user_mobilelogo
  1. RosaRia
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013
  Γεια σας.Στην αρχή της χρονιάς είχα στοιχεία φλεγμονής στον κόλπο,τα οποία όμως παραμέλησα για καιρό.Ο κνησμός βέβαια ήταν πολύ έντονος και πήγα στην γυναικολόγο,η οποία μου έδωσε θεραπεία για κολπίτιδα και μου συνέστησε καλή υγιεινή.Δυο με τρεις μήνες αργότερα πήγα για το καθιερωμένο Τεστ ΠΑΠ,τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν πως έχω κάποια κερατινοποίηση κυττάρων στον τράχηλο,συνεπώς συστήνεται επανάληψη τρεις μήνες αργότερα.Μετά από το συγκεκριμένο Τεστ παρατήρησα λίγο αίμα για αρκετό διάστημα και άρχισα να σκέφτομαι διάφορα,αλλά η γυναικολόγος που με είδε πάλι,με ενημέρωσε πως πρόκειται για εξωτερικό ερεθισμό και μου έδωσε μια αλοιφή.Το αίμα δεν παρουσιάστηκε ξανά. Πριν λίγες ημέρες έκανα το επαναληπτικό Τεστ ΠΑΠ,το οποίο έδειξε κύτταρα ASCUS.Η γυναικολόγος μου είπε πως συνήθως μετά από δεύτερο μη φυσιολογικό Τεστ κάνει κολποσκόπηση,σε συζήτηση με την κυτταρολόγο όμως αποφάσισαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν άσκοπο,καθώς το Τεστ δεν έδειξε πιο σοβαρά σημεία.Θα ξανακάνω Τεστ μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τότε θα παίρνω μια βιταμίνη για να τονώσω την άμυνα του οργανισμού μου,τον οποίο μπορώ να πω πως έχω κουράσει.Καπνίζω λίγο,πέρασα όμως μια περίοδο με αρκετά ξενύχτια. Θεωρείτε πως είναι κάτι περισσότερο σοβαρό;Ξέρω πως τα περισσότερα Τεστ που παρουσιάζουν ASCUS βγαίνουν καθαρά την δεύτερη φορά σε μεγάλο ποσοστό και η εμφάνιση των άτυπων κυττάρων δεν σχετίζεται απαραίτητα με τον HPV.Απλώς λόγω του νεαρού της ηλικίας μου,έχω θορυβηθεί αρκετά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Εκτός από τις πολύ σωστές συμβουλές που αναφέρεις, να προσθέσω τη χρήση προφυλακτικού στις επαφές σου.
Αν θέλεις να είσαι σίγουρη, μπορείς να σκεφτείς και την κολποσκόπηση, με ταυτόχρονη ιστοληψία τραχήλου.
Δε βλέπω πάντως λόγο ανησυχίας, από την περιγραφή σου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας πάλι.Πήγα και σε δεύτερο γιατρό,πιο έμπειρο,να πάρω κι άλλη γνώμη για το θέμα του HPV.Μου έκανε υπέρηχο και δεν έχω ινωμυώματα ή κάτι άλλο.Η μήτρα και οι ωοθήκες μου είναι σε άριστη κατάσταση,ενώ ούτε εξωτερικά παρουσιάζω κάτι.Όπως όλοι οι γυναικολόγοι,έτσι και αυτός,μου είπε πως ο HPV είναι καθαρά σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.Διάβασα όμως για περιπτώσεις που μεταδόθηκε από χρήση τουαλέτας.Το πρόβλημα είναι πως η δική μου μόλυνση στην αρχή του έτους,ξεκίνησε όταν πήγα αναγκαστικά σε μια βρόμικη τουαλέτα.Μπορεί και πάλι να μην υπάρχει λόγος ανησυχίας όπως μου είπατε κι εσείς,απλώς ήθελα να το ξεκαθαρίσω γιατί πάντα υπήρξα πολύ επιλεκτική και πολύ προσεκτική στον σεξουαλικό τομέα,οπότε αποκλείω,αν έχω κάτι,να προκλήθηκε από τις επαφές μου.Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Σας ευχαριστώ και πάλι!
  1. Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.