user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

margo68

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 5 χρόνια πριν
  1. margo68
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012
Γεια σας.
 
Ειμαι 44 ετων κι εχω 2 παιδια 13 και 12 ετων. Οι κυκλοι μου ηταν παντα σταθεροι και διαρκειας 24-26 ημερων.
 
Το τελευταιο διαστημα υπηρξαν καποιες ανωμαλιες. Πρωτα ενας κύκλος 19 ημερων (ο πιο μικρος που ειχα απο τοτε που μου ηρθε η περιοδος ηταν 22 ημερων) και ο επομενος 23 ημερων. Εκτοτε βρισκομαι στη 32η μερα και δεν εχω ακομα αδιαθετησει, ουτε καν εχω κανει ωορρηξια. Να σημειωσω οτι σε καθε κυκλο αντιλαμβανομαι την ωορρηξια μου απο τα αφθονα EW υγρα που εχω για 3-4 ημερες. Δεν υπαρχει κυκλος που να μην εχω δει EW, ξερω παντα ποτε ακριβως εχω ωορρηξια, εμεινα εγκυος 3 φορες με την πρωτη προσπαθεια (δυστυχως η πρωτη εγκυμοσυνη διεκοπη λογω τρισωμιας 13 του εμβρυου) και δεν εχω μεινει ποτε εγκυος κατα λαθος. Τη φορα αυτη ξερω οτι δεν εχω κανει ωορρηξια, εξαλλου και η πρωινη μου θερμοκρασια ειναι 36-36.1.
 
Να σημειωσω οτι απο τον Ιουλιο προπονουμαι για το μαραθωνιο του Νοεμβριου τρεχοντας αρκετα χλμ την εβδομαδα, απο 50-80. Το γεονος αυτο σε συνδυασμο με τους μικρους σε διαρκεια τελευταιους κυκλους ειχε ως αποτελεσμα να πεσουν οι τιμες αιμοσφαιρινης, αιματοκριτη, σιδηρου, φερριτινης, ερυθρων και να παιρνω συμπληρωμα σιδηρου εδω και 10 μερες.Περαν αυτου ομως αισθανομαι μια χαρα, καμια κοπωση, κανενα σημαδι αναιμιας, ολα καλα. Τις αιματολογικες τις εκανα εντελως προληπτικα ωστε να δω αν ολα ειναι καλα εν οψει της προετοιμασιας μου για το μαραθωνιο.
 
Θα ηθελα να ρωτησω τι πρεπει να κανω απο εδω και περα δεδομενου οτι δεν εχω κανει καν ωορρηξια. Δε μου εχει συμβει ποτε κατι τετοιο, να φτασω τη 32η μερα χωρις ωορρηξια. Απο τη μια με βολευει η απουσια περιοδου για την ενισχυση του σιδηρου και την αυξηση των τιμων μου που ειναι απραιτητο στην προετοιμασια μου για το μαραθωνιο, απο την αλλη αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να κανω καποιον ελεγχο. Στις προσφατες αιματολογικες εξετασεις ειχαν ελεγχθει τα παντα (θυρεοειδης, ιχνοστοιχεια, βιταμινες, χοληστερινη κλπ) χωρις κανενα προβλημα. Επισης το Μαιο ειχα κανει το ετησιο check up, υπερηχος, τεστ παπ και κολποσκοπηση επισης ολα καλα.
 
Θα μπορουσαν αυτες οι ανωμαλιες στην περιοδο να ειναι θεμα ηλικιας? Προεμμηνοπαυσιακα συμπτωματα? Πιστευετε οτι θα πρεπει να κανω καποιο ελεγχο ή απλα περιμενω καποια στιγμη να μου ερθει η περιοδος μου? Θεμα εγκυμοσυνης δεν υπαρχει, οπως σας ειπα γνωριζω πολυ καλα το σωμα μου και τους κυκλους μου.Απλα δεν ξερω ποσο καιρο να περιμενω. Αισθανομαι οπως ακριβως την περιοδο που θηλαζα οπου δεν ειχα περιοδο για 16 μηνες (θηλασα το δευτερο παιδι μου για 19 μηνες). Σχετικη ελλειψη σεξουαλικης επιθυμιας και εντονη ξηροτητα στον κολπο, προφανως λογω της απουσιας οιστρογονων.
 
