user_mobilelogo
  1. stavroula_m
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014
Αγαπητοί γιατροί καλημέρα σας και Καλή Χρονιά,
 
Σε υπέρηχο στο ιατρείο του γυναικολόγου μου στις 9/01 (ηλικία κύησης 29+5), είδαμε φυσιολογικό αμνιακό υγρό, καλή κατάσταση του πλακούντα και η μέτρηση PI ήταν 1,26, που σύμφωνα με το γιατρό μου είναι κάπως τσιμπημένη. Το βάρος του μωρού εκτιμήθηκε στα 1320γρ και οι καρδιακοί παλμοί του ήταν 146. Ο γιατρός μου εκτιμά πως η αυξημένη PI είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε για να μην έχουμε ενδεχομένως πρόωρο τοκετό ή ελλειποβαρές μωρό. Μου σύστησε να προσθέσω στη διατροφή μου 4 ασπράδια αυγού καθημερινά και να κάνουμε νέο υπέρηχο σε 15 μέρες.
Πόσο ανησυχητικά βρίσκετε εσείς τα παραπάνω? Δεν έχω διακόψει ακόμα την εργασία μου και η ιδέα ενός πρόωρου τοκετού πρέπει να σας πω ότι με άγχωσε.
Στο πρώτο μου παιδάκι, στην αντίστοιχη εβδομάδα κύησης, το βάρος ήταν 1275γρ και γεννήθηκε τελειόμηνο με βάρος 3250γρ με ΦΤ.
 
Με εκτίμηση,
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Ειναι βεβαιο.  ότι   από τα  ασπραδια  δεν θα παθεις τιποτε... Για την προβλεψη  προωρότητας:   Ειμαι προφανώς γιατρός  old fashion  και  εξομολογουμαι,  ότι  η  αντιμετωπιση  επαπειλουμενου προωρου τοκετου  με  τον   τροπο αυτό  με πιάνει αδιαβαστο.. Φιλικα Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
κε Ζησόπουλε καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
Προφανώς και η διατροφή που μου προτάθηκε δε νομίζω ότι θα αποκλείσει την όποια πιθανότητα για πρόωρο τοκετό. Αν και ο νέος υπέρηχος που θα κάνουμε σε μία βδομάδα δείξει τα ίδια, τότε θα μου χορηγηθούν ενέσεις (υποθέτω ηπαρίνης, δεν το συζητήσαμε αναλυτικά την τελευταία φορά).
 
Αν μου επιτρέπετε, να ρωτήσω το εξής: συνδέεται η PI με προωρότητα ή γενικότερα με επιπλοκές στην ανάπτυξη του μωρού? Τι αντιμετώπιση θα είχε ένας γιατρός old fashion -ωραία το θέσατε- όπως εσείς σε αντίστοιχη περίπτωση?
 
