user_mobilelogo
  1. Hopeful
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012
Γεια σας και πάλι,
 
Έχω ήδη κάνει ένα post για την περίπτωσή μου, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται και θα ήθελα τη γνώμη σας. Είχα παλίνδρομη κύηση στην 7η εβδομάδα και έγινε απόξεση στις 1/11. Πήρα για 21 ημέρες χάπια Yasmin, αλλά δεν μου ήρθε περίοδος. Επειδή υπήρχε υποψία μικροβίου, παίρνω εδώ και 20 μέρες vibramycin και θα συνεχίσω για άλλες 10. Στον τελευταίο υπέρηχο πριν 5 μέρες, ο γιατρός είδε μία κύστη στη μήτρα μου η οποία έχει σπάσει και μου είπε ότι δεν θα έχω ούτε τον επόμενο μήνα περίοδο. Πρότεινε να τελειώσω την αντιβίωση στις 29/12, να κάνω εξέταση για να βεβαιωθούμε αν το μικρόβιο πέρασε και υπέρηχο γύρω τις 10/1 για να δούμε αν έφυγε η κύστη (αν όχι θα πάρω χάπια για να απορροφηθεί). Να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις για θρομβοφιλία, στίγμα κτλ βγήκαν όλες αρνητικές.
 
Είναι φυσιολογικό να μην έχω κύκλο για τόσους μήνες; Πότε θα μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε με ασφάλεια για εγκυμοσύνη; Το άγχος πόσο ρόλο παίζει στην εξέλιξη αυτή; Η αλήθεια είναι ότι πέρασα πολύ μεγάλη στεναχώρια με το συμβάν και ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει.
 
Σας ευχαριστώ πολύ
H.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Θεραπειες  μετά  από   απόξεση,   με  αντισυλληπτικό  χάπι  - ειδικά   αν αυτό  που επιλεχθηκε  ήταν ΄΄μικρο''  σε περιεκτικότητα οiστρογονου (  δεν εναφερεται  και  ποιο  πηρες,  δεν  ειναι  ωστοσο  σημαντικό!)   -   μπορει να προξενησουν  παροδική  αμηνορροια..Να  μην εξηγησω  τα τι και  πως,   ειναι  επιλογη  που  μειωνει  καποιες πιθανές παρενέργειες  της αντισυλληψης,  αλλά  εχει  εδω κι  εκεί  σαν συνεπεια  την καθυστερηση της περιοδου..
θα  ακολουθησεις  για την  ωρα  τις οδηγίες του γιατρού σου  κι  ελπιζω  ότι το  θεμα  θα τακτοποιηθεί  και  η κυστις  στην  ωοθηκη (στην  μητρα  δεν  εχουμε  κύστεις!)  θα  υποχωρησει  επίσης,,
Για  τους  ψυχολογικους  λογους:  Ενα  συμβαν  παλινδομησης,  με τα συμπαραμαρτούμενα, κατά  κανοναν δεν  μπορει  να  περασει  στο ΄΄ντούκου΄΄... Ειναι λογικό,  ότι  σε εχει  επηρεάσει.. θα το ξεπερασεις  ομως,,
Το  να σου  εχει συμβει  αυτό (η παλινδομηση)   ωστοσο  από  ψυχολογικους λογους, ειναι  ακρως  απιθανο,  οχι βεβαια   και αδύνατο...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας γιατρέ και Χρόνια Πολλά με υγεία πάνω απ΄όλα!
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Τελικά, μου ήρθε περίοδος χτες με κανονική ροή μετά από 54 μέρες (από την απόξεση). Νιώθω πολύ καλύτερα ψυχολογικά, καθώς τελειώνω και την αντιβίωση σύντομα και το σώμα μου επανέρχεται σιγά σιγά στους ρυθμούς του. Οι εξετάσεις για καρυότυπο, τοξόπλασμα, θρομβοφιλία κτλ βγήκαν όλες αρνητικές. Μένει να κάνουμε άλλη μία εξέταση για ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα και να δούμε αν έφυγε η κύστη και μετά Θεού θέλοντος θα ξαναπροσπαθήσουμε για μωράκι.
 
Είμαι ευγνώμων που μας στηρίζετε εδώ στο φόρουμ με τις πολύτιμες συμβουλές σας.
 
Καλές γιορτές σε όλους!
  1. Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ΠΖ
  1. Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.