default_mobilelogo
  Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013
  1 Απαντήσεις
  2K διαβάστηκε
Γιατρέ θα ήθελα τη βοήθειά σας. Είμαι 36 χρονών και ο σύντροφός μου 38, προσπαθούμε για παιδάκι εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Εγώ έχω μείνει έγκυος πριν πολλά χρόνια και μάλιστα 2 φορές. Η εξετάσεις μου είναι όλες καλές, η υστεροσαλπιγγογραφία έδειξε ότι οι σάλπιγγές μου είναι διαβλητές, οι ορμόνες μου σε φυσιολογικά επίπεδα, ο κύκλος μου φυσιολογικός, την ωορρηξία την παρακολουθούμε με εξετάσεις αίματος, ούρων και υπέρηχο και είναι κανονική. Ο σύντροφός μου έχει κάνει σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε φυσιολογικές τιμές (20εκ συγκέντρωση, μέτρια κινητικότητα και μέτρια μορφολογία). Συνολικά ο γιατρός μας το χαρακτήρισε όχι τέλειο αλλά καλό. Επιπλέον να πω ότι υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα στύσης, δηλαδή συχνά κατά τη διάρκεια της πράξης η στύση δεν είναι πλήρης, παρ'ολαυτά η εκσπερμάτιση γίνεται κανονικά και σε φυσιολογικό χρόνο.  Πριν λίγους μήνες έκανα το τεστ Huhner την ημέρα της ωορρηξίας περίπου 5-6 ώρες μετά την επαφή. Ο γιατρός μου είπε ότι η τραχηλική μου βλέννη ήταν πολύ καλής ποιότητας (άνοιγμα πάνω από 10εκ) αλλά η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων μέσα σε αυτήν ήταν πολύ χαμηλή. Συνέστησε σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο σε εξειδικευμένο συνάδελφό του. Πήγαμε και μας είπε πως μπορούμε να το δοκιμάσουμε, αλλά υπάρχει περίπτωση τα σπερματοζωάρια να μην είναι ικανά να διαπεράσουν το ωάριο, και τότε θα πρέπει να πάμε σε εξωσωματική. Σήμερα το πρωί έκανα την πρώτη σπερματέγχυση έχοντας πάρει μόνο pregnyl προχτές το βραδάκι. Διάβασα σε μια άλλη απάντησή σας ότι η σπερματέγχυση είναι επιτυχής μόνο στο 6% των περιπτώσεων σε άντρες με πρόβλημα σπέρματος. Μπορείτε να μου δώσετε μια γνώμη για την περίπτωσή μου? Τι μπορεί να φταίει? Μήπως έχω εγώ κάποιο πρόβλημα, αλλά τι? Έχω διαβάσει για ασυμβατότητα σπέρματος-βλέννης, για επιθετικά αντισώματα στο σπέρμα του άντρα, για μολύνσεις στον άντρα. Τι άλλες εξετάσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε για να καταλάβουμε από που προέρχεται η υπογονιμότητα? Και επίσης, αυτές οι περιπτώσεις ανδρικής υπογονιμότητας συνδέονται και με μη υγιή έμβρυα μετά? Σύνδρομο down κλπ?
Ως προς τη θεραπεία, αν δεν πετύχει η πρώτη σπερματέγχυση θα με συμβουλεύατε να πάω κατευθείαν για εξωσωματική τον επόμενο μήνα ? ΄Πώς μπορεί να δει ο γιατρός αν τα σπερματοζωάρια είναι ικανά να διαπεράσουν το ωάριο? Δεν θέλω να χάσω άλλο χρόνο λόγω ηλικίας...το κόστος γενικά δεν είναι πολύ μεγάλο στη χώρα που ζούμε και το καλύπτει το ταμείο μας.
Ευχαριστώ θερμά
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#29454
Αγαπητή  Φίλη!
Οταν  το  Sims-Huner/test  αποβεί  μη ικανοποιητικό, κατα 99%  υφισταται  ενα σημαντικο προβλημα  στο σπερμα  και  σε ελαχιστες περιπτώσεις   η  ολη κατασαση εχει να κανει  με   ασυμβατοτητα..
Ηδη,  ο χρονος  ε[πιθυμιας συλληψης  (1,5 ετος )  και τα καπως επιφυλαακτικά σχόλια  των συναδελφων  μου  για το σπερμοδιάγραμμα,  ειναι τυπικά για το  ότι εδω  εχουμε  καποιο προβλημα..
Για το  θεμα  της  πιθανοτητας  συλληψης  με τεχνητή ομολογο:  Η πιθανότητα  κυμαινεται περιπου στο 6%  σε  καθε προσπαθεια... Το αποτελεσμα  είναι  ομως αθροιστικό και   φτανει  το  25-30%  αν  η  προσπαθεια  διενεργηθει  5  φορές... Το αποτελεσμα  των 30%  δεν αυξανεται σημαντικά  με  ακομη  μεγαλυτερο αριθμό σπερματεγχύσεων..
θα έλεγα, εως να προσανατολιστείτε  στην εξωσωμαατική,  μπορειτε   να δοκιμασετε και την τεχνητή  ομολογη σπερματεγχυση,,
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!