user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

nasia78

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 7 χρόνια πριν
  1. nasia78
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010
Γιατρέ καλησπέρα και πάλι!
Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά με βοηθάτε πολύ.
Κατά δεύτερον ήθελα να σας ενημερώσω για την νέα εξέλιξη που υπήρξε για να μου πείτε τη γνώμη σας, καθώς εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται...
Στο προηγούμενο μήνυμα σας είχα γράψει ότι πήρα τα Serpafar 3η-8η μέρα (2 τη μέρα) αλλά την 10η μέρα πήρα κορτιζόνη και αντισταμινικά για να αντιμετωπίσω κάποια σοβαρή αλλεργία που μου εμφανίστηκε.Όταν πήγα λοιπόν στο γιατρό (15η μέρα) μου είπε ότι δεν έβλεπε ανταπόκριση στα χάπια. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν 2 πολύ μικρά ωοθυλάκια στην μία και 3 πολύ μικρά στην άλλη ωοθήκη.
Ξαναπήγα λοιπόν μετά από μια βδομάδα ακριβώς (22η μέρα) με την προοπτική ότι θα μου έγραφε κάποιο χάπι τύπου Utrogestan για να αδιαθετήσω,  και κάνοντας πάλι υπέρηχο δεν είδε τίποτα απολύτως στις ωοθήκες παρά μόνο ένα ενδομήτριο 8mm! Το συμπέρασμα ήταν ότι μάλλον έκανα τελικά ωορηξία και ότι θα περιμένουμε να έρθει περίοδος εντος 14 ημερών!
Πως γίνεται μέσα σε μια βδομάδα να υπήρξε τέτοια εξέλιξη;; Γίνεται ωορηξία με τόσο μικρά ωοθυλάκια;;
Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!! 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή nasia78
Ναι,  μπορει να   ειναι  έτσι... Το  κυρίαρχο  ωοθυλάκιο  μπορει  ν΄αυξησει  την διαμετρο  του  καθε  μερα 2-3 χιλ... και να επακολουθησει  μία  ωοθυλακιορρηξία  μεσα    στο διαστημα αυτό...
Αν  τωρα  ήταν  ετσι στην περιτπωση  σου  ή οχι, θα  μπορουσε  να  το δει κανείς  με  βεβαιότητα  και με  άλλους τροπους  , αν  π.χ.  στον τρέχοντα  κυκλο συνυπήρχε  ενα  θερμοδιάγραμμα... Αλλος τροπος θα ήταν  η μετρηση   μίας τιμής προγεστερόνης ..
Υπαρχει και  πιο  απλος τρόπος:  Σε γυναικα  που εκανε   ωοθυλακιορρηξία,  μπορεί κανείς να  διαπιστωσει  στην αμφίχειρη  γυναικολογική  εξεταση, τον ...σφυγμό της  μητριαίας αρτηρίας..(που δεν  πιάνεται  πριν από αυτή !)..Αυτά  βεβαια,  απο τοτε  που βγηκαν  υπέρηχοι, ξεχάστηκαν..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα,
Σας ξαναγράφω ως συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας γιατί το πρώτο μου μήνυμα το έστειλα λάθος ή εσείς δεν το λάβατε (13/8).
Περιμένοντας λοιπόν περίοδο γύρω στις 5/8 και ενώ δεν μου ερχόταν, έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης (αρνητικό) και ένα ωορηξίας (από internet) -αφού είχα υγρά και ενοχλήσεις χαμηλά- το οποίο την 36η μέρα ήταν αχνό θετικό. Ακολούθως:
39η μέρα : κολπικός υπέρηχος : ένα ωοθυλάκιο 22mm !!!  Έκανα pregnyl (Δευτέρα απόγευμα 8/8) και είχα επαφές με το σύζυγο Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Υπολογίζω την ωορρηξία μου Τετάρτη πρωί λόγω πολύ έντονων πόνων που είχα.
Μπορώ να ελπίζω σε καλής ποιότητας ωοθυλακιορρηξία λόγω του ότι ήρθε πολύ καθυστερημένα και άρα και σε κάποια πιθανότητα εγκυμοσύνης;;Υπάρχει κατά τη γνώμη σας κάποια εξήγηση για την ανωμαλία αυτή στον κύκλο μου;;
Σας ευχαριστώ και πάλι!
  1. Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη! nasia78
Εξήγησεις   για   την  ανωμαλια  του  κυκλου, υπαρχουν...  Μια ειναι  ότι  ισως η  δοσολογια  του εκλυτικου  ωοθυλακιορρηξιας   ειναι  μικρή  για  σενα .... Ας τ΄αφησουμε  ομως τωρα αυτό...
Ελπίζω να  κρατηθεί  ενα θερμοδιάγραμμα   από  την στιγμή  που αποφασιστηκε   η   Pregnyl   και  καπου  8  ημέρες αργοτερα  να  μετρηθει  η προγεστερονη....Το  τεστ  που προαναγγελει  την  ωοθυλακιορρηξία,  δεν  την  εγγυάται  κι  όλας !!  Ειναι  καλλιτερα να  ξερει κανείς,  αν  τελικα΄εγινε κι  αν  ήταν και καλη...
Γι αυτό, ειναι χρησιμες  οι παραπανω παραμετροι..
Μια  εγκυμοσύνη  φυσικά - αν  ολα  εξελιχθουν σωστά - ειναι  εφικτή... Θα δειξει..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα και πάλι,
Τελικά αδιαθέτησα στις 20/8 έχοντας κάνει την Pregnyl 9/8, οπότε μάλλον ωορρηξία έγινε αλλά μάλλον όχι και τόσο καλή... Άρχισα παράλληλα να μετρώ και βασική θερμοκρασία κάθε μέρα. Αυτό όμως που μς αναστάτωσε πάλι είναι οι νέες ορμονικές εξετάσεις που έκανα (με δική μου επιμονή είναι αλήθεια) οι οποίες έδειξαν τα εξης (4η μέρα κύκλου) : FSH 1.40 mU/ml , LH 1.00 mU/ml , TSH 1.965 μlU/ml , E2 41.10 pg/mL και PRL 46.10 ng/mL (Φ.Τ. 2.8-26).
Ο γιατρός μου είπε να ξανακάνω την προλακτίνη σε μία βδομάδα για να ελέγξουμε την τιμή πάλι, και είμαι προβληματισμένη.
Τελικά όλο αυτό τον καιρό η προλακτίνη προκαλούσε το πρόβλημα της αμηνόρροιας; Είναι η τιμή της τόσο υψηλή; Αν και η επόμενη εξέταση δείξει τα ίδια θα χρειαστώ χάπι πάλι για να την κατεβάσω; Η λήψη κλομιφαίνης πάει περίπατο για κάποιο χρονικό διάστημα ή μπορεί να συνδυαστεί με τα άλλα χάπια της προλακτίνης;;
Ευχαριστώ και πάλι!
 
