user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

ardant

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. ardant
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014
Καλησπερα Γιατρε,
 
Ειμαι 27 ετων. Διαγνωστικα με HPV 16 και ομαδα 50 πριν 6 χρονια , με τεστ ΠΑΠ σταδιο 2-3 και εκανα κατευθειαν το εμβολιο Gardasil. Απο τοτε ολα τα τεστ ΠΑΠ μου ηταν σταδιο 1-2, χωρις καποια θεραπεια.
Τον Οκτωβριο το τεστ ΠΑΠ μου ηταν 3d κ το HPV test θετικο για τους υποτυπους 16, 39, 42. Μετα απο 4 μηνες (δλδ σημερα) εκανα επαναληπτικο τεστ ΠΑΠ, κολποσκοπηση και ληψη βιοψιας. Η εμπειρια μου ηταν δυστυχως τραγικη. Ειμαι στο εξωτερικο και δεν εχω δυνατοτητα επιλογης γιατρου. Οι αποριες μου ειναι οι εξης:
 
1. Ειναι φυσιολογικος ο υπερβολικος πονος κατα τη ληψη της βιοψιας ? Γνωριζω απο φιλες οτι δεν πονεσαν ιδιαιτερα κ ηταν κατι στιγμιαιο. Στην περιπτωση μου η διαδικασια κρατησε αρκετα λεπτα, με παρα πολυ εντονο πονο. 
2. Ειναι φυσιολογικη η αιμορραγια στο σημειο που αναγκαστικα να αλλαξω σερβιετα μεσα σε 2 ωρες? Κατα το γιατρο, επειδη πηρα τηλεφωνο και ρωτησα, ειναι. 
3. Ο γιατρος αναφερε οτι αναλογα με τα αποτελεσματα μπορει να χρειαστει να κανω επαναληπτικη βιοψια. Δεν θελω να το περασω ξανα αυτο. Ποιος ο λογος επαναληψης της διαδικασιας?
4. Ο γιατρος μου στην Ελλαδα μου ειπε οτι εφοσον υπαρχει δυσπλασια θα πρεπει σιγουρα να αντιμετωπιστει με επεμβαση, LEEP σε περιπτωση CIN1 ή κωνοειδη εκτομη σε περιπτωση CIN2-3. 
Υπαρχει περιπτωση να ακολουθηθει μεθοδος αναμονης, δηλαδη να αποφυγω την επεμβαση και ο οργανισμος να αντιμετωπισει μονος του το προβλημα ή εφοσον υπαρχει δυσπλασια επιβαλλεται η καταστροφη-αφαιρεση της προβληματικης περιοχης?
5. Χρειαζεται να ελεγξω το φαρυγγα-λαρυγγα για τυχον κονδυλωματα? (δεν μπορεσα να βρω εαν οι τυποι που εχω προκαλουν οξυτενη κονδυλωματα)
 
Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας
 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! ''Qui  fait  mal,  touche mal'', ειναι ενα  λογοπαιγνιο ,  που χρησιμοποιησε ενας  γνωστός  Γαλλος  γυναικολογος  πριν ενα αιωνα.  Στα απλά Ελληνικά  σημαινει,  ότι  όποιος κατα την  γυναικολογικη εξεταση  προξενει  πόνο στην γυναικα ειναι   κακός εξεταστης  (mal= πόνος,  σημαίνει ομως και... κακός). Αν στην βιοψία βρεθεί δυσπλασια σοβαρού βαθμού  (CIN II-CIN  III), είναι  σκόπιμο να προχωρησει  κανείς  και σε μικρη  κωνοειδή εκτομή  (υπάρχουν διαφοροι τρόποι),  εντος  υγιων οριων... Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Χαιρεται Γιατρε,
 
Πηρα τα αποτελεσματα της βιοψιας. Εγινε ληψη απο 2 σημεια. Το ενα τμημα εδειξε CIN1 και το αλλο CIN2. Ο γιατρος μου προτεινε ειτε να προχωρησω απευθειας σε επεμβαση ειτε να περιμενω 3 μηνες και να κανω επαναληψη βιοψιας. Μου ειπε οτι υπαρχει ενα ποσοστο 35-50% η περιοχη με CIN2 δυσπλασια να επανελθει σε CIN1 και να αποφυγω ετσι την επεμβαση. Το εθεσε ως δικη μου αποφαση, αλλα επεμενε να το σκεφτω, γιατι υπαρχει ενδεχομενο να επηρεαστει η γονιμοτητα μου. 
Προσωπικα, θα προτιμουσα να κανω την επεμβαση και να τελειωσω με το ολο θεμα. Δεν γνωριζα ομως το ενδεχομενο αυτο. 
 
Ποια ειναι η συμβουλη σας? Σε περιπτωση που αποφασισω να μην κανω την επεμβαση καθε ποτε θα πρεπει να κανω βιοψια?
 
Σας ευχαριστω πολυ!
  1. Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Εχω  κανει  εκατανταδες τέτοια...Μπροστά  μου εχω  ενα ΄΄εξελόχαρτο''  με 64 περιστατικά  μεταξυ των ετών  από 1989  εως  το  2000,  που βλεπω μεχρι σήμερα .. Ενδeiκτικά,. για   λογους χωρου, αναφεrομαι στην 5ετία  1990-1995  σε attachment,  οπου μετά  34  κωνοειδεις εκτομες  ειδα  9 εγκυμοσύνες.. (Οι αλλες  γυναικες ειχαν ήδη παιδιά).   Στην προηγουμενη  20ετία  εχω  κανει πολυ περισσοτερες κβωνοειδεις εκτομες, . Στα  τελευταια 15 χρονια  καπως λιγότερες,επειδή δεν  αναλαμβανω πλεον καινουργιες κυριες και  το ΄΄υλίκό΄΄ νεων   γυναικων λείπει..  Ποτέ  δεν υπήρξε προβλημα συλληψης και φυσιολογικού τοκετου σε γυναικες   που θέλησαν  ν΄αποκτησουν  παιδιά..  Η  άποψη  μου ειναι  - σε περιστατικό  με  προ 6ετιας παρουσια του στελεχων   16  και  50,  που προφανέστατα συνεχίζουν   να δραστηριοποιούνται,  μια  και  η  δυσπλασια συνεχιζει  να υφίσταται  και  ίσως προχωρεί,   ν΄αφαιρεθεί  η ζωνη μετάπτωσης  με  κωνοειδή  εκτομη ,  ωστε ν΄αφαιρεθεί  η δυσπλασία  (που  - ειρησθω  εν παροδω , διπλα από  την  βιοψία μπορει να  ειναι  CIN III!  ) με βεβαιότητα  εντός  του υγιούς...  Φυσικά μπορει κανείς  να το χειριστεί  και   οπως  προτεινει  ο συναδελφός μου...Ειναι θεμα ιδιασυγκρασίας γιατρού και γυναικας.. Φιλικά Π.Ζ

Επισυνάψεις
  1. Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.