user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

koilada

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 5 χρόνια πριν
  1. koilada
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012
 
Kαλησπέρα σας,
Τον Σεπτεμβρη εκανα ΠΑΠ το οποίο λέει συγκεκριμένα:
Τόσο στο κολπικό όσο και στα τραχηλικά επιχρίσματα παρατηρούνται κύτταρα επιθηλιακά από τον κόλπο, τον έξω και τον ενδοτράχηλο. Επίσης ανευρίσκονται σωροί δυσκερατωσικών κυττάρων και διπύρηνα πλακώδη επιθήλια με κοιλοκύττωση, Στα τραχηλικά ιδιαιτέρως επιχρίσματα παρατηρούνται πλακώδη και μεταπλαστικά επιθήλια με δυσκαρωτικές αλλοιώσεις ελαφρού βαθμού. Σμυμπερασμα η εικόνα συνηγορεί υπερ υπάρξεως HPV με ελαφρά ενδοεπιθηλιακή βλάβη τραχήλου μήτρας. Στην συνέχεια εγώ πήγα σε άλλο γυναικολόγο οποίος με το που είδε το τεστ μου ειπε να κάνουμε loop, μετά μου έκανε κολποσκόπηση όπου μου είπε πάλι κάνουμε  loop τον επόμενο μήνα ότι φαίνεται ελαφρια η αλλοιωση ενδέχεται όμως να δείξει και κάτι περισσότερο, συγκεκριμενα μου ειπε οτι ο βλαβη είναι 1 επί 1 με 1,5 εκατοστό στο στόμιο του τραχήλου .Τελος πάντων δεν έκανε βιοψία, μόνο μου είπε θα κάνουμε βιοψία μετά το loop. Εσεις πως βλέπεται την εικόνα? Να πάω οντως τον άλλο μήνα για loop?
Ειμαι 30 χρονών, άτεκνη
Ευχαριστώ πολύ,
Μαρία
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Το  loop  ειναι  φυσικά  πιο φερέγγυο. τοσο  από πλευρας  σωστής  εκτίμησης  της δυσπλασίας,  όσο  και  από πλευράς  θεραπείας, επειδή η  βλαβη  θ΄αφαιρεθει  ολοκληρη,,
Να την κανεις... Δεν θα  εχεις  καμία   συνέπεια..
Φιλικά
Π.Ζ
 
 
  1. Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Το  loop  ειναι  φυσικά  πιο φερέγγυο. τοσο  απόό πλευρας  σωστής  εκτίμησης  της δυσπλασίας,  όσο  και  από πλευρας  θεραπειας, επειδή η  βλαβη  θ΄αφαιρεθει  ολοκληρη,,
Να την κανεις... Δεν θα  εχεις  καμία   συνέπεια..
Φιλικά
Π.Ζ
 
 
  1. Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα γιατρέ και ευχαριστώ για την απάντηση.
Με τα δεδομένα που σας είπα υπαρχει περίπτωση η βιοψία να δείξει κάτι πιο προχωρημένο?
Επίσης σε περίπτωση αφαίρεσης των δυσπλασιών οι πιθανότητες υποτροπής έχουν σχέση με το αν ήταν cin2 ή cin3? Δηλαδή αν είναι 3 έχεις περισσότερες πιθανότητες για υποτροπή ή δεν έχει σχέση αυτό? Ακόμα ήθελα να ρωτήσω οι υποτροπές σε τι βαθμό εμφανίζονται? Δηλαδή κατευθείαν cin3 ή μπορεί να παρουσιαστούν σε cin1 βαθμό?
  1. Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Με την μικροεπεμβαση  θα   αφαιρεθει   η  οποια  τυχόν δυσπλασία   και το θεμα  κατά κανονα   θα ληξει  εκεί..
Για τις  άλλες  ερωτησεις:  
Πληροφορηση δινουμε  παντα ,μεχρι  το επομενο βήμα..   Η  λογική των  ΄΄σπιραλ -ερωτήσεων ΄΄  του τυπου   ΄΄ τι θα  γινει ,  αν  ειναι  έτσι, ή αλλοιως΄΄, δεν οδηγει  πουθενά.
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και πάλι,
Εκανα loop και η βιοψία έδειξε 
το κωνοειδές τεμάχιο τραχήλου μήτρας περιλαμβάνει την περιοχή της ζώνης μετάπτωσης και καλύπτεται από πολύστοιβο πλακώδες και μεταπλαστικό πλακώδες επιθήλιο, σε αρκετή έκταση με ανώμαλο προσανατολισμό ή/και μη αντιπροσώπευση όλου του πάχους του.Στο πλακώδες καλυπτικό επιθήλιο της επιφάνειας και τραχηλικών κρυπτών αναγνωρίζονται κοιλοκύτταρα Hpv προσβολής με σύνοδο cin1 kai cin2/ high grade SIL. Επίσης λόγο του ανώμαλου προσανατολισμού και της μη διατηρήσεως του πάχους του επιθηλίου το ενδεχόμενο ο βαθμός να είναι υψηλότερος cin2-cin3 δεν μπορεί να αποκλεισθεί με ασφάλεια. Tέλος το εγχειρητικό άκρο εκτομής του ενδοτράχηλου έιναι ελεύθερο δυσπλαστικών αλλοιώσεων, όπως και το τεμάχιο από τον ενδοτράχηλο.
Τεμάχια που αφαιρέθηκαν- 1)κωνοειδές τεμάχιο τραχήλου εκτάσεως (σε εκατοστά) 1,8*1,2 και ύψους 1,2 και 2) κωνοειδές τεμάχιο τραχήλου εκτάσεως 1,1-0,7 και ύψους 0,6
 
