user_mobilelogo
  1. Μαρία1981
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014
  Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την γνώμη σας σε κάποια περίεργα πράγματα που συμβαίνουν. Σας παραθέτω ένα σύντομο ιστορικό. Είμαι 32 ετών, δεν είχα ποτέ προβλήματα περιόδου πριν (σταθερός κύκλος 28-31 μέρες), ούτε κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα. Τα τελευταία όμως τρία χρόνια έχω τέσσερις παλίνδρομες πρώτου τριμήνου. Την τελευταία φορά (12/12/14) που έγινε καθαρισμός της μήτρας μου είπε ο γιατρός ότι έγινε αναρρόφηση και δεν έξυσε την μήτρα ( παρόλο που τα κολπικά χάπια που μου είχε δώσει πριν την επέμβαση δεν μου έφεραν αίμα και ο υπέρηχος έδειχνε ότι δεν ξεκόλλησε ο σάκος). Παρόλα αυτά κατά την αναρρόφηση αφαιρέθηκε ολόκληρος ο σάκος. Η αιμoραγία που ακολούθησε ήταν μικρή αλλά πολλές μέρες (20). Στις 20 μέρες έκανα υπέρηχο όπου έδειξε υπολείμματα αλλα μου είπε ο γιατρός ότι είναι σα "πετσούλες" αφού ο σάκος είχε βγει ολόκληρος. Μου έδωσε κολπικά χάπια για να προκαλέσει συσπάσεις και να φύγουν. Ακολούθησε αίμα μέτριας ποσότητας. Μετά από λίγες μέρες ο υπέρηχος έδειξε ότι δεν έφυγαν όλα. Μου είπε θα φύγουν με την περίοδο η οποία φαινόταν ότι θα έρθει τις επόμενες μέρες. Την εβδομάδα που ακολούθησε είχα κάποια κίτρινα υγρά (μου είπε ότι είναι από την περίοδο που έρχεται), τις επόμενες πέντε μέρες αίμα ανοιχτό ροζ, στη συνέχεια δύο μέρες περισσότερο αίμα κανονικού χρώματος και άλλες δέκα μέρες πολύ λίγο, άλλες φορές καφέ και άλλες κόκκινο. Σύνολο δεκαεφτά μέρες αυτή η ιστορία. Πήγα στον γιατρό μου, μου είπε ότι το ενδομήτριο είναι παχύ και ότι αντί να μικραίνει μεγαλώνει. Ανησύχησε για τροφοβλαστική νόσο αν και η ιστολογική δεν έγραφε κάτι όπως μου είπε. Έκανα στη συνέχεια χοριακή με αποτέλεσμα 3,8 οπότε θεωρήθηκε ότι δεν έχω πλέον καποιο υπόλειμμα. Πήρα duphaston για πέντε μέρες, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών το λίγο αίμα που είχα όλο αυτον τον καιρό δεν σταμάτησε εντελώς. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που σταμάτησα τα χάπια και από χθες έχει έρθει αίμα αλλά πάλι είναι λίγο, ενώ μου είπε ο γιατρός ότι θα έχω πολύ. Τι μπορεί να συμβαίνει; Έχω τρομοκρατηθεί. Στην ιστολογική είχε ως συμπέρασμα υπολείμματα κύησης - ενδομητρίτις και σχόλιο: ο μικρός αριθμός των ΝΚ λεμφοκυττάρων και το έκδηλο οίδημα των λαχνών θα μπορούσαν να συνηγορούν υπέρ μιας χρωμοσωμκής ανωμαλίας.
Όσο αναφορά την ενδομητρίτιδα αρχικά μου είχε πει ο γιατρός ότι επειδή στην ιστολογική έγραφε "αραιές φλεγμονώδεις διηθήσεις" και όχι έντονες (αν κατάλαβα καλά) ίσως είναι από την παλίνδρομη. Του φαίνεται περίεργο να έχω αποκτήσει ξαφνικά ενδομητρίτιδα. Στις προηγούμενες αποβολές δεν είχα κανένα πρόβλημα με την περίοδο. Ποια είναι η άποψη σας γιατρέ; Αυτές οι διαταραχές περιόδου που μπορεί να οφείλονται; Αν δεν έρθει κανονικό αίμα και παραμείνει παχύ το ενδομήτριο τι γίνεται; Τελικά δεν ήταν και πολύ σύντομο το ιστορικό μου! Σας ευχαριστώ. 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Θα   σου πει  και ο γιατρος  σου  σχετικά
Αν το θεμα  της  μητρορραγιας, δεν αποκαθίσταται,  δεν  μενει   παρά  μονον η διαγνωστικη - θεραπευτικη   απόξεση,  που θα  θεσει  και  την διαγνωση και   αποτελεί βεβαια  και την θεραπεια  της διαταραχής..
