default_mobilelogo
  Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010
  2 Απαντήσεις
  4K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας!!!!
Η οδυσσεια μου συνεχιζεται...
Τον προηγουμενο μηνα εκανα παρακολουθησει ωορηξιας με οιστραδιολη και ολα ηταν καλως!!!
Αυτο το μηνα ο γιατρος μου επιμενει να ξανακανω παρακολουθησει ωορηξιας και θα το κανω για τελευταια φορα γιαιτι δεν θελω να μπω σε αυτη την διαδικασια!!!
Αλλα αποφασισα να κανω και σαλπιγγογραφια μιας και εχει περασει 1 χρονος απο την αποξεση. Την προγραμματισα για την 12 μερα του κυκλου μου με κυκλο 34 ημερων!!!
Θα ηθελα να ρωτησω δεν μου ειπε κανενας να παρω παυσιπονο πχ musoulit πριν την εξετασει και εχω διαβασει οτι βοηθαει, εσεις τι γνωμη εχετε για τα παυσιπονα??? αλλεργειες δεν εχω!!!
Επισεις δεν μου ειπαν να δουμε για τυχον κολπιτιδες μιας και πριν απο 6 μηνες βασανιζομουν αρκετα απο candida, αυτο θα πρεπει να με ανυσηχει??? μια μερα πριν την σαλπιγγογραφια θα παω στον γιατρο για υπερηχο θα πρεπει να πω στον γιατρο μου κατι ή αφου δεν εχω συμπτωματα κολπιτιδας ειμαι οκ???
Ευχαριστω πολύ και χαιρομαι που υπαρχει ενα foroum που μπορεις λυσεις τις αποριες σου!!! Και παλι σας ευχαριστω!!!!!
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15848
Καλημέρα γιατρέ!!
Τελικά την εκανα την σαλπιγγογραφία και μπορω να πω οτι δεν πονεσα πολύ!!!
Τα αποτελεσματα ομως δεν ηταν και τοσο καλά!!! Σας γραφω τι εγραψε ο εκτινολογος:

"Χωρις παθολογικες ασβεστωσεις ή άλλα παθολογικά ευρήματα στην ανευ σκιαγραφικού λήψη.

Φυσιολογικά ευρύματα εκ του τραχηλικού καναλιου και της σχισμοειδούς κοιλοτητος της μήτρας.

Συμμετρικά βατές και οι 2 σαλπιγγες χωρις σημεια εξωθες συμφησεων, αλλα με εντονη δυσχερεια εξόδου του σκιαστικου απο την αρ. σάλπιγγα οπου μετα απο αρκετες και επωδυνες εγχυσεις με πίεση εξέρχεται πολύ μικρη ποσοτητα σκιαστικου.

Ικανοποιητικη διασχυση του σκιαστικου υγρου στην ελευθερη περιτοναικη κοιλοτητα δεξια τοσο άμεσα οσο και σε καθυστερημένη ληψη, ενω αριστερα εκφευγει μικρη ποσότητα προς τα άνω."

Γιατρε τι σημαινει η προταση που ειναι με εντονη γραφή???
Απο οτι ειδα το υγρο που βγαινει ειναι ελάχιστο, ο γιατρό είπε πως μάλλον την ανοιξε την αριστερη σαλπιγγα, αυτο σημαινει πως ειναι κλειστει και οτι εχω 1 σαλπιγγα??? Μπορει απο την αρ. σαλπιγγα να κανω εξωμητριο???
Τι προτινετε να κάνω απο εδώ και πέρα????

Περιμενω με αγωνία την απαντηση σας!!!
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15849
Αγαπητή  Φίλη!
Προφανώς η αριστερη σάλπιγγα παρουσιαζει μία στενωση στο τελικο της τμημα,...
Ωστοσο  οι  σάλιγγες σου ειναι  ανοιχτές κι αυτό  ειναι το σημαντικο..
Για την ώρα  θα περιμενεις  να  συλλαβεις.   Πολλές γυναικες  συλλαμβανουν στον  ιδιο,  ή στους  επομενους 3-4  κυκλους  μετα μία  σαλπιγγογραφία.
Τα της εξωμητριου  μην τα  σκεφτεσαι,,,
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!