user_mobilelogo
  1. KRITI
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010
Καλησπερα σας.
Ειμαι η Κρητη 32 ετων...
Ηθελα να σας ρωτησω σχετικα μ΄ενα θεμα που με απασχολη,το θεμα του ιου  hpv.
Εκανα το ετησιο τεστ παπανικολαου το 2009 και τα αποτελεσματα ειχαν ως εξης:Τα περισσοτερα απο τα ολιγα κυτταρα που δεν εχουν κυτταρολυθει εμφανιζουν διπυρηνωση,κοιλοκυτταρωση και υπερκερατωση.Συμπερασμα:Αρνητικο για κακοηθεια.Κυτταρολυσις+++Ιογενης επιδρασις HPV.
Η καλλιιεργεια εδειξε χλαμυδια ασθενος θετικα.
Η γιατρος μου λοιπον μου εγραψε μια θεραπεια μονο για τα χλαμυδια και τιποτα αλλο.
Φετος λοιπον που ξαναπηγα για το τεστ παπανικολαου εχουμε τα εξης αποτελεσματα:Τα ελαχιστα κυτταρα που δεν εχουν κυτταρολυθει εμφανιζουν κοιλοκυτταρωση και υπερκερατωσει.Ανευρισκονται σπανιοτατοι (4-5)γυμνοι πυρηνες με εντονη υπερχρωμασια.Συμπερασμα:Αρνητικο για κακοηθεια Κυτταρολυσις+++Ιογενης επιδρασις HPV(λογο της εντονης κυτταρολυσις ο βαθμος  της βλαβης δεν δυναται να αξιολογηθει με ασφαλεια)Συνισταται κολποσκοπηση.
Εκανα λοιπον κολποσκοπηση και εχουμε:Ζωνη μεταπτωσης εμφανη.Ευρηματα μετα απο επιθεση οξεικου οξεος:προσληψη οξεικου οξεος απο9-1η ωρα με διαστοιξη στη 9-10η ωρα και μωσαικo απο 12-1η
ωρα.Δορυφορες αλοιωσεις ιου κονδυλωματων στην 8η ωρα.
Επιρμενο επιπεδο:Ναι
Χρηση ιωδιου:Δεν προσλαμβανει στην παραπανω ωρα
Παθολογικα ευρηματα εξω απο τη ζωνη μεταπτωσης:οχι
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Λοιμωξη τραχηλου απο 9η ως και 1η ωρα απο τον ιο HPV. LGSIL
Εκανα και DNA TEST:Στελεχη hpv 33 (high risk)και HPV 39 (high risk)
Καλλιεργεια:Χλαμυδια αρνητικα.Πυοσφ:3-5.Επιθ:6-8

Μου προτεινε η γιατρος lopp για να αφερεθει η βλαβη απο τον τραχηλο.Θεωρησα σωστο να παρω δευτερη γνωμη και πηγα σε δευτερο γιατρο, εκανα κολποσκοπηση και ειπε οτι δεν υπαρχει σοβαρη βλαβη και οτι αν κοψω το τσιγαρο και προσεξω την διατροφη μου ολα θα πανε καλα.Ειμα 32 χρονων και δεν εχω  παιδια.Δεν ξερω τι να κανω.... να κανω το lopp η οχι?Πειτε μου τη γνωμη σας η βλαβη ειναι σοβαρη πρεπει να προχωρισω στη επεμβαση???Αν ναι θα εχω προβλημα να κανω παιδι?? 
Ευχαριστω  παρα πολυ και συγνωμη που σας γραφω τοσα πολλα αλλα ηθελα να σας ενημερωσω για ολο το ιστορικο...
Με εκτιμιση
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!

