user_mobilelogo
  1. Κυριακή76
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014
 
Γεια σας
Είμαι 38 ετών και 7 μηνών. Το Σεπτέμβριο του 2013 μου βρέθηκε ένα ινομύωμα διαστάσεων 3.5 χ 4 cm στο οπίσθιο τοίχωμα της μήτρας. Τους προηγηθέντες 4-5 μήνες είχα υπερβολικά μεγάλες και βαριές περιόδους

Λόγω οικονομικής στενότητας + έλλειψη ασφάλισης ανέβαλα το χειρουργείο
Το Δεκέμβριο του 2013 ξαναέκανα υπέρηχο στη γιατρό μου αλλά δεν μετρήσαμε το μέγεθος του ινομυώματος.
Η περίοδος μου ήταν σταθερή , στις 28 ημέρες, με εξαίρεση 1-2 μήνες που ήρθε στις 25.
Στις 20 Απριλίου μου ήρθε περίοδος ( στις 25 ημέρες) και η γιατρός μου πρότεινε τη λήψη αντισυλληπτικών για τον περιορισμό της αιμορραγίας μιας και είχα πολύ χαμηλά επιπεδα φεριτίνης.
Δυστυχώς τα αντισυλληπτικά μου δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα ( εξ\' αιτίας ίσως και του γεγονότος πως δεν τα έπαιρνα την ίδια ώρα κάθε μέρα και παρέλειψα ένα χάπι)
Ενώ στην αρχή είχα λίγο αίμα, στη συνέχεια και ενώ μου τέλειωνε ( 6η ημέρα) μου ξανέρχεται περίοδος με πάρα πολύ αίμα στα όρια της αμοορραγίας. Πήρα Mitrotan & η περίοδος μου τελειώσε στις 14 Μαίου ( 25 ημέρες περίοδο)
Στη συνέχεια είδα κάποιες σταγόνες και 35 ημέρες μετά μου ήρθε περίοδος. Όχι τόσο βαριά όσο οι προηγούμενες. Η επόμενη μου ήρθε στις 27 & ήταν σαν την παλιά κανονική περίοδο που είχα ( αρκετό αίμα, χωρίς πήγματα)
Αυτό με θορύβησε και πήγα σε άλλο γιατρό η οποία μέτρησε το ινομύωμα μικρότερο, 2.8 χ 1.5 cm , μέτρηση που επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητο εργαστήριο αλλά και την πρώτη μου γιατρό.
Μου συνταγογράφησαν ορμονικό έλεγχο κατόπιν φόβου μου για πρόωρη εμμηνόπαυση.
Η επόμενη περίοδος ήρθε στις 40 ημέρες
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την περίοδο με την αιμορραγία - και την τελευταία περίοδο, έχασα αρκετό βάρος λόγω άγχους και αφαγίας ( από 55 κιλά , 49-50)
Η τελευταία περίοδος ήταν και αυτή με κανονική ροή.
Οι τιμές των εξετάσεων ήταν οι παρακάτω :

Οιστραδιολη 36 pg/ml , Ωοθυλακική φάση 19-144
Φάση ωορρηξίας 64-357
Ωχρινική Φάση 56-214

FSH 7.2 mu/mL Ωοθυλακική φάση 2.5-10.2
Φάση ωορρηξίας 3.4-33.4
Ωχρινική Φάση 1.5-9.1

LH 7.5 mU/mL Ωοθυλακική φάση 1.9-12.5
Φάση ωορρηξίας 8.7-76.3
Ωχρινική Φάση 0.5-16.9

PRG 0.4 ng/mL Ωοθυλακική φάση <0.91

Ωχρινική Φάση 2.65-21.5

PRL 6.00 ng/mL 2.8-29.2 (μη εγγυες)

Θειική Δευδροεπιανδροστερονη 283,00 68,9-301,8
Τεστοστερόνη 0,91 0,45-2,96
Ελευθερη Θυροξίνη 10,6 pg/ml 7-15.5
TSH 0.967 mu/ml 0.35-4.78

Η γενική αίματος έδειξε φεριτίνη 2.2 (φ.τ 10-120) και σίδηρο 20 ( φ.τ 45-150)
Η γιατρός μου χορήγησε σίδηρο, φυλλικό οξύ και cyclapur για 3 μήνες γιατί τα οιστρογόνα μου είναι χαμηλά.
Αρνείται όμως πως είμαι σε περιεμμηνόπαυση.
Η ερώτηση μου είναι : ΟΙ τιμές αυτές δείχνουν πως το σώμα μου μπαινει σε κλιμακτήριο; ( το υπερηχογράφημα να σημειώσω πως έδειξε φυσιολογικες τις ωοθήκες με ωοθηκοφυλάκια)
Τις τελευταίες 40 ημέρες έχω δει κάποιες απότομες αλλαγές στο δέρμα μου ( πολύ λιγότερο σμήγμα στους πόρους ) και τα μαλλιά μου είναι λιγότερο κατσαρά + λιπαρά. Επίσης ενώ ποτέ δε χρειάστηκε να φορέσω αποσμητικό μασχάλης, τώρα κάποιες μέρες μυρίζω αρκετά έντονα. Επίσης το βράδυ ξυπνάω στη μέση του ύπνου, χωρίς όμως να είμαι ιδρωμένη ή κάτι τέτοιο. Ζεσταίνομαι αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια λόγω καλοκαιριού.
Η γιατρός μου τα αποδίδει και στο άγχος
Δεν έχω κάνει παιδιά και με το σύντροφο μου, που πολύ πρόσφατα μπήκε στη ζωή μου, θέλουμε να προσπαθήσουμε.
Το ινομύωμα θα πρέπει να αφαιρεθεί; Η γιατρός μου λέει πως πρώτα να φτιάξω τον κύκλο μου με τα cyclocur και μετά να δούμε.
Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μιλάς για κλιμακτήριο και περιεμμηνόπαυση αφού δεν υπάρχουν στοιχεία να τεκμηριώσουν κάτι τέτοιο. Έχεις μία διαταραχή του κύκλου σου που μπορεί να οφείλεται κυρίως στην ψυχολογία σου και δευτερευόντως στην απώλεια βάρους και την ύπαρξη του ινομυώματος. Θα δεις πώς θα πάνε τα πράγματα με τα χάπια και θα επαναλάβεις ένα υπερηχογράφημα σε 6 μήνες. Φιλικά Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση
Ο κύριος λόγος που φοβήθηκα για πρόωρη εμμηνόποαυση είναι το γεγονός πως το ινομύωμα μίκρυνε  κάτι που όπως με ενημέρωσαν και οι δύο γιατροί που πηγα συμβαίνει σε περιβάλλον χαμηλών οιστρογόνων(= εμμηνόπαυση; κλιμακτηριος;)  και η ποσότητα αίματος  στην περίοδο είναι μικρότερη απ'  ότι πριν 4 μήνες.
Επίσης η γιατρός μου θεώρησε πως η εστραδιολή είναι χαμηλή  για την ηλικία μου. ( Θα έπρεπε να είναι γύρω στο 50), κάτι  που μπορεί να σημαίνει μια υπολειτουργία των ωοθηκών.
Η αλήθεια είναι πως το αγχος μου έχει χτυπήσει κόκκινο
 
Και πάλι ευχαριστώ για τον   χρόνο σας.
 
  1. Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
  1. Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.