user_mobilelogo
  1. chrysa28.
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014
Καλησπέρα σας κύριε Ζήσοπουλε. 
Εκτιμώ πολύ τη δουλειά σας και την υποστήριξη που δείχνετε σ εμάς τις γυναίκες που τοοοσο πολύ ταλαιπωρουμαστε με αυτά τα γυναικολόγικα μας. Πόσο μάλλον όταν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα παιδάκι.
Σύντομα το ιστορικό μου. Είμαι 31 ετών με φυσιολογικό βάρος. Έχω ενδομητριωση την οποία έχω αντιμετώπισει με λαπαροσκοπηση το 2011 και τριμηνιαία ενέσεις arvekap προ δύο ετών. Είχα μόνο μια κύστη στην αριστερή ωοθηκη. Αφού περνάει αυτό κι έκτοτε το παρακολουθώ και υπερηχογραφικα είμαι καθαρή, ένα χρόνο μετά συμβαίνει μια βιοχημικη κυηση. Οι μονάδες χοριακης έφτασαν έως 440 και κατόπιν αποβλήθηκε μόνο του στην 4-5 βδομάδα. Δεν είδαμε σακο. Το άφησα μετά το θέμα και στην πορεία λόγω γαλακτορροιας απτό στηθος και αστάθειας περιοδου κάνω εξετάσεις προλακτινης τον Φεβρουάριο 2014, βγαίνει αυξημενη και ο ενδοκρινολογος μου προτείνει αγωγή με dοstinex η οποία από τον επόμενο κιόλας μήνα Μάρτιο ρυθμιστικε στα χαμηλά φυσιολογικά επίπεδα. Μετά από δύο μήνες προσπαθειών με dostinex, μένω πάλι εγκυος, η χοριακη φτάνει στα 1280,  μπαίνω 5η βδομάδα και ξεκίνα πάλι αίμα κι αποβολη ξανά. Δεν είδαμε πάλι κάτι σαφές ως σακο. Δεν σας είπα ότι μαζί με την προλακτινη έκανα κι άλλες ορμονολογικες t4, tsh,fsh προγεστερονης,οιστραδιολη, lh όπου όλα ήταν φυσιολογικά.
Μου.προτείνετε να κάνω περαιτέρω εξετάσεις; Κι αν ναι, ποιες; Θεωρείτε απαραίτητο κι ένα σπερμοδιαγραμμα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτερων
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη! Θ΄ ακουσεις  πολλά, σχετικά  με εξετασεις.. Το φαινόμενο της  ΄λεγομενης  ΄΄βιοχημικής ΄΄ εγκυμοσύνης  ήταν   συχνό  απο  παντα, μονον  που τοτε δεν το διαγιγνωσκαμε  ευκολα.. Οπου υπήρξε, ερχοταν  και η εγκυμοσύνη  που τα  πηγαινε  καλα.. Ισως θα ήταν σκόπιμο   -  αν  δεν εχει  ήδη  γινει -  να γινει  κι ενα σπερμοδιάγραμμα.  Κατα τα άλλα, σε ΄οτι  με  αφορά:  Θα ελεγξεις κατα κοιρους  τα της προλακτινης, του  θυρεοειδους  (TSΗ:) και  τα του  κυκλου (θερμοδιαγραμμα;).. Αν δεν  παει κατι μ΄ αυτό καλά.  η συλληψη μπορει  ν΄αποκτησει  απο  νωρίς  προβλημα. Συμπερασματικά :  παιδιά  θα  γινουν Φυσικα΄ θα  επιιδιωξεις  να ξαναμεινεις   εγκυος.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησοπουλε, 
Σας ευχαριστώ τόσο για την απάντηση σας, με αναπτερωνετε. Πολύ θα ήθελα να σας είχα γιατρό μου, μακάρι να εμένα Θεσσαλονίκη. Είναι τυχερές οι ασθενείς σας. 
Σπερμοδιαγραμμα δεν έχουμε κάνει. Ο γυναικολόγος μου εστίασε σ εμένα, ίσως γι αρχή. Ο σύζυγος ως προς τον τρόπο ζωής τουλάχιστον είναι παράδειγμα προς μίμηση.. Διατροφή υγιεινοτατη, κάπνισμα αλκοόλ τίποτε.. Εντάξει, άγχος σίγουρα υπάρχει σε λογικά πλαίσια. 
Φυσικά θα επιδιώξω πια να μείνω έγκυος χωρίς διαλείμματα..
Από το στόμα σας και στου Θεού τ αυτί για μια επιτυχή εγκυμοσυνη στο μέλλον..
Καλή σας συνέχεια, χίλια ευχαριστώ.
 
