user_mobilelogo
  1. παναγιωτα2
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013
Καλησπερα. Ειμαι 36 ετων και με τον συζυγο μου προσπαθουμε για μωρακι εδω και 1 χρονο. Εχοντας κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις και εγω και ο συζυγος μου και εχοντας αλλαξει γυναικολογο εδω και 6 μηνες, η μοναδικη δυσκολια που βρεθηκε ειναι οτι εχω πολυκυστικες ωοθηκες, το οποιο επιβεβαιωθηκε τοσο υπερηχογραφικα, οσο και με ορμονολογικο ελεγχο. Εγιναν και εξετασεις καμπυλης σακχαρου και ινσουλινης, οι οποιες ειναι φυσιολογικες. Εχω υψος 1,77 και βαρος 65 κιλα και η περιοδος μου ερχεται καθε μηνα, με αποκλισεις 2-3 ημερων. Εχω κανει και σαλπιγγογραφια, η οποια εδειξε οτι οι σαλπιγγες ειναι διαβατες. Αρχικα, ο γιατρος μου συνεστησε 3 κυκλους με σερπαφαρ 50, στα οποια ανταποκριθηκα, "κανοντας" 2 ωαρια. Δεν επιτευχθηκε συλληψη, και τουναντιον μετα τον 3ο μηνα παρουσιασα μια κυστη μεγεθους 5 εκατοστων, η οποια επιχειρηθηκε να αντιμετωπισθει με εναν κυκλο αντισυλληπτικων. Η κυστη δεν υποχωρησε με τα αντισυλληπτικα και προχωρησαμε σε παρακεντηση και στη συνεχεια ληψη ντουφαστον για 14 ημερες, οποτε και μετα απο 2 ημερες απο την διακοπη τους αδιαθετησα κανονικα.Στη διαρκεια αυτου του μηνα και μετα το τελος της αγωγης με ντουφαστον, μου προτεινε να ξεκινησω και τα Γλουκοφαζ 850 (1/2 για 15 ημερες, και στη συνεχεια 1), προκειμενου να με βοηθησει στην ωορρηξια και στην ποιοτητα των ωαριων, καθως εκει εγκειται το προβλημα. Πηγαινοντας την 3η ημερα του κυκλου μου στον γιατρο μου, προκειμενου να προχωρησουμε σε διαδικασια σπερματεγχυσης, ειδαμε οτι η κυστη δεν υπαρχει πλεον, αλλα υπαρχει ενα ωοθηλακιο 15 χιλιοστων (οχι κυστικο)- μου ειπε οτι ειναι απο τον προηγουμενο κυκλο μου προφανως, το οποιο δεν "εφυγε" με την περιοδο. Ετσι, αναβληθηκε η διαδικασια της σπερματεγχυσης και μου προτεινε να συνεχισω τα γλουκοφαζ και να προχωρησουμε και σε καταστολη της ωοθηλακιορραξιας (γιατι μου ειπε οτι η αριστερη μου ωοθηκη ειναι διεγερμενη και "αρρυθμιστη";), παιρνοντας ταυτοχρονα και αντισυλληπτικα για 1 ή και για 2 κυκλους (θα με δει λιγο πριν ολοκληρωσω τον πρωτο κυκλο και θα με ενημερωσει εκ νεου). Οι αποριες μου ειναι οι εξης: αν και εχω εμπιστοσυνη στον γιατρο μου, εχω αρχισει και απογοητευομαι, γιατι συνεχως κατι προκυπτει που πρεπει να αντιμετωπισουμε. Και η αντιμετωπιση αυτη ειναι η σωστη? Θα με βοηθησουν τα γλουκοφαζ και τα αντισυλληπτικα στην εξισσοροπηση των ορμονων και αρα στην επιτευξη ποιοτικης ωοθηλακιορραξιας μετα το περας της θεραπειας? Θα μπορουσε αυτο το ωοθηλακιο να υποχωρησει και χωρις τη ληψη αντισυλληπτικων και μονο με τα γλουκοφαζ? (το αναφερω γιατι την προηγουμενη φορα που πηρα αντισυλληπτικα μου δημιουργησαν καταθλιπτικη διαθεση). Η δοσολογια του γλουκοφαζ ειναι η σωστη? Και τελος, υπαρχει περιπτωση και για φυσιολογικη συλληψη μετα το θεραπευτικο αυτο πρωτοκολλο ή η σπερματεγχυση ειναι μονοδρομος? Συγνωμη για το μακρυ κειμενο, απλα ειμαι λιγο μπερδεμενη και αγχωμενη με ολα αυτα και νιωθω οτι παιρνω φαρμακα εδω και 5 μηνες χωρις αποτελεσμα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων, Παναγιωτα.