  1. Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! nasia78
Η αυξημενη προλακτινη  μπορει φυσικά  να  εμποδίσει την  ωοθυλακιορρηξία... Αυξηση  τμιης  κατά  50%  ειναι   σημαντικός  λογος  για θεραπεια..
Από την άλλη,  η παραλληλη  χρηση  κλομιφαίνης - ειδικα΄ οταν   δεν  επέρχεται  η  ωοθυλακιορρηξία -   εχει   που και  που  την θεση  της..
Μια  πρώτη   προταση  θα ήταν, να δει κανείς   μετα 6 εβδομαδες τι   γίνεται  με την τιμη της προλακτινης   κι ενδεχομένως  με τον  κυκλο ( θα  φανεί σε  20-30  ημερες απο το θερμοδιάγραμμα).
Μετά, με πιο καλες προύποθεσεις,   να ξαναμπει στην διαδικασία..  Εξυπακουεται,  ότι  αν με το θερμοδιαγραμμα  προκυπτει καλη  ωοθυλακιορρηξία, δεν απαιτειται  προθηκη κλομιφαίνης... Αυτή,  μονον  άν οι τιμές κινουνται   ακομη  σε επίπεδα  ανω του  φυσιολογικου,  παρά την θεραπεια..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ,
Τελικά μέτρησα πάλι την Πέμπτη την τιμή της προλακτίνης και είχε πέσει στο 32,6 με ΦΤ εως 25. Κατόπιν αυτού ο γιατρός μου πρότεινε να την μετρήσουμε πάλι σε κανένα μήνα και εν τω μεταξύ άρχισα και την λήψη των Serpafar (7η μέρα κύκλου). Αυτό που έχω απορία είναι ο τρόπος λήψης: Εγώ τα παίρνω 2 χάπια μαζί το βράδυ, έχω ακούσει όμως άλλες που τα παίρνουν το πρωί ή ένα το πρωί και ένα το βράδυ. Υπάρχει κάποια ουσιώδη διαφορά ως προς την αποτελεσματικότητά τους ή είναι το ίδιο; Επίσης επηρεάζει η κατανάλωση αλκοόλ μετά τη λήψη των χαπιών;
Και τέλος, οι τιμές της FSH και της LH που είναι πολύ χαμηλές (4η μέρα) πρέπει να με απασχολήσουν;Θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα παρά την λήψη της κλομιφαίνης;
Έχω αγχωθεί αρκετά γιατί θέλω πολύ να "δουλέψει" η πρόκληση με τα χάπια και να μην περάσω στη διαδικασία των ενέσεων, τις οποίες δεν μπορώ καθόλου... και μάλλον ο γιατρός μου προς τα εκεί με βλέπει να πηγαίνω...
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
  1. Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη! nasia78
Ο  τροπος  ληψης   των  δισκιων  δεν  επηρεάζει  καθολου το αποτελεσμα.. Το  ιδιο ειναι ...
Οι  χαηλες τιμες  FSH -  LH:  Οσο  πιο...χαμηλές, τοσο  καλλίτερα!
Κοιταξε  να κρατησεις  εν  πρωινο θερμοδιαγραμμα για  την  διαρκεια του   κυκλου θεραπειας ... Τοτε  τα ξαναλέμε..
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,
Όπως ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα πήρα τα Serpafar την 7η μέρα του κύκλου για πέντε μέρες, 2 την ημέρα. Ο υπέρηχος την 15η μέρα έδειξε 2 ωοθυλάκια στην αριστερή ωοθήκη 10 και 11 mm και ενδομήτριο 5,5mm. Ο σημερινός υπέρηχος 18η μέρα έδειξε μόνο 1 και αυτό μόλις 12mm με ενδομήτριο 8mm.
Τί δεν γίνεται σωστά;  Ογιατρός μου λέει ότι δεν ανταποκρίνομαι στα χάπια και αν θέλω να μείνω έγκυος θα πρέπει να κάνω ενέσεις ή εξωσωματική! Είναι πεπεισμένος ότι δεν λειτουργεί σωστά η υπόφυση για κάποιο λόγο (?) και δεν ανεβαίνει η FSH όσο θα έπρεπε, αν τα λέω καλά...  Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ και είμαι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση... Τη μία αισθάνομαι ότι έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα και την άλλη νιώθω ότι δεν έχω την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε στον γιατρό μου... Τον ρώτησα για την προλακτίνη και μου είπε ότι δεν είναι σε τόσο μεγάλη τιμή που θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο επίμονη ανωοθυλακιορρηξία. Ζήτησα να αυξήσω τη δόση των Serpafar αλλά μου είπε ότι δεν έχει νόημα γιατί δεν θα ανταποκριθώ πάλι...
Εσείς πως τα ακούτε όλα αυτά; Να προχωρήσω με τις ενέσεις; Να δοκιμάσω μεγαλύτερη δόση κλομιφαίνης; Να σημειώσω ότι κρατάω ήδη από την 1η μέρα θερμοδιάγραμμα.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
  1. Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη  Φίλη! nasia78
Υπαρχουμν   προγματι  οι δυο επιλογές   που ανεφερες  και  ισως  μία ...τριτη... Χαπι  και συνδυσμός  με   ενεσιμα σκευασματα..  Θα  έλεγα ν΄αφησουμε την  επιλογή στον γιατρό σου..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ!!

