default_mobilelogo
  Τρίτη, 29 Απριλίου 2014
  1 Απαντήσεις
  1.5K διαβάστηκε
Γειά σας και Χρόνια Πολλά,  Δυστυχώς και εγώ βρέθηκα με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών με συμπτώματα αστάθειας περιόδου, αλώπεκίας και τριχοφυιας στο σώμα, δεν έχω όμως παχυσαρκία ή ακμή. Ξεκίνησα να κάνω θεραπεία από δερματολόγο στα μαλλιά και με παρεπεμψε σε ενδοκρινολόγο για τις πολυκυστικές μου (ήξερα ότι θα μου δώσει αντισυλληπτικά και τα απέφευγα πολλά χρόνια). Μου έδωσε zinofen 35 για 1.5 χρόνο. Μετά από 5 μήνες αγωγής εβαλά αρκετα κιλα, ενώ πρόσεχα και δεν έτρωγα καθόλου αλάτι.Όταν δεν έπαιρνα τα αντισηλληπτικά δεν είχα πότε περιττά κιλά. Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις:  1) Αυτή τη στιγμή τέλειωσε η αγωγή του μήνα  για να αδιαθετήσω και αδιαθέτησα σήμερα όμως λόγω έκτακτου περιστατικού χρειάστηκε να φύγω και ξέχασα το καινουριο πακέτο με τα zinofen σπίτι. Θα επιστρέψω την Κυριακή (σε 6 μέρες) μπορώ να ξεκινήσω τότε την αγωγή, ή να το αφήφω για τον επόμενο κύκλο επειδή μου είπε ο ενδοκρινολόγος να τα ξεκινάω με την πρώτη εμφάνιση αίματος.   2) Τα κιλά που πήρα, η αίσθηση της πείνας, τα μουδιάσματα στα πόδια,τα νεύρα που έχω συνεχώς, οι αυπνίες και η αίσθηση της κόπωσης συνέχεια οφείλεται από τα χάπια?

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#34351
Αγαπητή φίλη. Λόγω των συμπτωμάτων που αναφέρεις και τα οποία οφείλονται στη λήψη των χαπιών, καλό είναι να ενημερώσεις τον ενδοκρινολόγο ή το γυναικολόγο σου και να πάρεις οδηγίες για την συνέχεια. Προσωπικά, θα συστήσω, αν πρέπει να ξεκινήσεις πάλι αντισυλληπτικά, να αλλάξεις σκεύασμα και να δοκιμάσεις κάτι πιο ελαφρύ, ορμονικά. Φιλικά Π.Κ.


Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!