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Απο  τα  λεγομενα  σου  μπορω  να  εκμαιευσω  ΄.οτι  ο γυναικολογος  που σε  βλεπει, ανησυχει  για καποιο μικροευρημα στις  ωοθηκες..Δενεχειάδικο να έιναι  προσεκτικός.. Συνηθως προκειται  για κυστικά  μορφωματα  (ωοσθυλακια,  ή  άλλες  κύστεις, με παρομοιο μεγεθος),  που αντιμετωπιζονται βραχυπροθεσμα  πχ. με αντισυλληπτικά. Για το αντιδιαβητικο:  Αφου  ολα ειναι εν ταξει (ινσουλινη, καμπυλη! , εσυ δεν  εισαι   χοντρή),  δεν αντιλαμβανομαι την χρησιμοτητα του ..Μαλλον δεν  εχω σωστή πληροφορηση.. Σχετικά  με  την   σπερματεγχυση:  Κατά κανονα την χρησιμοποιουμε ΄οταν  υπάρχει σοβαρό προβλημα στο σπερμοδιάγραμμα.. Και  βεβαια σε γυναικα  36 ετων, αφου  προηγουμενως   επιβεβαιωθει  (π.χ.  με  καποια σαλπιγγγοραφια),  ότι δεν υπάρχει προβλημα βατοτητος σαλπιγγων.. Θα΄ηταν αλλοιως ενδεχομενως   ΄δωρο άδωρον΄΄  καιάδικο  χασιμο χρονου γιατυόν  εξωσωματικη.. Ατυχώς  η επιλυση αποριών  και προβλημάτων διαδικτυακά πασχει  γενικώς  απο κενά πληροφόρησης,, Φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητε κ. Ζησοπουλε, σας ευχαριστω για την απαντηση σας. Για το αντιδιαβητικο, δεν εχετε ελιππη πληροφορηση: δεν ειμαι υπερβαρη και η καμπυλη σακχαρου και ινσουλινης βγηκαν φυσιολογικες. Ο γιατρος μου ειπε οτι θα με βοηθησει στην "ρυθμιση της λειτουργιας των ωοθηκων", ώστε να "παραγω πιο ποιοτικα ωαρια", γιατι οπως ειπε χαρακτηριστικα "η αριστερη μου ωοθηκη ειναι αρρυθμιστη". Θεωρειτε οτι ειναι δωρο αδωρον για την περιπτωση μου? Οσον αφορα τα αντισυλληπτικα, πιστευετε οτι η βραχυπροθεσμη ληψη τους θα βοηθησει στην αντιμετωπιση των κυστικων μορφωματων και αν ναι, για ποσο διαστημα συστηνεται συνηθως η ληψη τους για τετοιο σκοπο? Τελος, δεν ξερω αν καταλαβα σωστα, αλλα ειπατε οτι η σπερματεγχυση συστηνεται οταν υπαρχει σοβαρο προβλημα σπερματος? Σε 2 σπερμοδιαγραμματα που εχει κανει ο συζυγος μου, δεν εχει βρεθει καποιο προβλημα. Και επισης, η σαλπιγγογραφια μου εδειξε οτι οι σαλπιγγες μου ειναι διαβατες. Δεδομενου οτι το μοναδικο προβλημα που εχει προκυψει ειναι οι πολυκυστικες ωοθηκες και οι διαταραχες ωοθηλακκιοραξιας θεωρειτε οτι η σπερματεγχυση δεν ενδεικνυται για εμας? Αν δεν ενδεικνυται, τοτε η μονη λυση ειναι η εξωσωματικη? Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και συγνωμη και παλι για τη μεγαλη απαντηση. 