Μετά από αρκετό καιρό επικοινωνώ και πάλι μαζί σας ελπίζοντας να μου λύσετε κάποιες απορίες..
Με το γιατρό καταλήξαμε τελικά στις ενέσεις Pergoveris τις οποίες ξεκίνησα 2η μέρα περιόδου (24/9) και παρακολουθώντας με υπέρηχο τις ωοθήκες σταμάτησα έχοντας κάνει τις 7. Τελευταία ένεση έκανα στις 30/9. Τη μέρα αυτή είχα 4 ωοθυλάκια (όλα στην αριστερή ωοθήκη) 17mm,15,5mm, 13mm και 12mm.
Την επόμενη μέρα Παρασκευή 1/10 το απόγευμα έκανα διπλή Pregnyl και ήρθαμε σε επαφές με το σύζυγο Παρασκευή βράδυ,Σάββατο απόγευμα και βράδυ και Κυριακή βράδυ. Δεδομένου ότι ένιωσα έντονους πόνους Κυριακή πρωί, πιστεύετε ότι είμαι καλυμμένη στο θέμα αυτό;
Το άγχος μου έκτοτε είναι αν έκανα τουλάχιστον καλή ωορρηξία αυτή τη φορά. Με ποιό τρόπο μπορώ να το διαπιστώσω αυτό , εκτός από την θερμομέτρηση (παρεπιπτόντως κρατάω θερμοκρασίες από το Σάββατο το πρωί και είναι 36,4-36,5-36,3);;; Η μέτρηση της προγεστερόνης θα το δείξει αυτό;; Πότε να την κάνω; Αν έχω μείνει έγκυος θα φανεί ίσως και από τη μέτρηση αυτή;;

