user_mobilelogo
Νέα τροφοδοσία ειδήσεων
Πρόσφατα μέλη

Τελευταία Νέα

Pinned Items
Recent Activities
  • Giota Altan Ξεκίνησε μια Ερώτηση, Τεστ Παπ
    Τεστ Παπ
    Test pap έπειτα από αποξεση και τοποθέτηση σπιράλ.ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αποτέλεσμα του τεστ να οφείλεται στα παραπάνω και όχι σε κάτι παθολογικό και πως απλά θα πρέπει σε 6 μήνες να κάνω επανεξέταση.... Test pap έπειτα από αποξεση και τοποθέτηση σπιράλ.ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αποτέλεσμα του τεστ να οφείλεται στα παραπάνω και όχι σε κάτι παθολογικό και πως απλά θα πρέπει σε 6 μήνες να κάνω επανεξέταση. Ισχύει κάτι τέτοιο ή να ανησυχώ;πρέπει να κάνω κάποια επιπλέον εξέταση; 20190124_001005.png 20190124_001005.png Περισσότερα
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Giota Altan Έγινε μέλος του Gyn.gr
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Αγαπητή Φίλη!
    Μια χαρά θα τα πας.. Για το είδος της επέμβασης: Στην μία χρησιμοποιούμε νυστέρι και 2 ράμματα, στην άλλη ένα loop και θερμοκαυτήρα. , Το σημαντικό είναι, σε ποιά απ΄αυτές έχει ο θεράπων γιατρός μεγαλύτερη ρουτίνα.
    ...
    Αγαπητή Φίλη!
    Μια χαρά θα τα πας.. Για το είδος της επέμβασης: Στην μία χρησιμοποιούμε νυστέρι και 2 ράμματα, στην άλλη ένα loop και θερμοκαυτήρα. , Το σημαντικό είναι, σε ποιά απ΄αυτές έχει ο θεράπων γιατρός μεγαλύτερη ρουτίνα.
    Και οι δυο τρόποι έχουν το ίδιο πολυ καλό αποτέλεσμα.

    :) :) :) :) :) :) Π.Ζ
    Περισσότερα
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • dwra--- Απάντησε σε μια ερώτηση, Αυχενική
    Γιατρέ η πιθανότητα για τη τρισωμια 13 1:4933 γιατί έπεσε τόσο πολύ μετά το αίμα?ήταν 1:20000.
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Αγαπητή φίλη.
    Μάλλον δεν είσαι έγκυος...
    Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να κάνεις μία εξέταση αίματος για μέτρηση χοριακής γοναδοτροπίνης, σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, η οποία είναι αξιόπιστη.
    Αν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα, παίρνεις τα...
    Αγαπητή φίλη.
    Μάλλον δεν είσαι έγκυος...
    Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να κάνεις μία εξέταση αίματος για μέτρηση χοριακής γοναδοτροπίνης, σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, η οποία είναι αξιόπιστη.
    Αν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα, παίρνεις τα χάπια για να έρθει περίοδος, ΄'οπως σύστησε ο συνάδελφος που σε παρακολουθεί.
    Φιλικά
    Π.Κ.
    Περισσότερα
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Aγαπητή Φίλη!
    Εχω ήδη απαντήσει ήδη μία φορά, απ΄ ότι φαίνεται εδώ.
    Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι, ότι πιθανότατα έχεις συλλάβει κάπως αργότερα. Συμβαίνει κάπου-κάπου αυτό. Εφ΄ όσον η εξέλιξη του κυήματος είναι μέσα σε...
    Aγαπητή Φίλη!
    Εχω ήδη απαντήσει ήδη μία φορά, απ΄ ότι φαίνεται εδώ.
    Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι, ότι πιθανότατα έχεις συλλάβει κάπως αργότερα. Συμβαίνει κάπου-κάπου αυτό. Εφ΄ όσον η εξέλιξη του κυήματος είναι μέσα σε φυσιολογικά όρια, δεν διαβλέπω να υπάρχει λόγος ανησυχίας..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Περισσότερα
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Feme Ξεκίνησε μια Ερώτηση, Πιθανότητα εγκυμοσύνης
    Καλημέρα γιατρέ,

