user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

SPLZ

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 4 χρόνια πριν
  1. SPLZ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012
Καλημέρα κ. Ζησόπουλε, έπειτα από την παλίνδρομη κύηση που είχα τον Σεπτέμβριο, έκανα μια σειρά από εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και για θρομβοφιλία. Βρέθηκα θετική στον παράγοντα V LEIDEN (ΕΤΕΡΟΖΥΓΩΤΗΣ) και αντίσταση στην πρωτεϊνη C. Έχω κλείσει ραντεβού σε αιματολόγο για να με καθοδηγήσει στο θέμα αυτό. Ως προς τον προγεννητικό έλεγχο το μόνο στο οποίο βρέθηκε τιμή αμφίβολη (ούτε θετική ούτε αρνητική) ήταν τα χλαμύδια IgM (αυτό δείχνει κάποια παλιά λοίμωξη?). Για τιμές χλαμυδίων IgA, IgG είμαι αρνητική. Η γιατρός μου είπε να κάνω PCR περιόδου η οποία είναι πολύ ακριβή εξέταση. Εσείς πιστεύετε ότι μπορεί αυτή η αμφίβολη τιμή να ήταν η αιτία για την αποβολή? Τι πρέπει να κάνω?
 
Ευχαριστώ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ήθελα να κάνω μια διόρθωση. Στο IgM και IgA είμαι αρνητική ενώ στο IgG είναι αμφίβολο.
 
 
Ευχαριστώ
  1. Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Εν ταξει,  ειναι  μια δυνατοτητα  επι πλεον..
Αν  μιλαμε   ωστοσο  για  υπονοια προσβολής  από χλαμυδια, που πιθανώς ειναι σχετικά  προσφατη (αμφίβολα   IGM), μια σκεψη  επισης  θα   ηταν  να γινει η σχετική  θεραπεία..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα, το igG ειναι αμφίβολο όχι το IgM, οπότε δείχνει μια παλιά λοίμωξη νομίζω. Άρα αξίζει να μπω σ αυτή τη διαδικασία του PCR περιόδου? Επίσης υπάρχει και καλλιέργεια κολποτραχηλικου επιχρίσματος. Ποια εξέταση θεωρείται πιο αξιόπιστη? Όσο για το V-LEIDEN υπάρχει περίπτωση να προκαλεί αυτόματη αποβολή στις 5μιση εβδομάδες τόσο νωρίς?
 
Ευχαριστώ
  1. Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Κανε  αυτό  που σου λέει   η  γιατρός  σου,  που μονον να  σε βλαψει  δεν μπορεί  κι άσε το τι πιστευω εγώ.
Πως ειναι δυνατόν να  υποθεσεις,  ότι  θα σου συστησω  να μην κανεις  μία   εξεταση  που σου υπέδειξαν; 
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα,
η ερώτηση ήταν αν για μια αμφίβολη τιμή IgG και (όχι IgM όπως σας είχα γράψει στην αρχική μου ερώτηση), χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έλεγχος και θεραπεία, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ενεργή λοίμωξη. Και η επόμενη ερώτηση ήταν αν ο V LEIDEN μπορεί να ευθύνεται για αποβολήστις 5μιση εβδομάδες. Δεν πήρα απάντηση σε καμία από τις 2 ερωτήσεις.Δεν ζήτησα να μου συστήσετε αν θα κάνω την εξέταση PCR περιόδου απλά ρώτησααν θεωρείτε εξίσου αποτελεσματική την καλλιέργεια κολποτραχηλικού
επιχρίσματος. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη γυναικολόγο μου απλώς ήθελα μια δεύτερη γνώμη, όπως όλοι όσοι θέτουν ερωτήσεις σε αυτό το φόρουμ,οι οποίοι σίγουρα έχουν το δικό τους γιατρό.
 