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ θερμά!!! 
  1. Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή nasia78
Μετρηση  προγεστερονης   θα εκαμνα  7  ημερες μετα την Pregnyl,.
Η  εγκυμοσύνη δεν  διαπιστωνεται  από   μία μετρηση  προγεστερονης ..
Μονον  με  μετρηση χοριακής  γοναδοτροπινης (στην περιπτωση  σου, επειδή εγινε  Pregnyl,  προσδιορισμος  οχι  πριν περασουν 10 μερες από  την ένεση!). Κινδυνος λάθους θετικού ευρήματος
!Π.Ζ. 
  1. Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα σας!

Έκανα τελικά μέτρηση προγεστερόνης 7 μέρες από την Pregnyl και η τιμή της ήταν 27.7 με ΦΤ 2.5-25.
Άνοδο της θερμοκρασίας μου διαπίστωσα όμως την Τρίτη το πρωί (36,7) η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα. Μήπως έπρεπε να την κάνω την μέτρηση αργότερα δεδομένου ότι άργησε λίγο να ανέβει η θερμοκρασία;; Πως κρίνετε την τιμή της προγεστερόνης; Το ότι είχα περισσότερα του ενός ωοθυλάκια έτοιμα να σπάσουν μήπως έπρεπε να δώσει μεγαλύτερες τιμές;; 

Ευχαριστώ και πάλι... 
  1. Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! nasia78
Η  τιμη της προγεστερονης δείχνει ότι εγινε  ωοθυλακιορρηξία..

Η θερμοκρασια  μπορεί  ν΄ ανέβει  και  3-4  μέρες μετά την  Pregnyl..
Μην  μου στέλνεις μισά θερμοδιαγραμματα... Ειναι  χωρίς  αξια.. 
Αν θελεις   μιλάμε   ξανά, μονον   αν  εχεις  καθυστέρηση μερικών ημερών,  ή αν  εχεις  ολοκληρωμένο θερμοδιάγραμμα   ως την εμφάνιση  της περιόδου..
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας χαιρετώ και πάλι! Οι εξελίξεις ήρθαν πιο σύντομα απ' ότι περίμενα-δυστυχώς- και αυτό που με απογοητεύει δεν είναι ότι δεν έμεινα έγκυος αλλά το ότι για άλλη μια φορά επρόκειτο για κακής ποιότητας ωορρηξία.
Πιο συγκεκριμένα:
Παρασκευή 1/10 απόγευμα Pregnyl
Κυριακή 3/10 πρωί ωορρηξία  36,3
4/10 36,4
5/10 36,3
6/10 εως 11/10 36,6 με 36,7
12/10 και 13/10 36,3
Και χθες το απόγευμα αδιαθέτησα.Να συμπληρώσω ότι μετά την εξέταση προγεστερόνης την προηγούμενη Παρασκευή έκανα αργότερα και εξέταση για την προλακτίνη η οποία έδειξε σχεδόν 50 με όριο το 20!! Προκαλεί η αυξημένη προλακτίνη κακής ποιότητας ωορρηξίες ή ευθύνεται κάποια άλλη ορμόνη γι'αυτό;;Μήπως τελικά το πρόβλημα με τις ωορρηξίες μου είναι αποκλειστικά πρόβλημα της προλακτίνης και πέρνω τζάμπα τόσες ορμόνες;;

