default_mobilelogo
  Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016
  1 Απαντήσεις
  2.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα γιατρέ! Ονομάζομαι Maya, είμαι 29 ετών και με τον σύντροφο μου συζητάμε να ξεκινήσουμε προσπάθειες για εγκυμοσύνη φετος το καλοκαίρι. Σκέφτομαι οτι ισως να δυσκολευτούμε -όπως δυσκολεύονται τόσα ζευγάρια- και αναρωτιεμαι τι προληπτικές εξετάσεις/ελέγχους θα έπρεπε να κάνουμε και γενικά τι πρέπει να κάνω εγώ για να βοηθήσω την κατάσταση! Να σημειώσω τα εξής: ο συντροφος μου ειναι 32 ετων, μη καπνιστής, χωρίς καποιο ιδιαιτερο ιατρικό ιστορικό. εγώ είμαι 29 ετών, φυσιολογικού βάρους και ύψους, μη καπνίστρια. δεν εχω μείνει ποτέ μου έγκυος ούτε έχω κάνει κάποιας γυναικολογικης φύσης επέμβαση. Τα ΠΑΠ μου είναι φυσιολογικά, το ιδιο και οι υπέρηχοι μου, με εξαίρεση 2 χρονιές, το 2012 (που βρήκαμε μια "λειτουργική κύστη ωοθήκης" με υγρό 4,5 εκατοστών η οποία υποχώρησε μόνη της τον επόμενο μηνα και το 2013 που βρήκαμε μια "αιμορραγική κύστη" 3 εκατοστων η οποια με τη χορηγηση αντισυλληπτικων για 4 μηνες μίκραινε σταδιακά μέχρι που εξαφανιστηκε). Η περίοδοι μου ήταν ανέκαθεν σχετικά "βαριές" απο άποψης ροής και διαρκειας (7 μέρες συνήθως) και απο όταν πρωτο-αδιαθέτησα (στα 12), έχω πάντα 2-3 μέρες πριν και μετα την περίοδο καφε υγρα. Δεν πονάω ποτέ κατα τη διάρκεια της περιόδου αλλά συνήθως πονάω αρκετά έντονα για διάστημα που μπορεί να κυμαίνεται απο μια ώρα ως μια μέρα κάπου στα ενδιάμεσα του μήνα. Ο κύκλος μου δεν μπορώ να καταλαβω αν παρουσιαζει σημαντικη ασταθεια, με την έννοια οτι οι τελευταιοι κύκλοι έχουν πάει ως εξής 12/9/2015, 14/10/2015,  18/11/2015, 15/12/2015, 15/01/2015 και 17/02/2015. Δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω να ψάχνομαι! Να ψαχτω για πολυκυστικές ωοθηκες λόγω ασταθειων περιοδου? Να ψαχτω για ενδομητριωση λόγω εκεινων των κύστεων το 2012 κ 2013? Να ψάξω περαιτερω το θέμα τον καφε υγρών πριν και μετά την περιοδο? Να ψάξω τον θυροειδη μου? Να ξεκινήσω και βλεπουμε? Πως μπορώ να βοηθήσω κάπως την κατάσταση? σας ευχαριστώ εκ των προτερων!!
Περίπου πριν από 8 χρόνια
·
#40414
Αγαπητη  φίλη! Η μικροδιακυμανση του  κυκλου  δεν  ειναι προβλημα..Οφειλεται  σε αντιστοιχη  αθωα  μικρομετατοπιση  της ΄΄γονιμης  μερας΄΄,  που μετατοπιζεται αντιστοιχες μερες ... (καπου απο 14η μεχρι 17η ημέρα   κυκλου) Αν κατάλαβα καλα,  σκεφτεσαι, πριν ξεκινησεις  για  εγκυμοσύνη , να  μπεις στην διαδικασία εξετασεων.. Ξερεις, αυτές  - μπορει να  είναι.... πάρα πολλές και  καποιες  είναι ΄΄καπως΄΄...! Πριν το ξεκινησετε παντως θα ήταν  σκοπιμο να διενεργηθει  πρωτα ενα...σπερμοδιάγραμμα...Μετά  μπορει συζητηθεί - αφου προηγηθεί βέβαια  και  μία  γυναικολογικη εξεταση - ποιες  άλλες εξετασεις θα χρειαστουν  .. Η άποψη  μου (επειδή δεν σας πηραν δα και  τα χρόνια!) ειναι: Ξεκινήστε  το και χωρίς  ...εξετασεις,  ΄΄προσεχοντας ΄΄ τις γονιμες μερες  και στην πορεια, μετά ενα εύλογο διάστημα αναμονής,  μιλαμε παλι.. Η πιθανοτητα συλληψης , αν ολα ειναι εν ταξει -  κυμαινεται γυρω στο  20% καθε μηνα, και το ποσοστό  αυτό δεν  αλλάζει, ότι και να κανουμε.. Τοσα δινει  ο θεός.. Το ευλογο διάστημα  αναμονης, δεν  μπορει να ειναι κατω  από 6 μηνες.. Φιλικά Π.Ζ Από την

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!