default_mobilelogo
  Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014
  5 Απαντήσεις
  6.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα Γιατρέ.. είχα 3 αποβολες 15η, 14η κ 19η εβδομάδα..απο πρόωρη ρηξη υμενων. Στην 3η εγκυμοσύνη έκανα περιδεση τραχηλου τη 12η εβδομάδα γιατί βρέθηκε ο τράχηλος 24mm. Κάθε αρχές του μήνα έπαιρνα αντιβιωση augmentin625 και βρισκόμουν σε πλήρη κατάκλιση..επίσης έπαιρνα προγεστερονη κολπικα των 200mg 3 φορές την ημέρα, 3  χάπια μαγνησίου, μια ένεση cleXan 40mg κ χάπι yotopar 3 μισά ανά 8ωρο γιατί είχα ελάχιστες συστάσεις... Η τελευταια αποβολή ηρθε με έντονους πόνους στο υπογάστριο, συσπασεις, και ρηξη υμενων..νοσηλευτηκα με yotopar ενδοφλέβια..και τα λευκα μου ήταν 19000 και η crp 3,5..στη συνέχεια μετα απο 8 ώρες εμφανισα αίμα αρκετό..και το μωρό αναμνιο..οι συστάσεις ήταν συνεχεις κάθε 4-5 λεπτά..και συνολικά μετα απο 13 ώρες πόνους δυνατους απέβαλα..ο γιατρός βρήκε το ράμμα στην άκρη κομμένο..θα μπορούσε να είναι απο τις δυνατές συστάσεις και οτι το μωρό είχε ήδη κατέβει χαμηλά?..επίσης θα μπορούσε να είναι λοίμωξη?..να σκεφτώ οτι μπορεί να είναι πρόβλημα της μητρας μου?..και αν το προσπαθήσω ξανά με περιδεση τι μου συστήνεται να προσέξω? στις προηγούμενες αποβολες δεν βρέθηκε πρόβλημα στα λευκά κ η crp ήταν μηδενική.. ευχαριστώ

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#34860
Αγαπητη  Φίλη! Με τετοιο  ιστορικο,  ειμαι  βεβαιος  ότι  θα εχει  ελεγχθει σαλπιγγογραφικά  η  μήτρα..  Επισης  θα εχει γινει καποιες άλλες εξετασεις... H εκτροπη των  λευκων  στις  19000 και η  αυξημενη  CRP  συνηγορει  για  εμπλοκη  μικροβιακου  παραγοντα  αυτή την φορά -  ισως  και μικροβιοκου παραγοντα, μαζι  με άλλους ! -  σε μία  διαδικασία  που δεν εμποδιζεται    από  συρραφή  και  ορμονικη θεραπεια (ισως  χρωμοσωματικοι  λογοι;) Ειναι  απ΄εδω  εξαιρετικά δυσκολο  να  προσεγγισουμε το περιστατικό  χωρις ακριβή γνωση  ευρηματων  και  στοιχειων  από το ιστορικο..   Ενα ειναι βεβαιο:  Μονον να  ξαναδοκιμάσεις  μπορείς.. Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#34861
  Γιατρέ, σας ευχαριστω για την άμεση απάντηση σας.
Εχω κάνει σάλπιγγογραφια και υστεροσκοπηση. Και μονο στην υστεροσκοπηση βρέθηκε ο τράχηλος αρκετα χαλαρός. Αλλα όχι κάτι άλλο.. 
Επίσης, τα χρωμοσωματα τα ελεγξαμε κατα τη δεύτερη αποβολή και όλα ήταν φυσιολογικά. 
Σίγουρα θα προσπαθήσω ξανά!!..Αλλα αυτό που με φοβίζει είναι πάλι η φλεγμονή..Σκεφτομαι να κάνω 2 φορές το μήνα ελεγχο των κολπικων υγρών, κάθε εβδομάδα εξέταση αίματος για τα λευκα και crp.. Επίσης γνωρίζω οτι υπάρχουν ταινιες στα φαρμακεια για έλεγχο του ph..Είναι αξιόπιστες?
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#34862
Αγαπητή Φίλη! Ναι,  αυτό  με τον προσδιορισμό του  pH,  να το  κανεις ..Δεν  μπορει κατ΄αρχην να σε βλαψει. Η  μετρηση του  pH με τις  συγκεκριμενες   ταινιες  ειναι  ο  πλεον  αξιοπιστος τροπος.. H μεθοδος  ειναι  απλή,  παμφθηνη  και  η αποτελεσματικότητας της  - εννοειται,  αν  η  κολπικη επιμολυνση  συμμετεχει  στον μηχανισμό  αποβολής  -  επιστημονικά αποδεδειγμενη..  Σε  pH    πάνω  από  4,7,  θα συνιστουσα καλλιεργεια  κολπικου εκκρίματος με αντιβιόγραμμα  και  αντίστοιχη αγωγή. Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#34863
Γνωριζεται μήπως απο που μπορώ να τις προμηθευτώ απο τη Θεσσαλονίκη?  

Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#34864
Αγαπητή Olympia36 μπορείτε τεστ PH να βρείτε σε φαρμακεία και online
 
http://www.hometest.gr/el/el/test-kolpikou-ph/34-5-test-kolpikou-ph.html

Ναι αυτός! Ο ένας και μοναδικός!Ο Admin! Πρόθυμος να σας βοηθήσει σε ότι απορία έχετε εκτός από Ιατρικά θέματα!

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!