user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

ΝΑΤΑΣΟΥΛΑ

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 5 χρόνια πριν
  1. ΝΑΤΑΣΟΥΛΑ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!!
Είμαι έγκυος στην 8η εβδομάδα + 2 ημερών βάση τελευταίας περιόδου και 7η εβδομάδα + 3 ημερών βάση του υπέρηχου. Πληροφοριακά να σας πω πως είμαι μητέρα μιας 3χρονης κορούλας και πριν από 6 μήνες περίπου είχα και μια παλλίνδρομη κύηση στην 9η εβδομάδα. 
Πριν από 3 μέρες επισκέφθηκα τον γιατρό μου για να ακούσουμε την καρδούλα του μωρού, αλλά δυστυχώς και ενώ δείχνει πως υπάρχει ανάπτυξη και εξέλιξη του εμβρύου δεν ακούσαμε καρδιακό παλμό. Ο γιατρός μου είπε πως πρέπει να επαναλάβουμε έναν υπέρηχο σε 6 μέρες διότι πιθανόν η σύλληψη να έγινε αργότερα από ότι υπολογίζουμε αλλά αν δεν ακούσουμε και τότε, έχουμε πρόβλημα εννοώντας πιθανόν μια νέα παλλίνδρομη. 
Καταλαβαίνετε πως από εκείνη την ημέρα μου έχει δημιουργηθεί μεγάλη αγωνία και δεν μπορώ να ηρεμήσω, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην εγκυμοσύνη!!!!!!
Ξέχασα να σας αναφέρω πως ο κύκλος της περιόδου μου είναι 28 ημερών και πως πριν από μιάμιση εβδομάδα έπαθα μια πολύ μικρή αποκόλληση με λίγα ροζ υγρά, τα οποία σταμάτησαν αμέσως μετά τις υποδείξεις του γιατρού δηλαδή ξεκούραση και λήξη 3 ενδοκολπικών utrogestan την ημέρα. 
Σας παρακαλώ θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας, μήπως και καταφέρω να ηρεμήσω λιγάκι!!!!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.  
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Μας  εχουν συμβεί  αρκετές φορές  τέτοια,  που  μετά   διαπιστώσαμε  ότι  ολα  πάνε καλά... 
Ετσι,  πολύ σωστά  έπραξε  ο γιατρός   και  ζήτησε  επανεξέταση...
Προβλέψεις δεν  μπορω  φυσικά να κάνω... Θα δείτε.....
Πάντως,   όπως και  να  έλθει , μην το παρετε  βαρειά.. Εχετε  μέλλον..!
Για παραδειγμα εχω την προσωπικη μου  εμπειρία.: 
Μια  αυτοματη  αποβολή στην αρχή, αργότερα  μια αποξεση  λογω ατελούς  αποβολης... Αναμεσα τους 2 παιδιά,  αλλά  και μετά  την ΄΄επίσημη΄΄  δευτερη αποβολη,  ηλθε  - λιγο  πριν κλείσει  το μαγαζί -  ενα  τριτο  παιδί... 
Αν  πηγαιναν  όλες οι εγκυμοσύνες  καλά,  θα ειχαμε 5  παιδιά,  αντί  τρία.. 
Ούτε  ψύλλος στον κόρφο μας δηλαδή..!
Καλή χρονιά!
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας. 
Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου Καλή Χρονιά με υγεία !!!!
  1. Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δυστυχώς γιατρέ επανέρχομαι στο θέμα, διότι σήμερα έκανα απόξεση. Όπως καταλαβαίνετε η 2η παλλίνδρομη είναι πλέον γεγονός. Και σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε τα αποτελέσματα της ιστολογικής και καρυότυπου του εμβρύου για να δούμε τι μπορεί να έφταιξε τέλος πάντων. 
Δεν ακούσαμε ποτέ καρδούλα συν το γεγονός βέβαια πως η ανάπτυξη του εμβρύου είχε σταματήσει την 7η εβδομάδα, ενώ εγώ διένυα ήδη την 8η. 
Μεγάλη παράλλειψη, στο προηγούμενο μήνυμά μου ξέχασα να σας αναφέρω πως ο καρυότυπος της 1ης παλίνδρομης έδειξε σύνδρομο Down μετά από Ρομβιτσόνιο μετάθεση . Μετά από έλεγχο καρυότυπου που κάναμε ο σύζυγος και εγώ βρεθήκαμε φυσιολογικοί. Η γεννετήστρια το απέδωσε σε ένα εντελώς τυχαίο γεγονός, εφόσον έχουμε και ένα κοριτσάκι φυσιολογικό. Οπότε προχωρήσαμε με ψηλά το κεφάλι πιστεύοντας πως δεν θα μας συμβεί ξανά. 
Ο γιατρός μου υποψιάζεται πως κάποιο γεννετικό πρόβλημα συντρέχει και σε αυτήν την περίπτωση, αλλά δεν μπορεί να είναι σίγουρος μέχρι να έχει τα αποτελέσματα του καρυότυπου. 
Και θα ήθελα να σας ρωτήσω τώρα γιατρέ, γνωρίζω πως με  την εξωσωματική και ειδικά αν γίνει προεμφυτευτικός έλεγχος των εμβρύων απομονώνονται τα ''άρρωστα'' έμβρυα και τοποθετούνται μέσα στη μήτρα μόνο τα υγιή. Πιστεύετε πως αυτή είναι μια λύση στο πρόβλημά μου, δεδομένου ότι μου είναι τρομερά ψυχοφθόρο να περνώ όλη αυτή τη διαδικασία της παλίνδρομης κάθε τρεις και λίγο; Το να προσπαθήσω να μείνω έγκυος πάλι με φυσιολογικό τρόπο σκεπτόμενη πως μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό (συλλαμβάνω πολύ εύκολα), πιστεύετε πως είναι πιο συνετό; 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
  1. Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητη Φίλη!
Ειναι   φυσιολογικο,  εγκυμοσύνες  με  προβλήματα στο εμβρυο, να   ειναι  η συχνότερη  αιτία  αιποβολλων στο  πρώτο  τρίμηνο....
θα έλεγα, ότι ευτυχώς υπάρχει  αυτός   ο  αυτόματος  μηχανισμός   προστασίας  από την φυση...
Για τις  περιπτωσεις,  οπου  αυτός ο μηχανισμός  ατονεί, εχουμε  τον  προγεννητικό και βιοχημικό  έλεγχο μετά την 11η εβδομαδα  και  τελικά  την  αμνιοκέντηση,, 
Εχω την άποψη,  ότι  η οδός της  εξωσωματικής  δεν   ειναι στην περιπτωση σας καλλιτερη λύση. 
Ειναι   ευκολοτερο να ξαναμεινεις εγκυος  ΄΄φυσιολογικά΄΄,  οπότε  η πιθανοτητα  να  παει  η εγκυμοσύνη καλα,  με βαση το ιστορικο  που έχεις , ειναι στατιστικά  περιπου  85%.. (Μεσα στο 15%  αποβολων    ειναι    όλες  οι   αιτίες παλινδρομησης!)..
Να  εχεις   υπ΄ οψη  σου:  Η  εξωσωματική  βαρυνεται  επισης  με ενα  ποσοστό  αποβολών  και βεβαια  με  ενα  υψηλότατο   ποσοστό  αποτυχημένων προσπαθειώνπου πρέπει να   τις  αντεξεις, αν χρειαστει!
Στην καλλίτερη  περιπτωση,  το ποσοστό  επιτυχίας - με βιώσιμο  παιδί στο τέλος (αν βαλεις μεσα  τις  αποβολες,  το ποσοστό επιτυχίας συλληψης  ειναι  φυσικά σημαντικά   μεγαλυτερο!)  -   κυμαίνεται, στα καλλιτερα κέντρα,  γύρω  στο 20, αντε στο 25%  , σε  κάθε προσπάθεια!
-    Είναι μία  πολύ  αυθαίρετη   η  άποψη,  ότι η πρωτη αποβολή   οφειλεται  ακριβώς  στον ιδιο λογο;  Υπάρχουν δεκαδες αιτίες  παλινδρομησης που γνωριζουμε  και  πιθανώς  ακόμη πιο  πολλες   που  ακόμη  δεν γνωριζουμε..
Θα συσκεφθείτε   με   τον συζυγο  φυσικά και θ΄  αποφασιστε,  όταν  περασει ένα εύλογο διαστημα..
 