Με εκτίμηση
  1. Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα, στην προηγούμενη ερώτηση δεν πήρα κάποια απάντηση. Επισκέφτηκα ιδιωτικό αιματολόγο λόγω του V-LEIDEN ΕΤΕΡΟΖΥΓΗ, ο οποίος μου είπε ότι μόλις ξεκινήσουμε πάλι προσπάθειες για σύλληψη πρέπει να παίρνω salospir και μόλις μείνω έγκυος θα ξεκινήσω ενέσεις ηπαρίνης. Η αλήθεια είναι ότι με τρόμαξε γιατί μου είπε ότι θα με αντιμετωπίσει σαν βαριά θρομβοφιλική, δεδομένου ότι η μαμά μου στην 3η γέννα πριν 28 χρόνια έπαθε πνευμονική εμβολή. Επισκέφτηκα και δεύτερο αιματολόγο στο Λαϊκό νοσοκομείο ο οποίος μου είπε ότι έχω μετρίου βαθμού θρομβοφιλία και ότι δεν χρειάζεται να πάρω salospir ούτε ενέσεις, παρά μόνο αν η πορεία της εγκυμοσύνης μας οδηγήσει σε κάτι τέτοιο. Μου είπε επίσης ότι η αποβολή που είχα αποκλείεται να οφείλεται στην θρομβοφιλία γιατί ήταν πολύ νωρίς (5μιση εβδομάδες). Με καθησύχασε και μου έδωσε και κάποιες εξετάσεις για αντισώματα να κάνω. Διαβάζω παντού ότι σε περίπτωση θρομβοφιλίας ακόμα και σε ετεροζυγία σε παράγοντα V-LEIDEN, πολλές γυναίκες παίρνουν χάπια και κάνουν ενέσεις σε όλη την εγκυμοσύνη. Πως να αντιμετωπίσω τις 2 τόσο ακραίες γνώμες των γιατρών? Εγώ κλίνω στην 2η γνώμη αλλά φοβάμαι, υπάρχει περίπτωση να πάθω αποκόλληση πλακούντα ή να μην γίνει η εμφύτευση του εμβρύου και τόσα άλλα  που διαβάζω εξαιτίας του ότι έχω θρομβοφιλία και δεν θα πάρω θεραπεία? Τελικά η θρομβοφιλία ευθύνεται για αποβολές από ποια εβδομάδα και μετά? Πριν 5 χρόνια (διορθώστε με αν κάνω λάθος) κανείς δεν ήξερε τι είναι η θρομβοφιλία και τώρα βομβαρδιζόμαστε από πληθώρα εξετάσεων και πληθώρα απόψεων που μόνο άγχος μπορούν να προκαλέσουν. Σας παρακαλώ βοηθήστε με.
 
Με εκτίμηση
  1. Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Aτυχώς  επι του θεματος αυτού,   όσους γιατρούς ρωτησεις, τόσες  απαντήσεις θα πάρεις,,,
Ειναι  εξ άλλου  αναμενόμενο,   ότι  ο μαιευτήρας   που θ΄αναλάβει ενα  παρομοιο  περιστατικό,  όλο και κατι  λιγο θα  προτεινει,,, Η  στατιστική  πιθανότητα  αποβολης μίας  εγκυμοσύνης,   κυμαίνεται  ετσι  κι αλλοιώς  τουλάχιστον   στο  10%  (κατ΄ αλλους , το ποσοστό ειναι  υψηλότερο)    κι αυτό  το ποσοστό δεν   ανατρεπεται  με κανενα  τροπο...
Ειναι   λοιπον προφανές,  ότι  κανενας  γαιτ΄ρος   δεν θελει  ενδεχομένως  να   του προσαψουν,  ότι δεν  πρότεινε  προληπτικά  τιποτε..
Εν τελει, το λογικό είναι  ότι    θα κανεις   αυτό στο  οποίο  ΄΄κλίνεις΄΄  η ίδια,,,
Για το  αν   το ευρημα   που αφορά  τον  δικό  σου θρομβοφιλικό παραγοντα,  προξενεί   αποβολές  5,5 εβδομαδων...  Η άποψη  μου ειναι,  ότι   δεν   τις  προξενεί..
Φιλικά
Π.Ζ
 
 
 
  1. Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.