Η συνηθης ιστολογική  διαγνωση  που  θα  ανεμενα ειναι:  υπολλειματα   κυήσεως,  ενδομητριτις..
Συμβαινει  μερικές  φορές   σε   παλινδρόμους..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ γιατρέ. Η θεραπευτική - διαγνωστική απόξεση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας;Κατά τη διάρκεια αυτής, μπορεί ο γιατρός να δει τυχόν ανατομικά προβλήματα, όπως συμφήσεις; ( υπάρχει περίπτωση τέτοιες διαταραχές να οφείλονται σε κάτι ανατομικό; )

  1. Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δεν   νομιζω  να οφειλετια   σε αυτό  που αποκαλεις ΄΄ ανατομικό΄΄.  Τυχον  υπολλειματα,  ή ενδομητρίτις  ειναι  το  πλέον πιθανό.   Φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
  Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος να σας πω ότι τελικά μετα από δύο μέρες ηρθε έντονη περίοδος με αρκετό πόνο και αποβλήθηκε και κάποιο υπόλειμμα. Όλα καλά από τότε.
Τώρα ειμαι παλί έγκυος (8w+5d) και για πρώτη φορά τα πράγματα πάνε μεχρι τώρα καλά. Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για την καινούρια εξέταση αίματος για χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Πιο συγκεκριμένα μου πρότεινε ο γιατρός να κάνω την παραπάνω εξέταση στην 12η εβδομάδα και να μην κάνω αυχενική γιατί όπως λέει οτι συνεχως ριχνουν τα πασοστά αξιοπιστίας και οτι θα έχουμε πιο εγκυρα αποτελεσματα με την εξεταση αιματος αφού αργοτερα θα γινει και η β επιπεδου αν ειμαστε καλα μεχρι τοτε.Βεβαια θα μετρησει την αυχενικη διαφανεια στον υπερηχο.Εγω επειδή εχω  ταλαιπωρηθεί πολύ με τις αποβολές θα ηθελα να κάνω οποιαδήποτε εξεταση υπάρχει που μπορεί να μας δώσει κάποια αξιόπιστη εικόνα για το εμβρυο και να μη μπω στον πειρασμό της αμνιοπαρακέντησης. Την εξεταση αίματος θα την κάνω σίγουρα, το θέμα μου ειναι αν πρέπει να επιμείνω να κάνω και την αυχενική με το Pap-a. Πιστευετε οτι θα προσφέρει κάτι παραπάνω;
  1. Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη  Φίλη!
Να κανεις  βεβαια  μπορεις καθε   ειδους εξετασης... Το ατυχημα βεβαια  σ΄αυτές τις  μεχρι τωρα εξετασεις ειναι το ποσοστο ανασφάλειας  που ωθεί  - θα ελεγα  ολες!  - τις καπως  μεγαλύτερες  επιτοκες   σε  αμνιοκεντηση.. Πιστευω,  ότι η  αιμοτολογικη εξεταση ειναι σημαντική πρόοδος σον τομεα αυτόν  και  θ΄ αλλαξει το  τοπία, παρα τις αντιστασεις ενός τμηματος   του κλάδου  μας..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα...στις 18 μαϊμού έκανα αποξεση λόγο παλινδρόμηση ατην 15 εβδομαδα..απο τοτε η πρωτη περιοδος μου ηρθε 28 Ιουνίου και την δευτερη ακομα την περιμένω..με έκανε υπέρηχο η γυναικολόγος μ, και μου ειπε ολα καλα θα μου έρθει...εγω όμως ανησυχω. Πρέπει να κανω κάτι άλλο?ευχαριστω εκ τον προτέρων.
  1. Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Προ  απανατησεως!
Μην  καλλάτε  τις ερωτησεις  σε  συνδιαλεξεις  άλλων  μελών  με τους γιατρούς... Θα εχουμε στην σελιδα εκείνο το  μπάχαλο  που βρίσκει κανείς  σε άλλα  fora  και δεν μπορεί  ούτε   η επισκέπτρια,  αλλα ούτε κι  ο  γιατρός, να  βρουν  ΄άκρη,,
Toποθέτησε  λοιπόν  μελλοντικα΄το ερώτημα  σου  σαν ΄΄Νεα  ερώτηση΄΄
Για το ποσο  θα περιμενεις:  Αφου η  γιατρός  ειπε ότι η περιοδος  θα έλθει,  ρωτησε  την  ποτε  θα πρέπει  - το ενωριτερο  - ν άνησυχησεις..Επειδη δεν γνωριζουμε τα  υπερηχογαφικά  ευρήματα,  απ΄εδώ δεν   μπορουμε να  κάνουμε προβλέψεις  κατά προσέγγιση..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.