user_mobilelogo
Φόρτωση ... Σύρετε το εξώφυλλο για επανατοποθέτηση

Newmom

  Registered Users Τελευταία εμφάνιση, 2 χρόνια πριν
  1. Newmom
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014
Καλησπερα σας 
Εν συντομια το ιστορικο μου. Το 2009 σε κολπικη καλλιεργεια βρεθηκε ουρεοπλασμα και σε τεστ παπ hpv , το 2011 εκανα κωνοειδη εκτομη , Νοεμβριο 2013 και επαναληψη Απριλιο 2014 τα τεστ παπ ηταν εντελως καθαρα ! 
Ιουνιο εμεινα εγκυος και γυρω στην 9η εβδομαδα ειδα λιγο αιμα και απο τοτε μεχρι σημερα που ειμαι στην 12η εχω τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα λιγο αίμα στο σκουπισμα και 2-3 μερες μετα καφε υγρα ! Επισης εχω ενα ινομυωμα που δημιουργηθηκε με την εγκυμοσυνη ... Τωρα ειναι 3 εκατοστα κοντα στην μητρα ... 
Μετα απο την αυχενικη διαφανεια που εκανα ειχα μηκος τραχηλου 20 χιλιοστα και μου ειπαν να κανω περιδεση τραχηλου .... 
 
Οι ερωτησεις μου τωρα .... 
1ον : Μπορει το ινομυωμα να ευθυνεται για το αιμα που βλεπω κατα διαστηματα μιας και υπερηχογραφηκα ειναι ολα καλα ??
2ον : Ο γιατρος μου χορηγησε Utrogestan και τωρα μου ζηταει να τα σταματησω γιατι λεει οτι πλεον δεν υπαρχει λογος να τα περνω... Το αιμα ομως συνεχιζω να το εχω κατα διαστηματα!! 
3ον : Πρεπει να γινει καλλιεργεια πριν την περιδεση ? Ο γιατρος επιμενει πως οχι αλλα διαβαζω οτι πρεπει να γινει για αποφυγη μικροβιου μεσα στην μητρα ! 
4ον : Μετα την περιδεση μπορω να περπαταω ή θα πρεπει να ειμαι συνεχεια ξαπλωμενη ?! 
 
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας και συγνωμη για το μεγαλο ποστ ! 
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Εχω διενεργησει  καπου 300  κωνοειδεις εκτομές ... (πολλες απο αυτες  με  νυστερι).. Οσες γυναικες εμειναν εγκυες   - να  μην τις μετρησω   τωρα -  και  ξεπερασαν την 10η εβδομάδα  πηγαν  καλα  και δεν  χρειάστηκε  ποτέ να διενεργησω  συρραφή. Εν πασει  περιπτώσει,  ισως εδω  χρειάζεται,,, Το ινομυωμα  παντως δεν  ευθυνεται  για   τις μικροαιμορροιες,   αν ειναιι υπορογονιο   - δηλ  δεν   απτεται της   κοιλοτητας  και    μακρυά  από το τραχηλικο στομιο. Για το  αν χρειαζεται  καλλιέργεια  και θεραπεια  πριν  από καποια  επεμβαση (π.χ. συρραφη):  Αν  κλινικως δεν υφισταται  εικονα  κολποτραχηλιτιδας,  οχι.. Φυσικά  με  την επέμβαση  θα δωθεί ετσι κι αλλιως  μία  τουλαχιστον 4ημερη  αντιβιοση... Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα σας κυριε Ζησόπουλε και ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας ! 
Για το θεμα της συρραφης: επισκεφτηκα αλλον 1 γυναικολογο για να παρω δευτερη γνωμη και ο ιδιος μου προτεινε περιδεση αρων αρων για την Παρασκευη , οπως καταλαβαινετε με τρομοκρατησε... 
Ο δικος μου γιατρος ειπε να την κανουμε την 15η εβδομαδα .... δεν μου εξηγησε ομως καθολου τα προβληματα που μπορει να κρυβει μια περιδεση ... 
Ειναι βλεπετε η πρωτη εγκυμοσυνη μου και προσπαθουσαμε 2 χρονια .... οποτε οπως καταλαβαινετε φοβαμαι με το παραμικρο ποσο μαλλον μια επεμβατικη μεθοδο ....
Σε περιπτωση που αρνηθω την συρραφη .... πρεπει να μεινω κλινηρης ?! 
Κ αν τελικα την κανω ... τα υπερ ειναι περισσοτερα απ τα κατα ?!
 
Σας ευχαριστω και παλι 
Καλο μεσημερι 
  1. Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! 1,Ερωτησεις του ειδους δεν λύνονται  διαδικτυακά..Πρέπει να εχει  ο  γιατρός  όλη   την κλινικη  εικονα.. 2.Η ιατρικη δεν είναι   θεμα πλειοψηφίας....Οι  εννεα  μπορει   να  κάνουν  λαθος κι  ο ενας  να ξερει  καλλιτερα... 3. Για το αν και ποτε θα γινει  η επεμβαση συρραφης : Η άποψη  μου: Μετά  τον  βιοχημικό   και  υπερηχογραφικο  ελεγχο,  δηλ  καπου μετα  την συμπληρωση της  12ης εβδομαδας.. θα  το θεωρουσα  τραγικό  να την κανω και να διαπιστωσω μετά,  ότι  υπαρχει   π.χ.  υπονοια  για  συνδρομο  Down.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημερα σας γιατρε και ευχαριστω για την απαντηση σας ! 
Εκανα προ 2 ημερων την περιδεση, ο γιατρος μου, μου εδωσε αμοξιλ του 1g 3 φορες την ημερα , μαγνησιο και ουτροτζεσταν, ο πονος υποχωρησε σχεδον αμεσως και απο την κοιλια και απο το ραμμα ! 
 Εχθες ειχα λιγα υγρα σαν νερο και σημερα ειδα λιγο αιμα αλλα χωρις ιδιαιτερο πονο ! 
Εν ολιγοις .... Τι γινεται μετεγχειρητικα? τι περιμενω να δω και τι ειναι φυσιολογικο? 
σας ευχαριστω πολυ και παλι ! 
  1. Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αν  ολα πηγαν  καλά.   δεν περιμενεις βεβαια τιποτε.. Οτι  σε ανησυχει,  το μιλας  με τον γιατρό  που γνωριζει  την κατσσταση  ''άπό κοντά'' .. Π.Ζ