Ελπίζω να μη σας κούρασα. Ευχαριστώ και πάλι και καλό σαββατοκύριακο.
  1. Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Εκτιμω,  ότι  τιποτε  απ΄αυτα  που  υποθετεις δεν θα συμβει,  και  το έμβρυο  θα εμφανιστει  κατά τι  μεγαλυτερο  στον επομενο κι  όλας  έλεγχο. Ειναι  - από την πειρα  - το πλεον πιθανό.. Η  μοντέρνα  εμβρυομητρικη  ιατρική, προξενεί  παρα  πολλές  φορές  ξαφνικές κι ετυχως τιςπερισσοτερες φορές , παροδικές   ανησυχίες.. Εν  πάσει περιπτώσει,  ολα θα εξαρτηθουν από το αν  υπάρξει εμφανής  στασιμοτητα  στην  αναπτυξη του  εμβρυου (που βεβαια  δεν  υφισταται    τωρα ), απο το  βιοφυσικό του προφιλ, γιατι  οχι  και από την εικονα  των καρδιοτοκογραφικών ελεγχων  και βεβαια, από  την δικη σου γενικη κατασταση (πχ  τυχόν   αυξηση  αρτηριακης  πιεσεως; προεκλαμψια;)    Ακομη:  Δεν νομιζω  ότι  θ΄αποφασισει κανείς μονον με την σχετικη  αυξηση του PI - απο  τοσο νωρίς-  την περατωση του τοκετού.. Κατά τα 'αλλα, το  PI  μπορει  πράγματι  να  συνδεθεί  με  προωρότητα,(οχι  ομως..΄΄ξεμοναχιασμένο΄΄) ,  αλλά  μεχρι στιγμης δεν φαινεται  να υπάρχει πλακουντιακη ανεπαρκεια που να επηρέασε την   αναπτυξη του εμβρυου και άλλων  υπερηχογραφικών παραμετρων.. Για την χορηγηση ενεσεων:   Για την ώρα δεν υπαρχει λογος  για μία τετοια αντιμετωπιση, εκτός  κι αν  απο δικής  σου  αιματολογικης πλευρας καποια εξέταση συνηγορουσε γι αυτό..Θα το κοιταξει βεβαια  ο  γιατρός  σας και  πολυ σωστά  εκρινε  πρώτα   να σας ξαναδει. Για  να σταματησει  η  ανησυχία και να μην πελαγοδρομήσουμε  σε  ατελειωτα  ΄΄σπιραλ΄΄ σκεψεων,  μια χρησιμη συμβουλή,   πού άκουσα   καπως αργά  απο  εναν γνωστό  ογκολογο της Θεσσαλονικης,  όταν τον επισκεύθηκα  με προβλημα προσφιλους  μου προσώπου και  τον  πλημύρισα με ερωτησεις:  ΄΄Περισσότερη πληροφόρηση, μετά την  επόμενη εξεταση΄΄ Φιλικά Π.Ζ  
 

  1. Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Εκτιμω,  ότι  τιποτε  απ΄αυτα  που  υποθετεις δεν θα συμβει,  και  το έμβρυο  θα εμφανιστει  κατά τι  μεγαλυτερο  στον επομενο κι  όλας  έλεγχο. Ειναι  - από την πειρα  - το πλεον πιθανό.. Η  μοντέρνα  εμβρυομητρικη  ιατρική, προξενεί  παρα  πολλές  φορές  ξαφνικές   ανησυχίες.. Εν  πάσει περιπτώσει,  ολα θα εξαρτηθουν από το αν  υπάρξει εμφανής  στασιμοτητα  στην  αναπτυξη του  εμβρυου (που βεβαια  δεν  υφισταται    τωρα ), απο το  βιοφυσικό του προφιλ, γιατι  οχι  και από την εικονα  των καρδιοτοκογραφικών ελεγχων  και βεβαια, από  την δικη σου γενικη κατασταση (πχ  τυχόν   αυξηση  αρτηριακης  πιεσεως; προεκλαμψια;)    Ακομη:  Δεν νομιζω  ότι  θ΄αποφασισει κανείς μονον με την σχετικη  αυξηση του PI - απο  τοσο νωρίς-  την περατωση του τοκετού.. Κατά τα 'αλλα, το  PI  μπορει  πράγματι  να  συνδεθεί  με  προωρότητα,(οχι  ομως..΄΄ξεμοναχιασμένο΄΄) ,  αλλά  μεχρι στιγμης δεν φαινεται  να υπάρχει πλακουντιακη ανεπαρκεια που να επηρέασε την   αναπτυξη του εμβρυου και άλλων  υπερηχογραφικών παραμετρων.. Για την χορηγηση ενεσεων:   Για την ώρα δεν υπαρχει  κλινικόε λογος  για μία τετοια αντιμετωπιση, εκτός  κι αν  απο δικής  σου  αιματολογικης πλευρας καποια εξέταση συνηγορουσε γι αυτό..Θα το κοιταξει βεβαια  ο  γιατρός  σας και  πολυ σωστά  εκρινε  πρώτα   να σας ξαναδει. Για  να σταματησει  η  ανησυχία και να μην πελαγοδρομήσουμε  σε  ατελειωτα  ΄΄σπιραλ΄΄ σκεψεων,  μια χρησιμη συμβουλή,   πού έμαθα  καπως αργά  απο  εναν γνωστό  ογκολογο της Θεσσλονικης,  όταν τον επισκεύθηκα  με προβλημα προσφιλους  μου προσώπου : ΄΄Περισσότερη πληροφόρηση, μετά την  επόμενη εξεταση΄΄ Φιλικά Π.Ζ  
 

  1. Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.