default_mobilelogo
  Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013
  1 Απαντήσεις
  1.9K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας. Σήμερα έμαθα και επισήμως ότι η κύηση μετά από πρώτη εξωσωματική είναι παλίνδρομη. Ειδικότερα, ενώ θεωρητικά είμαι στην 7η εβδομάδα, το κύημα είχε εικόνα 5 εβδομάδων και 6 ημερών. Πριν από μία εβδομάδα, στον πρώτο υπέρηχο, φαινόταν άδειος σάκος, και ο γιατρός με καθησύχασε ότι κατά 99% είναι φυσιολογικό. Επίσης ο γιατρός κάτι ανέφερε για κακή αιμάτωση της περιοχής και με ρώτησε αν έπαιρνα μόνο ένα σαλοσπίρ. Μου είπε ότι την άλλη φορά πρέπει να κάνω αντιπηκτικές ενέσεις. Την επόμενη εβδομάδα πάω για απόξεση. Κατά την γνώμη σας, σε ποιες εξετάσεις (π.χ για θρομβοφιλία) πρέπει να υποβληθώ (έχω αυξημένα αντιθυρεοσφαιρινικά αντισώματα) για να δούμε τις πιθανές αιτίες του γεγονότος; Μπορώ να θεωρήσω ως πιθανό αίτιο την κακή αιμάτωση της περιοχής; Μήπως ο έλεγχος για λήψη αντιπηκτικών πρέπει να προηγείται της εξωσωματικής; Ευχαριστώ. 
Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#31280
Αγαπητή φίλη.
Μετά την απόξεση, θα περιμένεις 3 κανονικές περιόδους και μετά θα ξεκινήσεις νέα προσπάθεια για σύλληψη.
Τα αίτια της παλινδρόμησης είναι πολλά και κάθε φορά διαφορετικά και δεν συστήνουμε περαιτέρω εξετάσεις, εκτός από την ιστολογική εξέταση του κυήματος.
Μόλις έχεις θετικό τεστ κυήσεως, θα ξεκινήσεις αντιπηκτικές ενέσεις προληπτικά.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!