  1. Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Στο  ΄το εστίασε  σε μένα΄΄ έχω σοβαρές ενστάσεις... Στην συντριπτική πλειοψηφία  των  βιιοχημικών κυήσεων) , αλλα και στην πλειοψηφία  των  άλλων, προχωρημενων  αποβολων, αρνούμαστε εν πολλοις  να δουμε  και αυτό που λεμε ΄΄επιλογή ΄΄ της φυσης,  που προφανως αντιλαμβανεται  το προβλημα  αρκετά νωρίς  (κατι δεν  παιε καλά, δεν το θελω!),  και  οι εγκυμοσύνες αυτές αποβαλονται στην πορεια, ευτυχώς στην  πλειοψηφια τους.. Πιθανως , αυτή ειναι και η αιτία, ότι σε   νεες γυναικες δεν εχουμε τοσα περιστατικά  με παθολογικα  συνδρομα (Down  κ. α. ), ενω  σε  μεγαλυτερες επιτοκους,  που ισως καποιοι  διαφοροποιημενοι  ΄΄αμυντικοι΄΄ μηχανισμοι αποβολής  δεν  λειτουργουν σωστά , αυτά διαφευγουν και  τα  προβληματα στο τελειομηνο  κυημα   ειναι  πολλαπλάσια. Γι  αυτό  οι αμνιοκεντησεις  μετα από ορισμενη ηλικια  κτλ.. )    Τα λεμε παλι, αν  χρειατει.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησοπουλε, 
Σας ξαναστειλω γιατί ο γυναικολόγος μου μου είπε να κάνω εξετάσεις για θρομβοφιλια, αντιφωσφολιπιδικο και ορμονικες. Πήγα λοιπόν κι έκανα.
Οι εξετάσεις είναι αρνητικές, τα αποτελέσματα που βγήκαν δεν δείχνουν κάτι. Ακόμα κι η προλακτινη μου που ήταν πάντα αυξημένη χωρίς φάρμακα, αυτόν τον μήνα που είχα διακόψει τα dostinex λόγω κυησης, ήταν φυσιολογική στο 18. Έκανα πλήρη έλεγχο θυροειδους με αντισωματα, όλα φυσιολογικά. 
Παρόλα αυτά, η αιματολογος κι ο γυναικολόγοΣ μου θέλουν με την έναρξη επόμενης εγκυμοσυνης να κάνω ενέσεις innohep τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο και προγεστερονη στην αρχή. Ξεκίνησα από τώρα φύλλισιν και σίδηρο γιατί η αιματολογος μου διέγνωσε σιδηροπενια.
Εσάς ποια η γνώμη σας για τις ενέσεις; Συμφωνείτε να τις κάνω προληπτικα όπως μου λένε;
Επίσης, ο γυναικολόγος μου είπε να ξαναπροσπαθησω κι αν ξαναστραβωσει κάτι να κάνω υστεροσκοπηση και καρυοτυπος. Αχρείαστα να ναι και την επόμενη θα πιάσει καλά! Αυτό λέω εγώ..
 
  1. Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Ας  τα αφησουμε   αυτά στην κριση  του  δικού σου  γιατρού. Η διική  μου τοποθετηση  επι του θεματος  -  μέχρι εδώ-  ειναι  αρκετή.  Μονον  στατιστικά  θ΄αναφερθώ:  Κai τιποτε να μην δωθεί,  η  επομενη εγκυμοσύνη  θα παει καλά  απο  μονη της  με πιθανότητα  γυρω στο 80%.. Φιλικά ΠΖ

