user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

margen

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 3 χρόνια πριν
  1. margen
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
Καλησπέρα και χρόνια πολλά, θερμά συγχαρητήρια για το έργο σας.
Είμαι 30 ετών και αντιμετωπίζω προβλήματα γονιμότητας. Το Φεβρουάριο του 2013 αποφασίσαμε με το σύζυγό μου να ξεκινήσουμε προσπάθειες σύλληψης. Έμεινα έγκυος από τον πρώτο κύκλο προσπαθειών, όμως δυστυχώς η κύηση ήταν παλίνδρομη και τον Απρίλιο απέβαλα στις 6,5 εβδομάδες. Το πρόβλημα είχε φανεί από την αρχή, καθώς η χοριακή δεν αυξανόταν κανονικά και η αποβολή ήταν φυσιολογική χωρίς πολύ πόνο ή αίμα. Κατόπιν ακολουθήσαμε τις οδηγίες του γιατρού μου και, αφού περιμέναμε ένα μήνα, ξεκινήσαμε ξανά προσπάθειες το Μάιο. Τον Ιούλιο, μετά από αιφνίδιους έντονους πόνους, λιποθύμησα την τρίτη μέρα της περιόδου μου και μεταφέρθηκα σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ότι είχα ανεβασμένη CRP. Νοσηλεύτηκα εκεί για δύο βράδια και μου χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση, την οποία συνέχισα να λαμβάνω σε χάπια και μετά την έξοδό μου από την κλινική. Ο γιατρός μου είπε ότι μάλλον επρόκειτο για σαλπιγγίτιδα. Ζήτησα και δεύτερη γνώμη και η άποψη του δεύτερου γιατρού ήταν ότι το περιστατικό οφειλόταν σε κύστη στην αριστερή ωοθήκη που είχε σπάσει, την οποία και μου έδειξε στον υπέρηχο. Εδώ να σημειώσω ότι γνώριζα την ύπαρξη της συγκεκριμένης κύστης και όταν κατά την εξέταση στην κλινική την ανέφερα στον πρώτο μου γιατρό, εκείνος είπε ότι δε φαινόταν κάτι στον υπέρηχο. Ο δεύτερος γιατρός μού είπε επίσης ότι έβλεπε κύστη, πιθανώς ενδομητρίωσης, μεγέθους 2,7 εκ. στη δεξιά ωοθήκη και ζήτησε να επιστρέψω για να την ξαναδούμε μετά από τρεις μήνες, αν δεν είχα συλλάβει. Μετά από τρεις μήνες αποτυχημένων προσπαθειών, πήγα ξανά τον Οκτώβριο, και μου ανακοίνωσε ότι ο λόγος που δε συλλαμβάνω είναι η ενδομητρίωση και ότι χρειάζομαι λαπαροσκόπηση και διακοπή περιόδου. Δυσαρεστήθηκα από την προσέγγισή του, καθώς δε μου εξήγησε καθόλου την κατάσταση, ούτε και την επέμβαση, και επισκέφθηκα τρίτο γιατρό. Ο τρίτος γιατρός μας έβαλε να κάνουμε μια σειρά εξετάσεων: σπερμοδιάγραμμα, ορμονικές αναλύσεις και σαλπιγγογραφία, οι οποίες ήταν όλες πολύ καλές, χωρίς προβλήματα. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης CA125, ωστόσο, ήταν 44,1 με φτ εργαστηρίου 30,2. Η άποψη του τρίτου γιατρού, ο οποίος μου φάνηκε ο πιο έντιμος στην προσέγγισή του, είναι ότι η ενδομητρίωση μάλλον είναι αρκετά σοβαρή, καθώς φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας που εμποδίζει τη σύλληψη. Η συμβουλή του είναι να δοκιμάσουμε, με χαμηλές πιθανότητες επιτυχίας, ένα γύρο σπερματέγχυσης με την ελπίδα να αποφύγουμε την επέμβαση και αν η σπερματέγχυση δεν πετύχει, να προχωρήσουμε σε λαπαροσκόπηση για να διαπιστώσουμε τη σοβαρότητα της ενδομητρίωσης. Να σημειώσω ότι από τον Ιούλιο η κύστη έχει παραμείνει στο ίδιο μέγεθος. Πόνους στην επαφή και στην περίοδο είχα κατά διαστήματα στο παρελθόν, αν και μετά το περιστατικό του Ιουλίου έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Επίσης να σας πω ότι έχω τη μετάλλαξη MTHFR 677 σε ομόζυγη μορφή.
