default_mobilelogo
  Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  5.1K διαβάστηκε
Αγαπητοί γιατροί καλημέρα και καλή εβδομάδα,
Χτες μπήκα στον 5ο μήνα. Σύμφωνα με τον τελευταίο υπέρηχο (στις 20/09), όλα ήταν πολύ καλά, η πίεση μου μια χαρά, το αμνιακό υγρό φυσιολογικό, το βάρος του μωρού 194γρ, το δικό μου αμετάβλητο (ακόμα είμαι 61 κιλά) και δυστυχώς ο πλακούντας παραμένει πίσω και χαμηλά όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο γιατρός μου. Εδώ και 4-5 μέρες όμως έχω έναν περίεργο και πολύ ενοχλητικό πόνο, λίγα εκατοστά δεξιότερα του σημείου που είναι η "ουρίτσα" μας. Πιάνω το κόκκαλο της λεκάνης εκεί. Ο πόνος γίνεται έντονος όταν κάθομαι στην τουαλέτα και όταν ξαπλώνω!!! Ειδικά αν κοιμάμαι από την δεξιά πλευρά και θέλω να γυρίσω, η ενόχληση είναι αρκετά αισθητή, σαν πόνο στο νεύρο τον νιώθω και όχι στο κόκκαλο. Στο γραφείο που κάθομαι 6-8 ώρες δεν νιώθω την ενόχληση, ούτε όταν περπατάω. Έχετε καμιά ιδεά τι μπορεί να συμβαίνει? Να ειδοποιήσω μήπως το γιατρό μου? Μέσα στη βδομάδα πρόκειται να κάνω τις καθιερωμένες εξετάσεις αίματος και ούρων.
Εν τω μεταξύ νομίζω ότι κατάλαβα και το μωρό από την προηγούμενη βδομάδα (18w 4d). Δεν μπορώ να το περιγράψω σαν φτερούγισμα, αλλά σαν την κίνηση, τον παλμό που νιώθουμε όταν ακούμε τον σφυγμό μας, έτσι ακριβώς ένιωσα..... Είναι όντως το μωρό ή είναι η ιδέα μου?
 
ΥΓ= Και μια "άσχετη" ερώτηση, σε συγγενικό μου πρόσωπο, διεγνώσθη εξωμήτριος κύηση προχωρημένη, δυστυχώς η κατάσταση της σάλπιγγας ήταν πολύ κακή διότι έσπασε το περιεχόμενο και έτσι έγινε αφαίρεση και της σάλπιγγας με ανοιχτή επέμβαση. Όλα πήγαν καλά. Στο ιστορικό της κοπέλας (27 ετών) υπάρχει προ 1,5 έτους και διακοπή ενδομήτριας κύησης (ήταν ανεπιθύμητη) Τι κινδύνους αντιμετωπίζει από δω και στο εξής? Παιδιά θα μπορεί να κάνει? Η εξωσωματική αφορά γυναίκες που δεν έχουν καμία σάλπιγγα?
 
Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας
Με εκτίμηση
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15556
Αγαπητή φίλη.
Φυσιολογική σύλληψη υπάρχει σε γυναίκες που έχουν μία σάλπιγγα, δεν υπάρχει λόγος εξωσωματικής, άμεσα.
Για το φτερούγισμα, περίπου σε αυτήν την εβδομάδα αρχίζει η μέλλουσα μαμά να αισθάνεται τα πρώτα σκιρτήματα του μωρού της, τα οποία καθημερινά θα γίνονται πιο έντονα και συχνά.
Για τον πόνο που αναφέρεις, καλό είναι να σε δει από κοντά ο γιατρός σου.
Μάλλον, δεν έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!