  1. Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα σας κύριε Ζησόπουλε,
 
Ξαναεπικοινωνώ μαζί σας, καθώς ξεκίνησα πάλι θερμοδιάγραμμα μετά την δεύτερη αποβολή τον Μαιο. Ξεκινήσαμε ελεύθερες επαφές πάλι τον Ιούλιο, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εγκυμοσύνη, εντάξει είναι κομματάκι μικρό το διάστημα το γνωριζω αυτό. Αυτό που ήθελα από εσας είναι να μου εκτιμήσετε το θερμοδιάγραμμα του Οκτωβρίου γιατί δεν μπορώ να εντοπίσω την ωορρηξια μου. Βλέπω πως το τεστ ωορρηξίας γίνεται θετικό όταν έχει ανέβει πια η θερμοκρασία μου. Γιατί; Ποτε τελικά έκανα ωορρηξία;
1η-5η μέρα: αιμόρροια, δεν μέτρησα
6η: 36,87
7: 36.82
8: 36.61τεστ ωορρηξίας αρνητικό
9: 36.66 τεστ ωορρηξίας αρνητικό
10: 36.61 (διαφανή υγρά) τεστ ωορρηξίας: αρνητικό
11: 36.57 (πολλά διαφανή υγρά εκτεταμένα) τεστ: αρνητικό
12: 36.63 (διαφανή υγρά) τεστ αρνητικό
13: 36.84 τεστ θετικό
14: 36.78 τεστ θετικό
15: 36.87 τεστ αρνητικό
16: 37.05
17: δεν μέτρησα
18: δεν μέτρησα
19: δεν μέτρησα
20: 37.18
21:37.18
22:37.21
23:37.16
24: 37.27
25:37.28
26:37.07
27΅ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ
 
 
  1. Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ωοθυλακιορρηξία  εγινε  την  13  προς  14η  ημερα ..  Το διαγραμμα του  κυκλου αυτόύ ειναι  υποδειγματικό. Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε, καλησπέρα και πάλι. Δυστυχώς, σας απασχολώ πάλι για όχι τόσο ευχάριστα νέα. Μετά από πέντε μήνες ελεύθερων επαφών δεν έχει προκύψει εγκυμοσύνη από την τελευταία βιοχημική κύηση  που είχα τον Μαίο. Θέλω να σας θυμήσω πως έχω κάνει το 2011 λαπαροσκόπηση για μία κύστη ενδομητρίωσης 4,7 εκ στην αριστερή ωοθήκη (όχι συμφύσεις , όχι αλλες εστίες). Έκανα μετά δύο τριμηνιαίες Arvekap κι η πρώτη περίοδος μου είχε έρθει τον Ιανουάριο του 2012. Το λάθος μου ήταν οτι δεν μπήκα σε προσπάθεια για παιδάκι τότε(δεν ήμουν έτοιμη), προέκυψε τον Ιανουάριο 2013 μία βιοχημική κύηση (τυχαία χωρίς ελεύθερη εκσπερμάτιση).Τον Φλεβάρη του 2014, είχα κάτι μικρές διαταραχές περιόδου και τότε ανακάλυψα την προλακτίνη ανεβασμένη, η οποία αμέσως μετά από ένα μήνα με Dostinex ρυθμίστηκε. Ξεκινώ ελεύθερες επαφές κι  εντός δύο μηνων  είχα ακόμα μία βιοχημική κύηση τον Μαίο του 2014 . Στον υπέρηχο που έκανα κατά την δεύτερη βιοχημική κύηση, φάνηκε μία νέα κυστουλα ενδομητριώσεως μεγέθους 1,3 εκ στη δεξιά ωοθήκη αυτή τη φορά.  Ο γιατρός μου μου είπε πως θα το ξανακοιτάξουμε , αλλά μου είπε πως αφού έμεινα έγκυος έχοντας αυτή την κύστη να μην ανησυχώ ότι μου εμποδιζει τη σύλληψη.Παράλληλα, έκανα το καλοκαίρι εξετάσεις για θρομβοφιλία και αντιφωσφολιπιδικό και ήταν όλα αρνητικά. Βρέθηκε μόνο ότι έχω σιδηροπενία και παίρνω έκτοτε σίδηρο και φολικό οξύ σε χαπάκι.
Αυτούς τους πέντε μήνες που προσπαθούε για παιδάκι παιρνω επίσης μισό χαπάκι την εβδομάδα dostinex και η προλακτίνη μου είναι σε χαμηλά επίπεδα περίπου στο 7.
Για να ελέγχω την ωορρηξία μου, τηρώ θερμοδιάγραμμα και κάνω τεστ ωορρηξίας.
Από τα θερμοδιαγράμματα φαίνεται πως η β φάση μου είναι καλή καθώς κρατά από 12-14 ημέρες, με επιβεβαιωμένη ωορρηξία από τα θετικά τεστ όπως σας είπα.Επειδή ο σύζυγος λείπει πολλές ώρες σε δουλειά οι επαφές μας είναι περιορισμένες και δεν σας κρυβω πως κατά τις γόνιμες μέρες ουσιαστικά έχουμε μία μόνο ελεύθερη επαφή ,την ημέρα που θετικοποιείται το τεστ ωορρηξίας. Παίζει αυτό ρόλο που δεν μένω έγκυος;
Περνούν λοιπόν οι μήνες και φοβάμαι μήπως η νέα κυστούλα ενδομητρίωσης πλέον με εμποδίζει στη σύλληψη.
Θεωρείτε πως για την περίπτωσή μου, οι 5 μήνες είναι αρκετό διάστημα αναμονής, μήπως πρέπει σιγά σιγά να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξετάσεις;Σπερμοδιάγραμμα δεν έχει γίνει γιατί ο γιατρός μου, μου είπε πως δεν χρειάζεται λόγω του ότι σύλληψη έχει επιτευχθεί δύο φορές.
Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακρυσκελές μήνυμα.
 
