user_mobilelogo
admin και 516 επισκέπτες
  1. fotiniser
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012
Γεια σας.Εχω 9 μηνες που εχω κανει χειρουργειο ανοιχτης καρδιας λογω μεσοκολπικης επικοινωνιας κ σαυτο το διαστημα παιρνω το atacand plus16,5 mg.Πριν 3 ημερες ανακαλυψα οτι ειμαι εγκυος κ το τεστ εδειξε 2-3 εβδομαδων,τα χαπια τα διεκοψα 4 ημερες πριν κανω το τεστ.Πρεπει να ανησυχω για τις παρενεργειες?Μηπως χρειαστει να διακοψω την κυηση?Ευχαριστω.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Στις  φυλλο  οδηγιων  του σκευάσματος,  όπως και  η ιδια θα ειδες,  αναφέρει ρητώς,  ότι το   συγκεκριμένο φάρμακο δεν  χορηγείται στην εγκυμοσύνη  και στην γαλουχία  (περνά  στο γάλα!) ,  ουτε  όμως   και  σε  γυναικες  που  σκοπεύουν να μεινουν εγκυος..
Ειναι  προφανές οτι   το σκεύασμα δεν εχει δοκιμαστεί  σε εγκύους  και η εταιρεία παραγωγης και διακινησης του  λαμβάνει τα μέτρα της,  υποδεικνυοντας  να  γινει  μία  άλλη επιλογη στο  ειδος  αντιυπερτασικης θεραπειας,,
Στο διαδικτυο  θα βρει κανεις εκτιμησεις, σαν την παρακάτω:
Pregnant mothers should not take Candesartan/h2CT as changes to the blood pressure system can be fatal to the fetus.
Η  γυναικα   εν τελει  θα κρινει το τι  θα  πραξει...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.