user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

akas

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 8 χρόνια πριν
  1. akas
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
Καλησπέρα σας,
Εδώ και περίπου 1 χρόνο εξωτερικά στο αιδοίο εμφανίσθηκαν 2 λευκές κηλίδες.
Στην ετήσια επίσκεψή μου στον γυναικολόγο εκάνα το τεστ pap το οποίο βγήκε αρνητικό για κακοήθεια και βιοψία των κηλίδων (αφού εξέτασε τον τράχηλο μου είπε ότι δεν χρειάζεται βιοψία)
Τα αποτέλέσματα της βιοψίας ήταν "Αλλοιώσεις CIN1 και εστιακά CIN 2, ακάνθωση, θηλωμάτωση, υπερ-παρακεράτωση, κοιλοκυττάρωση"
Ο γιατρός μου μου συνέστησε παρακαλούθηση κάθε χρόνο και επανάληψη της βιοψίας στα 3 χρόνια.Μου τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά ούτε και θεραπείας.
Εγώ παρόλα αυτά έχω χρόνιο κνησμό (μπορεί να οφείλετε στον HPV?) τον οποίο σύστησε να καταπολεμήσω με betnovate για αρχή(όντως έβαλα την κρέμα για 7 ημέρες και ο κνησμός έχει υποχωρήσει αρκετά).
Νομίζετε ότι πρέπει για όλα τα παραπάνω να κάνω κάτι ακόμη? Πρέπει να με ανησυχεί κάτι ή δεν υπάρχει κίνδυνος όπως υποστηρίζει ο γιατρός μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω νέα σας
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Προσβολη τραχήλου από HPV. Κολποσκοπική εικόνα μετά απο  δοκιμασία  οξικου οξεως .  Περιστατικό ιατρείου
../artman/uploads/hpv_-essigsaureprobe-ii.jpg
Αγαπητή  Φίλη!
 
Δεν μας  λες   κατι σημαντικο  και αυτό ειναι  η  ηλικια  σου..
Ο τραχηλος  πρέπει να ελεγχεται  κολποσκοπικα, άσχετα  αν το Pap  -  test ειναι  αρνητικό.. Με την  κολποσκοπιση  μπορουμε  να δουμε  μια  βλαβη  απο HPV  πολυ  συχνοτερα απ΄ ότι  με το  Παπ..
Το πρόβλημα  του κνησμου, ειναι....προβλημα  και πρέπει ν΄αντιμετωπιστει  όσο γινεται... Τραυματισμοι από  ξυσιμο  στην περιοχη,  πρέπει  ν΄αποφευγονται..
Ο έλεγχος -  για τα επομενα  2 χρονια τολαχιστον  -  ας γινεται καλλιτερα ανα 6μηνο..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Είμαι 36 ετών έχω 1 παιδάκι και σκοπεύω να κάνω και 2ο. Μπορώ ή θα πρέπει να περιμένω?
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη!
Δεν υπαρχει αντένδειξη  για εγκυμοσύνη!
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλημέρα,
Αυτό που δεν διευκρίνησα είναι ότι κατά την εξέτασή μου στο ιατρείο, ο γιατρός μου έριξε στον τράχηλο υγρό που μύριζε ξύδι (δεν γνωρίζω αν αυτό είναι η κολποσκόπηση) και μου είπε ότι δεν χρειάζετε βιοψία στον τράχηλο.
Τα αποτελέσματα της βιοψίας μου στο αιδόίο δεν ήταν CIN1 & CIN2 αλλά VIN 1 & εστιακά VIN2 καθώς και τα άλλα που σας έχω αναφέρει.
Για όλα τα παραπάνω καθώς και για τον κνησμό, θα πρέπει να ανησυχώ?
Θα πρέπει να κάνω επιπλέον εξετάσεις και να πάρω και δεύτερη γνώμη?
Ευχαριστώ πραγματικά για τις απαντήσεις σας
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Αντιληφθηκα,  ότι  μιλάς  για  βιοψίες  αιδοίου και  οχι τραχήλου..  Επομένως  και  για VIN , αντί  για   CIN...!
Εφ΄ όσον  εγινε δοκιμασία  οξικου οξέως,  εχει γινει  ότι πρέπει.. Δεν χρειάζεται βιοψία  από  τον τραχηλο.. Θα συνιστουσα τον βραχυπρόθεσμο  ( για 2 χρονια  ανά  6  μηνες - εκτός  κι  αν ο δικός  σου κρινει, ότι τα διαστηματα πρέπει  να  ειναι  ανα 3-4 μηνες -   κολποσκοπικό και  κυτταρολογικο έλεγχο)  και   βεβαια  την  καταπολέμιση του  κνησμού.  (ίσως συνυπάρχουν μύκητες ) , καθως   και  την τοπική θεραπεία της αλλοίωσης,παντα φυσικά αν   αυτή  είναι  ορατή. Ο  γιατρός  σου,  θα  σου  εχει   πει τα   σχετικά...
Τελευταία ΄΄φοριέται΄΄ και η ταυτοποιηση  ιών    HPV ..Aν  δεν  βρεθουν τα στελεχη  16-18,  μπορει  να εμβολιαστείς... (οχι .ομως σε διαρκεια  κύησης!) .. Αν είσαι   φορέας των στελεχων  αυτών, δεν  χρειάζεται  να κάνεις  τιποτε περισσότερο απ΄ όσα ειπαμε...
Φιλικά..
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλημέρα,
Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενμερώσετε ποιες είναι οι ενδεδειγμένες θεραπείες της κατάστασης που περιγράφω παραπάνω, και τι ποσοστό εξάλειψης του προβλήματός μου μπορεί να επιτευχθεί?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αννα
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Προφανως μιλας για  ενοχληματα που ειχες  τον Ιουλιο..Αν προκειται για  τον   κνησμο, αυτός θεραπευεται αναλογα  με την αιτια.. Αν  η βαθυτερη αιτια ειναι  η  προσβολη   από HPV,  τοτε  υφισταται  τις περισσότερε  φορές μια κλιση στις  μυκητιασεις...Οχι  ομως  παντα.. Κι  αλλες αιτιες μπορει να προκαλεσουν το συμπτωμα.
 
Η  αντιμετωπιση ορατων  βλαβων από HPV  βελτιώνει  κατα  κανονα  την κατάσταση... Η παρουσια  όμως  των  HPV  δεν εξαλείφεται.
Με λιγα λογια,  το ειδος  της αγωγης  θα  προκυψει  από την κλινικη, κολποσκοπική  εξεταση,  από την  κυτταρολοιγκή εικονα  και βεβαια  από την  μικροσκοπική εξεταση του  κολπικου εκκιρματος..
Π.Ζ.,
  1. Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.