Θα εκτιμούσα πάρα πολύ την άποψή σας, καθώς έχω μπερδευτεί και στενοχωρεθεί πάρα πολύ με αυτή την ιστορία. Φοβάμαι ότι ίσως κάνω βεβιασμένες κινήσεις με σοβαρές συνέπειες. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, ευχαρίστως να σας τη δώσω.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Προφανώς  και  δυο  συναδελφοι  μου συμφωνουν απόλυτα  στο θεμα της προσπελασης... Το  ότι  δεν επελεξες  τον πρωτο  κομιστή δυσαρεστων ειδήσεων, ειναι  συνηθες  στην  ιατρική.. Για το θεμα ΄΄λαπαροσκόπιση΄΄ , με  τα συμπαραμαρτουμενα (διακοπη περιοδου, αν χρειαστει!):   Πράγματι,  αν  ολα τα άλλα  βρεθουν εν τάξει,  αυτό πρέπει να  γινει..Αν πρέπει να γινει  αμεσα,  ή σε 2-3  κυκλους,  ειναι κατι διαπραγματευσιμο.. Στην επεμβαση  αυτή  υπάρχει μεγαλη  ρουτινα  και  δρ  2-3  ημερες  εισαι  παλι στον σπιτι.  Φυσικά, ειναι δυνατόν   η διαγνωση  ενδομητριωσεως,  να μην   επιβεβαιωθει..  Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Με προβληματίζει το πώς είχα τόσο εύκολη σύλληψη στην αρχή και πώς μεταβλήθηκαν όλα αυτά μετά την αποβολή μου. Ίσως η σύλληψη να ήταν απλώς τυχαία τελικά.
Εσείς πιστεύετε ότι θα πρέπει να προχωρήσω στη σπερματέγχυση; Σκεφτόμασταν να πάμε κατευθείαν στη λαπαροσκόπηση, μιας κι οι πιθανότητας επιτυχίας της σπερματέγχυσης είναι ούτως ή άλλως χαμηλές.
Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο και την προσοχή σας!
  1. Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Επίσης, ήθελα να ρωτήσω τι εννοείτε όταν λέτε η διάγνωση ενδομητρίωσης μπορεί να μην επιβεβαιωθεί; Νόμιζα πως όταν έχουμε κύστη ενδομητρίωσης στον υπέρηχο, η ενδομητρίωση είναι δεδομένη. Μπορεί να πρόκειται για κάτι άλλο;
  1. Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κάτι ''δυσκολο΄΄ δεν εχεις... Σε  μία  τετοια περιπτωση  δεν θα  περιμενε κανείς  με το κοιταγμα..   Ωστοσο ΄΄δεδομενη΄΄ -  με την  αυστηρά  ιατρική έννοια -  ειναι μια διαγνωση,  όταν υπαρχει ιστολογικη εξέταση... Από  αποστασεως,  μονον συζητηση  κανουμε σχετικά  με  συμπερασματα  άλλων γιατρών. Οι συνεπειες μιας  αποβλής,  ειναι συνηθως  καποια σαλπιγγιτιδα  και ίσως δευτερευοντως  μία ενδομητριωση..Δεν ειναι κατ΄ αναγκη  κατι  που ειχες πριν την  συλληψη,, Εν πασει περιπτώσει, ολες αυτές  οι εικασίες δεν  εχουν  σημασια πια.  Η πορεια, θα  δειξει. Σχετικά  με   το τι πρέπει  να  γινει πρωτα:  Λογικά  ακουγεται , να γινει  ότι  - εστω  και σε καποιο   ποσοστό - θα μπορουσε  να είναι  προσοδοφόρο..   Η  οποια προοπτική  να   συλλάβεις  στον κυκλο  που  θα το  προσπαθησει ο γιατρός,  εχει την θεση  της  και  ασφαλώς δεν  καθυστερει - για   εναν-δυο κυκλους μιλαμε - την οποια  άλλη  διαδικασία..Αν  μεν  ΄΄σας  κάτσει΄΄, ειναι ΄οτι  το καλλίτερο..Αν όχι,  το εχετε δοκιμασει.. Αυτή ειναι  πιστευω  και η σκεψη του συναδέλφου  μου. Φιλικά Π.Ζ

