default_mobilelogo
  Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015
  1 Απαντήσεις
  1.1K διαβάστηκε
Τα σέβη μου γιατρέ!
Είμαι 37 χρονών και τα τελευταία 4 χρόνια έχω άστατο κύκλο (από 20 έως και 56 μέρες). Αυτό οφείλεται (όπως έδειξαν οι εξετάσεις) στην υψηλή FSH. Αν εξαιρέσουμε τα αντισυλληπτικά τα οποία γνωρίζω οτι μπορεί να ¨φτιάξουν¨ τον κύκλο ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια άλλα  φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να κάνει κάτι για τον άστατο κύκλο καθότι προσπαθούμε για παιδί με τον σύζυγό μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατρέ!
 
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
#36863
Αγαπητη   Φίλη! Η  υψηλη  FSH (ποσο;)   ειναι  εύρημα  που  συνηγορεί   για  ανεπαρκεια  ωοθηκωνμ δηλ   για δαιταρχη  ωοθυλκιορρηξίας,.. Επειδή  προκειται για  περιστατικό επιθυμίας  τεκνοποιησεως,  θα πρέπει   να  συζητησεις το  θεμα με τον γυναικολογο  οσυ... Εκτός  από  τα γνωστά  αντισυλληπτικα χαπια,  υπαρχουν  και  άλλα,  οχι αντισυλληπτικά,    που   τακτοποιουν  τον  κυκλο. Ωστοσο δεν προωθουν  την  συλληψη, δηλ δεν υποστηριζουν την διαδικασια  ωοθυλακιορρηξίας,  που στην   περιπτωση  σου  πασχει.. Απ΄εδώ δεν ειναι  ουτε    σκοπιμο,  ουτε  ευκολο  να   κανουμε προτασεις  αγωγής στο συγκεκριμενο θεμα,, Δεν   ξερω,  αν στην πορκειμενη περιπτωση  μπορει κανείς να βποηθησει  αποτελεσματικα΄..Αν κατι μπορεί να γίνει,  πρέπει να  το αναλάβει ενας γυναικολογος  από κοντά,  Η πορεια  θα δειξει,,, Φιλικά Π.Ζ


Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!