user_mobilelogo
  1. kelly g
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
Γεια σας γιατρέ και συγχαρητήρια για την ενημέρωση που μας προσφέρετε.
Είμαι 33 χρ. και τον Ιούνιο στην γυναικολογική εξέταση που έκανα διαγνώστηκα με κονδυλώματα για τα οποία συνεχίζω και κάνω θεραπεία.
Έκανα και τεστ παπ και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
 
Κύτταρα από πλακώδες επιθήλιο, διάμεσα και επιπολής.
Αρκετά κύτταρα από κυλινδρικό επιθήλιο.
Αρκετά πολυμορφοπύρηνα.
Λίγα παραβασικά κύτταρα με διόγκωση του πυρήνα και εκφύλιση του πρωτοπλάσματος.
Σπάνια επιθηλιακά κύτταρα, από τις ανώτερες στοιβάδες του πλακώδους επιθηλίου, με πυρήνες ανισομεγέθεις, διογκωμένους και σχετικά βαθυχρωματικούς και κυτταρόπλασμα με ανώμαλη κερατινοποίηση ή τάση περιπυρηνικής διαύγασης
 
Συμπέρασμα
Επίχρισμα με στοιχεία ελαφράς φλεγμονής και ελάχιστα στοιχεία κυτταρικής ατυπίας του πλακώδους επιθηλίου (Ascus κατα Bethesda)
Σχόλιο
Συνιστάται η επανάληψη της εξετάσεως σε 3 μήνες
 
Σε ερώτηση μου προς το γιατρό αν θα πρέπει να κάνουμε κολποσκόπηση ή κάτι άλλο, η απάντηση ήταν να περιμένουμε να δούμε και το δεύτερο παπ σε 3 μήνες και βλέπουμε, γιατί ενδέχεται να αρνητικοποιηθεί.
Να πω επίσης ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πήρα και 2 κουτιά κολπική κρέμα dalacin γιατί διαγνώστηκα και με κολπίτιδα.
 
Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα από το δεύτερο παπ τα οποία είναι τα εξής;
 
Κύτταρα από πλακώδες επιθήλιο, διάμεσα και επιπολής.
Αρκετά κύτταρα από κυλινδρικό επιθήλιο.
Λίγα πολυμορφοπύρηνα.
Επιθηλιακά κύτταρα με διογκωμένους και ελαφρώς βαθυχρωματικούς πυρήνες και κερατινοποιημένο κυτταρόπλασμα.
Στοιχεία κυτταρόλυσης με γυμνούς πυρήνες.
 
Κύτταρα με χαρακτήρες κακοήθειας δεν παρατηρούνται.
 
Συμπέρασμα
Επιχρίσματα αρνητικά για κακοήθεια.
Στοιχεία κερατινοποίησης του πλακώδους επιθηλίου.
(Κατηγορία 2 κατά Παπανικολάου)
 
Σχόλιο
Λόγω του ιστορικού, συνιστάται η επανάληψη της εξετάσεως σε 6 μήνες.
 
Στην ερώτηση προς το γιατρό τι θα πρέπει να κάνω από δω και στο εξής, η απάντηση ήταν να επικεντρωθούμε στη θεραπεία των κονδυλωμάτων και πως κάτι άλλο δεν είναι επέιγον να κάνουμε τώρα αφού το τεστ βγήκε αρνητικό.
 
Η ερώτηση μου προς εσάς είναι αν θεωρείτε απαραίτητο να κάνω και μία κολποσκόπηση ή ταυτοποίηση του ιού τώρα δεδομένων των αποτελεσμάτων των 2 τεστ ή κάτι τέτοιο δεν το θεωρείτε απαραίτητο τη συγκεκριμένη στιγμή.
Επίσης αν το αποτέλεσμα του 1ου τεστ μπορεί να είχε σχέση με την κολπίτιδα που είχα και όχι με πιθανή λοίμωξη από τον hpv.
 
Να πω τέλος ότι σαν χαρακτήρας είμαι αγχώδης και γενικά τα ψάχνω τα πράγματα αρκετά.
Όλο το καλοκαίρι προσπάθησα να κάνω όσο το δυνατόν υγειινή διατροφή γιατί διάβασα ότι αυτό βοηθάει.
 
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 
 
 
 
 
.
 
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_kolp%2011.jpg
Τυπική  κολποσκοπική εικόνα   μωσαϊκού στο οπίσθιο χείλος  του τραχήλου, μετά  από δοκιμασία οξικου οξέως,  χαρακτηριστική  για  προσβολή από  HPV.  Δική μας   εικόνα, απο περιστατικό  του ιατρείου μας ..
 
Αγαπητή  Φίλη!
Μια κολποσκοπιση, δεν   ειναι  ποτέ  λαθος  κι απορω γιατί ειναι  θεμα συζητησης,.,, Δεν ειναι και  ιδιαίτερη  υπόθεση... Τρία  λεπτά  θα σου πάρει..
Αναλόγως,  αν υπαρχει κολποσκοπικό ευρημα, θα  σκεφτεί κανείς  τα άλλα...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.