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα φαινόταν στο υπερηχογράφημα η εγκυμοσύνη αν η σύλληψη έγινε το μήνα Νοέμβριο;;;
    Είχα μια καθυστέρηση 12 ημερών αλλά δε το κατάλαβα. Η κοιλιά μου μεγάλωσε παράξενα, και είχα συχνοουρια. Έκανα τεστ...
    Καλημέρα γιατρέ,

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα φαινόταν στο υπερηχογράφημα η εγκυμοσύνη αν η σύλληψη έγινε το μήνα Νοέμβριο;;;
    Είχα μια καθυστέρηση 12 ημερών αλλά δε το κατάλαβα. Η κοιλιά μου μεγάλωσε παράξενα, και είχα συχνοουρια. Έκανα τεστ εγκυμοσύνης πριν 10 - 15 μέρες (yes or no) αρνητικό. Έπειτα έκανα γενική ούρων με αποτέλεσμα αθφονους μικροοργανισμούς και νιτρώδη+. Έχω κάποια άλλα συμπτώματα όπως παράξενη οσμή και γεύση μεταλλική τις πρωινές ωρες, πόνο στη μέση, πονοκέφαλο. Περιμένω φυσιολογικά περίοδο στις 27-29 Ιανουαρίου. Αν δε έρθει η περίοδος να πάρω primolut, όπως μου σύστησε ο γιατρός ή να κάνω εξέταση πριν, για πιθανότητα εγκυμοσύνης;;; Είμαι 48 ετών και είχα μια επαφή στις 3 Νοεμβρίου και είμαι μητέρα με ένα παιδί.
    Προηγούμενες περίοδοι 22 Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου (σταγόνες, όχι μεγάλη αιμορραγία).
    Ευχαριστώ!
    Περισσότερα
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Feme Έγινε μέλος του Gyn.gr
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Αγαπητή Φίλη!
    Ο συνάδελφος που παρακολουθεί την κατάσταση, κάνει κατά την εκτίμηση μου μία παό τις σωστές επιλογές. Στήν περιοχή του τραχήλου υπάρχει μία εκκρεμότητα .
    Μία άλλη πρόταση θα ήταν, η μικρή κωνοειδής εκτομη,...
    Αγαπητή Φίλη!
    Ο συνάδελφος που παρακολουθεί την κατάσταση, κάνει κατά την εκτίμηση μου μία παό τις σωστές επιλογές. Στήν περιοχή του τραχήλου υπάρχει μία εκκρεμότητα .
    Μία άλλη πρόταση θα ήταν, η μικρή κωνοειδής εκτομη, και το κλείσιμο του μικρού κωνοειδή κρατήρα με δυο ράμματα κατά Sturmdorf. To διαγνωστικό πλεονέκτημα θα ήταν , ότι δεν θα έχει κανείς στο παρασκεύασμα του loop το ΄΄κάψιμο ΄΄ της περιφέρειας του, που μπορεί να δυσχεραίνει την εκτίμηση, ότι η αφαίρεση της οποίας δυσπλασίας έγινε εντός υγιούς. Προφανώς και οι δυο μέθοδοι, αν γίνουν σωστά, έχουν το ίδιο καλό διαγνωστικό και θεραπευτικό αποτέλεσα,. Σε ότι με αφορά, επειδή είμαι γιατρός old fahion, παρέμεινα σ΄αυτό
    Να εξηγηθώ: Για ενημέρωση πρόκειται. ..! Ετσι κι αλλιως δεν αναλαμβάνω από χρόνια νεα περιστατικά.
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Ζ:(
    Περισσότερα
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Annita Ξεκίνησε μια Ερώτηση, ΠΑΠ Hgsil- προς κ. Ζησόπουλο
    Κύριε Ζησόπουλε καλησπέρα,
    Παρακολουθώ χρόνια το φόρουμ και επειδή μου έχετε εμπνεύσει μεγάλη εμπιστοσύνη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.
    Είμαι 39 ετών και από πολύ μικρή (18 ετών περίπου) παλεύω με εμμενουσες...
    Κύριε Ζησόπουλε καλησπέρα,