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 30-11-2013 02:20:03]:

Αγαπητή  Φίλη! Απο  τα  λεγομενα  σου  μπορω  να  εκμαιευσω  ΄.οτι  ο γυναικολογος  που σε  βλεπει, ανησυχει  για καποιο μικροευρημα στις  ωοθηκες..Δενεχειάδικο να έιναι  προσεκτικός.. Συνηθως προκειται  για κυστικά  μορφωματα  (ωοσθυλακια,  ή  άλλες  κύστεις, με παρομοιο μεγεθος),  που αντιμετωπιζονται βραχυπροθεσμα  πχ. με αντισυλληπτικά. Για το αντιδιαβητικο:  Αφου  ολα ειναι εν ταξει (ινσουλινη, καμπυλη! , εσυ δεν  εισαι   χοντρή),  δεν αντιλαμβανομαι την χρησιμοτητα του ..Μαλλον δεν  εχω σωστή πληροφορηση.. Σχετικά  με  την   σπερματεγχυση:  Κατά κανονα την χρησιμοποιουμε ΄οταν  υπάρχει σοβαρό προβλημα στο σπερμοδιάγραμμα.. Και  βεβαια σε γυναικα  36 ετων, αφου  προηγουμενως   επιβεβαιωθει  (π.χ.  με  καποια σαλπιγγγοραφια),  ότι δεν υπάρχει προβλημα βατοτητος σαλπιγγων.. Θα΄ηταν αλλοιως ενδεχομενως   ΄δωρο άδωρον΄΄  καιάδικο  χασιμο χρονου γιατυόν  εξωσωματικη.. Ατυχώς  η επιλυση αποριών  και προβλημάτων διαδικτυακά πασχει  γενικώς  απο κενά πληροφόρησης,, Φιλικά Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητλη   Φίλη! Το ΄΄δωρον-άδωρον΄΄   αναφερεται  στην πιθανότητα να  ήταν   οι σαλπιγγες  κλειστές..Ευτυχώς  δεν ειναι... Η τεχνητη σπερματεγχυση, ανεβαζει τα ποσοστά  συλληψεων κι   εχει  εννοια, μονον όπου  υπάρχει ενδειξη.. Δεν εχει αποδειχτει με   τιποτε , οτι σε κατά  τα άλλα  φυσιολογικά ευρηματα,  εχει αυξησει το ποσοστό συλλήψεων.. Για την Μετφορμίνη ισχύουν  - απ΄ ότι ξερω - επισης  πολύ  συγκεκριμενες ενδείξεις  και  διορθωνει συγκεκριμένες καταστάσεις  που αφορουν την  ωοθηκική λειτουργία,, Εν πασει περιπτωσει, ισως  δεν  τα  ξερω  κι όλα... Ενας γυναικολογος  της  επομενης  γωνίας είμαι κι οπως  όλοι μας  ανηκουμε   σε  καποια  ΄΄σχολη΄΄  σκεψης, με συνεπεια  ν΄ακολουθουμε διαφορετικές τακτικές ..Σαν παλαιοτερος , ειμαι συντηρητικότερος.. Επι του προκειμενου: Το βασικό ειναι  ότι εχουμε μία γυναίκα  που αντεδρασε με υπερδιεγερση  ωοθηκών  με την  κιτρική κλομιφαινη  και προξενησε την  δημιουργια  αρκετα  μεγαλης  κυστεως... Η χρηση αντισυλληπτικων  για την περιπτωση αυτή εχει φυσικά την λογική της,  οσο  και να μας δυσαρεστεί, επειδή  μεταθετει  γι αργότερα  την   όποια  προσπαθεια συλληψης.. Η  ηλικία των 36  περιοριζει  καπως  τον χρονο  χρησης αντισυλληπτικων και γι αυτό  επιλεχτηκαν οι δυο  μηνες. Το τι θα κανει κανείς μετά,  θα εξαρτηθει από τα  ευρηματα, μετα  την αγωγη   που προταθηκε. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας και την υπομονη σας. Προς το παρον θα συνεχισω την αγωγη με τα αντισυλληπτικα και την μετμορφινη και θα επισκεφθω τον γιατρο μου σε 15 μερες για εκ νεου οδηγιες. Αν χρειαστει, θα σας ξαναενοχλησω. Και παλι ευχαριστω.