Σας ευχαριστω για το χρονο σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φϊλη!
Αναστολη της  ωοθυλακιορρηξίας  μπορει να  επιφεροουν αρκετες  αιτίες...
Μια ειναι βεβαια  η  ηλικια..  Υπαρχουν γυναικες  που μπαινουν  σε διαδικασία  καθυστερήσεων   αρκετά  ενωριτερα  των  48-50  ετών..
Αλλη αιτία  θα μπορούσε,  λογω  και σου  stress,  να  είναι  η αυξηση  μίας ορμονης  της  υποφυσεως,  της  προλακτινης,  που   ανσστελλλει  την  ωοθυλκιορρηξάι  ισως  για μηνες...
Υαπρχουν  κι   άλλα,  αλλά  δνε  θα τιαριεαζαν  σε  μαι το σο  sportif γυναίκα κι  επομενως δεν τα συζητω 
Αυτά που πρέπει  να γινουν   ειναι:
Μια    καλη  γυναικολογική εξεταση (αυτη  με διακολπικη υεπρηχογραφια)   και κατοπιν  μια μετρηση  των  Ορμονων  FSH,  LH, Ε2  και  προλακτινης, την 3-5η  ηεμρα  του πεομνου  κυκλου, ειτε αυτός ειναι  ενας κυκλος που ηλθε από μονος του, ειτε  ειναι  μετά  από χορήγηση  καποιας   αγωγης..
Τοτε  θα ξειρε κανείς περι  τινος προκειται..
Σημ.  η  προλακτινη,  μπορει να  μετρηθει  από τωρα... Οι  άλλες εξετασεις   όμως πρεπει να  γινουν 3-5η  ημέρα κυκλου..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φϊλη!
Αναστολη της  ωοθυλακιορρηξίας  μπορει να  επιφεροουν αρκετες  αιτίες...
Μια ειναι βεβαια  η  ηλικια..  Υπαρχουν γυναικες  που μπαινουν  σε διαδικασία  καθυστερήσεων   αρκετά  ενωριτερα  των  48-50  ετών..
Αλλη αιτία  θα μπορούσε,  λογω  και σου  stress,  να  είναι  η αυξηση  μίας ορμονης  της  υποφυσεως,  της  προλακτινης,  που   ανσστελλλει  την  ωοθυλκιορρηξάι  ισως  για μηνες...
Υαπρχουν  κι   άλλα,  αλλά  δνε  θα τιαριεαζαν  σε  μαι το σο  sportif γυναίκα κι  επομενως δεν τα συζητω 
Αυτά που πρέπει  να γινουν   ειναι:
Μια    καλη  γυναικολογική εξεταση (αυτη  με διακολπικη υεπρηχογραφια)   και κατοπιν  μια μετρηση  των  Ορμονων  FSH,  LH, Ε2  και  προλακτινης, την 3-5η  ηεμρα  του πεομνου  κυκλου, ειτε αυτός ειναι  ενας κυκλος που ηλθε από μονος του, ειτε  ειναι  μετά  από χορήγηση  καποιας   αγωγης..
Τοτε  θα ξειρε κανείς περι  τινος προκειται..
Σημ.  η  προλακτινη,  μπορει να  μετρηθει  από τωρα... Οι  άλλες εξετασεις   όμως πρεπει να  γινουν 3-5η  ημέρα κυκλου..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων. Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 4ος όροφος , Τηλ. : (2310) 279-272 Fax : (2310) 257-369 Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.