    Παρακολουθώ χρόνια το φόρουμ και επειδή μου έχετε εμπνεύσει μεγάλη εμπιστοσύνη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.
    Είμαι 39 ετών και από πολύ μικρή (18 ετών περίπου) παλεύω με εμμενουσες τραχηλίτιδες οι οποίες για αρκετό διάστημα αντιμετωπίζονταν από τον τότε γιατρό μου με σωρό αντιβιοτικών χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο επόμενος γιατρός μου ο οποίος ήταν κατά των πολλών φαρμάκων και με ενημέρωσε ότι έχω και εκτρόπιο στον τράχηλο, μου έκανε κάποια στιγμή το 2009 μια βιοψία τραχήλου η οποία ανέδειξε "υπαινικτικό hpv". Σημειώνω ωστόσο ότι ποτέ δεν εμφάνισα δυσπλασία στα pap μου και δεν έκανα ποτέ επίσης ταυτοποίηση ιού. Το 2012 και λόγω της γνωστής τραχηλίτιδας που πλέον μου δυσκόλευε τη ζωή λόγω δύσοσμων υγρών, υπεβλήθην σε loop τραχήλου που σύμφωνα με το γιατρό μου ήταν αρκετά επιφανειακό, και για τα επόμενα 4 χρόνια τα παπ μου ήταν μια χαρά.
    Στο τέλος του 2016 έκανα παπ το οποίο εμφάνισε ελαφρες κυτταρικές αλλοιώσεις τις οποίες ο γιατρός μου καυτηρίασε με την ευκαιρία μιας υστεροσκόπησης που έκανα για πολύποδα ενδομητρίου. Μεσολάβησε στις αρχές του 2017 μια εξωσωματική και το Νοέμβριο του 2017 γέννησα την κόρη μου με καισαρική. Το επόμενο παπ έγινε τον 5/2018 και έδειξε ήπια φλεγμονή. Ο γιατρός συνέστησε επανάληψη στο 6μηνο.
    Φτανουμε λοιπόν στον 12/2018 όπου πέφτω από τα συννεφα με ένα παπ στα χέρια μου hgsil όπου χαρακτηριστικά λέει: λίγα πλακώδη και μεταπλαστικά με μέτριου βαθμού πυρηνική διόγκωση και μέτριου βαθμού υπερχρωμία, δυσκερατωσικά, παρακερατωσικά. Συμπέρασμα: εικόνα συμβατή με ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση high grade τραχήλου. Κάνουμε κολποσκόπηση και βιοψία. Στην κολποσκόπηση ο γιατρός μου λέει ότι η βλάβη που βλέπει είναι μικρής έκτασης και δε δείχνει κάτι σοβαρό. Βγαίνει λοιπόν σήμερα η βιοψία η οποία δεν εμφανίζει καμία δυσπλασία παρά μόνο τον hpv (δεν την έχω πάρει ακόμα).
    Ο γιατρός μου είναι προβληματισμένος γιατί μου λέει ότι συνήθως γίνεται το άντίθετο, το παπ δείχνει μικρότερη βλάβη από τη βιοψία. Φοβάται λοιπόν μήπως η βλάβη είναι πιο μέσα στον τράχηλο, την έπιασε το βουρτσάκι του παπ μεν αλλά όχι η βιοψία. Θεωρεί ότι με αυτή την ένδειξη του παπ δε μπορεί να με αφήσει ακάλυπτη και προτείνει loop και απόξεση ενδοτραχήλου για να είμαστε καλυμμένοι.
    Θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτή την προσέγγιση. Περιττό να σας πω ότι έχω φρικάρει και βάζω με το νου μου τα χειρότερα όπως καρκίνο κρυμμένο στον ενδοτράχηλο κλπ. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μια απάντησή σας και συγγνώμη αν κούρασα με τις τόσες λεπτομέρειες.
    Περισσότερα
    1. Εμφάνιση Ερώτησης
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
Οι Δραστηριότητες επί του παρόντος περιορίζονται μόνο σε μέλη.

Συνδεθείτε, για να δείτε τι συμβαίνει.
Unable to load tooltip content.