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 04-12-2013 23:41:57]:

Αγαπητλη   Φίλη! Το ΄΄δωρον-άδωρον΄΄   αναφερεται  στην πιθανότητα να  ήταν   οι σαλπιγγες  κλειστές..Ευτυχώς  δεν ειναι... Η τεχνητη σπερματεγχυση, ανεβαζει τα ποσοστά  συλληψεων κι   εχει  εννοια, μονον όπου  υπάρχει ενδειξη.. Δεν εχει αποδειχτει με   τιποτε , οτι σε κατά  τα άλλα  φυσιολογικά ευρηματα,  εχει αυξησει το ποσοστό συλλήψεων.. Για την Μετφορμίνη ισχύουν  - απ΄ ότι ξερω - επισης  πολύ  συγκεκριμενες ενδείξεις  και  διορθωνει συγκεκριμένες καταστάσεις  που αφορουν την  ωοθηκική λειτουργία,, Εν πασει περιπτωσει, ισως  δεν  τα  ξερω  κι όλα... Ενας γυναικολογος  της  επομενης  γωνίας είμαι κι οπως  όλοι μας  ανηκουμε   σε  καποια  ΄΄σχολη΄΄  σκεψης, με συνεπεια  ν΄ακολουθουμε διαφορετικές τακτικές ..Σαν παλαιοτερος , ειμαι συντηρητικότερος.. Επι του προκειμενου: Το βασικό ειναι  ότι εχουμε μία γυναίκα  που αντεδρασε με υπερδιεγερση  ωοθηκών  με την  κιτρική κλομιφαινη  και προξενησε την  δημιουργια  αρκετα  μεγαλης  κυστεως... Η χρηση αντισυλληπτικων  για την περιπτωση αυτή εχει φυσικά την λογική της,  οσο  και να μας δυσαρεστεί, επειδή  μεταθετει  γι αργότερα  την   όποια  προσπαθεια συλληψης.. Η  ηλικία των 36  περιοριζει  καπως  τον χρονο  χρησης αντισυλληπτικων και γι αυτό  επιλεχτηκαν οι δυο  μηνες. Το τι θα κανει κανείς μετά,  θα εξαρτηθει από τα  ευρηματα, μετα  την αγωγη   που προταθηκε. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Μετα απο διαστημα καποιων ημερων, επανερχομαι με νεα. Τελικα, στη συναντηση με τον γιατρο φανηκε οτι δεν υποχωρησε η κυστη στην αριστερη ωοθηκη μεγεθους 3 χιλιοστων με τον εναν κυκλο αντισυλληπτικων. Ετσι, ο γιατρος μου προτεινε να μην συνεχισω σε δευτερο κυκλο αντισυλληπτικων, να αγνοησουμε προς το παρον αυτη τη κυστη και οταν αδιαθετησω να προχωρησουμε σε σπερματεγχυση σε φυσικο κυκλο με δεδομενο οτι παραγω ωαριο και μεγαλωνει φυσιολογικα σε αυτον τον κυκλο (ο φυσικος κυκλος επιλεχθηκε γιατι τα φαρμακα προκλησης ωοθηλακιορραξιας εχει φανει οτι μου προκαλουν διεγερση στις ωοθηκες και με δεδομενη την κυστη που υπαρχει, δεν το συστηνει). Τις τελευταιες 3 ημερες ληψης των αντισυλληπτικων ειχα αιμα, το οποιο μου ειπε ο γιατρος οτι οφειλεται στα αντισυλληπτικα και οχι στη κυστη. Το θεμα ειναι οτι αφοτου εχω σταματησει τα αντισυλληπτικα, εχουν περασει 10 μερες και δεν εχω αδιαθετησει ακομη και μιλωντας τηλεφωνικα με τον γιατρο μου, μου προτεινε να παρω duphaston (1 πρωι-1 