user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Maria27

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. Maria27
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013
Καλησπέρα, είμαι 27 ετών και στις 5/11/2013 έκανα τεστ παπ και εδειξε "εικόνα ιογενούς (hpv) φλεγμονής". Ο γυναικολόγος μου προχώρησε σε κολποσκόπηση με βιοψία οπου η βιοψία έδειξε : " Τεμάχια τραχήλου τα οποία περιλαμβάνουν και την ζώνη μετάπτωσης με παρουσία κοιλοκυττάρων ενδεικτικών ιογενούς προσβολής απο HPV και σύστοιχη ήπια επιθηλιακή δυσπλασία CIN I, επεκτεινόμενη και σε ενδοτραχηλικά αδένια καθως τα κοιλοκύτταρα καταλαμβάνουν όλο το πάχος του επιθήλιου συνιστάται η παρακολούθηση για τον αποκλησμό υψηλότερου βαθμου δυσπλασίας".
Ο γιατρός μου μου συνέστησε κρυοπηξία και απόξεση και μετά παρακολούθηση ανα 3μηνο με τεστ παπ, εσεις τι λέτε; Είμαι πολύ αγχωμένη με όλο αυτό και φοβάμαι για τα χειρότερα.. Κάποιοι συνηστούν μόνο παρακολούθηση με CIN I, εγώ ειμαι χειρότερη περίπτωση;
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Η ερωητηση σου  δεν ειναι  πράγματι  υπερβολική, επειδή   ο  παθολογοανατομος περιγράφει  αλλοιώσεις   που  εισερχοντια  και  στους ενδοτραχηλικους αδενες... Δεν διευκρινίζει ωστόσο με σαφηνεια, ΄οτι  οι ατυπιες  δεν   αφορουν  αδενικά   κύτταρα.  Αυτά καλυπτουν  το  εσωτερικο  του τραχηλου της  μητρας  και απ΄ότι ειναι γνωστό,  δεν υποκεινται σε αλλοιώσεις (π.χ.  κοιλοκυτταρωση!), παρομοιες  μ΄εκείνες των  κυτταρων  που καλυπτουν την εξωτερική επιφανεια του τραχηλου,  δηλαδή τα κυτταρα του πλακώδους   επιθηλιου.   Οι  ατυπιες των ενδοτραχηλικων  κυτταρων εχουν  άλλη περιγραφή.  Μάλλον βεβαια  τετοιες  δνε διαπιστώθηκαν,  αλλά  επιεδή δεν  γινεται  ειδική  μνεία. στέκομαι λιγο σ΄αυτό. Αυτό  που  οπωσδήποτε  θα  συνιστουσα  στην  πολύ  συγκεκριμένη περίπτωση,  πριν από καθε  θεραπευτική  προσπελαση, ειναι  η ταυτοποίηση των στελεχων HPV, που θεωρουνται  υπαίτιοι -  ή τουλαχιστον, συνυπαίτιοι, με αλλους  ακόμη άγνωστους παραγοντες.. Η  εξεταση αυτή  διενεργεται    είτε  από το  υλικό των βιοψιών, ειτε  με κυτταρολογικο υλιικό,  οπως  λαμβανεται  για το συνηθισμένο  Pap.  Αν από αυτή  προκυψει  ότι συμμετχουν στελέχη  υψηλου  κινδυνου,  οπως  π.χ.  ο HPV  16  και  18, τοτε  θα συνιστουσα την   κωνοειδή εκτομη  του τραχηλικού στομίου και την αποξεση του ενδοτραχηλου  σαν  πληρέστερη  και τελεσιδικα  αποτελσματική  θεραπευτική  ενέργεια. Φιλικά Π.Ζ Φιλικά Π.Ζ   Η  έννοια

  1. Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σας. Να ρωτήσω κάτι ακόμα δηλασή αν γινόταν ταυτοποιηση και δεν υπήρχαν ιοι υψηλού κυνδύνου θα προχωρούσαμε μόνο σε παρακολούθηση; Υπαρχει δηλαδή περίπτωση αν έχω αλλοιώσεις αδενικών κυττάρων να περιμένω τα χειρότερα; και αν δεν έχω αλλοιώσεις αδενικων κυττάρων τι θα μπορούσα να έχω; Είπα στον γυναικολόγο μου για ταυτοποιηση ιου, αλλά δεν το θεώρησε σκόπιμο προς το παρών. Κάναμε κρυοπηξία και σε λίγες μέρες θα κάνουμε απόξεση τραχήλου.. Εσεις πιστευετε ότι πρέπει να ανυσυχώ;
  1. Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Εν ταξει, είναι  μία δοκιμασμενη  αντιμετωπιση.. Ωστοσο, θα ζητουσα   τουλάχιστον μια  ταυτοποιηση στελεχών  λιγο αργότερα..Η  τοπικη  θεραπεια, δεν θα επηρεάσει το αποτελεσμα της εξέτασης,,  Η  καλή πληροφορηση  - ΄΄σκοντάφτει΄΄  εδω  μονον σε  ένα ΄κόστος περιπου της ταξεως   των 140  ευρώ - δεν βλαπτει κανεναν... Αν δεν βρεθουν  στελεχη υψηλου κινδυνου, τοτε μπορεις  να προχωρησεις  και  στον εμβολιαμό... Αν   βρεθουν, τοτε η παρακολουθηση  θα ειναι  πιο στενή  και σου  δινει το κίνητρο,  σε 2 χρονια να  επανεξεταστείς  και  να   βρεις  την αντιδραση  αρνητική.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.