user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

sweetie

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. sweetie
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014
Καλησπέρα γιατρέ,ειμαι 35 ετων και θα ήθελα να σας ρωτησω σχετικα με την γυναικολογική εξέταση που έκανα.Πήγα στο γυναικολογο μου γιατι είχα καθυστερηση και έβγαζα καφε υγρα και καφε αιμα και δεν ηταν κανονικη περιοδος αλλα ουτε εγκυμοσυνη.Μου ειπε οτι το παρουσιαζουν αυτο οι πολυκυστικες ωοθηκες καμια φορα.Το τεστ παπ ηταν αρνητικο.Δεν ειχα περιοδο αυτο το μηνα,γενικα εχω αστατο κυκλο και πολυκυστικες ωοθηκες.Μου εδωσε να πιω primolut για να μου ερθει περιοδος και αντισυλληπτικα χαπια genofen35 να πιω απο την πρωτη μερα περιοδου για 2 μηνες,γιατι θελω να σταθεροποιηθει ο κυκλος μου για να κανω προσπαθειες να συλλαβω παιδι.Η γυναικολογικη εξεταση ηταν η εξης: μητρα σε προσθια θέση φυσιολογικης υφης 7,2Χ3,3,2 εκατ δεξιο εξαρτημα φυσιολογικης υφης 4,2χ2,7 εκατ αριστερο εξαρτημα φυσιολογικης υφης 3,7χ2,4 εκατ δουγλασσειος ελευθερος ενδομητριο 1,08. Ηθελα να σας ρωτησω ειναι σωστο να κανω αυτη τη θεραπεια?Δεν εχω πιει στην ζωη μου αντισυλληπτικα και δεν ξερω τι τυχον παρενεργειες μπορουν να εχουν.Πιστευετε οτι σε 2 μηνες θα ομολαποιησουν την περιοδο μου?Του ειπα αν ειναι να μου δωσει χαπια που κάνω ωορρηξια κλομιφαινης και μου ειπε οτι αυτα δεν ειναι καλα για τον οργανισμο και τις πολυκυστικες και οτι δημιουργουν αλλα προβληματα.Ποια ειναι η γνωμη σας?Σας ευχαριστω πολυ και περιμενω απαντηση σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 Aγαπητή Φίλη!
Κατ΄ αρχήν: Ειναι σωστο να παρεις το Primolut προκειμενου να ελθει η κανονική περιοδος.
Το Gynofen ειναι και αντισυλληπτικο, αλλά βγηκε στην αγορά με άλλες ενδειξεις, οπως π.χ. η υπερτριχωση και η ακμη, που βεβαια συχνά οφειλονται σε συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων, Δεν προκεται για λαθος αγωγή και βεβαια δεν ξερουμε αν θα επαρκεσει να τακτοποιησει τον κυκλο...Μαλλον θα ξαναμπεις στην καθυστερησεις..
Εναλλακτικα, μπορει ο κυκλος να τακτοποιηθει για δυο μηνες, παίρνοντας εκ νεου primolut, 1 καθε μερα, από την 16η ως την 25η ημερα του επομενου και  μεθεπομενου κυκλου.. Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, δεν θα εμποδιστει η ωοθυλακιορρηξία,  που ειναι εξαιρετικα σπανιο να φανεί ενωρίς σε συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων, αλλά  τουλάχισιτον  δεν αποκλειειται  εξ υπαρχης μια συλληψη...
Για την κλομιφαίνη: Ειναι μια επιλογή, αλλά δεν ειναι μακροχρονια λυση... Συνηθως το δινουμε για 5-6 κυκλους.. Θα ήταν λοιπον χρησιμο, αν και οταν χρησιμοποιηθει - επειδη σιγουρα θα πρεπει τελικά να το παρεις, αφού ο κυκλος ήταν παντα ασταθης - να βεβαιωθείτε ότι ο συντροφος ειναι εν ταξει (σπερμοδιάγραμμα με αποχη 3-5 ημερων )... Επι πλεον, αν στην γυναικα εγινε καποια φορά διακοπη εγκυμοσύνης (εκτρωση ) , ειναι σημαντικό να γνωριζει, ότι οι σάλπιγγες ειναι ανοιχτές.
Εξυπακουεται, οτι η αρχική δοση θα ειναι χαμηλη (1 χαπι ημερησιως από 3-8η ημερα κυκλου και ελεγχος της ωοθυλακιορρηξίας τουλαιστον με θερμοδιαγραμμα). Η δοση αυξενεται, αν δεν κριθει επαρκης, στα 2 χαπια ημερησις, ή πολυ σπανια κα ι στα 3... Σε καμια περιπτωση δεν θα παρεις το οτιδηποτε, χωρις ιατρική παρακολουθηση του πρωτου και 2ου κυκλου και με παραλληλο υπερηχογραφικο έλεγχο γυρω στις μερες ωοθυλακιορρηξίας. .
Ειδικα΄ ο ελεγχος του συντροφου ειναι πολυ σημαντικος, επειδή - αν υπαρχει κι εκεί προβλημα - η αντιμετωπιση ειναι χρονοβορα και ειναι κριμα να ΄΄πεταξεις ΄΄ 6 κυκλους θεραπειας..
Θα τα δειτε με τον γιατρο σου αυτά. Στην εναλλακτικη προταση προς το Gynofen: Την εκανα, οχι επειδή ειναι ΄΄λαθος΄΄, σαφώς και δεν ειναι, αλλά επειδή υπάρχει εκ μερους της γυναικας μια αρνηση σε αντισύλληψη,  ψυχολογικά  δικαιολογημενημ αφου βεβαια δεν συνάδει με την επιθυμια της να συλλαβει  εδω  και τωρα.
Φιλικα
Π.Ζ ΥΓ:  Ερωτήσεις  ν΄αναρτωνται  μόνον εδώ!

