user_mobilelogo
  1. XXXARA1972
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013
Γεια σας και πάλι
Προσπαθώ εδώ και 4 μήνες για το 2ο παιδάκι μου, σας είχα ξαναγράψει ρωτώντας σας για τα cyclacur. 
Οι προσπάθειες παραμένουν άκαρπες με εστιασμένο θέμα στο πάχος του ενδομητρίου, συνεπεία κακής ωορρηξίας όπως πιθανολογεί ο γιατρός μου, που δεν φτάνει πάνω από 6,7 χιλ. Ωορρηξία κάνω κάθε μήνα, διαπιστωμένο υπερηχογραφικά, συνήθως έχω 2 ωάρια εκ των οποίων μεγαλώνει μόνο το ένα.
 
Σε αυτό τον κύκλο μου είπε ο γιατρός να πάρω Altermon από τη 2η μέρα, το 1/3 της ένεσης των 75 κάθε μέρα μέχρι να πάω την 5η μέρα να με δει, μήπως και έτσι βοηθήσουμε την κατάσταση και παχύνει το ενδομήτριο. Αναλόγως πως θα πάμε θα κάνουμε και πρεγκνυλ και μετά σπερματέγχυση. Και το πρώτο μου παιδί με σπερματέγχυση το έκανα, σε καθόλα φυσικό κύκλο, μόνο με παρακολούθηση ωορρηξίας και πρεγκνυλ, λόγω τερατοσπερμίας του συζύγου.
Έχω πάρει και βιάγκρα, έχω πάρει και cyclacur, δεν υπήρξε κάποια βελτίωση σημαντική στο ενδομήτριο.
Η ηλικία μου είναι 40,5
Πως βλέπετε την θεραπεία που μου προτείνει ο γιατρός;; Έχετε ανάλογη εμπειρία, θα βοηθήσει το ενδομήτριο;;
Με αυτή τη δόση υπάρχει κίνδυνος να κάνω πολλά ωάρια, υπερδιέγερση κλπ;;;
Τι άλλο να κάνω;;;;;;;;; Για εξωσωματική δεν το σκέφτομαι, δεν μπορώ
.
Ευχαριστώ εκ των προτέρω για την απάντησή σας
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Θα έλεγα  'ότι προκειται για  μία εξαιρετικά  προσεκτική προσέγγιση  του ενος προβληματος ( της ωοθυλακιορρηξίας) , ωστε να  μην επέλθει  υπερδιεγερση και απραγωγή  πολλων  ωοθυλκιων,,,,Υποθετω  ότι  πλησιαζοντας   προς την  μερα  χορηγησης  της  Pregnyl,  θα γινει  μετρηση  της Ε2..
Υπερδιεγερση  επέρχεται    παντα μετα την χορηγηση  της Pregnyl, όταν αυτή  η   τιμή ειναι  πολυ  υψηλη.. Ετσι  θα την αποφυγει κανείς.
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
 
Ευχαριστώ για την απάντησή σας, η συνέχεια της "ιστορίας" έχει ως εξής:
Με τις ενέσεις altermon 75 (έκανα τέσσερις μέρες το 1/3 της ένεσης, δυό μέρες από μισή ένεση και δυό μέρες από μια ολόκληρη  ένεση), τα αποτελέσματα ήταν ένα καλό ωοθυλάκιο από αριστερά και δύο από τη δεξιά τα οποία έφτασαν μέχρι 11-12 χιλ περίπου και δεν μεγάλωσαν άλλο, αλλά το ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ δεν έφτασε πάνω από 6,8 χιλ (τελευταίος υπέρηχος Παρασκευή απόγευμα στις 17:00). Το Σάββατο το πρωί έκανα πρεγκνυλ 10.000 και εχθές το βράδυ σπερματέγχυση, 11η μέρα του κύκλου. Έλεγχο Ε2 δεν έκανα, ρώτησα τον γιατρό επανειλημμένα και μου είπε όχι, αφού έχουμε μόνο ένα ωοθυλάκιο.
 