Ευχαριστώ!
  1. Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Για το  προβλημα της   προλακτινης και  την δυσμενη  επιδραση της  στην  ωοθυλακιορρηξία  τα είπαμε κι  άλλη  φορά  τον Αυγουστο!!.. Δες  παραπανω ...
Μπορει να ειναι  λογος  να μην γινεται καν  ωοθυλακιορρηξία,  η  και να μην ειναι σωστή..
Θα  τα δει  ο  γιατρός  σου  αυτά
Φιλικά 
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ πολύ καταρχήν για τις άμεσες απαντήσεις σας!!!
Είδα την απάντηση που μου είχατε δώσει τον Αύγουστο και είχατε τελικά πολύ δίκιο.Δυστυχώς η προσωρινή μικρή πτώση της προλακτίνης μας παραπλάνησε (εμένα και το γιατρό) και πήρα ένα σωρό φάρμακα χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αύριο έχω ραντεβού πάλι με το γιατρό και θα θέσω το θέμα προλακτίνη επί τάπητος! Πιστεύω έντονα ότι αν ρυθμίσω το θέμα με χάπια δεν θα χρειαστώ ξανά ούτε ενέσεις, ούτε κλομιφαίνη. Όπως δεν χρειάστηκα και για να μείνω έγκυος την πρώτη φορά. Όλα τα άλλα περί συνδρόμου Sheehan και λοιπές θεωρίες τις ακούω πλέον βερεσέ...
Τελοσπάντων, αυτά είναι δικά μου προβλήματα και δεν θέλω να σας "πρήζω" άλλο!
Ελπίζω την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσω μαζί σας να είναι πλέον για καλό!!!!

Χίλια ευχαριστώ για όλα!!!!!!
  1. Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα!

Μετά από πολλούς μήνες επανέρχομαι και ζητώ την επιστημονική σας άποψη.

Μετά την τελευταία επικοινωνία μας έγιναν τα εξης:
1η περίοδος μετά τις ενέσεις: Πήρα για 4 βδομάδες ξεκινώντας από την 6η μέρα του κύκλου Dostinex (2 την εβδομάδα)και αδιαθέτησα στις 34 ημέρες μόνη μου! Μάλιστα είχα και θετικό τεστ ωορρηξίας και άνοδο της θερμοκρασίας, δεν θυμάμαι όμως για πόσες μέρες- σίγουρα περισσότερες από την προηγούμενη φορά.
2η περίοδος: Έχω σταματήσει τα χάπια και η περίοδος ήρθε στις 43 ημέρες, χωρίς όμως θετικό τεστ ωορρηξίας. Άνοδο της θερμοκρασίας είχα όμως περίπου για 8-9 μέρες.Τιμή προλακτίνης 20 με όριο το 19,7.
3η περίοδος: Αρχίζω πάλι τα Dostinex (πήγα σε άλλο ενδοκρινολόγο και μου είπε να τα παίρνω μέχρι να μείνω έγκυος-1 χάπι την εβδομάδα) γύρω στη 15η μέρα και αδιαθετώ στις 41 ημέρες. Πάλι χωρίς θετικό τεστ ωορρηξίας αλλά με άνοδο της θερμοκρασίας για τις 9 μέρες πάλι.

Χθες που ήμουν στην 11η μέρα ο γυναικολόγος που πήγα μου είπε ότι δεν φαίνεται καθόλου ενδομήτριο! Αυτό έγινε με υπερηχογράφημα στην κοιλιά και όχι κολπικό υπέρηχο.Την Δευτέρα θα μετρήσω πάλι την προλακτίνη.