  1. Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά και καλή χρονιά για εσάς και όσους αγαπάτε!
  1. Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

  1. Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, γεια σας και πάλι, ελπίζω να είστε καλά. Επανέρχομαι, καθώς θα ήθελα ξανά τη συμβουλή σας σχετικά με τις ενέσεις ARVEKAP. Προχώρησα σε λαπαροσκόπηση, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενδομητριωσικής κύστης 2,7 εκατοστών στη δεξιά ωοθήκη και εντοπίστηκε άλλη ενδομητριωσική κύστη 2 εκατοστών στην αριστερή ωοθήκη, η οποία δε φαινόταν υπερηχογραφικά και προκαλούσε παραμόρφωση της αριστερής σάλπιγγας. Και οι δύο κύστες αφαιρέθηκαν και η αριστερή σάλπιγγα επανήλθε στη φυσιολογική της θέση. Εντοπίστηκε επίσης μονήρης εστία ενδομητρίωσης στη μήτρα, η οποία καυτηριάστηκε. Ο γιατρός μου θέλει να προχωρήσουμε σε διακοπή περιόδου με 2 μηνιαίες ενέσεις ARVEKAP, να συνεχίσουμε με προσπάθειες 2-3 μηνών μετά την επάνοδο της περιόδου και τέλος, αν δεν προκύψει σύλληψη, σε εξωσωματική. Εγώ δε νιώθω καθόλου άνετα με τη διακοπή της περιόδου μου, ούτε και έχουμε αποφασίσει με το σύζυγό μου αν θα επιθυμούμε να καταφύγουμε στη λύση της εξωσωματικής στο τέλος. Αν δεν προχωρήσουμε σε διακοπή περιόδου και συνεχίσουμε τις προσπάθειες κανονικά, θα έχουμε μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας μιας εξωσωματικής, σε περίπτωση που κάποτε στο μέλλον αποφασίσουμε ότι θέλουμε να δοκιμάσουμε και αυτή την επιλογή;
  1. Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Επειδη ειμαι  γιατρος   παλαιας κοπης:   Εισαι μονον 30 ετών.  Η βραχυπροθεσμη αγωγη  με  avercup σε μία  γυναικα  30 ετων.  δεν  θα επηρεάσει αρνητικά.. Στοχος του γιατρού ειναι να ΄΄μαρανει ΄΄ τυχον  μικροσκοπικού μεγεθους εστιες  που δεν φανηκαν στην εξεταση.. Σε  οτι με  αφορά, το διμηνο δεν θα  μου επαρκουσε σαν χρονος  αγωγής.. Τι να  προλαβεις σε  2 μηνες;  Αν μιλαμε  για  θεραπεια, τοτε   θα το πηγαινα στο  4μηνο,  όπως  γινεται εκεί  που πρεπει να   γινει.. Για την αξια  της  αγωγης 9της 4μηνης!):  Κινειται  στα  όρια...Η ευεργετική επιδραση  εξαρταται απο την  ηλικια, την  εκταση της  παθησης,  που σε  καθε περιστατικό  ειναι και διαφορετική.. Εξαρταται  από την χειρουργική τεχνική, από την ικανοντητα  του γιατρού , απο  τον  οργανισμό της γυναικας, αν  θες κι  απο την τυχη.. Τα όποια  λοιπον στατιστικά  στοιχεια  ΄΄επιτυχιών΄΄  ειναι  μη συγκρισιμα, δηλ  καπως...΄΄φλου΄΄ , αφου δεν εχουμε  τελειως ομοιες  ηλικιακες  ομάδες  ίδιων  ακριβώς  περιστατικών   που  εκαναν.  ή   δεν  εκαναν θεραπεια μετα την επεμβαση, ώστε να τεκμηριωσουμε την μεγαλη,  ή  μικρή αξια της αγωγής.. Οταν  λοιπον   μία  γυναικα δεν θελει να υποβληθει  στην αγωγή, όπως εδω,  ισως δεν  εχει  τόσα πολλά να   χασει, οσο νομίζουμε..Αν  λοιπον  η προσωπική  αποφαση της ειναι διαφορετική, δεν  θα επέμενα.   Μπορεί να γινει  κι οπως  λες.. Το γιατί βεβαια σε 2 μηνες εξωσωματική και  οχι  ΄΄να δουμε΄΄ για ενα ευλογο διαστημα,  σηκώνει συζητηση.. Ας πουμε μια  σημαντική διαταραχη του  σπερμοδιαγραμματος, θα ήταν  ενα γερό επιχειρημα να  παμε τωρα στην εξωσωματική.. Για   την μειωση πιθανοτητων επιυχίας εξωσωματικής:  Δεν ειναι νομιζω  μετρήσιμο  ΄΄μεγεθος΄΄στο λογικά  μακρυτερο  μέλλον, εκτός  κι  αν  εννοεί κανείς  να  φτασει το συγκεκριμενο  περιστατικό     τα  40.. Εν ταξει τοτε υπαρχει  στατιστικά σαφώς μετρήσιμη μειωση,, Η ΄΄μπαλλα΄΄ σε  σενα! Φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Να είστε πάντα καλά, Γιατρέ, η συμβουλή σας ήταν πολύτιμη, όπως πάντα :-)!
  1. Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ΠΖ