βραδυ) για 6 ημερες, οποτε και θα τον δω απο κοντα. Πιστευετε οτι θα αδιαθετησω λαμβανοντας duphaston και συνηθως μετα απο ποσες ημερες απο την διακοπη τους? Συνηθιζεται η ληψη duphaston μετα απο αντισυλληπτικα? Πιστευετε οτι η μη ελευση περιοδου μπορει να οφειλεται στη κυστη ή μπορει να σχετιζεται με τις πολυκυστικες ωοθηκες γενικα παρα το γεγονος οτι ειχα λαβει αντισυλληπτικα για 1 μηνα? Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και ευχομαι καλες γιορτες. Φιλικα, Παναγιωτα.
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 06-12-2013 00:48:12]:

Π.Ζ

  1. Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Με το συγκεκριμενο  νεο  σκεύασμα,   η  περιοδος   θα  έλθει  οπωσδήποτε (2-  το αργοτερορο 7  ημέρες )  μετα   την διακοπή του.. Υπαρχουν  ελάχιστες εξαιρέσεις,,,  Μια  από αυτές ειναι  η...εγκυμοσύνη..  Σ΄αυτή την περιτπωση  το σκεύασμα στηριζει την   κύηση  και  δεν την βλαπτει.. Κατά τα  'άλλα,  μπορεί να χορηγηθεί  και σε  άλλους  κυκλους, για ρυθμιση της  εμμηνορρυσίας, χωρίς  να   εμποδιζει την   ωοθυλακιορρηξία - αν φυσικά  αυτή  υπαρχει... Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε, συγνωμη και παλι για την ενοχληση και σας ευχαριστω εκ των προτερων για τον κοπο σας και την διαθεση σας να απαντατε σε ολες μας τις αποριες. Σε συνεχεια της παραπανω καταστασης, εχουμε νεες εξελιξεις: πηρα τελικα τα ντουφαστον για 7 ημερες, αλλα η περιοδος δεν ηρθε. Σε επισκεψη που εκανα στον γιατρο μου την 10η μερα μετα την διακοπη των ντουφαστον, διαπιστωθηκε οτι εχω ενα επιμονο ωχρο σωματιο στη δεξια ωοθηκη και ενδομητριο παχους 7,5 χιλιοστων. Δεν διαπιστωθηκε εγκυμοσυνη υπερηχογραφικα, αν και εκανα εξεταση β-χοριακης και προγεστερονης, τα αποτελεσματα των οποιων θα ειναι ετοιμα σημερα το απογευμα. Ο γιατρος προτεινε για την αντιμετωπιση του επιμονου ωχρου σωματιου (το οποιο μου ειπε οτι ΔΕΝ ειναι κυστη) να  λαβω Cyclarur 1x1 για 21 ημερες, μετα την διακοπη τους περιμενει οτι θα αδιαθετησω μετα απο 3-4 μερες. Τι ειναι αυτα τα φαρμακα? Θα βοηθησουν οντως σε αυτη τη περιπτωση του επιμονου ωχρου σωματιου και θα αδιαθετησω? Υπαρχει περιπτωση το επιμονο  ωχρο σωματιο να οδηγησει σε κυστη? εχω απογοητευτει, γιατρε μου, συνεχως προκυπτει και κατι για το οποιο χρειαζεται να λαβω φαρμακευτικη αγωγη και ακρη δεν βγαζω. Σκεφτομαι σοβαρα πλεον το ενδεχομενο να λαβω και δευτερη ιατρικη γνωμη. Εσεις τι πιστευετε για την ολη παραπανω προσεγγιση? Σας ευχαριστω και παλι εκ των προτερων.
