Σας κάνω τόσες ερωτήσεις επειδή σε ότι μου έχετε πει, έχετε πέσει πάντα μέσα και επειδή ο γυναικολόγος μου είναι πάντα βιαστικός!!!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!
 
  1. Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Ολα ειναι σε σημαντικό βαθμό  και θεμα  ηλικιας...
Αν 'έχεις το  ΄΄νεύρο΄΄ να το ΄΄παρακολουθεις΄΄  κι αν   εισαι  μικρή - εκει  , γυρω  στα  20 - ειναι  μια   επιλογη...
Σε άλλη περιπτωση,  μία  επιφανειακή καταστροφική   μεθοδος  θα λυσει το  πρόβλημα  άμεσα,,
Με την ΄΄καταστροφικη  ΄΄ μεθοδο  (π.χ.  με laser, θερμοπηξια,  ή ακομη  και  κρυοπηξια ) υποθετουμε   ότι  το ιικό  δυναμικό   που τυχόν εχει προσβαλει και  αλλες  περιοχες, χωρις  ομως  ορατές  κολποσκοπικως αλλοιωσεις,  εχει  μετην επεμβαση   μειωθει  κι  ετσι  ο οργανισμός  αντεπεξέρχεται    καλλιτερα στην    τυχόν υπολοιπομενη  επιμολυνση ..
Για το  loop:  Εξασφαλιζει  μια εξυγιανση  της  ζώνης μετατροπης (ετσι  λεμε την περιοχη  που  αφαιρουμε) , ακομη καλλιτερα  κι επι πλέον εχει  επιβεβαιωθει ιστολογικώς  ότι  η  πειροχη προσβολής  αφαιρεθηκε  εντος του υγειους..
Για το  αν  ένα  Pap ,μπορει  να ξαναβγεί θετικό μετά  από  τα  παραπάνω:    Σε πολυ σπανιες   περιπτωσεις, ναι,  μπορεί...
Εχω  ψαξει  και προσωπικά το θεμα σε βάθος χρόνου  και διασπίστωσα,  ότι από  63  περιστατικά δυσπαλσιας  CIN 1 που  παρακολουθησα  από το 1989 μεχρι  το 2007,  υποτροπιασαν  4 (τέσσερα)..
Σχετικές   λεπτομερειες μπορεις να δεις  στο : 
[size=5]''Δυσπλασίες, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και Καρκίνος του μαστού, σε ένα γυναικολογικό ιατρείο. '' ..[/size]
 
Βαλε  την   αρχή του  τίτλου  αυτου ( π.χ.   Δυσπλασiες, Καρκίνος του τραχήλου΄΄   στην  μηχανη αναζητησης  της σελίδας,   ή  ολόκληρο τον τιτλο  στ Google .
Μετά την  επεμβαση  μπορείς  να κανεις φυσικά  από την άλλη μερα  ελαφρες  εργασίες.. Aποχή απο σχεσεις  για 1  μηνα,   επανεξεταση σε 6 εβδομαδες, με  Pap.. Ελεγχος κατοπιν   ανα   6μηνο , για 3 χρόνια. 
Για   άλλες   λεπτομερειες θα μιλήσεις  με   τον    γιατρό, ανάλογα με το  τι εχει γινει..
Για το θεμα  μυκητων: 
Λογικά,  μπορεις  να παρεις  μετά   το περας  της  ολιγοημερης  αντιβιοτικης αωγής  ενα  μυκητοκτονο  από στοματος  για 3  εως   8 ημερες  και  μετα   την περιοδο,  να  κανεις και  μία τοπικη  3ημερη  ενδοκολπικη αγωγή, για να  προλαβεις   ισως  μια  υποτροπη... Αυτά , σε  γενικες  γραμμες,  που επιδέχονται   φυσικά  τροποποιησεις..
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Χίλια ευχαριστώ, είμαι 31 οπότε αυτά που μου είπατε σίγουρα θα είναι και τα σωστά!!!!!
  1. Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π,.Ζ.
  1. Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.