default_mobilelogo
  Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014
  1 Απαντήσεις
  1.8K διαβάστηκε
Καλημέρα γιατρε,θα ηθελα να ρωτησω για καποια συμπτώματα τα οποια δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι.Χωρις να εχω τσουξιμο,ή πόνο κατα την ουρηση,ενω ειμαι όρθια και δεν κανω καποια σωματική ασκηση,νιωθω ξαφνικα εντονη αναγκη για ουρηση,και οτι δεν μπορω να τα κρατησω.Ενω κανω μια προσπάθεια να τα κρατησω μεχρι την τουαλετα,μου φευγουν τα μισα στον δρόμο.Δεν το παθαινω καθολη τη διαρκεια της μερας,αυτο μπορει να συμβει ενα απογευμα,ενω ειμαι σπιτι.Και την αλλη μερα να ειμαι μια χαρα.Συνολικα το συμπτωμα εμφανιστηκε πριν απο 3 εβδομαδες και ερχεται και φευγει.Ειμαι 30 χρονων, δεν εχω διαβητη,οι εξετασεις μου ηταν απολυτα φυσιολογικες,εχω κανει ενα παιδακι.Τι μπορει να φταιει?Εκανα γενικη και καλλιεργεια ουρων,επειδη υποπτευθηκα μικροβιο,και δεν βγηκε κατι.Μονο κατι αμορφα αλατα.τιποτε αλλο.Γενικα είμαι επιρρεπης στις ουρολοιμωξεις,παθαινω 2 με 3 φορες το χρονο,συνηθως καλοκαιρι.Τι εξετασεις πρεπει να κανω?δεν μου εχει ξανατυχει. Αν γινεται απαντηστε μου συντομα.Ευχαριστω.

Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#33490
Aγαπητή Φίλη! Σαν  γυναικολογος  που ειμαι,  θα  ζητουσα  πρωτα μια γυναικολογικη εξεταση  και  διακολπικο υπερηχογραφημα, πρωτα   με  σχετικά  γεματη  ουροδοχο  και κατόπιν μετά την ουρηση, για να δει  κανείς  αν η ουροδοχος κυστις αδειαζει σωστά.. Καποιες ανατομικές  αλλοιωσεις , σε γυναικες που γεννησαν , ειναι δυνατόν, συντομα,  ή και σε χρόνια , να έχουν  σαν συνεπεια  την  σχετική αυτή ακρατεια... Βεβαια κατι τετοια  τα βλεπουμε συχνά  σε γυναικες  με περισσοτερες  γέννες  και ισως μεγαλα παιδιά.. Ωστοσο  υπάρχουν επ΄αυτου και  εξαιρεσεις.. Το επομενο  βημα  θα ήταν  μια ουροδυναμική μελετη, ισως σε καποιο γυναικολογο εξειδικευμενο  σε γυναικο-ουρολογικά   προβληματα,  ή  και σε  καποιον ουρολογο, επισης  εξειδικευμενο σ΄αυτά..Σε μεγαλες πολεις,  η  εκει που υπάρχουν πανεπιστημιακες  κλινικες, υπάρχουν επισης εξειδικευμενα  εξεωτερικα  ιατρεια  σε  νοσοκομεια, τοσο  της γυναικολογικης,  όσο και της  ουρολογικής  κλινικης,, (π.χ. παπαγεωργιου    στην θεσσαλονικη) Καποια  παρομοια  προβληματα  μπορει ν΄αναταχθουν  με μικρες χειρουργικες  παρεμβασεις.. Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!