  1. Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Για το θεμα του σπερμοδιαγράμματος : Σε  περιπτωσεις  Ολιογασθενπσπερμίας -  που  δεν  ειναι συνυφασμενες  παντα με στειροτητα -   ειναι γνωστό  ότι το ποσοστό  απβολών ειναι  αυξημενο,, Κατά τα  άλλα:  πεντε μηνες  δεν ειναι  σημαντικό  διαστημα   αναμονης.. Η  πιθανοτητα συλληψης  σε  καθε  μηνα  - με  προϋποθεση  ότι ειναι  ολα  εν ταξει -  δεν ξεπερνά το 20%  ...

  1. Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ.  Ναι, μου έκανε εντύπωση που ήταν κάθετος κι ο γυναικολόγοΣ. 
Βέβαια, ο άντρας μου είναι υπόδειγμα υγιεινης και ισορροπημένης διατροφής,  δεν καπνίζει, δεν πίνει αλκοόλ ούτε καφέ και ασκείται σχεδόν τρεις φορές την εβδομάδα (περπάτημα). Το μόνο που σκέφτομαι οτι μπορεί να επηρεάζει το σπερμα του είναι το άγχος του. Τελοσπαντων, η απάντηση είναι στο σπερμοδιαγραμμα.  
  1. Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

  1. Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε,
καλησπέρα σας και καλή χρονιά να έχουμε!! Ζητώ τη σεβαστή γνώμη σας...
Τελευταία περίοδος : 19/12/2014 (κύκλος σταθερός 24-26 ημερών)
Ημέρα ωορρηξίας: 29-30/12 (ελεγμένο με τεστ ωορρηξίας που θετικοποιήθηκε στις 29/12 και με θερμοδιάγραμμα όπου στις 30/12 παρέμεινε χαμηλή η θερμοκρασία, και κατόπιν στις  31/12 ανέβηκε  0,3 μονάδες  )
Τεστ β χοριακής στις 13/01/2015: 32,2
Σε αυτό τον κύκλο έτυχε να κάνω επανάληψη ορμονολογικού ελέγχου όπου όλα ήταν φυσιολογικά και η προγεστερόνη την 6η μέρα μετά την ωορρηξία ήταν 21,11 (την 7η μέρα έπεφτε αργία των Φώτων)
Πώς βλέπετε αυτή την τιμη;
 
