user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

basiksiro

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 10 μήνες πριν
  1. basiksiro
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014
Καλησπερα γιατρέ. εδω και 3 χρονια εχω τον ιο hpv σε cin1 επιπεδο. τον νομεβρη εκανα εξωσωματικη και τον ιανουαριο εκανα αποξεση. δυστυχως μετα απο εξετασεις βρεθηκε οτι εχω αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο. πριν μια εβδομαδα εκανα το καθιερωμενο μου τεστ παπ και κολποσκοπηση. οταν μου εκανε την εξεταση ο γιατρος μου ειπε οτι εχω περισσοτερο φλεγμονη και ελαχιστες αλλοιωσεις. χθες με παιρνει τηλ και μου λεει οτι το τεστ παπ εδειξε cin2-3.τι ισχυει τελικα?οταν τον ρωτησα μου ειπε οτι η βλαβη μπορει να ηταν βαθια και να μην φαινεται. ισχυει κατι τετοιο?μου ειπε μολις μου ερθει περιοδος και μου τελειωσει να κανουμε βιοψια. αν τελικα κανουμε βιοψια και επιβεβαιωθει το cin2-3 θα πρεπει να κανω κωνοειδη εκτομη?και αν ναι μετα απο ποσο καιρο μπορω να κανω εμβρυομεταφορα?
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/001%205.jpg
Περιπτωση γυναικός   με  κολποσκοπικ ηεικονα   υποπτη  για  CIN,    με   Papanicolaou κατηγοριας  ΙV,  (σοβαρη  υπόνοια για  CIN III.  ). Κωνοειδής εκτομη. Στην ιστολογικη εξεταση  διαπιστωθηκε  CIN III, που  αφαιρεθηκε  εντός του υγειούς. Επιχρισμα του 2003.  Η γυναικα εχει καλως μεχρι  σημερα . Περιστατικό  ιατρείου μας,  δικό  μας παρασκέυασμα. Χρωση κατά  Papanicolaou. Mεγένθυνση  10X40.   Αγαπητη  Φιλη! Με  Pap   που αναφερεται  σε  δυσπλασια   CIN  2-3 - και μάλιστα  με  σχετικά προσφατο ιστορικο εστω ελαφρας  δυσπλασιας - σε οτι με αφορα,  θα  διενεργουσα   πριν  από το  οτιδήποτε μια μικρη    κωνοειδή  εκτομή   (ισως  και μια  αποξεση  ενδοτραχηλου   -  θα το  δει  κανείς αυτό εκεινη την ωρα.). Εμβρυομεταφορά  μπορει να   γινει -  κατα  την  προσωπική  μου  άποψη -   το ενωρίτερο  μετά  από  6 εβδομαδες  και  αφου εχει επιβεβαιωθει  ότι  κολποσκοπικως και  κυτταρολογικως  δεν υπάρχει  πελον  εμπόδιο. Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
σας ευχαριστω για την αμμεση απαντηση σας γιατρε. μου κανει εντυπωση γιατι στην κολποσκοπηση ο γιατρος ειδε μια πολυ ελαφρια αλλοιωση. πως γινεται η κολποσκοπηση να μην επιβεβαιωνει το τεστ παπ?
  1. Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ειναι  παληά ιστορία   που αφορά  σπανια  περιστατικά   και ισχυει και... αντιθετα..
Μπορει  δηλαδή να εχει  κανείς  ενα αρνητικο   Παπ  και  ενα θετικό κολποσκοπικο ευρημα.. Να  μην το αναλυσω τωρα αυτό,  ειναι πασιγνωστο  και  αφορά τις  δυνατότητες  των   μεθοδων,,
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
γιατρέ μου πηρα τα αποτελεσματα του τεστ παπ μου στα χερια μου ενω σημερα εκανα και βιοψια. το τεστ λεει:
κύτταρα απο πλακωδες επιθηλιο διαμεσα και επιπολης.
πολλα κύτταρα απο κυλινδρικο επιθηλιο
λιγα πολυμορφοπυρηνα
πολλα επιθηλιακα κυτταρα, προερχομενα κυριως απο τις ανωτερες στιβαδες του πλακωδους επιθηλιου και σπανιοτερα απο θεσεις πλακωδους μεταπλασιας, με ανισοκυρωση, διογκωση και βαθυχρωμασια του πυρηνα και στοιχεια ανωμαλης κερανιτοποιησης του κυτταροπλασματος.
 
συμπερασμα: επιχρισματα με πολλα στοιχεια ελαφρου βαθμου ενδοεπιθηλιακης βλαβης του πλακωδους επιθηλιου (LGSIL κατα bethesda)
 
σχολιο: σκοπιμος κρινεται ο παιρεταιρω ιστολογικος ελεγχος του εξωτραχηλου και του ενδοτραχηλικου σωληνα.
 
