user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

georgia7

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 4 χρόνια πριν
  1. georgia7
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014
Καλησπέρα,
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για το forum σας!Είναι ειλικρινά πολύ βοηθητικό.
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Διαγνώστηκα με hpv- lgsil τον Αύγουστο του 2012. Η γιατρός που με παρακολουθεί μου συνέστησε επανεξέταση κάθε 6 μήνες και κολποσκόπηση. Τον Ιανουάριο του 2013 οπότε και έκανα το 2ο τεστ παπ, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο (hpv- lgsil). Το λεκτικό του τεστ παπ ήταν το εξής: "Μεταξύ των φυσιολογικών πλακωδών κυττάρων παρατηρούνται λίγα, κυρίως μεγάλα διάμεσα, με δυσπλαστικούς χαρακτήρες (καρυοπύκνωση) και σπάνια κοιλοκύτταρα."
Το αποτελέσμα της κολποσκόπησης ταυτιζόταν με αυτό του τεστ παπ.
Το 3ο τεστ παπ ήταν φυσιολογικό (δεν διέγνωσε hpv). Στην κολποσκόπηση φαινόταν ο ιός.
Στο 4ο και τελευταίο τεστ φαινόταν η ύπαρξη του ιού. Το λεκτικό ήταν το εξής:
 
"Μεταξύ των φυσιολογικών και αντιδραστικών πλακωδών κυττάρων παρατηρούνται αρκετά κοιλοκύτταρα." Η κολποσκόπηση έδειχνε μία τάση υποχώρησης του ιού.
 
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται η κολποσκόπηση να "βλέπει" ότι ο ιός υποχωρεί, ενώ αντίθετα από το λεκτικό του τελευταίου τεστ παπ καταλαβαίνω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς παρατηρούνται"αρκετά κοιλοκύτταρα" και όχι "σπάνια", όπως αναφερόταν στο 2ο τεστ παπ. Τι είναι πιο ακριβές; Το τεστ ή η κολποσκόπηση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και με συγχωρείται για το μακροσκελές μήνυμα
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Η ουσία είναι ότι έχεις μολυνθεί από τον ιό στο πρώτο στάδιο και έχεις μία χαμηλού βαθμού δυσπλασία τραχήλου. Προσωπικά, μαζί με την κολποσκόπηση, διενεργώ και ιστοληψία τραχήλου, οπότε έχω αξιόπιστο αποτέλεσμα από τον παθολογοανατόμο. Σε κάθε περίπτωση, είναι σωστή η εξαμηνιαία παρακολούθηση με τεστ παπ. Φιλικά Π.Κ.

  1. Τρίτη, 13 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Κοφινάκο,
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Στο ενδιάμεσο έκανα ιστοληψία η οποία έδειξε : βλάβη με χαρακτήρες οξυτενούς κονδυλώματος χωρίς παρουσία δυσπλασικού τύπου αλλοιώσεως. Στοιχεία κακοήθους νεοπλασματικής ή άλλης ειδικής εξεργασίας δεν διαπιστούνται.
Αν επιμείνει, θα χρειαστεί να κάνω loop;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  1. Τρίτη, 20 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Για να νη μπερδευόμαστε, θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου. Μη βιαστείς να κάνεις κάποια επέμβαση. Φιλικά Π.Κ.

  1. Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.