Αυτά τα αποτελέσματα, τόσο για το ωοθυλάκιο όσο και για το ενδομήτριο τα έχω κάθε μήνα και χωρίς να παίρνω ορμόνες!!!!! Και στον γιό μου με τέτοιο ενδομήτριο είχα μείνει έγκυος!!
Άρα "τσάμπα" τις πήρα τις ορμόνες;;;;;;;;;
 
Τι άλλο υπάρχει που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω το ενδομήτριο;;;;;;;;;;;;;;;;;
Υπάρχει περίπτωση να είναι κατασκευαστικό το θέμα, να είναι έτσι το "σκαρί" μου;;;
  1. Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Πρέπει να εχω χασει  καποιο .....επισοδειο..
Μιλαμε για προκληση  ωοθυλακιορηξιας σε  ωοθυλακιο 12χιλ ..
Σε  ωοθυλκιο 12 χιλ,  το παχος του  ενδομητριου  που αναφερεις ειναι  αναμενομενο και βεβαια,  λογικα  οταν το  ωοθυλκιο  φτασει τουλαχιστον τα 18  χιλ,  θα ..΄΄παχυνει΄΄ αντιστοιχα και το ενδομητριο...
Μια προκληση   ωοθυλκιορρηξίας   με   ωοθυλάκιο  12 χιλ  δεν  ειναι  κατι  που συνηθίζεται .
Εν πασει περιπτωσει, ειναι συχνό  να  αντιλαμβανεται  η γυναικα  μια  κατασταση    ισως διαφορετικά  απ΄ ότι της   την  εξηγει  ο γιατρός της κι εδώ  να  δημιουργουνται   λανθασμενες εντυπωσεις,,
Για το τι  πρέπει να γινει :   Κατά την  αποψη  μου, μια λυση  θα ήταν  να ξαναπροσπαθησει κανείς  με καπως μεγαλυτερη  δοσολογια  και να επιχειρησει  την  ωοθυλακιορρξία  σε  διαμετρο  τουλάχιστον  18  χιλ....
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα, όντως γιατρέ μου δεν διαβάσατε καλά, έγραψα ότι  έκανα ένα καλό ωάριο από την αριστερή ωοθήκη (που μια μέρα πριν την πρεγκνυλ ήταν 18,5 χιλ  - αυτό δεν το έγραψα) και άλλα δύο ωάρια από τη δεξιά ωοθήκη που έφτασαν 11-12 χιλ και δεν μεγάλωσαν άλλο.
 
Παρά το γεγονός ότι έφτασε τόσο το ωάριο το ενδομήτριο έφτασε μια μέρα πριν την πρεγκνυλ, στα 6,8 χιλ.
 
Γι΄αυτό και ρωτώ, τι άλλο πρέπει να κάνω για να μεγαλώσει το ενδομήτριο;;; 
όλες τις φορές που παρακολουθώ τον κύκλο μου μέχρι τόσο φτάνει, ακόμα και τώρα που πήρα τις ορμόνες!!!
 
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας μπέρδεψα με τη διατύπωσή μου!!!
  1. Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Μιλαμε για    οριακή διαφορά  παχους ενδομητριου  γύρω στα  1,2 χιλ...Από την πειρα  μου σε    παμπολλα  τετοια,  δεν  νομιζω   ότι το  προβλημα    μπορει εγκειται  καθε  φορά  εκεί...
Μιλάμε  τωρα θεωρητικά:   Μια δυνατότητα θα   ήταν  να   συνεχισει  κανεις   την αγωγη  για 1-2  ημέερες.  οποτε  το  ωοθυλακιο λογικά θα αύξανε το μεγεθος  του περιπου 4-5  χιλ  (το   ωοθυλάκιο  μπορει να φτασει   και τα  25, σε εξαιρεσεις  και  30 χιλ..!)  και βεβαια   το ενδομητριο  θα εφτανε  το ιδεατό  παχος...
Θα  ξαναπροσπαθησετε   και   παλι...
Για την Ε2:  ειναι για όλου καλλιτερα  να  προσδιοριζεται πριν την Pregnyl... Α ν βρεθει  χαμηλη, ειναι λογος ΄΄λεπτου'' ενδομητριου και βεβαια  συνεχιση  της αγωγης.
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.