Αν μέχρι την 11η μέρα δεν έχω καν σχηματίσει ενδομήτριο πότε άραγε να περιμένω την ωορρηξία;;;
Η θεραπεία της προλακτίνης δεν θα έπρεπε να μικρύνει και τον κύκλο σε ποιό φυσιολογικά επίπεδα;;

Σας ευχαριστώ πολύ!!!
  1. Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 18
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Η  πτωση της προλακτίνης  θα  τακτοποιήσει  και τον  κυκλο..
Χορήγηση  ενός  μηνός  ωστόσο  δεν  θεωρείται  επαρκής αγωγή... Πρέπει  να την κανεις μέχρι να  συλλαβεις  (και  ισως και...αργότερα  -  θα εξαρτηθει  από τις  τιμές του εργατηριου  αυτό)  -  με  άλλο σκεύασμα   όμως )..
Το ερώτημα ειναι ,  πόσο  έπεσε  η προλακτινη   στο μεταξύ; 
Θα έπρεπε  να το δείτε αυτό,  μήπως   η  δοσολογία   ειναι  μικρή..
Ακόμη:  αν  η τιμή της εχει  σχετικά  ομολοποιηθεί  και  ο  κυκλος παραμένει  μεγάλος,   η παράλληλη χρηση  κλομιφανης   θ΄ αποδώσει...
Μην  ξεχνλας:  σε  κύκλους θεραπείας  με  εκλυτικά   ωοθυλακιορρηξίας  ,  θερμοδιάγραμμα!  Βοηθάει  τους γιατρους  πολύ...
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 19
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα για μία ακόμη φορά!

Τελικά στις 21/2 μέτρησα προλακτίνη και βρέθηκε 2,05 με ελάχιστο το 2,70!! Την εξολόθρευσα τελικά..! Κατόπιν υπόδειξης του ενδοκρινολόγου συνεχίζω με 1/2 χάπι 2 φορές την βδομάδα μέχρι να μείνω έγκυος. Συμφωνείτε;

Επίσης την 20η μέρα του κύκλου έκανα τελικά ωορρηξία (είχα πόνους) και την 24η πήγα στον παλιό γυναικολόγο μου (που με είχε ξεγεννήσει) και βρήκε πράγματι ωχρό σωμάτιο στην δεξιά ωοθήκη (εκεί είχα τους πόνους) και ενδομήτριο 13mm. Η αριστερή μου ωοθήκη αυτή τη φορά είχε ΄πολυκυστική μορφή από ότι μου είπε, αλλά είδα και εγώ.
Σας παραθέτω και το θερμοδιάγραμμα προς αξιολόγηση:
1η 8/2  36,1
2η 9/2  -
3η 10/2 -
4η 11/2 -
5η 12/2 36,1
6η 13/2 35,8
7η 14/2 36,2
8η 15/2 36,1
9η 16/2 35,9
10η 17/2 36,1
11η 18/2 36,1
12η 19/2 35,8
13η 20/2 -
14η 21/2 35,4
15η 22/2 και 16η 23/2  -
17η 24/2 36,0
18η 25/2 36,2
19η 26/2 35,8
20η 27/2 36,1
21η 28/2 36,1
22η 1/3  35,7
23η 2/3  36,5
24η 3/3  36,5
25η 4/3  36,7
26η 5/3  36,5
27η 6/3  36,6
28η 7/3  36,7
29η 8/3  36,6
30η 9/3  36,4
31η 10/3 36,6
32η 11/3 36,7
33η 12/3 36,7

Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Πότε να περιμένω περίοδο;
Τέλος για να μην σας "πρήζω" άλλο μου συνέβει και κάτι άλλο περίεργο: Την 30η μέρα έπεσε σχετικά η θερμοκρασία 36,4 και είχα έντονους πόνους περιόδου, ήμουν σίγουρη ότι θα αδιαθετήσω!Την άλλη μέρα οι πόνοι πέρασαν και ανέβηκε πάλι. Σημαίνει κάτι αυτό;;


Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!!!!!!!
  1. Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 20
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Εν ταξει,  η πορεια  βεβαια δεν ιεναι  απόλυτα τυπική,  αλλά  διαφαίνεται  ότι εγινε,,  Θα δουμε...
Αν  φτασεις την 18η  ημερα  υπερθερμικής φασης   χωρις περίοδο,  κανε και μια  χοριακή.. ..
Για την διαρκεια  χορηγησης  αντιπρολακτιναιμικής αγωγής    τα  είπαμη ήδη  στο  προηγουμενο  μύνημα.. Θα την πάρεις μεχρι να  συλλαβεις  και  θα  έλεγα   μάλιστα  να σκεφτει κανείς  την χορηγηση  και  κατα την κύηση (ισως άλλο,  πιο δοκιμασμενο  σκεύασμα ) . 
Σε  διπλασιασμό  των  τιμων  προλακτινης (οπως την ειχες )  ισως κεφτουμε  την  υπάρξη  μικροπρολακτινώματος. Βεβαια  την  συνεχιση  ή διακοπή, θα την αποφασισει  ο γιατρός  σου με  τον ενδοκρινολογο,  στην πορεία..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 21
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας!