  1. Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα σας γιατρε !! 
Αισιως βρισκομαι στην 21η εβδομαδα της κυησης ! Την 19η μετα απο καποια πονακια χαμηλα και αυξημενα υγρα κιτρινου χρωματος ο γιατρος μου συστησε για 1 εβδομαδα αμοξιλ 1γρ. 3 φορες την ημερα ! 3 μερες μετα εκανα γενικη αιματος και crp με αυξημενα ουδετεροφιλα στο 76% με οριο το 75 και crp 13.2 .... Επαναληψη της crp σημερα εδειξε 14,5 !!!
Ποσο ειναι το οριο της crp στην εγκυμοσυνη?? Χρειαζεται να κανω καποια αλλη εξεταση ?! 
Τεστ παπ ειχα κανει τον Απριλιο και ειχε βρεθει μια μικρη φλεγμονη οπου ο γιατρος ειπε οτι δεν χρειαζεται κατι ! 
Επισης απ την αρχη της εγκυμοσυνης ματωνουν τα ουλα μου κ οσο περναει ο καιρος εχω εναν ελαφρυ πονο κατα την μασηση ! 
Οι συμβουλες σας θα με βοηθουσαν , σας ευχαριστω πολυ ! 
  1. Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Θα τα  πας καλα.. Η  μικροδιαφορα  στην CRP ( ΦΤ 12 )  δεν  ειναι  αξιολογήσιμη,, Εξ άλλου γίνοται  τα   πάντα.. Για τυχόν επαναληψη της :   Ειναι  σκόπιμο να  γινεται σε καποια  διαστήματα, συνηθως - αν δεν  συντρέχει αλλος λογος -  ανά  μηνα,,  . Σ'΄αυτό  ωστοσο  να συνεννοηθείς  με  τον ΄΄δικό σου ΄.. Για τα δόντια:  Ειναι ωρα  να  γινει   και  μια   επισκεψη στον οδοντιατρο.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπερα σας γιατρε και χρονια πολλα !! 
Σκεπτομενη τον τροπο τοκετου, φυσιολογικο ή καισαρικη μου ηρθαν στο νου τα λογια του προηγουμενου γιατρου μου , ο οποιος δυστυχως εφυγε απ την ζωη ! Μου ειχε πει λοιπον οτι προς το τελος της εγκυμοσυνης θα καναμε ενα τεστ παπ να δουμε σε τι σημειο βρισκεται ο ιος και αναλογως θα επιλεγαμε πως θα γινοταν ο τοκετος ! 
Ο καινουργιος μου γιατρος στην ερωτηση αυτη μου ειπε οτι δεν κανουμε τιποτα με τον hpv κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης κ οτι ολα θα ελεγχθουν μετα... 
Η ερωτηση μου... Δεν ειναι επιβλαβες για το μωρο αν υπαρχει υποτροπη hpv να μολυνθει με τον φυσιολογικο τοκετο??? 
θελω πολυ να γεννησω φυσιολογικα αλλα αν υπαρχει εστω κ μια πιθανοτητα δεν θα ηθελα να το ρισκαρω ... 
Θα εκτιμουσα την αποψη σας επανω στο θεμα ! 
Σας ευχαριστω πολυ ! 
  1. Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Επειδή  περιπου 75%  του σεξουαλικά  ενεργου  πληθυσμού, εχει ελθει  σε επαφή  με καποιους   από   ιους  HPV,  λογικά  θα έπρεπε  να εχουμε  πνιγεί στα  μολυσμένα  μωρα... Αυτό  δεν  συνεβη...Νομιζω  ότι  με τετοιες  ακραιες  αποψεις, το παρακάνουμε.. Aν ήταν  έτσι -  που δεν ειναι ! - θα περνουσε στα  διδακτικά  βιβλια μαιευτικής   σαν   εξέταση  ρουτινας   στα  πλαίσαι  τω ν  άλκων   προληπτικώ εξετασεων  και  μία ταυτοποιηση στελεχων HPV, τουλάχιστον στον.... τελευταίο  μηνα τηε εγκυμοσύνης..  Τίποτε  ομως δεν συνηγορεί  για να δικαιολογηθεί  μία  τέτοια ενέργεια... Δεν ανηκω  σ΄ αυτους  που θα διενεργουσαν με   αυτή την παρατραβηγμενη  λογική   μια καισαρική. Κανε  λοιπον  οτι σου λέει  τωρα  ο  συναδελφος  μου. Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας ! 
Σας ευχομαι μια καλη νεα χρονια με υγεια , αγαπη και ευτυχια σε εσας και την οικογενεια σας ! 
  1. Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.