Από την πειρα  πολλων    δεκαετιών πάντως,  σας  συμβολευω  ν  ακολουθησετε την ΄΄πεπατημένη΄΄..  οδό.
Φιλικά
Π.Ζ
 
 
  1. Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατρέ για την άμεση απάντηση!!!!!
Έχετε δίκιο, πρέπει πρώτα να ηρεμήσουμε ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε την πιο σωστή απόφαση!!!!! 
Σας ευχαριστώ και πάλι . 
  1. Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα!!!!! Επανέρχομαι για άλλη μια φορά. 
Την Παρασκευή που μας πέρασε υποβλήθηκα σε απόξεση, λόγω παλλίνδρομης κύησης όπως σας είχα πει. Από εκείνη τη μέρα, παρατήρησα πως ανεβάζω δέκατα τύπου 37 ή 37.2, αλλά συνήθως έπεφταν μόνα τους χωρίς να πάρω κάποιο αντιπυρετικό. Σήμερα όμως το απόγευμα το θερμόμετρο έδειξε 38 και ανησύχησα αρκετά. Ενημέρωσα το γιατρό μου και μου είπε πως δεν πρέπει να ανησυχώ και πως όλα αυτά είναι μετεγχειρητικά. Να σας πω πως χθες το πρωί πονούσε λίγο η κοιλιά και η μέση μου, αλλά πέρασε από μόνος του ο πόνος. Να σας ενημερώσω επίσης πως παίρνω αντιβίωση Augmentin εδώ και 4 μέρες και πως θα την διακόψω, σύμφωνα με τον γιατρό μου, κανονικά την 5η μέρα. 
Ποια η γνώμη σας γιατρέ; Είναι φυσιολογικό να κάνω πυρετό 4 μέρες μετά την απόξεση; Και αν όχι, τι μπορεί να μου συμβαίνει;
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
  1. Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Αν   η  ανοδος   της  θερμοκρασάις  παραμένει,   η  αντιβίωση δεν πρέπει  να διακοπει,   ισως  θα πρεπει να παραταθει και να κλιμακωθει,  οποτε  ο γιατρός    θα  δωσει τις αντιστοιχες οδηγίες.. \Εφ΄ οσον   δεν συνεχιζει, τοτε  βεβαια  θα  κανεις όπως είπε  ο γιατρός σου.. Συμβαίνει  καμια  φορά...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.