user_mobilelogo
  1. μακου3
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013
καλησπερα
ειμαι 39 εβδομαδ.κυησης αλλα στο σημερινο doppler ειχα PI ομφαλικησ = 1,10 κ PI εγκεφαλικης =1,00.αυτο ειναι επικινδυνο για το μωρο?σημαινει οτι ο πλακουντας δεν θα αντεξει να περασουμε την 40η εβδομαδα? θα πρεπει να γινει προκληση ή καισαρικη ? η αληθεια ειναι οτι θα θελα να περιμενω 1 βδομαδα ακομα να κανει η φυση το ξεκινημα... θα ειναι εφικτο?
ευχαριστω πολυ
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Το Doppler ομφαλικης  απο  μόνο  του,  δεν εγινε  για  μενα  ποτέ  αιτία  καισαρικής.. Μετρουσαν:  η  ηλικία  της   γυναικας,  πόσα παιδια ειχε , τι βαρους παιδιά και σε  ποιο  μηνα τα γεννησε,   ο  τροπος  που  συνελαβε (θεραπεια; εξωσωματιική;)  και   βεβαια  το  ιστορικο της γενικότερα  .. θα τα κρινει    λοιπον  ΄΄ο δικός σου ΄΄ αυτά.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
η αληθεια ειναι οτι ειμαι ετων 33, πρωτη κυηση, κ συλληψη φυσιολογικη χωρισ προβλημα.
τελος η ολη εγκυμοσυνη κυλισε πολυ ομαλα.(πλεον ειμαι 39+5)
μονο τωρα στο τελοσ που ο γιατρος επεμενε να προγραμματισουμε προκληση(1μερα μετα την πητ)-χωρισ ιατρικο λογο.απλα λεγοντασ μου οτι ειναι επικινδυνο να περιμενουμε επειδη το μωρο ειναι ακομα "ψηλα" , τραχηλοσ σκληρος,κ οπωσ προανεφερα PI ομφαλικησ στο ανωτερο φυσιολογικο οριο.
δεν ειχα αγχος σε ολη μου την εγκυμοσυνη και τωρα δε φανταζεστε ποσο πολυ!δε θα θελα να βιαστω κι ουτε να μπω για προκληση για μη ιατρικα εμπεριστατωμενουσ λογους.νιωθω να εχει κλονιστει η εμπιστοσυνη μου στο μαιευτηρα που με παρακολουθει ...δεν ξερω αν ακομα κ  τελευταια στιγμη θα ηταν συνετο να αλλαξω γιατρο..
σας ευχαριστω πολυ και παλι
  1. Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη!  Οχι και ν΄αλλαξεις γιατρό... Στάσου.. Μου λες με άλλα λογια,  ότι  ο  γιατρός προγραμματιζει πρωτοχρονιάτικα,  μία  προκληση... Επειδή δεν πιστευω  ότι  ειναι ΄΄μαζοχιστής ΄΄,  μάλλον κατι τον αγχώνει,.  που ίσως δεν  γνωρίζω.. Η ηλικία είναι  βεβαια ενας   παραγων..Σε  παλαιοτερα  βιβλια  μαιευτικής,  καθε  πρωτάρα  επίτοκος   που συμπληρωνε το 28ο ετος της  ηλικιας, εθεωρείτο...υπερηλιξ πρωτοτόκος  και  ως   εκ τουτου ΄΄υψηλου κινδυνου΄΄.. Σημερα  αποφευγουμε  καπως  τους χαρακτηρισμούς αυτους,αλλά όχι ότι δεν  μας απασχολουν και καθόλου..    Μίλησε ξανα με το ιδιο  και ΄΄βρήτε΄΄  τα - αν δεν  ξεκινήσει ο τοκετός μεχρι τοτε... Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.