  1. Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,
είχα μια εξωτερική κοκκινίλα εξωτερικά στη γεννητική περιοχή και έκανα καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού και βγήκε καθαρή.Πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε την αλοιφη fucicort lipid να τη βάζω εξωτερικά για λίγες μέρες για να φύγει η κοκκινίλα και η φλεγμονή.Να σας ρωτήσω επιτρέπεται να βάλω εξωτερικά αυτή την αλοιφή γιατί απο όσο ξέρω περιέχει κορτιζόνη και αν ναι μέχρι πόσες μέρες.Περιμένω απάντηση σας. Φιλιά.
  1. Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Εν ταξει,  δνε παθεις  απ΄  αυτό τιποτε... να την χρησιμοποιησεις.. Π.Ζ

  1. Σάββατο, 30 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Συγνωμη φιλικα ηθελα να γραψω.
  1. Σάββατο, 30 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση.Ο σύζυγος μου ύστερα απο κάποιο προσωπικό πρόβλημα χρειάστηκε ο νευρολόγος-ψυχίατρος να του δώσει να πιει αντικαταθληπτικά-αντιψυχωτικά χάπια,τα οποία είναι to motofen 30 mg (ουσία mirtazapine) και το lazap 20 mg
(ουσία olanzapine) ένα χάπι από το καθένα κάθε μέρα πρωί -βράδυ για κάποιους μήνες. Ρώτησα τον ψυχίατρο αν μπορώ να έχω ελεύθερες επαφές και αν σε περίπτωση εγκυμοσυνής θα επηρεάσει το έμβρυο.Μου απάντησε πως αν τα έπινα εγώ θα είχα πρόβλημα και όχι ο σύζυγος μου.Εγώ όμως θέλω να είμαι σίγουρη και θέλω να σας ρωτήσω αν επηρεάζει τον έμβρυο στην υγεία του σε περίπτωση εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια θεραπείας του συζύγου μου?Μπορώ δηλαδή να έχω ελεύθερες επαφές κατά τη διάρκεια της θεραπείας του?Επίσης,μπορούν αυτά τα χάπια να μειώσουν την ποιότητα του σπέρματος του σύζυγου μου?Περιμένω απάντηση σας.Σας ευχαριστώ πολύ.
  1. Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Κοιταξα το θεμα  σου,.  Πραγματικά, ισχυει  ότι  από  την εισαγωγή του σκευάσμτος στην αγορά (1996), δεν  εχει  γινει καμαία αναφορά   σχετικά με  επιδράσεις  στο  κυημα,  όταν  το παιρνει  ο  ανδρας,,  Σε γυναικες, συγχορηγειται παραλληλα με αντισυλληπτικο,  ωστε να μην προκυψει  προβλημα..Ολα  ο.κ.  λοιπον Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Kαλησπέρα σας,σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας.Δηλαδή προχωρώ κανονικά για την απόκτηση παιδιού με ελεύθερη επαφή χωρίς κανένα πρόβλημα με τη θεραπεία του συζύγου μου?Ευχαριστώ πολύ.
  1. Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ναι,  έτσι ακριβώς,, Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση.Είμαι 2 μηνών έγκυος και ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποίησω εξωτερικά τη fucicort lipid επείδη έχω τσούξιμο και κοκκινιλα εξωτερικά πάνω και κάτω από στα χείλη του αιδίου?Μπορώ να τη χρησιμοποιώ εξωτερικά ακίνδυνα ή θα επηρεάσει το έμβρυο?Ευχαριστώ.
  1. Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Εχω την σποψη  ότι μπορεις... Αν  δεις  οτι δεν σε βοηθάει (το θεωρω  πιθανό, επειδή  μικροβιακες δερματικες μολυνσεις σε νεες γυναικες ειναι σπανιες -  συνηθως  από  μυκητιασεις  πασχουν!) θα  μιλησεις με τον  γυναικολογο σου.. Φιλικά Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.