default_mobilelogo
  Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  1.5K διαβάστηκε
(?)Είμαι στην 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης πρίν απο λίγες ημέρες έκανα την εξέταση του tripple test τα αποτελέσματα για trisomy 21 είναι αρνητικά (1:7605) αλλά ο γιατρός μου ζήτησε να κάνω οπωσδήποτε υπέρηχο β επιπέδου γιατι τα αποτελέσματα για το neural tube defects screening (για την ακρίβεια γράφει:the risk for spina bifida/anencephaly is 1:138) το πρόβλημα είναι οτι κανείς δεν μου εξηγεί τι ακριβώς θα πεί αυτό και περνούν διάφορα απο το μυαλό μου κι εδώ θα ήθελα την βοήθειά σας αν είναι έυκολο να μου εξηγήσετε γιατί θα κάνω υπέρηχο σε 10 μέρες αλλα μέχρι τότε η ψυχολογία μου θα είναι χάλια  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15425
Αγαπητή Αnel
Στο υπερηχογραφημα β΄επιπεδου  θα  γίνει έλεγχος  της σπονδυλικής στηλης (σόνδυλο προς σπόνδυλο)  προκειμένου να διαπιστωθεί αν  υπαρχει  κάποιο  μικρό άνοιγμα (δισχιδής ράχη).
Η  πιθανότητα  στην περίπτωσή σου είναι καθαρά στατιστική  και βέβαια  πού  μικρή. Αν ένα  θετικό εύρημα είναι  σημαντικό  ή  όχι, εξαρτάται από τη έκταση  του. Κατά την εκτίμηση  μου, επειδή λίγο πολύ όλοι  οι μαιευτηρες έχουν  μια σχετική εμπειρία  από  υπερήχους,  μια  σημαντική  βλάβη  θα είχε  υποπέσει  στην αντίληψή τους σε προηγούμενο   υπερηχογραφημα. Μικρότερες βλάβες  βέβαια,  θα τις δεί   ο  πιο ειδικός. Ελπίζω,  ότι τίποτε  δεν συμβαίνει.
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Παρμενίων  Ζησόπουλος

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!