user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Ioanna Kon

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 1 χρόνο πριν
  1. Ioanna Kon
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014
 
Καλησπέρα & συγχαρητήρια για το site σας! Είμαι 33 χρονών και τα τελευταία 10 χρόνια παθαίνω ουρολοιμώξεις (e-coli) με συχνότητα 1-2 φορές το χρόνο οι οποίες αντιμετωπίζονται με διάφορες αντιβιώσεις. Τον περασμένο χρόνο πέρασα 3 ουρολοιμώξεις (μάλλον δεν επρόκειτο για υποτροπή αλλά επαναμόλυνση μιας και απείχαν 1-2 μήνες η μία από την άλλη) και έκανα για να σιγουρευτώ υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας και νεφρών που βγήκε εντελώς καθαρός. Ο γυναικολόγος μου σύστησε μετά από κάθε επαφή να παίρνω furolin των 100mg επί τρεις μήνες. Τα χάπια τα έπαιρνα κάθε μέρα ανεξαρτήτως αν είχε προηγηθεί επαφή ή όχι και ως τώρα δεν ξαναεμφανίστηκε ουρολοίμωξη. Τον τελευταίο μήνα (τρίτος και τελευταίος της θεραπείας) έπαιρνα από μισό χαπάκι furolin γιατί μια παθολόγος μου είπε ότι είναι υπερβολική η ποσότητα που μου σύστησε ο γυναικολόγος και ότι τα furolin δεν είναι αντισηπτικά του ουροποιητικού αλλά αντιβιωτικά! Είχα σκοπό τώρα που ολοκλήρωσα τους τρεις μήνες θεραπείας να παίρνω μισό χάπι σποραδικά, δηλ. μόνο μετά από κάθε επαφή, μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον.
Θεωρείτε ότι είναι υπερβολή; Να τα κόψω τελείως και να ξαναπάρω μόνο αν έχω κάποια ενόχληση ενδεικτική ουρολοίμωξης; Αν θεωρούνται πράγματι αντιβιωτικά, τότε γιατί συνιστάται η χρήση τους για τόσο μεγάλα διαστήματα; Σας ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια!

Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Μπορείς να παίρνεις το συγκεκριμένο χάπι, μόνο μετά την επαφή, ολόκληρο, για 2-3 μήνες. Συντήρηση θέλουμε και όχι επιθετική θεραπεία όπως έκανες παίρνοντάς το κάθε μέρα. Επίσης, θα πίνεις πολλά υγρά καθημερινά. Φιλικά Π.Κ.

  1. Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!   Θα τα παίρνω λοιπόν στο εξής μόνο μετά από κάθε επαφή.   Μπορώ να τα παίρνω κι αν αρχίσω πάλι να έχω ενοχλήσεις; Θεωρητικά μπορεί να 'προλάβουν' μια ουρολοίμωξη πριν χρειαστώ κανονική αντιβίωση; Και τελικά είναι αντιβιωτικά τα furolin; Αν ναι, πιστεύετε ότι μπορεί να τα συνήθισα τώρα που έκανα τόσο επιθετική θεραπεία;   Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!!    

  1. Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Μόνο μετά από επαφή και δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Τελειώνοντας το τρίμηνο, θα το ξανασυζητήσεις με τον ουρολόγο. Φιλικά Π.Κ.

  1. Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.