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 29-12-2013 17:52:15]:

Αγαπητή  Φίλη! Με το συγκεκριμενο  νεο  σκεύασμα,   η  περιοδος   θα  έλθει  οπωσδήποτε (2-  το αργοτερορο 7  ημέρες )  μετα   την διακοπή του.. Υπαρχουν  ελάχιστες εξαιρέσεις,,,  Μια  από αυτές ειναι  η...εγκυμοσύνη..  Σ΄αυτή την περιτπωση  το σκεύασμα στηριζει την   κύηση  και  δεν την βλαπτει.. Κατά τα  'άλλα,  μπορεί να χορηγηθεί  και σε  άλλους  κυκλους, για ρυθμιση της  εμμηνορρυσίας, χωρίς  να   εμποδιζει την   ωοθυλακιορρηξία - αν φυσικά  αυτή  υπαρχει... Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Με ενδομητριο   παχους 7 χιλ,  η περιοδος  θα  ελθει  οπωσδηποτε,  έστω  και λιγες   μερες αργότερα.. Περιμενε  λιγες μερες ακομη (εως  1  εβδομαδα!) με  το Cyclacur.. Οι ορμονικές  εξετασεις  θα  ειναι βεβαια  λιγο εκτροχιασμενες..  θα δεί κανείς.. Επιμονο  ωχρο σωματιο  δεν...υπάρχει! Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ, γιατρε μου, για την απαντηση σας. Τελικα ξεκινησα το Cyclacur και η περιοδος ηρθε μολις μια μερα αφοτου ειχα ξεκινησει και με σταθερη ροη 2 μερες μετα.Βεβαια, η διαρκεια και η ενταση της περιοδου μου δεν ηταν οπως αλλες φορες.  Εσεις εννοουσατε να περιμενω μια εβδομαδα ακομη, προτου ξεκινησω τα σικλακουρ? Ηρθε απο μονη της ή μπορει απο το πρωτο χαπι σικλακουρ να ηρθε? Σε τηλεφωνημα που εκανα στον γιατρο μου για να μου πει αν θα τα συνεχισω ή οχι, μου ειπε να τα συνεχισω κανονικα για αλλες 5 μερες και να παω να με δει απο κοντα. Εν τω μεταξυ, η εξεταση της προγεστερονης που εκανα πριν ξεκινησω το σικλακουρ, εδειξε οτι η τιμη της ηταν 5. Τι εννοειτε οτι οι ορμονικες εξετασεις θα ειναι εκτροχιασμενες? εννοειται μετα τη ληψη του σικλακουρ ή πριν? και τελος ηθελα να σας ρωτησω: σε αυτο το κυκλο που διανυω τωρα ειναι πιθανη μια φυσιολογικη συλληψη ή ο κυκλος ειναι χαμενος εξαιτιας αυτης της ορμονικης αναστατωσης και της ληψης των σικλακουρ? Σαν σκεψη υπαρχει και η πιθανοτητα να ξεκινησουμε και διαδικασια σπερματεγχυσης μαλλον σε φυσικο κυκλο. Υπαρχει πιθανοτητα να μπορεσουμε σε αυτον τον κυκλο ή χρειαζεται να περιμενουμε? Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και συγνωμη και παλι αν σας κουραζω, απλα ειμαι τοσο μπερδεμενη. Παναγιωτα.