Συνέχισα να μετρώ θερμοκρασίες από την τελευταία φορά και αφου μου φάνηκαν πολύ παράξενες
34η μέρα 13/3  36,2
35η μέρα 14/3  36,3
36η μέρα 15/3  37,0
37η μέρα 16/3  36,6

αποφάσισα σήμερα και έκανα τεστ εγκυμοσύνης το οποίο βγήκε θετικό!!! Απίστευτο μου φαίνεται...Μάλιστα η γραμμή ήταν αρκετά διακριτή και βγήκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!!!
Σκέφτομαι να πάω από βδομάδα να κάνω β-χοριακή ώστε να την πετύχω σε μεγάλο νούμερο. Εσείς τι προτείνετε;;Πότε να την κάνω;;Επίσκεψη στον γιατρό μου πότε να κάνω;Πότε θα φαίνεται η κύηση;

Αυτή η απότομη αυξομείωση των θερμοκρασιών που οφείλεται κατά τη γνώμη σας;; Μήπως υπάρχει έλλειψη προγεστερόνης και αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα;;; Τα συμπτώματα πάντως τα αισθάνομαι πλέον καλά αν αυτό λέει κάτι...

Χίλια ευχαριστώ και αναμένω με αγωνία την απάντησή σας!! 
  1. Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 22
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αν το τεστ κυήσεως είναι  θετικό,   η χοριακή ειναι ειναι  ήδη στα ύψη..
θα δουμε όμως..
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 23
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα!

Έκανα τελικά στις 21/3 β-χοριακή η οποία έδειξε 3.500 μονάδες. Ακολούθως πήγα και στον γιατρό στις 28/3 και φάνηκε ενδομήτριος σάκος. Αύριο έχω πάλι ραντεβού για να ακούσουμε καρδιά.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξης: Ο γιατρός μου έχει γράψει να παίρνω 1 filice, 1 trofocard και 3 utrogestan κάθε μέρα!!! Είναι απαραίτητα;; Να σας πω την αλήθεια παίρνω μόνο το filicine και θα αρχίσω από αύριο να παίρνω και το μαγνήσιο, αλλά τα utrogestan δεν τα θέλω γιατί έχω ήδη πολύ έντονες αναγούλες και ναυτία και δεν νομίζω να τα αντέξω... Ποιά είναι η γνώμη σας;

Ακόμη και κάτι άλλο: Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων και βρέθηκα με ουρεόπλασμα θετικό, λίγο αίμα στα ούρα(2-4 κ.ο.π.) και λίγους κρυστάλλους Ουρικού Οξέως με τιμή ουρικού 2,0 (Φ.Τ. 2,0-6,0). Πρέπει να ανησυχήσω για κάτι; Για το ουρεόπλασμα ο γιατρός μου είπε τηλεφωνικά να το αφήσουμε έτσι γιατί δεν κάνει να πάρω αντιβίωση. Συμφωνείτε;;

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ !!!
  1. Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 24
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Το βασικο   στην  όλη υποθεση  ειναι  η  καλή  εκβαση  του προβληματισμού  σου στο θεμα της  σύλληψης,,
Ειναι  σαφές.  ότι  η πορεια της εγκυμοσύνης στην αρχη της,  δεν  επηρεάζεται  θετικότερα  με  όλα αυτά  που διδονται.. Δεν  επηρεάζεται  όμως  και αρνητικά...
Η  όποια ΄΄θεραπεια΄΄, ειναι  και λιγο θεμα  ΄΄σχολής΄΄... 
Σε  τέτοια θεματα  λοιπόν  η σελιδα   θα  τηρησει  ουδετερη σταση.  Που  δεν  σημεινειι,  ότι  αν θεωρουσα κατι  σαν επιβλαβες,  θα το άφηνα  και   ασχολιαστο...
Από εδώ και περα  λοιπον  ,  ακολουθησε τις  συμβουλες του γιατρού  σου... Στην  πορεια  της εγκυμοσύνης, ενας πρέπει να ειναι  ο ΄΄καπετάνιος΄΄ ..
θα πανε   τελικα  όλα καλά..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 25


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.