εσεις τι συμπερασμα βγαζετε απο το παραπανω? τελικα ειναι cin1 ή cin2-3 που μου ειπε ο γιατρος?
 
αν τελικα η βιοψια ειναι cin1 εσεις τι προτεινεται?υστεροσκοπηση μπορω να κανω αυτο τον μηνα?ποιες μερες του κυκλου γινεται?
 
  1. Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Αυτό  που κρινει σκοπιμο  το ιστολογικο εργαστηριο,  ειναι   μια  κωνοειδής εκτομη (ή. εστω  Loop) και  αποξεση ενδοτραχήλου.  Προφανώς το εργαστηριο, δεν είναι  βεβαιο,  ότι οι εκτός της βιοψίας περιοχές δεν  εμφανιζουν  αλλοιώσεις  υψηλοτερου βαθμου (δηλ  CIN 2-3= Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
γιατρε μου σας στέλνω το πορισμα της βιοψιας. μετα απο την επεμβαση αν περιμενω 6 εβδομαδες θα μπορω να κανω την εμβρυομεταφορα?η επεμβαση θα πρεπει να γινει συγκεκριμενες μερες του κυκλου?
  1. Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη   Φίλη! Πιθανως  θα  μπορει να γινει.  Αυτό βεβαια  θα  εξαρτηθει  απο την τοπικη κατασταση   και  την  καταλληλη προετοιμασια  του ενδομητριου... Να μην  μπουμε απο τωρα  σε λεπτομερειες  που ειναι  ακομη  ενδεχομενως   μεταβλητες. Ολα  στην  ωρα τους. Περισστοερη  πληροφορηση,  στο  επομενο  βήμα  και βεβαια  αυτή  θα την φροντισει    ο γιατρός  σου τοτε. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε μου εκανα πριν 10 μερες κωνοειδη εκτομη τελικα. Βγηκε και η βιοψια και ολα καλα.ποσο καιρο διαρκουν τα κοκκινα ροζ υγρα; ακομη θα ηθελα την αποψη σας για το εξης. Μετα τις 2 αποβολες μου σκεφτηκα μηπως να εκανα μια εξεταση καμπυλης σακχαρου. Εσεις μου το προτεινετε ή οχι;;;διαβαζα οτι παθολογικες τιμες μπορουν να προκαλεσουν αποβολες.
  1. Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη  Φίλη! Εινα συνηθες μετα την επέμβαση  να εχει  ηγυναικα   τετοια συμπτωματα... Συνηθως στο 20ημερο  υποχωρουν Εξαρταται φυσικα  και το  τι  ειδους  κωνοειδής εκτομη  εγινε,,, Αν το αιμα  συνεχιζει  μετα   το διστημα αυτό, να ρωτησεις τον γιατρο  σου  που ξερει  λεπτομέρειες Για το σακχαρο: Οι αποβολες  απ΄αυτό γινονται  καπως αργοτερα.  Ειναι  ωστοσο απλη υποθεση, γιατί να  μην κανεις  την εξέταση; Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 11 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ευχαριστω γιατρε μου για την απαντηση σας. αντιμετωπιζω ακομη ενα προβλημα. αυτο το μηνα ξεκινησα αντισυλληπτικα για να εχω σταθερο κυκλο μεχρι την επομενη εμβρυομεταφορα. την πρωτη μερα ομως της περιοδου δεν πηρα το χαπι και ξεκινησα την καρτελα την δευτερη μερα του κυκλου. την 16 μερα του κυκλου μου ηρθε αιμα. αυτο μπορει να συμβει επειδη ξεχασα το πρωτο χαπι? ειναι κανονικα σαν περιοδος. μου μενουν αλλα 3 χαπια να παρω κ το αιμα δεν εχει σταματησει.  μου περναει απο το μυαλο μηπως ειναι απο  επιπλοκη στην επεμβαση?η ροη δεν ειναι πολυ αυξημενη ειναι κανονικα σαν περιοδος. επειδη ειχα σκοπο με στον επομενο κυκλο να κανω υστεροσκοπηση και στον μεθαιπεμενο εμβρομεταφορα εχω μπερδευτει λιγο. να το θεωρησω ως κανονικη περιοδο αυτο?
  1. Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δεν εφταιξε το  πρωτο  χαπι... Πιθανον  ομως να  ξεχασες  ενα  ή  λαι 2   αργότερα,  οποτε  η περιοδος ερχεται  ενωρις,  Περι του πρακτέου:  Δεν ρωτας καλλιτερα τον δικο  σου, μια και  σχεδιαζει  αυτή την  εξεταση; Π.Ζ

  1. Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.