user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Elpiniki_92

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. Elpiniki_92
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014
Γεια σας και καλο καλοκαιρι. Μου εγινε διαγνωση πολυκυστικων πριν αποο 2 χρονια. Επερνα τα συγκεκριμενα χαπια για ενα χρονο εγινε διακοπη για 3 μηνες οπου εγιναν εξετασεις ορμονικες ξανα και επιβεβαιωθηκε το συνδρομο. Απο τοτεσυνεχιζω με τα ιδια χαπια αλλον εναν χρονο και απ οτι καταλαβα απο τον ενδοκρινολογο που με παρακολουθει θα τα συνεχισω για αρκετο καιρο ακομα. Το προβλημα μου ομως ειναι οτι σε καθε γυναικολογικη μου εξεταση ο γιατροσ μου με ρωταει πως ειναι δυνατον να μου δινει τσο βαρια χαπια για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα και πως θα επρεπε καθε 6 μηνες να κανω εξετασεις. Κατι που ο ενδοκρινολογος δεν μου εχει αναφερει ποτε. Ειμαι πολυ μπερδεμενη οσον αφορα το προφιλ μου και δεν ξερω εαν πρεπει να απευθυνθω σε καποιον γυναικολογο που να με αναλαβει και στο ορμονικο προβλημα η να συνεχισω ετσι. 
Το gynofen μπορει να δωθει για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα η μπορει να προκαλεσει προβληματα; Ευχαριστω Πολυ. 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 Αγαπητή  Φίλη! Το  Gynofen  σχεδιάστηκε  για  να  περιορίζει τα  ανδρογόνα  της γυναικας,  όταν  αυτά ειναι  πανω από τα  φυσιολογικά ορια.  Παραλληλα  ομως δρα  και σαν αποτελεσματικό αντισυλληπτικό , επειδή εμποδιζει την  ωοθυλακιορρηξία.. Επι πλέον καταπολεμα  αρκετα  αποτελεσματικά την υπερτρίχωση  και  την ακμή.. Ο χρονος συνεχούς χορηγησης του  ήταν  3 χρόνια, αλλα΄στην πράξη χορηγείται  και αρκετα περισσότερο... Επειδή   η εταιρεία  που το  προωθει δεν  κανει  συστάσεις  για  μεγαλυτερη χρονική χρηση (προφανώς δεν  εχει τεκμηριωθει  η ασφάλεια του  περα από κάποιο χρονικό  όριο),  οι  γυναικολογοι  καταφεύγουν σε  ένα  μονοφασικό αντισυλληπτικο νέας γεννιας,  που εχει  σε μικροτερο  βαθμό  κάποιες από τις  ιδιότητες του  Gynofen, αλλά δεν υπόκειται  σε στενούς  χρονικούς περιορισμούς.. Ενημερωτικά: Το Gynofen  δεν ΄΄θεραπεύει ΄΄ το σύνδρομο  πολυκυστικών΄΄...Ειναι μία  συμπτωματική αγωγή (δεν  εχουμε εξ άλλου άλλη! ) εναντίον της ακμης και  καπως της υπερτρίχωσης   κι  επι πλέον εγγυαται την τακτική εμφανιση περιοδου,  όπως και το αντισυλληπτικο κι επι πλέον δρα και αντισυλληπτικώς! Σε οτι με  αφορά ,δεν   πιστευω,  ότι διατρέχεις κάποιο  κινδυνο  από την υπέρβαση του χρονικου αυτού  ορίου. Ούτε επισης  βρίσκω ΄΄επκοινωνιακα΄΄ τα  σχόλια του συναδελφου γυναικολογου.  Πάντως , την άλλη φορά, συζητάς με τον ενδοκρινολογο σου  για το πόσο καιρό  υπολογίζει ότι πρέπει να το παίρνεις.. Θα σου πει  σχετικά... Ακομη: Το PCOS αντιμετωπιζεται  κατα  κύριο λόγο  από γυναικολογους.. Οπως και καθε αιτία  διαταραχής  κυκλου, εξ άλλου.. Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.