Ευχαριστώ
 
  1. Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
(Συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτηση αλλά άπτεται του αντικειμένου μου και ήθελα να σχολιάσω).
Το σχόλιό μου αφορά την προληπτική αντιπηκτική αγωγή με Innohep.
Καταρχήν με δυο αποβολές πρώτου τριμήνου ο έλεγχος δεν είχε ένδειξη να γίνει σε αυτή τη φάση (και ορθά ο Κος. Ζησόπουλος δε σας τον είχε προτείνει νωρίτερα). Ακόμα και έτσι, τα αποτελέσματα λέτε ότι ήταν φυσιολογικά.
Από τη στιγμή λοιπόν που ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΤΕ από θρομβοφιλία προς τι η προφύλαξη? Είναι δυστυχώς κακή πρακτική αυτή και συνηθίζεται στη χώρα μας, γιατί έτσι γινόταν πριν από αρκετά χρόνια που δεν ξέραμε τι ακριβώς κάνει η ηπαρίνη και τη θεωρούσαμε πανάκεια... Έχουν όμως τρέξει πολλές μεγάλες διεθνείς μελέτες που αποδεικνύουν κατηγορηματικά πλέον ότι η χωρίς ένδειξη χορήγηση ηπαρίνης δε βελτίωσε τα αποτελέσματα των κυήσεων (δηλαδή ότι είναι να γίνει θα γίνει, είτε πάρετε είτε όχι ηπαρίνη).
Πρότασή μου, συνεπώς, είναι να μη λάβετε ενέσεις σε ενδεχόμενη επόμενη κύησή σας.
  1. Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Χατζή,
σας ευχαριστώ για την παρέμβαση. Είχα επιφυλάξεις κι εγώ εξ αρχής σχετικά με την προληπτική χρήση των innohep. Ο γυναικολόγος μου τελικά μου είπε να πάρω ένα salospir 80 mg (ένα την ημέρα) και utrogestan 200 mg (ένα το πρωί-ένα το βράδυ). Αυτή την αγωγή ακολουθώ από την Τρίτη 13/01 που είχα το πρώτο θετικό τεστ κύησης και τη χοριακή. Επιπλέον, παίρνω εδώ και έξι μηνες σίδηρο και φυλικό οξυ καθημερινώς (έχω διάγνωση από αιματολόγο σιδηροπενικής αναιμίας-όχι το στίγμα)
Τέλος, να σας ρωτήσω κύριε Χατζή,παίρνω 1/4 χαπάκι dostinex την εβδομάδα λόγω τσιμπημένης προλακτίνης. Δεν έχω κάνει μαγνητική υπόφυσης γιατί ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι οι λίγο αυξημένες τιμές μου δεν συνηγορούν για αδένωμα. Μέσα σενα μήνα η προλακτίνη μου με το χαπάκι ρυθμίστηκε αμέσως. Τώρα που είμαι έγκυος να σταματήσω τελείως το dostinex;
  1. Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δυστυχώς δε μπορώ να σας βοηθήσω σε αυτό- η ειδικότητά μου είναι αιματολόγος και δε γνωρίζω σε βάθος τα γυναικολογικά και ενδοκρινολογικά. Καλύτερα να σας απαντήσει ο Κος. Ζησόπουλος. Εγώ παρενέβην απλώς για να σας επισημάνω ότι δε χρειαζόταν να κάνετε ενέσεις επί εννέα μήνες χωρίς λόγο! Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σας!
Παρεμπιπτόντως, το όνομά μου είναι Χατζηαντωνίου!
  1. Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε
 
 
Καλησπέρα σας. Θέλω τη γνώμη σας για την τιμή της χοριακής μου.
Έχουμε και λέμε:
Τελευταια περίοδος:19/12/2014
Ημέρα ωορρηξίας (ελεγμένο με τεστ και θερμοδιάγραμμα): 29-30/12
Η Β φάση μου έχω δει ότι διαρκεί συνήθως 14 μερες.
Η πρώτη χοριακή 13/01/2015(μία μέρα πριν τη καθυστέρηση: 32.3
Επανάληψη χοριακής 19/01/2015:  552.9
 
 
Πώς βλέπετε την άυξηση αυτή; Είναι εντάξει για 6 μέρες καθυστέρησης;
 