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 18-01-2014 01:08:23]:

Με ενδομητριο   παχους 7 χιλ,  η περιοδος  θα  ελθει  οπωσδηποτε,  έστω  και λιγες   μερες αργότερα.. Περιμενε  λιγες μερες ακομη (εως  1  εβδομαδα!) με  το Cyclacur.. Οι ορμονικές  εξετασεις  θα  ειναι βεβαια  λιγο εκτροχιασμενες..  θα δεί κανείς.. Επιμονο  ωχρο σωματιο  δεν...υπάρχει! Π.Ζ

  1. Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη Φίλη! Λογικά  θα περιμενε κανείς   να ξεκινησεις  το Cyclacur μετά την  εναρξη  της  περιοδου,  καπου 3-5η  ηερμα   απο την εναρξη της ... Tωρα το ξεκινησες οπως το ξεκινησες....  Κύκλο  με  Cyclacur ,  δεν τον θεωρώ βεβαια  ΄΄φυσιολογικο ΄΄  κυκλο..Αν θα  γινει  τεχνητή σπερματεγχυση στον τρεχοντα   κυκλο, ας το αφησουμε  στον γιατρό σας... Εκεινος  θ΄αποφασίσει... Ακομη :  Μην στριμωχνεις πολλες ερωτησεις  μαζι...Τα θεματα αυτά ειναι πολυπλοκα για μη   γυναικολογους   και θα ''πελαγώσεις΄΄ επειδή ειναι  δυσκολο  να  επεξηγηθουν όλα.. Φιλικά Π.Ζ  
  1. Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας, γιατρε μου. Εχετε δικιο, στριμωχνω πολυ τις ερωτησεις μου, προφανως λογω αγχους, αλλα εντελει μαλλον περισσοτερο στρεσαρομαι με αυτον τον τροπο. Επομενως, σημερα θα ειμαι συντομη και σαφης. Σε επισκεψη που εκανα στον γιατρο μου, ειδε στον υπηρηχο οτι δεν εχω κυστικα ωοθηλακια, οι ωοθηκες μου ειναι "ηρεμες" (ωστοσο πολυκυστικης μορφολογιας) και προτεινε να ολοκληρωσω μονο τα λευκα χαπια σικλακουρ, μετα την διακοπη των οποιων θα μου ερθει περιοδος εντος 4-5 ημερων και θα προσχωρησουμε στη συνεχεια σε σπερματεγχυση με ενεσεις αλτερμον. Να σημειωσω οτι στον υπερηχο το ενδομητριο μου ειχε παχος 8,5 χιλιοστων. Η ερωτηση μου ειναι: Μετα απο ποσες μερες απο την διακοπη των λευκων χαπιων σικλακουρ (δεν ελαβα τα καφε χαπια) συνηθως ερχεται η περιοδος? Σημερα ειμαι στη 3η μερα διακοπης, αλλα ακομη κανενα ιχνος περιοδου. Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 20-01-2014 21:30:15]:

Αγαπητη Φίλη! Λογικά  θα περιμενε κανείς   να ξεκινησεις  το Cyclacur μετά την  εναρξη  της  περιοδου,  καπου 3-5η  ηερμα   απο την εναρξη της ... Tωρα το ξεκινησες οπως το ξεκινησες....  Κύκλο  με  Cyclacur ,  δεν τον θεωρώ βεβαια  ΄΄φυσιολογικο ΄΄  κυκλο..Αν θα  γινει  τεχνητή σπερματεγχυση στον τρεχοντα   κυκλο, ας το αφησουμε  στον γιατρό σας... Εκεινος  θ΄αποφασίσει... Ακομη :  Μην στριμωχνεις πολλες ερωτησεις  μαζι...Τα θεματα αυτά ειναι πολυπλοκα για μη   γυναικολογους   και θα ''πελαγώσεις΄΄ επειδή ειναι  δυσκολο  να  επεξηγηθουν όλα.. Φιλικά Π.Ζ  
  1. Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η  ΄΄περιοδος΄΄  μετα  την διακοπη των λκευκων χαπιων,  μπορει  να΄ αργησει 2-4 μερες, σε  συγκριση  με  διακοπη  των ΄΄καφέ ΄΄ χαπιων  και καμια φορά  να''τραβηχτεί'' σε   διαρκεια. Οχι σε ενταση.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.