  1. Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, γεια σας κι ελπίζω να είστε καλά.
 
Συνεχίζω στο ίδιο νήμα συζητήσεων, σε περίπτωση που χρειάζεστε το αναλυτικό ιστορικό μου για να απαντήσετε στην καινούργια μου απορία. Βρίσκομαι στον τέταρτο κύκλο περιόδου (και προσπαθειών) μετά από λαπαροσκόπηση και έχω παρατηρήσει ότι η διάρκεια του κύκλου μου έχει μειωθεί δραματικά, από 32 περίπου μέρες στις 24 περίπου. Επειδή κρατώ θερμοδιάγραμμα, γνωρίζω ότι η ωορρηξία μου εντοπίζεται στην 11η ημέρα για τους πρώτους δύο κύκλους, στη 12η για τον τρίτο και στη 10η για τον κύκλο που διανύω τώρα. Έχω θορυβηθεί αρκετά και ανησυχώ μήπως πρόκειται για ένδειξη πρώιμης ωοθηκικής ανεπάρκειας. Είμαι 30 ετών και στη λαπαροσκόπηση είχε αφαιρεθεί μία ενδομητριωσική κύστη από κάθε ωοθήκη.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  1. Σάββατο, 10 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Οχι,  θα ελεγα  ότι ειναι μαλιστα καλό δείγμα..  Σε καθυστερησεις της   ωοθυλακιορρηξίας  δεν ιεναι τα πράγματα  παντα   καλα΄... Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 11 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, γεια σας και πάλι και συγγνώμη γιατί επανέρχομαι περίπου με την ίδια ερώτηση. Προσπαθώ να βρω πληροφορίες για τη μείωση της διάρκειας των κύκλων μου -που φαίνονται να έχουν σταθεροποιηθεί στις 25 μέρες με ωορρηξία στη 12η- και βρίσκω διαρκώς ότι ίσως πρόκειται για σύμπτωμα πρόωρης ωοηθηκικής ανεπάρκειας. Γνωρίζω ότι το ίντερνετ δεν είναι καλός σύμβουλος και ότι μου έχετε πει πως ίσως αυτό να είναι θετική ένδειξη, αλλά έχω αρχίσει να πανικοβάλλομαι και διερωτώμαι μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνω κάποιες εξετάσεις, προκειμένου να μάθω με βεβαιότητα. Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν θα ήταν καλύτερα να το διερευνήσω περισσότερο ή αν παραλογίζομαι και απλώς επιβαρύνω την κατάσταση.
 
Σας ευχαριστώ και πάλι,
Μαρία
  1. Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Επανέρχομαι τόσο γρήγορα, γιατί καθώς διάβαζα άλλα μηνύματα στο φόρουμ πρόσεξα την απάντηση που δώσατε στη neraidoula81 σχετικά με το σπερμοδιάγραμμα του συζύγου της. Στο δικό μας σπερμοδιάγραμμα, ο σύζυγός μου δεν είχε καθόλου σπερματοζωάρια με ταχεία κίνηση και ενώ τόσο ο υπεύθυνος του εργαστηρίου όσο και ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί μας είπαν ότι το σπέρμα δεν έχει κανένα πρόβλημα, βλέπω ότι εσείς έχετε διαφορετική άποψη. Είναι στο σύνολο των χαρακτηριστικών που αναφέρεστε ή και στην κινητικότητα συγκεκριμένα; Συνάπτω ολόκληρο το σπερμοδιάγραμμα για να έχετε την πλήρη εικόνα.
 
Και πάλι σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν καταχρώμαι την καλή σας διάθεση!
  1. Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.