  1. Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη   Φίλη! Η τιμή καλη φαινεται,   θα δει  ομως  τελικά  κανείς στην πορεια,  οπου  ολα θα κριθουν  πρωτιστως  απο την εμφάνιση σάκου στο υπερηχογράφημα και   λίγο αργοτερα  θετικοι παλμοι.. Θα  τα δεις  φυσικά αυτά με τον γιατρό  σου.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησοπουλε, 
Καλησπέρα! Τελικά η κυηση ήταν εξωμητριος πάρα το ότι οι δύο επόμενες χοριακες ανά εβδομάδα που έκανα ήταν 2413 και 5629.  Σε υπερηχο στην 6η εβδομαδα φάνηκε εξωμητριο στην αριστερή σαλπιγγα εκεί όπου είχα κάνει πριν τρία χρόνια αφαίρεση ενδομητριωσικης κύστεως στην αριστερή ωοθηκη
ωοθηκη.
Τώρα μαζεύω τα κομμάτια μου, αφού στη λαπαροσκοπηση που έκανα βρέθηκαν λίγες συμφυσεις στην αριστερή σαλπιγγα, αφαίρεση της αριστερής σάλπιγγας,  μια νέα μικρη κυστη 1.5 εκατοστού ενδομητριωσικης η οποία καυτηριαστηκε και αφαιρέθηκε το περιεχομενο της. 
Επίσης ένα μικρό ινομυωματακι που δεν εμπόδιζε σε τίποτα είπε ο γιατρός αλλά μια που έκανα χειρουργείο τα αντιμετωπισαμεωκι αυτΟ
Τώρα, τι κάνω;;;; Ο γιατρός μου είπε, στον επόμενο κύκλο να ξεκινήσω προσπάθειες και πως με μια υγιή σαλπιγγα που έχω να μη φοβάΜαι. Μου τα είπε αισιόδοξα. 
Φοβάμαι, μη ξανασυμβεί εξωμητριο. Ο γιατρός μου είπε πως είτε κάνω ωορρηξια από αριστερή είτε από δεξιά ωοθηκη μπορεί το γονιμοποιημένο ωαριο μπορεί βάλτο πάρει η δεξιά και πως καμιά ωορρηξια δεν πάει χαμένη. 
Εσείς συμφωνείτε σε αυτό;
Μήπως να προχωρήσω σε εξωσωματική;
Δεν μπορώ άλλες ατυχίες,  μέχρι στιγμής δύο βιοχημικες κι ένα εξωμητριο! Έλεος!! 
Σας ευχαριστώ 
  1. Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 18
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη  Φίλη! Ο συναδελφος  μου  έχει  ΄΄εφ΄όλης της  ύλης'' δίκηο... Για  την εξωσωματική :  Δεν  συμφωνώ φυσικά  κι εγώ.. Περ΄απ΄αυτό,  εξωμήτρια κύηση είδα   και μετά  από...εξωσωματική.. Θα  ξαναμείνεις  τώρα ΄΄ σωστά ''έγκυος''.. φιλικά Π.Ζ.

  1. Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 19
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κυριε Ζησοπουλε
 
Καλησπερα. Ειμαι 32 χρονων, ο συζυγος 31. Εχω ηδη 2 βιοχημικες κυησεις κι ενα εξωμητριο. Εχω ενδομητριωση. Εχουν περασει τρεις μηνες απο το εεξωμητριο οπου υπεβληθην σε αφαιρεση σαλπιγγας απο την αριστερη ωοθηκη. Απο την ίδια πλευρα ειχα αφαιρεσει πριν 4 χρονια μια κυστη ενδομητριωσικη στην αριστερη ωοθηκη.
 
Το θεμα ειναι οτι εκανα ορμονολογικες την 3 μερα του κύκλου μετα το χειρουργειο οπου ολα ειναι φυσιολογικα 
fsh 6.6 
tsh 1,24
 
Lh 3.5
 
E2.  46
 
PrL 7.7
 
Η ΑΜΗ ομως βγηκε 0.79 οπου 0.30-2.18 σημαινει χαμηλη γονιμοτητα.
 
Στον υπερηχο, μου ειπε ο γιατρος οτι στη δεξια ωοθηκη ειχα 5 καταβολες ενω αριστερα οπου εχουν γινει δυο φορες χειρουργεια ειχα μονο 2. 
Επισης, εχω 12-13 μερες β φάση του κυκλου και πάντα καλο θερμό διάγραμμα με θετικα τεστ ωορρηξιας.
ο κυκλος μου ειναι σταθερος 25-26 ημερών. 
 
Τι κανω τωρα; πάω για εξωσωματικη;
 
 
  1. Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 20
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Οχι βεβαια   αμεσωςεξωσωματική..  Η  ΑΜΗ  δεν προβλέπει  επακριβώς  πότε θα σταματησεις  να κάνεις   ωοθυλακιορρηξίες ... Ειναι παντως   δυσκολο, αυτό να  σου συμβει στα  32!. Πιστευω  ότι  δεν   σου τα  ειπε  ετσι  ο δικός  σου Θα περιμενα  για ενα ευλογο διαστημα  (ας πουμε ενδεικτικά   για 1 εξαμηνο  τουλάχιστον)... Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 31 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 21


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.