default_mobilelogo
  Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010
  1 Απαντήσεις
  4.4K διαβάστηκε
Καλημέρα γιατρέ επανέρχομαι με καινούρια απορία:Είμαι έγκυος στην 31η εβδομάδα και παρατήρησα αυξημένα κολπικά υγρά λευκού χρώματος και πηχτά τις τελευταίες μέρες.Από την αρχή της εγκυμοσύνης ειχα παρατηρησει αυξημενα υγρα αλλα οχι τοσο πηχτα και αναρωτιεμαι τι μπορει να ειναι.Τι μπορω να κανω?Ειχα κανει καποιες εξετασεις στον 3ο μηνα αλλα δεν ειχαν δειξει κατι(μικροβιο ή μυκητες).Να ξανακανω εξετασεις?(καλλιεργεια κολπικου εκκριματος?).
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14552
Αγαπητή  Φίλη!
Συμφωνα μετην περιγραφή,  το πλεον πιθανο  ειναι να  προκειτια για  μια κατα τα  άλλα  ασυμπτωματικη  μυκητιαση... Με  μια   μικροσκοπικη  εξεταση ενος  νωπου  παραεκευάσματος   κολπικου  εκκριματος , το διαγνωστικο προβλημα θα  λυθεί.. Η θεραπεια  ειναι  τοπικη κα αποτελεσματικη..
Ακομη:  Μυκητιασεις   μπορει να ειναι  ενοχλητικές... Δεν ενεχουν όμως κινδυνους  για προωρο τοκετό  (οπως άλλες κολπιτιδες ) ... Εξ  'άλλου  , περιπου  20%  των γυναικων (εγώ  το βρισκω  και λιγο), εχουν  στα κολπικα  υγρα  ασυμπτωματική  παρουσία  μυκητων,  που  αποδεδειγμενα  δεν αποτελει  προβλημα ούτε  για την γυναικα,  ούτε και για το  έμβρυο..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!