Το  μύνημα  σου είναι  κατατοπιστικότατο...
Το δεύτερο επιχρισμα  δεν έβγαλε τοσο  ΄΄ακρη΄, επειδή εληφθη στην β΄φάση  του  κύκλου,  οποτε υφίσταται  καμια φορά  κυτταρόλυση  από γαλακτοβακιλλο..Που δεν θα πει βεβαια,  ότι η  ληψη  ήταν λαθος ..Pap-test  μπορει  να  γινουν  περιπου παντα..
 Για την θεραπεια:  Και οι δυο  λυσεις ειναι  σωστές ...  Οσο μεγαλυτερη  η  γυναικα, τοσο  μεγαλύτερη κλιση  στην  επεμβατική λυση.. 
Κάνοντας  ενα  μικρο  loop  θα  εχεις κατι πολυ σημαντικό: την ιστολογική τεκμηρίωση  όλης της   αλλοιώσεως  και την  ολοκληρωτικη αφαιρεση  της . δεν  θα εχεις απ΄ αυτό  καμια  απολυτως επιπλοκή  Όσο αφορα  την  γονιμοτητα  και  τον τροπο τοκετού  αργότερα :.   Η επέμβαση ειναι επιφανειακή  και εχει  (περιπου ) την βαρύτητα  μιας  κρυοπηξίας ,  ή θερμοπηξίας..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα σας και σας ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση.
Εσεις πιστευτε οτι θα ειναι καλυτερα να γινει το loop η να ακολουθησω τη συμβουλη του αλλου γιατρου να προσεξω τη διατροφη μου και να το αφησω ως εχει;
Ξεχασα να σας πω οτι με συμβουλεψε να μεινω εγκυος τωρα και οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα.
Τι να κανω... να κανω το lopp πρωτα; Ποσο πρεπει να περιμενω για να προχωρησω σε εγκυμοσυνη μετα την επεμβαση αυτη;Να μην κανω τιποτα και να  μεινω εγκυος;
Συγγνωμη αλλα δεν ξερω τι να κανω....Πειτε μου τη γνωμη σας...
Ευχαριστω...
ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ
  1. Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  φίλη! KRITI
οσους  γιατρούς   θα ρωτησεις, τοσες απαντησεις  θα παρεις ...
Για τα περι    προσοχης  στην  διατροφή:   Ολα τα  ''εναλλακτικά΄΄   ακουγονται ευχαριστα...
Δεν γνωριζω  να υπάρχει  καποια  σοβαρή μελετη,  που  να τα επιβεβαιωνει..Τι ν΄ αντιληφθει κανείς  με ''προσοχή στην διατροφή;΄΄
Συμβουλες  του  τυπου:  Να  μην  κανεις τιποτε , περιμενε  και κτλ. εχουν θετική επικοινωνιακή επιδραση  κι ειναι καλές  καπως  πιο  νωρις ..  
Εισαι στα  32 ..Οχι  22...  Η εκτιμηση  του ευρηματος στελεχών  υψηλου  κινδυνου, ειναι στα 32  διαφορετική  από  ότι στα 22,  όταν αυτά  προξενουν   κυτταρολογικες  και κολποσκοπικες  αλλοιωσεις.. 
Δεν  ξερω  πόσο σου προτειναν  να περιμένεις.. Προφανώς ειναι στο προγραμμα  πάνω από ενας  χρονος αναμονης  και παντα   με την προϋποθεση  να  συλλαβεις άμεσα, να  γεννησεις  και  να σαραντησεις ...

Η  απαντηση  μου ισχυει  λοιπον ακομη. Το  κυριο επιχειρημα  της ειναι,  ότι μονον  με   την ιστολογικη εξεταση  θα εχεις την βεβαιοτητα  ότι προκειται πραγματι  για δυσπλασια  χαμηλου  κινδυνου  και βεβαια  θα λυσεις το προβλημα  τελεσιδικα.
Τόσο το  Pap ,  όσο  και  η κολποσκόπιση ειναι ανιχευτιικές μεθοδοι και οχι  τοσο  διαγνωστικές... Τα περιθωρια   υπο-  ή  υπερκετιμησης ενός ευρηματος ειναι στις μεθοδους αυτές αρκετά  μεγαλα..
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας.Να ειστε παντα καλα.
Φιλικα
  1. Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Απαντηση   KRITI


Π.Ζ
  1. Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.