Ποιά είναι η γνώμη σας για το αποτέλεσμα και την σοβαρότητα της κατάστασης? Ο βαθμός είναι cin2? ή οπως αναφέρεται μπορεί να είναι και υψηλότερος?
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρω,
Καλές γιορτές σε όλους.
  1. Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Χρονια   πολλά..
Πρωτα   να επισημανω,  ότι ευτυχώς ειγνε  η  μικροεπεμβαση  έτσι  όπως εγινε... Πιστευω  ότι το προβλημα  σου εχει  επιλυθει..
Σε διαστημα  περιπου 2-3  μηνων  -  οπως το προσδιορισει  ο γιατρός  σου -  θα γινει ενας επανέλεγχος της τοπικής καταστασης  και κατόπιν    θα   γινεται  ελεγχος  τουλαχιστον  ανα 6  μηνες,  για 2 χρόνια..
Αποχή  από σχεσεις  για  ενα 2μηνο  τουλάχιστον..
Εκτιμώ,  ότι η προγνωση  ειναι  καλή...
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και πάλι γιατρέ,
Εκανα επαναληπτική εξέταση των 6 μηνών την προηγούμενη εβδομάδα και ο τράχηλος είναι καθαρός από δυσπλασίες. Το ΠΑΠ ακόμα δεν το έχω πάρει.
Ηθελα όμως να ρωτήσω επειδή και εγώ και ο φίλος μου (σταθερή σχέση 4 χρόνια) ανυσηχούμε για τις σεξουαλικές μας επαφές. Να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε προφύλαξη? Οσων αφορα τον στοματικό έρωτα είναι απαγορευτικός? Και ο ίδιος ο φίλος μου συστήνετε να κάνει κάποιες εξετάσεις? Οι ανυσηχίες μας αφορούν με τα περιστατικά άλλων καρκίνων που διαβάζουμε ότι σχετίζονται με τον HPV.
 
Ευχαριστώ!
Μαρία
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 26-12-2012 16:06:47]:

Αγαπητή Φίλη!
Χρονια   πολλά..
Πρωτα   να επισημανω,  ότι ευτυχώς ειγνε  η  μικροεπεμβαση  έτσι  όπως εγινε... Πιστευω  ότι το προβλημα  σου εχει  επιλυθει..
Σε διαστημα  περιπου 2-3  μηνων  -  οπως το προσδιορισει  ο γιατρός  σου -  θα γινει ενας επανέλεγχος της τοπικής καταστασης  και κατόπιν    θα   γινεται  ελεγχος  τουλαχιστον  ανα 6  μηνες,  για 2 χρόνια..
Αποχή  από σχεσεις  για  ενα 2μηνο  τουλάχιστον..
Εκτιμώ,  ότι η προγνωση  ειναι  καλή...
Φιλικά
Π.Ζ
 
  1. Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Αν και  το επομενο  Pap-test  αποβει αρνητικο,  εκτιμω  ότι  δεν θα  χρειαστει κατι άλλο.. Ουτε βεβαια  και προφυλαξη...΄Για τις σξουαλικες  πρακτικές:  Αν ειναι δυνατόν  ν΄''αποστειρωθει΄΄  η  σεξουαλικη συνευρεση...
Για  τον δεσμό σου: Αν θελουμε να  ειμαστε  υπερβολικοι, ας κανει  μια  εξεταση  σε εναν δερματολογο..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.